Watford – Manchester United 1:2 (kon.) | West Bromwich – Arsenal 2:1 (kon.) | Everton – Aston Villa 4:0 (kon.)
Swansea – Bournemouth 2:2 (kon.) | Newcastle – Leicester 0:3 (kon.) | Chelsea – Norwich 1:0 (kon.)
Southampton – Stoke City 0:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:4 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:1 (0:1)
Stoke City FC
Sobota 21.11.2015, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3.
    Střely mimo: 14:10.
    Rohy: 7:3.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 8:8. (18:04:53)
     
    90+4
    Koniec zápasu. Hlavný arbiter to už viac nenaťahuje a odbitím 94 minúty sa rozhodol ukončiť zápas. Zápas skončil víťazne pre hráčov Stoke City, ktorý sa ujali vedenia v 9 minúte, po peknej päte Bojana Krkica, ktorý dnes robil všetko, čo bolo v jeho silách a taktiež zabával divákov svojimi parádičkami. Hráči Stoke si dnes vybojovali ešte pár šancí, no tie najväčšie mal striedajúci Afellay, ktorý mohol istotne navýšiť, no zlyhal. Hráči Southamptonu odchádzajú porazene, no nemajú sa za čo hanbiť, pretože dnes vytvorili veľa šancí, po ktorých mohli po presnejšej strele skórovať. Najnepresnejší bol dnes Shaqiri z Stoke City, ktorý mohol taktiež navýšiť stav, no jeho strely leteli vysoko, ale naozaj vysoko nad. Dúfam že ste si zápas užili a dovidenia nabudúce.
     
    90+3
    Prvá žltá karta v tejto sezóne pre hráča s menom Pellé, ktorý si pomohol pri spracovaní rukou, čo sa Leemu Masonovi nepáčilo.
     
    90+2
    Najskôr do šestnástky prenikal Long, ktorý sa znovu ocitol na zemi, bez odozvy pána rozhodcu, loptu dostal následne na ľavú stranu Tadic, ktorý centroval nepresne.
     
    90+1
    Šanca Southamptonu na vyrovnanie. Voľný kop z pravej strany bol mierený svojim spoluhráčom do malého vápna, no tam čakal pozorný a dnes nepokorený Butland.
     
    90
    Hlavný arbiter nadstavil 4 minúty.
     
    89
    Ku strele sa dostal Wanyama, ktorý najprv zasekol a následne strelil ľavou nohou ponad bránu.
     
    88
    Neuveriteľná šanca, neuveriteľný zákrok. Z ľavej strany prešiel až do šestnástky Amautovic, ten poslal prihrávku až k bielemu bodu, kde stál Afellay a ten mohol spečatiť dnešnú výhru Stoke City, jeho strela bola myslená do protismeru Stekelenburga, no ten parádnym zákrokom udržiava stále šancu na vyrovnanie.
     
    86
    Posledné striedanie pre tím Stoke City FC. Z ihriska odchádza Walters a na jeho miesto putuje Diouf.
     
    85
    Stoke zlyhali pri vytvorení šance. Affelay poslal loptu na ľavú stranu, odtiaľ putoval center do vápna, no tam sa ho nik nešuchol a tak sa bude odkopávať od brány Southamptonu.
     
    84
    Z ihriska putuje obranca domácich Soares a na jeho miesto prichádza Juanmi.
     
    83
    Walters si loptu pripravil, keď dostal prihrávku od Pietersa, no jeho strela bránu míňa.
     
    82
    Máme tu rozpor medzi hráčmi, keď Pellé pri spracovaní lopty chcel postupovať do vnútra šestnástky, no tam ho kopol jeden z obrancov. Tento zákrok však Lee Mason nezobral vážne a tak lopta putovala na roh, ktorý neskončil veľkou šancou.
     
    80
    Afellay výborne pred šestnástkou, loptu si pripravil na strelu a jeho prízemná strela minula pravú tyč o pár milimetrov.
     
    79
    Johnson prenikal po pravej strane, prihral do šestnástky Waltersovi. Ten zachoval chladnú hlavu a prihral Afellayovi, ten poslal loptu až k Fontemu, ktorý netrafil bránu svojou strelou.
     
    78
    Máme tu prvú kartu stretnutia, ktorej sa dopustil striedajúci James Ward-Prowse hrubým faulom.
     
    76
    Johnson sa tentoraz ocitol vpredu, kde dostal prihrávku a mohol zakončovať, keď stopéri boli dva kroky za ním. Johnson zvolil strelu ľavačkou, ktorá ale letela vysoko nad!
     
    75
    Johnson znovu pozorný a nedovolil jednému z hráčov Southamptonu k prihrávke ponad neho. Aut rozohral Cedric, ktorý má už nejakú dobu na hlave náplasť namiesto obväzu.
     
    73
    Cameron bol napádaný hráčmi Southamptonu, ktorý chcú určite vyrovnať, loptu na poslednú chvíľu poslal Butlandovi, ktorý odkopol ďaleko preč.

    Matúš Valko

    Góly: 9. Krkić

    Karty:   78. Ward-Prowse (SOT), 90+3. Pellè (SOT)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 14:10. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:8.
    Southampton FC: Stekelenburg – Soares (84. Juanmi), van Dijk, Fonte, Bertrand – Clasie (62. Mané), Wanyama – Long, S. Davis (71. Ward-Prowse), Tadić – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Juanmi, Mané, Romeu, Ward-Prowse, Jošida, Caulker.

    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters – Whelan, Adam – Shaqiri (62. Afellay), Krkić (71. Cameron), Arnautović – Walters (86. Diouf).
    Náhradníci: Haugaard – Cameron, Afellay, Ireland, Crouch, Diouf, Wilson.

    Rozhodca: Lee Mason