Stuttgart – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hamburger – Hannover 1:2 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:0 (0:0)
SV Darmstadt 98
Nedeľa 01.11.2015, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované. Futbalisti Stuttgartu získali mimoriadne cenné tri body, vďaka ktorým sa dostávajú z pásma zostupu. Výhru 2:0 zariadil vlastný gól v podaní Györgyho Garicsa a v samotnom závere sa presadil aj Timo Werner. Ja vám ďakujem za pozornosť aj prajem ešte pekný večer. (17:28:09)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Timo WERNER - 2:0
     
    90+3
    Stuttgart dal gól!
    Je rozhodnuté. Alexandru Maxim poslal loptu jednoduchým dotykom dopredu. Za ňou šprintoval TIMO WERNER, pretlačil sa v súboji s Júniorom Díazom, obišiel aj brankára a pohodlne poslal loptu do brány.
     
    90+2
    Stuttgart veľmi dobre naťahuje čas a zrejme si dnešné víťazstvo už postráži.
     
    90+1
    Do šestnástky súpera už smeroval aj hosťujúci brankár, no Darmstadt zahral priamy kop veľmi zle. Timo Werner rýchlo smeroval dopredu, a tak ho musel zastaviť aj za cenu žltej karty Júnior Díaz.
     
    90
    Robert Hartmann k dnešnému zápasu pridáva ešte 3 minúty.
     
    89
    Hostia v závere tlačia svojho súpera. Do šestnástky domácich smeruje veľký počet centrov, no tie nenachádzajú hráčov v modrých dresoch.
     
    88
    Darmstadt mohol v závere vyrovnať. Po rohovom kope sa dostal do zakončenia obranca Luca Caldirola, no jeho pokus výborne vyrazil Przemysław Tytoń.
     
    87
    Posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Daniel Didavi a vystužiť obranu domáceho tímu prichádza Adam Hloušek.
     
    85
    Po rohom kope Maxima mohol pridať definitívnu poistku Daniel Didavi, no jeho hlavička mierila vedľa brány Christiana Matheniu.
     
    84
    Posledné striedanie Darmstadtu. Z ihriska odchádza Jan Rosenthal a na záverečné minúty prichádza Dominik Stroh-Engel.
     
    83
    Hostia mohli vyrovnať. Do úniku sa dostal Marcel Heller a tiesnený obrancom zakončoval. Proti nemu ale dobre vybehol Przemysław Tytoń a jeho šancu zneškodnil.
     
    82
    Aytaç Sulu sa previnil nedovoleným zákrokom. Priamy kop zahráva Daniel Didavi.
     
    80
    Striedanie v tíme hostí. V zápase končí Peter Niemeyer a na jeho miesto prichádza Mario Vrančič.
     
    79
    Timo Werner sa teraz nepresadil proti presile domácich obrancov a logicky tak jeho tím prichádza o loptu.
     
    78
    Pekná rýchla akcia domáceho tímu. Jan Kliment získal loptu, priťukol ju na Tima Wernera, ktorý následne poslal do šance Emiliana Insúu. Jeho strela ale neprešla až k bráne hostí.
     
    77
    Stuttgart kontroluje priebeh zápasu. Prípadné 3 body by ho posunuli z pásma zostupu na oveľa priateľnejšie 14. miesto. Udržia si svoj tesný náskok?
     
    76
    György Garics bol faulovaný, a tak sa pre Darmstadt naskytla výhoda priameho kopu. Ten zahral Tobias Kempe, no po jeho centri sa jeden z hosťujúcich hráčov previnil útočným faulom.
     
    74
    Po prvom góle sa nám hra poriadne otvorila a sledujeme najlepšiu časť dnešného zápasu. Akcie sa striedajú z jednej strany na druhú.
     
    73
    Nový muž na trávniku Tobias Kempe sa predviedol pohotovou strelou ľavačkou, ktorá ale nesmerovala na bránu Przemysława Tytońa.
     
    72
    Hostia založili rýchly protiútok. Po pravej strane potiahol loptu Marco Heller, obišiel aj obrancu, no namiesto strely volil prihrávku na obsadeného Jana Rosenthala. Nasleduje rohový kop.
     
    71
    Prvé striedanie hostí v zápase. V zápase končí Konstantin Rausch a na jeho miesto prichádza Tobias Kempe.
     
    70
    Daniel Didavi to prehnal v osobnom súboji s Júniorom Díazom. Našťastie pre neho sa jeho zákrok zaobišiel bez žltej karty.
    68. GYÖRGY GARICS (vlastný gól) - 1:0
     
    68
    Stuttgart dal gól!
    Domáci tím sa dostáva kurióznym gólom do vedenia. Kapitán CHRISTIAN GENTNER chcel určite pôvodne z pravej strany centrovať, no jeho "center" napokon zapadol do brány hostí. Gól je napokon posúdený ako vlastný. Tým nešťastným hráčom, ktorý poslal loptu do brány je GYÖRGY GARICS.
     
    67
    Domáci mohli otvoriť skóre dnešného duelu. Z ľavej strany centroval Emiliano Insúa, no hlavička Tima Wernera smerovala iba do brvna.
     
    66
    Jan Kliment si teraz vôbec nerozumel so svojim spoluhráčom. Jeho pätička bola síce efektná ale nie je efektívna. Dopredu tak môže ísť Darmstadt.
     
    65
    A ďalší nedovolený zákrok v strede ihriska. Pri lopte ostávajú futbalisti Stuttgartu, ktorí by rozhodne potrebovali dnes zvíťaziť.
     
    64
    Po neúspešnom rohu akcia pokračovala. Z pravej strany centroval György Garics, no jeho center upratal do bezpečia Toni Šunjić.
     
    63
    Nádejnú akciu Marcela Hellera zastavil obranným sklzom Tima Baumgartl. Nasledovať tak bude rohový kop.
     
    62
    Druhé striedanie zápasu. V zápase končí Serey Die a na jeho miesto prichádza český útočník Jan Kliment.
     
    61
    Prvá žltá karta aj na strane Darmstadtu. Vidí ju po faule v strede ihriska György Garics.
     
    59
    Sandro Wagner pekne odcentroval z ľavej strany, v šestnástky hostí si dobre prebral loptu Marcel Heller a z otočky pohotovo vystrelil. Výborný zákrok však predviedol Przemysław Tytoń.
     
    58
    Na trávniku sa teraz poriadne iskrí. V strede ihriska fauloval Serey Die, no za dodatočné protesty vidí žltú kartu Florian Klein.
     
    57
    Na druhej strane prenikal do pokutového územia Emiliano Insúa, no bol nedovolene atakovaný Aytaçom Suluom. Priamy kop zahral Maxim, no obrana hostí si s jeho centrom poradila.
     
    56
    Sandro Wagner to teraz prehnal so svojim dôrazom, a tak jeho tím prichádza pre útočný faul o loptu.
     
    54
    Emócie k futbalu samozrejme patria, tieto boli úplne zbytočné. Za nešportové správanie dostáva žltú kartu Serey Die.
     
    53
    Z ničoho nič mali hostia šancu. Po centri Konstantina Rauscha sa dostal do zaujímavého zakončenia Jan Rosenthal, ktorého pokus napokon len tesne minul bránu.
     
    52
    Christian Mathenia musel zasahovať. Alexandru Maxim hľadal nabiehajúceho Tima Wernera, no jeho strieľanú prihrávku domáci útočník len slabo tečoval.
     
    51
    A ďalší center z pravej strany. Tentokrát centroval Florian Klein a strelou z prvej zakončoval Emiliano Insúa. Strela argentínskeho obrancu bola však zblokovaná.
     
    50
    Po centri od Serey Dieho bude Stuttgart zahrávať rohový kop. Loptu totiž do bezpečia upratal Luca Caldirola.
     
    49
    Po dlhom pase dopredu od domácich obrancov vypomohol defenzíve Darmstadtu aj brankár Christian Mathenia, ktorý dobre zasiahol pred Maximom.
     
    48
    Úvod druhého dejstva je mimoriadne nezaujímavý. Na ihrisku sa prakticky nič nedeje. Obe mužstvá sa striedajú v držaní lopty.
     
    47
    Daniel Didavi síce chvíľu ostal ležať na trávniku, no bol to práve on, kto fauloval v súboji s Lucom Caldirolom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas. Veľa futbalovej krásy sme rozhodne nevideli, a tak sa nemožno čudovať, že je stav bezgólový. V prvom dejstve zaujalo najmä vynútené striedanie Martina Harnika, ktorý po zrážke s brankárom hostí nemohol pokračovať v hre. Druhý polčas sa začína približne o 15 minút.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Obe mužstvá záver prvého polčasu už iba dohrávajú. V prvých 45 minútach zrejme už gól neuvidíme.
     
    45+1
    Stuttgart sa v závere prvého dejstva ešte snažil niečo vymyslieť, ale ich akcia sa končí iba zbytočným útočným faulom.
     
    45
    Hlavný arbiter dnešného duelu, Robert Hartmann, pridáva k prvému polčasu ešte 2 minúty.
     
    44
    Po obrannom zákroku Konstantina Rauscha zahrávali domáci rohový kop. Po centri Alexandrua Maxima sa dostal z hranice 25 metrov do zakončenia Emiliano Insúa, no jeho pokus tesne minul bránu.
     
    43
    Na druhej strane sa Marcel Heller snažil prestrčiť loptu na Sandra Wagnera, no ich akcia sa napokon končí veľmi nepresnou strelou.
     
    42
    Po dlhej kombinácii si predsa len našiel priestor Serey Die a postupoval smerom na bránu. Brankára Christiana Matheniu ale neohrozil, keďže jeho pokus mieril mimo troch žrdí.
     
    40
    V predchádzajúcom úseku hry sme videli veľmi veľa osobných súbojov. Dnešný zápas sa skutočne nehrá v rukavičkách, naopak oba tímy si nič nedarujú.
     
    39
    Polovica divákov v Mercedes-Benz Arene už videla gól, no napokon strela Didaviho zamierila iba do bočnej siete brány hostí.
     
    38
    Nedovoleným zákrokom na Daniela Didaviho sa previnil Júnior Díaz. Nasledovať tak bude priamy kop z pomerne slušnej palebnej pozície.
     
    37
    Po predchádzajúcom hlavičkovom súboji ostávajú na trávniku ležať Jan Rosenthal a Florian Klein. Obaja sú už v opatere lekárov.
     
    36
    Tretí ofsajd hostí. V postavení mimo hry sa ocitol Jan Rosenthal.
     
    35
    Na druhej strane centroval z ľavej strany Emiliano Insúa. Jeho pas hľadal Daniela Didaviho, no domácemu hráčovi chýbalo pár centimetrov k tomu, aby loptu zasiahol.
     
    33
    Prvú žltú kartu zápasu vidí domáci brankár Przemysław Tytoń, ktorý mimo šestnástky nedovolene atakoval unikajúceho súperovho útočníka.
     
    32
    Prvé striedanie zápasu je vynútené. Pre zranenie opúšťa trávnik Martin Harnik a na jeho miesto prichádza Alexandru Maxim.
     
    31
    Po chybe domácich obrancov sa dostali hráči Darmstadtu do prečíslenia. Na hranici šestnástky zobral zodpovednosť na svoje plecia Marcel Heller, no jeho strelu vyráža na rohový kop brankár Przemysław Tytoń.
     
    30
    Timo Werner v krátkom časovom úseku vybojoval ďalší rohový kop. Po trme-vrme v šestnástke sa dostal do zakončenia Florian Klein, no jeho strela minula bránu.
     
    28
    Po rohovom kope sa snažili domáci dostať do zakončenia, no pri svojej veľkej snahe sa previnili útočným faulom.
     
    27
    Z výhody rohového kopu hostia nevyťažili. V hlavičkovom súboji kraľoval Toni Šunjić. Na druhej strane sa dostával do zakončenia Werner a pre svoj tím takisto vybojoval roh.
     
    26
    Náznak šance pre hostí. Po ľavej strane dostal veľa priestoru Jérôme Gondorf, a tak s loptou vbehol do šestnástky. Následne prihrávkou pod seba našiel Konstantina Rausha, no jeho strela bola zblokovaná.
     
    25
    Exekútorom priameho kopu bol sám faulovaný Didavi, no jeho center nenašiel vôbec nikoho. Nasleduje iba odkop od brány Christiana Matheniu.
     
    24
    Tempo hry sa mierne upokojilo. Loptu si napokon zobral do svojej moci Daniel Didavi a vypracoval priamy kop približne 25 metrov od brány súpera.
     
    23
    Timo Werner sa po ľavej strane predral k centru, no v pokutovom území hostí sa voči presile obrancov Darmstadtu nepresadil Daniel Didavi.
     
    22
    Náznak šance hostí likviduje Przemysław Tytoń. Medzitým sa na ihrisko vrátil aj otrasený Martin Harnik.
     
    21
    Na ihrisku sa dlhšie nehrá, keďže je stále ošetrovaný Martin Harnik. Rakúšan to poriadne schytal a je otázne či bude v dnešnom dueli pokračovať.
     
    19
    Po centri Christiana Gentera sa v osobnom súboji zrazil Martin Harnik s brankárom Darmstadtu. Následne akcia pokračovala, no Serey Die namieril loptu iba nad bránu súpera.
     
    18
    Zatiaľ sa na ihrisku skôr fauluje ako hrá kvalitný futbal. Ďalším nedovoleným zákrokom sa previnil domáci stredopoliar Daniel Didavi.
     
    17
    Zbytočný faul Jana Rosenthala na domáceho obrancu Tima Baumgartla. Hlavný rozhodca zatiaľ rieši tieto situácie bez kartového napomínania.
     
    16
    Po faule na Sereya Dieho zahrával priamy kop Daniel Didavi. Jeho center ale skončil iba v rukaviciach hosťujúceho brankára Christiana Mathenia.
     
    15
    Christian Genter dobrým centrom našiel Tima Wernera, ktorý sa snažil ešte priťuknúť loptu na Martina Harnika. Pred rakúskym útočníkom ale dobre zasiahol brankár Christian Mathenia.
     
    14
    Domáci útočník Timo Werner si až príliš naivne pýtal pokutový kop. Hlavný rozhodca mu na toto skutočne nemohol skočiť.
     
    13
    Od úvodu zápasu sa hrá veľmi tvrdo. Aj teraz bol nekompromisne poslaný na zem Serey Die. Domáci tak ostávajú pri lopte.
     
    12
    Hostia sa čoraz viac dostávajú do hry. Podobne ako pred niekoľkými sekundami aj teraz ich ale zastavuje postranný rozhodca, ktorý si všimol ofsajdové postavenie Marcela Hellera.
     
    10
    Obrovské zmätky v obrane domáceho tímu. Nakoniec spadol po súboji s brankárom Przemysławom Tytońom na zem Sandro Wagner a chvíľu to vyzeralo, že sa bude kopať penalta. Nakoniec z toho ale bol iba ofsajd.
     
    9
    Na druhej strane ihriska budú hostia zahrávať priamy kop. Jeho exekútorom bude Konstantin Rausch.
     
    8
    Akcia Stuttgartu je prerušená hvizdom Roberta Hartmanna. Voči pravidlám sa previnil kapitán Christian Genter.
     
    7
    Marcel Heller sa síce hnevá na postranného rozhodcu, no spomalené zábery ukázali, že po súboji s Timom Baumgartlom išla lopta mimo hracej plochy práve od Hellera. Nasleduje odkop od brány domácich.
     
    6
    Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Emiliano Insúa. Následne zahrávali hostia priamy kop, no centrovaná lopta nikoho v modrom drese nenašla.
     
    5
    Svoje obranné povinnosti si do bodky splnil Luca Caldirola, ktorý zastavil útočnú akciu domáceho tímu.
     
    4
    Po prvý raz sa na dlhší časový úsek dostali k lopte aj futbalisti Darmstadtu, ktorí spoločne s Bayernom Mníchov vonku ešte v tejto sezóne neprehrali.
     
    3
    Rýchle brejky na oboch stranách. Po chybe hostí si nabiehal dopredu Timmo Werner, no od svojho spoluhráča dostal veľmi nepresnú prihrávku.
     
    2
    Stuttgart vstupuje do zápasu lepšie. V úvode mal výhodu dvoch rohových kopov, no zmenu skóre to neprinieslo. Hosťujúci brankár vôbec nemusel zasahovať.
     
    1
    Na konci prvej minúty sme takmer boli svedkami prvého gólu. Z vnútra šestnástky pálil Daniel Didavi, jeho strela bola mierne tečovaná a na zadnej žrdi na ňu len tesne nedosiahol Martin Harnik.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Tytoń – Klein, T. Šunjić, Baumgartl, Emiliano Insúa – Schwaab, Die – Harnik, Gentner (C), Didavi – Werner.
    Náhradníci: Vlachodimos – Kliment, Hloušek, Maxim, Ristl, Ferati, Heise.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu (C), Caldirola, J. Díaz – Heller, Gondorf, Niemeyer, Rausch – Rosenthal – Wagner.
    Náhradníci: Załuska – Jungwirth, Kempe, Rajković, Sailer, Stroh-Engel, M. Vrančić.
     
    Nemecká Bundesliga má dnes na programe posledné dva zápasy 11. kola. Spoločne budeme svedkami zápasu, v ktorom o dôležité body zabojujú hráči Stuttgartu a nováčik z Darmstadtu. Zápas sa začína o 15:30 hod.

    VFB STUTTGART

    Výkony Stuttgartu sú v tejto sezóne veľkým sklamaním. Už vlaňajšie 14. miesto rozhodne nenaplnilo očakávania klubu, no v prvej tretine tejto sezóny je situácia ešte horšia. Zverencom Alexandra Zornigera patrí aktuálne predposledné 17. miesto so ziskom podpriemerných 7 bodov. V desiatich kolách vyhrali len 2-krát a až 7-krát prehrali. V Mercedes-Benz Arene prerušili pred dvoma týždňami sériu 4 domácich prehier, keď najtesnejším rozdielom zdolali Ingolstadt. Stuttgart sa trápi najmä v defenzíve, veď spoločne s Augsburgom inkasoval najviac gólov zo všetkých mužstiev (23). Najlepším strelcom tímu je so 4 gólmi Daniel Didavi, ktorý by dnes nemal v základnej zostave chýbať. To sa nedá povedať o kvartete: Mitchell Langerak, Robbie Kruse, Daniel Ginczek a Lukas Rupp.

    SV DARMSTADT 98

    Nováčik súťaže sa v aktuálnej tabuľke nachádza na 12. mieste. V doterajšom priebehu sezónu získal 13 bodov a prípadným dnešným víťazstvom sa môže predrať až na 8. priečku. Ako jeden z mála klubov podáva Darmstadt lepšie výkony na ihrisku súpera ako doma. V 4 zápasoch vonku nazbieral 8 bodov a spoločne s Bayernom Mníchov ešte na pôde súpera neprehral. Podobne ako Stuttgart aj zverenci Dirka Schustera zvládli generálku na bundesligový duel na výbornú. V zápase nemeckého pohára zdolali po dramatickom závere stretnutia Hannover 2:1. Najlepším strelcom tímu je štvorgólový Marcel Heller. Na rozdiel od domácich, Darmstadt nastúpi v takmer kompletnej zostave. Jediným zraneným hráčom je Fabian Holland. V zápasoch proti Stuttgartu nastúpil Dartmstadt v dvoch prípravných dueloch s bilanciou 0-1-1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 68. Garics (vla.), 90+3. Werner

    Karty:   33. Tytoń (STU), 54. Die (STU), 58. Klein (STU) – 61. Garics (DAM), 90+1. J. Díaz (DAM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 10:11. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 21:15.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Klein, T. Šunjić, Baumgartl, Emiliano Insúa – Schwaab, Die (62. Kliment) – Harnik (32. Maxim), Gentner (C), Didavi (87. Hloušek) – Werner.
    Náhradníci: Vlachodimos – Kliment, Hloušek, Maxim, Ristl, Ferati, Heise.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu (C), Caldirola, J. Díaz – Heller, Gondorf, Niemeyer (80. M. Vrančić), Rausch (71. Kempe) – Rosenthal (84. Stroh-Engel) – Wagner.
    Náhradníci: Załuska – Jungwirth, Kempe, Rajković, Sailer, Stroh-Engel, M. Vrančić.

    Rozhodca: Robert Hartmann