Watford – Manchester United 1:2 (kon.) | West Bromwich – Arsenal 2:1 (kon.) | Everton – Aston Villa 4:0 (kon.)
Swansea – Bournemouth 2:2 (kon.) | Newcastle – Leicester 0:3 (kon.) | Chelsea – Norwich 1:0 (kon.)
Southampton – Stoke City 0:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:4 (kon.)
koniec
Everton FC
4:0 (3:0)
Aston Villa FC
Sobota 21.11.2015, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Everton v druhom polčase kontroloval zápas a svoj už tak pohodlný náskok ešte navýšil jedným gólom, ktorého strelcom bol Romelo Lukaku.

    Domáci tím potvrdil rolu favorita, zdolal birminghamský celok, v ktorom budú musieť pokračovať v premýšľaní, čo urobiť, aby sa Aston Villa odlepila od dna tabuľky.

    Z mojej strany je to na dnes všetko, prajem príjemný zvyšok večera s onlajnami. (17:52:54)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Posledná akcia celého zápasu patrila Lukakovi, ktorý na hranici pokutového územia Aston Villy vytancoval dvojicu protihráčov, ale jeho strelecký pokus ľavačkou bol zablokovaný.
     
    90+2
    Richardson bol včas pri lopte a pred dvojicou rozbehnutých protihráčov dokázal loptu odvrátiť za postrannú čiaru.
     
    90+1
    Mirallas je po svojom príchode na ihrisko mimoriadne aktívny. Teraz si loptu z ľavého krídla naviedol viac na stred a prízemnou strelou donútil Guzana k zákroku.
     
    90
    Základný hrací čas sa naplnil. Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    89
    Belgičan Mirallas si hodil loptu okolo Richardsona, ktorý si bol vedomý, že v šprintérskom súboji nemá nárok, tak radšej siahol k faulu.
     
    87
    Striedajúci Gibson poslal parádnu loptu Mirallasovi, ktorý strelou z voleja minul bránu len veľmi, veľmi tesne.
     
    87
    Brankár Aston Villy po krátkom ošetrení pokračuje v hre.
     
    85
    Lukaku sa pomedzi stopérsku dvojicu predral do šestnástky, zakončenie mal však na dlhú nohu, a tak pritom ako sa pokúsil zavŕšiť hetrik bolestivo zasiahol brankára Guzana.
     
    83
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza James McCarthy, prichádza Darron Gibson.
     
    81
    Následný rohový kop už nepriniesol pre brankára hostí žiadnu vážnejšiu prácu.
     
    80
    Na konci predposlednej desaťminútovky zápasu sa lopty ujal Kevin Mirallas, ktorý to ponad múr krútil k pravej žrdi svätyne Aston Villy. Napriek tomu, že lopta by zrejme bránu minula, Guzan radšej technický pokus vyrazil na roh!
     
    79
    Everton bude zahrávať priamy voľný kop z priestoru, z ktorého už môže prísť aj zaujímavé zakončenie.
     
    76
    Colemanov center z pravej strany doputoval až na zadnú tyč ku Gallowayovi, ktorý sa dostal do zakončenia ľavačkou, no to mu nevyšlo podľa predstáv a Guzan zasahovať nemusel.
     
    74
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Jack Grealish, prichádza Charles N'Zogbia.
     
    74
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Leon Osman.
     
    74
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Kevin Mirallas.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva dvadsať minút. O všetkom je rozhodnuté a osobne si myslím, že futbalisti Aston Villy by sa už najradšej videli na ceste späť do Birminghamu.
     
    67
    Howard len pohľadom kontroloval zakončenie Veretouta, ktoré nemierilo medzi tri tyče domácej svätyne.
     
    65
    McCarthy natiahol k ďalekonosnému streleckému pokusu, ktorému však chýbala potrebná presnosť.
     
    64
    Ayew sa dostal k streleckému pokusu, ktorý však nenarobil Timovi Howardovi žiadne vážnejšie starosti. Skúsený brankár z takýchto situácii góly nedostáva.
     
    62
    Hostia majú k dispozícii rohový kop. Vo zvyšnom priebehu duelu budú bojovať aspoň o čestný presný zásah.
    59. Romelu LUKAKU - 4:0
     
    59
    Everton FC dal gól! Po Barkleym má Everton v tomto zápase aj druhého dvojgólového strelca! ROMELOVI LUKAKOVI na 51. presný zásah v Premier League asistoval práve Barkley, ktorý vyslal rozbehnutého Belgičana do šance a ten sa nepomýlil.
     
    57
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Carles Gil, prichádza Rudy Gestede.
     
    55
    Guzan nemal s centrom vážnejšie starosti a lopty v pokutovom území poľahky stiahol do svojej moci.
     
    53
    Aston Villa sa v úvodných minútach druhého polčasu dostáva viac do hry, Everton ju však k ničomu vážnejšiemu nepúšťa a zatiaľ s prehľadom kontroluje svoj náskok.
     
    51
    Everton má k dispozícii vhadzovanie z pravej strany, o čo sa svojou bojovnosťou pričinil Deulofeu.
     
    48
    Ross Barkley sa snažil svojou prihrávkou osloviť Deulofeu, avšak tento pas bol príliš dlhý na to, aby ho rýchlik Evertonu ešte stačil zachytiť v hre.
     
    47
    Romelo Lukaku sa dnes stal po Fowlerovi, Owenovi, Ronaldovi a Rooneym piatym hráčom, ktorému sa podarilo do 23 rokov dať v anglickej Premier League 50 gólov.
     
    46
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Idrissa Gueye, prichádza Carlos Sánchez.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:01.
     
    Goodisonov Park v Liverpoole videl v prvom polčase jednoznačnú dominanciu Evertonu, nielen výsledkovú, ale aj hernú. Aston Villa sa až na jednu-dve svetlé výnimky v ofenzíve k ničomu nedostala.

    Uvidíme, či bude po zmene strán pokračovať gólový koncert domácich, alebo sa podarí Aston Ville ešte niečo s nepriaznivým vývojom stretnutia urobiť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    K prvému dejstvu bola pridaná tradičná jedna minúta.
     
    45
    Z rohu vyplynulo hlavičkové zakončenia Richardsa, ktorý v ťažkej pozícii nedokázal loptu usmerniť do priestoru troch žrdí.
     
    44
    Hutton z pozície pravého obrancu dobre podporil ofenzívu Aston Villy, keď si nabehol na pekné vysunutie. Jeho center z blízkosti brány Tima Howarda odvrátila defenzíva Evertonu na rohový kop.
     
    42
    Everton FC dal gól! Prichádza tretí presný zásah domáceho celku, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou definitívne pochoval aj poslednú iskierku nádeje Aston Villy na zisk bodov z dnešného duelu. Po druhý raz v dnešnom zápase sa do streleckej listiny podarilo zapísať ROSSOVI BARKLEYMU, ktorý znovu posielal loptu do polo-odkrytej siete. Guzan predtým výborne zakročil proti zakončeniu Romela Lukakua, no neskôr už nemal nárok.
     
    40
    Guzan dobre čítal hru a včasným vybehnutím dokázal zamedziť v zakončení Konému.
     
    38
    Na druhej strane mal Everton k dispozícii rýchlu kontru, Deulofeu mal na výber viac možností, nakoniec sa rozhodol prihrávkou hľadať Lukakua. Ten sa mohol ocitnúť v obrovskej príležitosti, avšak loptu k nemu neprešla.
     
    36
    Hosťujúcim futbalistom sa na ľavej strane pekne podarilo prekonať napádanie Evertonu. Ťažisko hry sa následne presunulo na pravý kraj, kde Gil prehodil loptu na ľavú nohu a pokúšal sa vystreliť. Trafil však len prvého hráča Evertonu stojaceho pred sebou.
     
    33
    Everton sa nemusí nikam ponáhľať, na ťahu je Aston Villa, ktorá s takýmto výkonom nekráča za ničím iným len za ďalšou prehrou.
     
    30
    Po prvej tretine zápasu domáci vedú o dva góly a treba podčiarknuť, že absolútne zaslúžene. Aston Villy ešte v doterajšom priebehu stretnutia neukázala nič, čo by stálo za zmienku.
    28. Romelu LUKAKU - 2:0
     
    28
    Everton FC dal gól! ROMELA LUKAKUA tlačiaceho sa v šestnástke Aston Villy za kolmicou ešte dokázal Richards ustrážiť, o pár okamihov neskôr však už belgický zakončovateľ ostal na prvej žrdi úplne voľný a presnou hlavičkou zúročil center Colemana na druhý gól Evertonu.
     
    26
    Už to mohlo byť 2:0! Deulofeu uspel pri postrannej čiare v súboji s Richardsonom, vnikol do šestnástky, kde si z Clarka urobil slalomový kužeľ a peknou spätnou prihrávkou vyzval skórovať Koného, proti ktorého pohotovému zakončeniu vytiahol Guzan famózny zákrok!
     
    24
    Koné si fantastickým spôsobom splnil obranné povinnosti, keď sa stiahol na polovicu domáceho tímu a tam telom jedného z protihráčov odzbrojil od lopty.
     
    23
    Gareth Barry mal na ľavom krídle pred sebou dvojicu protihráčov, skúsený anglický stredopoliar už predsa len nepatrí medzi najrýchlejších hráčov, a tak sa k úniku okolo postrannej čiary neodhodlal. Následne loptu stratil.
     
    22
    Futbalisti Aston Villy na pravom krídle vybojovali rohový kop, z ktorého však pre Tima Howarda nevyplynulo žiadne nebezpečenstvo.
     
    20
    Hosťom už nestačí všetko sústrediť výlučne na ofenzívu, musia sa pokúsiť aj o nadstavbu v podobe aktivity na polovici súpera.
    17. Ross BARKLEY - 1:0
     
    17
    Everton FC dal gól! Gólovú akciu domáceho tímu začal stopér John Stones, po ktorého prihrávke sa jeho spoluhráčom sériou rýchlych prihrávok podarilo prekonať úpornú defenzívu Aston Villy a dostať sa do zakončenia. So strelou Deulofeua si ešte Guzan poradil, loptu však len vyrazil na zadnú tyč, kde ju už ROSS BARKLEY bez najmenších problémov upratal do siete.
     
    16
    Hostia mali doposiaľ loptu na kopačkách 18 percent hracieho času. Ukazovateľ, ktorý dokonale vypovedá o dianí v Goodisonovom parku.
     
    15
    Coleman sa v šestnástke Aston Villy snažil za každú cenu dostať k lopte, ale v súboji dvoch krajných bekov si proti Richardsonovi počínal nedovolene.
     
    14
    Futbalisti Evertonu to majú smerom dopredu veľmi, veľmi náročné, nakoľko na útočnej polovici dostávajú len minimum priestoru.
     
    12
    Po priamom kope z pravej strany mal Everton k dispozícii aj rohový kop. Druhá štandardná situácia vyzerala nádejnejšie, ale po centri Barkleyho sa nikto v modrom do zakončenia nedostal.
     
    10
    Domáci sa snažili prekonať obranu Aston Villy vírivým pohybom svojich ofenzívnych hráčov, ktorí pri snahe o narážačku stratili loptu.
     
    8
    Koné obdržal prihrávku do priestoru, kde ho okamžite obkľúčila trojica protihráčov. Tá ho dokázala odstaviť. Hostia môžu vhadzovať.
     
    6
    Všetci hráči Aston Villy stiahnutí za poliacou čiarou, Everton sa sériou rýchlych prihrávok do zaujímavejšej pozície nedostal.
     
    3
    Podľa úvodných minút stretnutia možno predpokladať, že územnú prevahu budú mať futbalisti Evertonu, ktorí budú musieť búšiť do stiahnutého obranného bloku súpera.
     
    1
    Gareth Barry hľadal dlhým nákopom zo stredu poľa za obranu Aston Villy nabiehajúceho Lukakua, pred ktorým však stačil zasiahnuť stopér Richards.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Howard – Galloway, Ra. Funes Mori, Stones, Coleman – Barry (C), McCarthy – Koné, Barkley, Deulofeu – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – D. Gibson, Mirallas, L. Osman, Naismith, Cleverley, Lennon.

    Aston Villa FC: Guzan – Richardson, Richards (C), Clark, Hutton – Veretout, Gueye, A. Westwood – Grealish, J. Ayew, Gil.
    Náhradníci: Bunn – Sinclair, Bacuna, Lescott, C. Sánchez, Gestede, N'Zogbia.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Beswick – Swarbrick..
     
    Po reprezentačnej prestávke sa v Európe opäť rozbieha kolotoč ligových súťaží. Anglická Premier league pokračuje trinástym kolom, v ktorom na seba narazia dva tradičné kluby – Everton a Aston Villa.

    Favoritom duelu sú domáci futbalisti, ktorým momentálne patrí pri zisku sedemnástich bodov deviate miesto ligovej tabuľky. Ich súper z Birminghamu je na tom podstatne horšie, veď v doterajšom priebehu súťaže dokázala Aston Villa získať len päť bodov, čo hostí radí na samotný chvost ligového pelotónu. Zdá sa, že potom, čo Aston Villa bojovala o záchranu v minulej sezóne, ju podobné práce čakajú aj v súčasnom ročníku.

    V posledných piatich kolách Everton získal sedem bodov za dve víťazstvá a jednu remízu, Aston Villa len jeden, ktorý však má veľké cenu, nakoľko bol vybojovaný v stretnutí s Manchestrom City.

    Posledné vzájomné merania síl vyhral v minulej sezóne domáci tím. Aston Villa zdolala pred zrakmi svojich priaznivcov Everton 3:2 a zápas v Goodisonovom parku sa skončil 3:0 v prospech karameliek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 17. Barkley, 28. R. Lukaku, 42. Barkley, 59. R. Lukaku


    Everton FC: Howard – Galloway, Ra. Funes Mori, Stones, Coleman – Barry (C), McCarthy (83. D. Gibson) – Koné, Barkley (74. L. Osman), Deulofeu (74. Mirallas) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Robles – D. Gibson, Mirallas, L. Osman, Naismith, Cleverley, Lennon.

    Aston Villa FC: Guzan – Richardson, Richards (C), Clark, Hutton – Veretout, Gueye (46. C. Sánchez), A. Westwood – Grealish (74. N'Zogbia), J. Ayew, Gil (57. Gestede).
    Náhradníci: Bunn – Sinclair, Bacuna, Lescott, C. Sánchez, Gestede, N'Zogbia.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Beswick – Swarbrick.