Bournemouth – Newcastle 0:1 (kon.) | West Ham – Everton 1:1 (kon.) | Sunderland – Southampton 0:1 (kon.)
Norwich – Swansea 1:0 (kon.) | Leicester – Watford 2:1 (kon.) | Manchester United – West Bromwich 2:0 (kon.)
Stoke City – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Leicester City
2:1 (0:0)
Watford FC
Sobota 07.11.2015, 16:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní najvyššej anglickej súťaže a to Premier League. V dnešnom súťažnom stretnutí si zmerajú sily : Leicester City a Watford FC.


    Posledné vzájomné merania síl:

    08.02.14 Leicester – Watford 2 : 2
    02.11.13 Watford – Leicester 0 : 3
    12.05.13 Watford – Leicester 3 : 1
    09.05.13 Leicester – Watford 1 : 0
    26.04.13 Leicester – Watford 1 : 2


    Leicester City sa momentálne nachádza na výbornej tretej priečke s 22 bodmi a s kladným skóre 23:19. V doterajšom priebehu prehrali líšky spolu s Tottenhamom len raz, čo je najnižší počet prehier v Premier League doteraz. Túto prehru si domáci pripísali pred piatimi kolami, kedy sa líškam nepodarilo zdolať favorizovaný Arsenal a Leicester tak prehral po prestrelke 2:5. V poslednom kole sa však Leicestru zadarilo a podarilo sa mu zdolať West Brom 3:2 po dvoch góloch Mahreza a jednom Vardyho góle.


    Watford FC na opačnej strane máme nováčika súťaže, ktorému momentálne patrí lichotivá 11. priečka so 16 bodmi a so skóre 10:10. V posledných piatich zápasov sa podarilo hosťom vyhrať dvakrát, jeden zápas skončil deľbou bodov a až dva prehrou Watfordu. Z doterajších 11 zápasov prehral Watford FC 3 súťažné stretnutia. Posledné kolo skončilo v prospech hostí, ktorí si prekvapivo poradili s trápiacim sa West Hamom hladko 2:0. Oba presné zásahy hostí si na svoje konto pripísal Odion Ighalo, ktorý je zo 7 ligovými gólmi spolu s náprotivkom Mahrezom na druhej priečke tabuľky strelcov.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Albrighton, Kanté, Drinkwater, Schlupp – Mahrez – Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Benalouane, King, Okazaki, Inler, Ulloa, Dyer.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Cathcart, Britos, Aké – Anya, Capoue, Watson, Abdi – Deeney (C), Ighalo.
    Náhradníci: Arlauskis – Prödl, Paredes, Holebas, Behrami, Guedioura, Diamanti..
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v modro-bielych a hostia v žlto-čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti Watfordu, ktorí sa rozhodli pre kombináciu smerom dopredu. netrvá však dlho a lopta už je na polovičke Leicestru.
     
    2
    Capoue dlhým nákopom z poliacej čiary našiel pri rohovej zástavke Anyu, no spomínaný futbalista sa cez obranu Liecestru nepresadil.
     
    3
    Loptu posiela definitívne do bezpečia až Drinkwater, ktorý odkopom našiel Vardyho. Jamie čaká na podporu od spoluhráčov.
     
    4
    Mahrez si vypýtal ruku jedného z hosťujúcich futbalistov. Hlavný arbiter samozrejme píska a loptu si už stavia Albrighton.
     
    5
    Albrightonovi sa centrom podarilo nájsť jedného muža v modrom drese. Bol to Schlupp, ktorý razantne vypálil, no bránku minul o niekoľko metrov.
     
    6
    A uvidíme ďalší priamy kop domácich futbalistov. Tentokrát to je po zákroku na Mahreza a loptu si stavia stopér Morgan.
     
    7
    Prišiel aj center z ľavého krídla, o ktorý sa postaral Schlupp, no lopta nebola tak presná aby našla Vardyho. Situáciu vyriešil Gomes, ktorý bez problémov loptu chytá.
     
    8
    A z rovnakej pozície to skúšal ten istý muž. Schluppov center opäť smeroval na Vardyho, no situáciu teraz vyriešil Cathcart hlavičkou do bezpečia.
     
    9
    Hostia sa nechcú len prizerať a tak to teraz skúsili dlhou loptou. Pas smerovan na Deeneyho, no ten nemal potrebnú rýchlosť na to, aby loptu zastihol v hracej ploche.
     
    9
    Na trávniku ostáva ležať otrasený Abdi po faule Drinkwatera. Tento raz to bude bez ošetrenia a aj bez karty.
     
    10
    Prvý kontakt s lotpou a úspešný zákrok si teraz pripísal Schmeichel, ktorý bez väčších problémov likviduje prízemnú strelu Capoueho.
     
    12
    Schlupp darmo bežal za dlhým pasom od Wesa Morgana. lopta bez ďalšieho kontaktu odskákala až za postrannú čiaru.
     
    13
    Prvý ofsajd stretnutia si na svoje konto pripisuje Jamie Vardy. Ten vyštartoval skôr ako mal a tak je lopta kúsok od poliacej čiary prisúdená hosťom.
     
    14
    Capou si teraz zobral na seba priveľké sústo. Skúsil to šprintom priamo cez stred ihriska, kde ho zastavila dvojica Kante-Drinkwater.
     
    16
    Domáci futbalisti to teraz trošku prekombinovali pred veľkým vápnom Watfordu. Lopta sa napokon dostala od Albrightona až na Vardyho, ktorý chcel už strieľať, no včas ho zastavil postranný arbiter verdiktom: ofsajd.
     
    17
    Do kombinácie sa dostali aj hostia. Kľučkami to teraz skúša Aké, no ten sa cez Simpsona jednoducho nevie dostať.
     
    18
    Leicester sa ubránil a bez váhania vidíme nákop Vardyho na Mahréza. Druhý menovaný je však bez podpory spoluhráčov a tak musel počkať.
     
    19
    Po centri uvidíme aspoň priamy kop kúsok od veľkého vápna Watfordu. Loptu si už stavia Albrighton.
     
    20
    Tak a toto mohol byť azda prvý gól stretnutia. Albrighton poslal naozaj krásny center, ktorý sa prepadol cez obranu až na Hutha. Huth nechal vyniknúť Gomesa, no strela bol zbytočná. Jednalo sa o ofsajd.
     
    21
    Stav sa mohol meniť aj po strele na opačnej strane. Vo vápne sa k lopte dostal Ighalo, ktorý technickým obstrelom opečiatkoval len tyčku. Následná dorážka Abdiho končí mimo hraciu plochu vďaka skvelému Schmeichelovi.
     
    22
    Z rohového kopu Watfordu FC sme sa prvej gólovej radosti nedočkali a tak zápas pokračuje za stavu 0:0
     
    23
    Hostia začínajú byť nebezpečnejším celkom. Krásny center teraz prišiel v podaní Akého, ktorý našiel Ighala. Odion Ighalo zbytočne vymýšľal a tak vyzerala aj strela, ktorá bola veľmi nepresná.
     
    24
    Vardy si loptu spracoval na hranici vápna, n ov súboji s Cathcartom si pomohol rukami čo neušlo očiam hlavného arbitra.
     
    25
    Capoue chcel teraz prekvapiť Schmeichela strelou zo strednej vzdialenosti, no lopta mu nesadla ideálne a letí kúsok od bránky Leicestru.
     
    26
    Hra sa nám presunula na stred hracej plochy a tempo trošku upadá. Je vidieť množstvo nepresností najmä v prihrávkách.
     
    27
    Albrighton teraz predviedol naozaj krásnu prácu s loptou po Vardyho nepremenenej strele. Prvý menovaný dokázal oklamať dvojicu futbalistov v čierno-zelenom, no jeho následná strela končí len v rukaviciach Gomesa.
     
    28
    Vardy sa zbytočne hnevá na postranného arbitra jednalo sa totiž o ďalší ofsajd tohto futbalistu.
     
    29
    Teraz si Mahrez na malý moment vymenil pozíciu so Schlupom. Mahréz to skúsil centrom , no pokus mu nevyšiel ani teraz.
     
    30
    Drikwater si všimol nikým nestráženého Mahréza a tak prišiel dlhý pas. Mahréz loptu nechal poskakovať smerom ku Gomesovi. Vedel totiž, že stojí v ofsajde.
     
    31
    Ighalo chcel pätičkou sklepnúť loptu Anyovi, no to sa nepodarilo a tak lopta opúšťa veľké vápno domácich zásluhou Fuchsa
     
    33
    Tempo hry od úvodu stretnutia trošku upadlo. Hrá sa teraz zo strany na stranu bez výraznejšej akcie na jednej či druhej strane.
     
    34
    Mahrézovi lopta odskočila od nohy kúsok od stredového polkruhu a tak sa jej zmocnil Watson, ktorý ihneď posúva na spoluhráčov pred bránkou Leicestru.
     
    35
    Huthovi sa teraz podarilo na hranici vápna odzbrojiť Deeneyho a tak stále nevidíme strelu, ktorá by otvorila stav stretnutia.
     
    36
    Schmeichel teraz bez problémov chytá nakopnutú loptu, ktorej adresátom mal byť jeden z mužov Ighalo-Deeney.
     
    37
    Leicester to skúsil ďalšou kolmicou za obranu v podaní Vardyho, no Mahréz sa k lopte nedostal vďaka skvelému zákroku Akého.
     
    38
    Albrighton si so Schluppom vymenil strany. Teraz hrá spomínaný futbalista na pravej strane a Shlupp hrá na ľavej.
     
    39
    Oživenie hry prišlo z kopačky Jamieho Vardyho, ktorý sa pokúsil prekonať Gomesa strelou z hranice vápna. Prízemný projektil si však nenašiel miesto v sieti.
     
    40
    Fuchsov center z priameho kopu končí len na dobre postavenom múre Gomesa. Žiaden z mužov v modrom sa do koncovky nedostal.
     
    41
    Hrá sa v tesnej blízkosti stredového kruhu. Nie je jasné, ktorý z celkov je pri lopte častejšie, no tento priebeh sa dá nazvať aj futbalovou nudou.
     
    42
    Momentálne si loptu vymenili aj gólmani oboch celkov. Po dokope Gomesa sa lopta dostala až k Schmeichelovi.
     
    43
    Ighalo to teraz vymyslel naozaj krásne. jedným dotykom si loptu spracoval a druhým poslal pred Schmeichela. center olízal len hlavu Deeneyho a tak nie sme svedkami prvého gólu. Navyše po tejto šanci uvidíme aj rohový kop Watfordu.
     
    44
    Center však hosťom nevyšiel a tak sa domáci bez problémov oslobodili.
     
    45
    Nadsatvuje sa jediná jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas stretnutia medzi Leicester City – Watford FC. V prvom polčase sme sa gólu na jednej či druhej strany nedočkali a tak sa nechajme prekvapiť, čo nám prinesie druhý polčas.

    Druhá 45 minútovka začne približne o 17:02.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jeff Schlupp, prichádza Šindži Okazaki.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti Leicestru, ktorý sa rozhodli pre kombináciu smerom na vlastného gólmana. Netrvá to dlho a loptu si pod svoju kopačku berie Capoue.
     
    47
    Mahréz sa po zasekávačke odhodlal loptu zakrútiť pred Gomesa. Pokus to bol pekný a ba dokonca sa dostal aj k Vardymu, no Jamie nedokázal loptu poslať smerom na bránku.
     
    48
    Tak tomuto sa vraví naozaj smola. Leicester mal možnosť otvoriť skóre. Skvelo prihral Mahréz, ktorý naštartoval Albrightona, no spomínaný futbalista z hranice vápna zakončuje len do rúk pripraveného Gomesa.
     
    49
    K lopte sa dostali už aj hostia. Konkrétne to je Abdi, ktorý zatiaľ len čaká na poliacej čiare.
     
    50
    Ighalo nemohol pokračovať v útočnom snažení. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    51
    Ighalo sa teraz pokúsil kolmicou naštartovať Deeneyho, no situáciu bravúrne vyriešil Kante, ktorý loptu zastavil v putovaní.
     
    52
    Okazaki si loptu potiahol z krídla až na stred ihriska. Loptu si už už chystal na strelu, no vo finálnej fáze padá a tak sme sa strely nedočkali.
     
    52
    Leicester City dáva gól!

    Strieľ sme mali v dnešnom stretnutí oveľa viac a oveľa lepších, no NGOLO KANTÉ sa dostal k takej čo si našla miesto za chrbtom Gomesa. Gomes trošku nešťastným zákrokom doslova pustil loptu za svoj chrbát.
    52. N'Golo KANTÉ - 1:0
     
    54
    Spoluhráči Gomesa samozrejme podporili a my sa venujme stretnutiu. Lopta momentálne lieta nad poliacou čiarou, no Leicester po strelenom góle hrá aktívnejšie.
     
    55
    Na trávniku ostáva ležať Jamie Vardy a nevyzerá to s ním dobre. Zrejme bude potrebné ošetrenie.
     
    56
    Vardy po menšom ošetrení opúšťa ihrisko po svojich a striedanie tak nebude nutné.
     
    58
    Ighalo drží loptu kúsok od rohovej zástavky. Snaží sa presadiť sa cez dvojicu líšiek, no zatiaľ bez úspechu.
     
    59
    Kanté loptu neodstal ďaleko od vlastnej bránky a tak ešte kombinuje Watford v tesnej blízkosti vápna Leicestru.
     
    60
    K strele sa po hodine hry odhodlal aj Nyom, ktorý si urobil výlet až pred Schmeichela. Projektil bol síce razantný, no gólom to nekončí.
     
    61
    Center sme videli na opačnej strane v podaní Mahreza. Ten hľadal hlavu Vardyho, čo sa mu aj podarilo, no druhý menovaný a to teda Jamie Vardy má dnes prosto smolu.
     
    62
    Vardy sa teraz rútil sám na Gomesa, no v poslednej chvíli sa tu zjavil Britos Cabrera, ktorý sa položil do strely a lopta tak opúšťa hraciu plochu.
     
    63
    Domáci sa nedokázali od vlajočky presadiť ani na dvakrát. To druhé zakončenie bolo síce razantné, no hlava Morgana letí vysoko nad.
     
    64
    Obrana domácich je dnes jednoducho bezchybná. To čo si teraz dovolil Morgan proti Ighalovi bolo úžasné.
     
    65
    A máme tu penaltu po faule Gomesa na unikajúceho Vardyho. Zrejme to bude aj karta.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Heurelho Gomes (Watford FC).
     
    66
    Leicester City dáva gól!

    JAMIE VARDY sa jednoducho z bieleho bodu nepomýlil. Loptu poslal do jednej strany a brankára do druhej. Razantný projektil k pravej tyčke by bol nechytateľný aj keby Gomes vystihol smer penalty.
    66. Jamie VARDY - 2:0
     
    67
    Hostia chcú dnes streliť aspoň jeden gól o čom sa nás pokúsil presvedčiť Anya svojim strieľaným centrom ,ktorý však cestu k Schmeichelovi nenašiel.
     
    68
    O rohový kop domácich sa teraz postaral Albrighton, ktorý loptu zakrútil priamo na pripravené rukavice Gomesa.
     
    70
    Mahréz je na krídle dnes veľmi aktívny. Momentálne sa pokúšal naštartovať Albrightona, no loptu poslal píliš razantne a tak sa k nej adresát jednoducho nedostal.
     
    71
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Étienne Capoue, prichádza Juan Carlos Paredes.

     
    72
    Domáci futbalisti v kľude držia loptu na svojich kopačkách. niet sa kam ponáhľať veď na svetelnej tabuli svieti 2:0 v prospech Leicestru.
     
    73
    Individuálne sa teraz chcel presadiť aj Albrighton, ktorý si bohužiaľ neurobil priestor a strela tak neprichádza.
     
    75
    Tak a máme tu druhú penaltu stretnutia : Tento raz je to na opačnej strane po faule Kanteho na Paradesa.
     
    76
    Tím Watford práve strelil gól!

    A aj druhá penalta stretnuia bola premenená. TROY DEENEY si postavil loptu na biely bod a podobne ako Vardy tak aj on poslal gólmana do jednej strany a loptu do druhej. Prízemná strela samozrejme rozvlnila sieť.
    76. Troy DEENEY - 2:1
     
    77
    Mahrez mohol Leicester posunúť znovu do vedenia o dva góly. Projektil z hranice veľkého vápna však boxuje Gomes skvelým zákrokom na rohový kop.
     
    78
    Po rohovom kope Albrightona prišlo znovu zakončenie Mahréza, no tomu lopta v ideálnej pozícii skočila a tak lopta letí vysoko nad.
     
    79
    Watford cíti možnosť dorovnať. A tak sa hostia pokúšajú prekonať Schmeichela strelou zo strednej vzdialenosti. Gólman Leicestru je zatiaľ pozorný.
     
    80
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Allan Nyom, prichádza Alessandro Diamanti.
     
    81
    Do konca riadnej hracej doby ostáva niečo okolo 10 minút a Watford má pred sebou ešte kusisko roboty ak chce dnes odniesť aspoň jeden bod.
     
    82
    Do lopty sa z hranice vápna prel Troy Deeney, no dobre postaveného Schmeichela druhý raz v zápase neprekonal.

     
    83
    Albrighton hľadal centrom vo vápne Watfordu Okazakiho, no lopta sa vďaka hlave Britosa k adresátovi nedostala.
     
    84
    Albrighton znovu pri lopte. Marc to teraz skúšal padáčikom za obranu, no žiaden zo spoluhráčov sa do koncovky nenúkal a tak mal Gomes ľahkú prácu.
     
    85
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Nathan Dyer.
     
    86
    Albrighton to znovu skúšal centrovanou loptou, no ani teraz samu nepodarilo nájsť spoluhráčov a tak tretí gól na strane Leicestru neprichádza.
     
    87
    Na opačnej strane to skúšal centrom Diamanti, no jeho pokus odvracia Huth. Hosťom to nevadí, lebo s loptou ešte operuje Anya.
     
    88
    Fuchs sa nenechal oklamať pohybom Anye a tak center neprichádza. Leicester sa poľahky oslobodzuje dlhým odkopom na Vardyho.
     
    90
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Danny Drinkwater, prichádza Andy King.
     
    90+1
    Nadstavujú sa +4 minúty.
     
    90+2
    Menší zmätok pred vápnom Watfordu strelu z kopačky Vardyho nepriniesol. Ten sa jednoducho nechal pripraviť o loptu Cathcartom.
     
    90+3
    Okazaki predviedol naozaj krásnu pätičku, ktorou naštartoval Albrightona po krídle. Ten sa už nikam neponáhľa a získava cenné sekundy pred vápnom Watfordu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami aj druhý polčas zápasu medzi Leicester City – Watford FC. Do druhého polčasu nastúpili celky za stavu 0:0. V druhom polčase sme sa dočkali až trojice gólov. Stav otvoril v 52. minúte Kanté po chybe Gomesa. O druhý gól zápasu sa postaral Vardy z bieleho bodu. Watford znížil na 2:1 zásluhou Deeneyho, ktorý si pripísal presný zásah taktiež z bieleho bodu.

    Týmto výsledkom si Leicester pripisuje ďalšiu výhru do skvelo začatej sezóny.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (17:54:35)

    Patrik Ondrovič

    Góly: 52. Kanté, 66. Vardy (pen.) – 76. Deeney (pen.)

    Karty:   65. Gomes (WAT)


    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Albrighton, Kanté, Drinkwater (90. King), Schlupp (46. Okazaki) – Mahrez (85. Dyer) – Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Benalouane, King, Okazaki, Inler, Ulloa, Dyer.

    Watford FC: Gomes – Nyom (80. Diamanti), Cathcart, Britos, Aké – Anya, Capoue (71. Paredes), Watson, Abdi – Deeney (C), Ighalo.
    Náhradníci: Arlauskis – Prödl, Paredes, Holebas, Behrami, Guedioura, Diamanti.