Košice – Trnava 3:0 (kon.) | MFK Zvolen – Senica 0:2 (kon.) | Jaslovské Bohunice – Trenčín 0:3 (kon.)
Martin – Zlaté Moravce 0:3 (kon.)
koniec
ŠK BLAVA Jaslovské Bohunice
0:3 (0:0)
AS Trenčín
Utorok 13.10.2015, 15:00Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    V 4. kole Slovnaft Cupu hostia Jaslovské Bohunice favorizovaný Trenčín, ktorému sa v pohári zatiaľ darí. V druhom kole zdolal PSČ Pezinok 0:5 a do štvrtého kola sa dostal cez celok ŠK Závod, ktorému uštedril debakel v pomere 0:11.
    Jaslovské Bohunice sa do štvrtého kola dostali postupne cez TJ Slavoj Boleráz (1:0), FK Močenok (0:5) a TJ Družstevník Veľké Lodince (2:1).
    Favorit dnešného súboja je jasný, no proti ambicióznemu celku ŠK BLAVA to nebude mať také ľahké. V slovenskom pohári sme sa už viackrát dočkali viacerých prekvapení na úkor favorizovaných celkov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    A zápas 4. kola Slovnaft Cupu sa začal. Hostia sú jasnými favoritmi stretnutia a podľa papierových predpokladov by mali ovládnuť dnešný súboj.
     
    2
    V úvodných minútach sa oba tímy len oťukávajú. Trenčania rozohrávali loptu zo stredového kruhu a zatiaľ majú loptu vo svojej moci.
     
    2
    Hneď v úvode sa Trenčania snažili o strelenie gólu, no lopta po Jančovej aktivite končí za bránkovou čiarou a brankár Píš bude vykopávať loptu ďaleko od svojej brány.
     
    3
    Trenčania majú opäť loptu vo svojej moci a budú sa snažiť založiť útočnú akciu. Jaslovské Bohunice sa zrejme celý zápas budú snažiť o prehusťovanie stredu poľa, cez ktoré sa v úvode duelu hostia ťažko presadzujú a skúšajú to predovšetkým cez krídelný priestor.
     
    4
    Domáci hráč Jakub Krajčovič si teraz vyslúžil potlesk publika. Po rýchlej akcii ŠK BLAVA sa dostal k zakončeniu spred šestnástky, keď si spracoval loptu hruďou, no jeho pokus končí nad trenčianskou bránou. Skóre ostáva nezmenené.
     
    5
    Jaslovské Bohunice teraz zrušili trenčiansku akciu a vyrážajú do ďalšieho brejku. Práve vďaka rýchlym protiútokom môžu dnes domáci uspieť.
     
    6
    Trenčania si zatiaľ nedokážu vypracovať žiadnu vyloženú streleckú príležitosť a zatiaľ márne dobýjajú šestnástku Jaslovských Bohuníc.
     
    7
    Od začiatku stretnutia je zjavné, že dnes to bude podľa všetkého jednostranný duel. ŠK BLAVA je zatiaľ ale v defenzíve veľmi pozorná a súpera si drží na dištanc.
     
    8
    Trenčania v úvodných minútach kontrolujú hru, majú loptu na svojich kopačkách a okrem jedného nepresného pokusu Jakuba Krajčoviča sa zatiaľ domáci k ničomu nedostali.
     
    8
    Do šestnástky Trenčína teraz smerovala dlhá lopta, ktorá ale napokon končí v rukách istého Šemrinca.
     
    9
    Kleščík teraz vymyslel výbornú finálnu prihrávku, no ostal nepochopený od svojich spoluhráčov a z akcie kapitána Trenčína napokon vzišlo.
     
    10
    Na druhej strane teraz pohrozil po peknej individuálnej akcii Adam Pavlík, ktorý sa šikovne zbavil brániaceho hráča a ocitol sa zoči-voči brankárovi Šemrincoi, ktorý ale bleskovo vybehol, domácemu kanonierovi znížil strelecký uhol a pripísal si na svoje konto veľmi dôležitý zákrok.
     
    11
    Domáci mali teraz obrovskú príležitosť na skórovanie, no Pavlík poskytnutú šancu nevyužil. Gól tak môže padnúť na druhej strane, hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    12
    Trenčania ale nedokázali ani len ohroziť bránu domácich a v hre sa tak bude pokračovať za bezgólového stavu.
     
    13
    Hostia okamžite vyrazili do protiútoku, no ich snaha je prekazená. Kapitán hostí Kleščík šiel do súboja príliš tvrdo a fauloval domáceho hráča.
     
    14
    A Trenčania budú zahrávať ďalší rohový kop. Podarí sa im tentoraz otvoriť skóre?
     
    15
    No aj druhý rohový kop hostí bol odvrátený obranou Jaslovských Bohuníc a lopta sa ocitá ďaleko od brány domácich.
     
    16
    Prihrávka Holúbka na Kleščíka nemala dostatočnú razanciu a sľubne rozohraná akcia Trenčanov končí neúspechom.
     
    17
    A lopta teraz končí v aute, Trenčania strácajú loptu. Zatiaľ sledujeme zatiaľ len medzišestnástkový futbal.
     
    18
    Skovajsa teraz hľadal vpredu Da Silvu, no ani táto akcia sa neujala.
     
    19
    Domáci hráč bol teraz faulovaný. Prvá dvadsaťminútovka je v réžii hostí, ktorí majú územnú prevahu, no zatiaľ ju nedokázali využiť na strelenie gólu, na ktorý zatiaľ márne čakáme.
     
    20
    Trenčania sa teraz "maznajú" s loptou v strede poľa a čakajú kým sa obrana domácich hráčov trochu viac pootvorí.
     
    21
    Prihrávku na Kleščíka teraz vynikajúco prečítal Krajčovič, no ten si loptu v šprinte posunul príliš ďaleko a tá napokon končí za autovou čiarou.
     
    22
    Dávid Guba sa teraz nádherne uvoľnil, keď jednému z protihráčov nasadil "jasličky," pripravil si priestor na strelu, no jeho pokus pravačkou končí mimo brány.
     
    23
    Trenčania sa snažia dobyť bránu domácich a držia loptu vo svojej moci pred šestnástkou Jaslovských Bohuníc.
     
    24
    Trenčanom sa zatiaľ nedarí strelecky sa presadiť a domáci sa zatiaľ úspešne bránia.
     
    25
    Lawrence teraz hľadal dlhou loptou v šestnástke domácich spoluhráčov, no lopta končí v moci domáceho brankára Píša.
     
    26
    A teraz sledujeme opäť identickú situáciu. Dlhá lopta za obranu Jaslovských Bohuníc, no Píš vybehol zo šestnástky a loptu odpratal do bezpečia.
     
    27
    Trenčania to skúšajú nakopávanými loptami. Tentoraz center priletel z ľavej strany, lopta smerovala na Ferreiru Da Silvu, no ten sa dopustil útočného faulu.
     
    28
    Píš si dlho pripravuje loptu na odkop, nemá sa kam ponáhľať, domáci sa na favorita veľmi dobre pripravili a stav je naďalej bezgólový.
     
    28
    Tentoraz sa rovnakým spôsobom snažili presadiť domáci, ktorí nakopli dlhú loptu do trenčianskej šestnástky, no túto situáciu defenzíva AS zvládla na výbornú.
     
    29
    Trenčania naďalej dobýjajú bránu domácich, no tí predvádzajú v obrane skvelý kompaktný výkon a Trenčania sú vo finálnej útočnej fáze doslova bezzubí.
     
    30
    Po prvých tridsiatich minútach sme v zápase zatiaľ gól nevideli. Trenčania majú územnú prevahu, no ani to nestačí na to, aby sa strelecky dokázali presadiť proti pozornej obrane Jaslovských Bohuníc.
     
    31
    Hostia budú zahrávať ďalší rohový kop. Podarí sa Trenčanom konečne skórovať?
     
    32
    Ani táto akcia ale nevyšla hosťom podľa predstáv, zverenci Ivana Vrabca sa zatiaľ v koncovke trápia.
     
    33
    Jaslovské Bohunice zatiaľ predvádzajú pred vlastnou bránou skvelý výkon, Trenčanom neustále dýchajú na chrbát a nenechávajú im na ihrisku ani kúsok voľného priestoru. Táto taktika zatiaľ slávi úspech.
     
    34
    A ďalšia nakopávaná lopta do šestnástky ŠK BLAVA, no tentoraz sa lopta dostala len na kopačky stopérov Jaslovských Bohuníc.
     
    35
    Nasledovať bude ďalšia akcia Trenčanov, ktorí rozbiehajú útok zo stredu poľa.
     
    35
    Kolarovič teraz vynikajúco prečítal hru a skĺzom zastavil prihrávku hostí. Jaslovské Bohunice si tak môžu na chvíľu vydýchnuť.
     
    36
    Trenčania to nevzdávajú a v poslednej desaťminútovke prvého polčasu sa snažia o strelenie gólu.
     
    37
    A nasledovať bude ďalší rohový kop, podarí sa Trenčanom preraziť streleckú smolu?
     
    37
    No ani z tohto mráčika nezapršalo, skóre ostáva nezmenené 0:0. Trenčania sú v koncovke veľmi nepresní.
     
    38
    Prakticky celý zápas majú loptu vo svojej moci hostia, no obrovskú územnú prevahu nedokážu pretaviť v strelenie gólu. Jaslovské Bohunice sa opäť musia brániť, no AS je ďaleko od brány domácich a nemá zatiaľ žiadnu šancu zakončiť.
     
    39
    A nasledovať bude ďalší rohový kop. Trenčania v závere prvého polčasu zvýšili tempo hry, snažia sa streliť gól do šatne, no zatiaľ sa im to nedarí.
     
    40
    Opäť neúspešný pokus z rohového kopu o ohrozenie domácej brány, brankár Píš si s veľkou pomocou proti aktuálnemu lídrovi tabuľky Fortuna ligy drží čistý štít.
     
    41
    Obrancovia domácich teraz trochu zazmätkovali pred vlastnou šestnástkou, Trenčania napriek tomu nedokázali využiť poskytnutú šancu. Budú mať ale ďalšiu príležitosť rohového kopu.
     
    42
    Ani tentoraz sa ale Trenčanom nepodarilo výraznejšie ohroziť bránu domácich, lopta sa po odkope jedného z hráčov Jaslovských Bohuníc ocitá na trenčianskej polovici ihriska.
     
    43
    Do konca prvého polčasu ostávajú necelé tri minúty, Trenčania zatiaľ v tomto jednostrannom stretnutí neúspešne dobýjajú bránu ŠK BLAVA.
     
    44
    V závere prvého polčasu sa sympaticky snažili rýchlym brejkom pohroziť súperovi aj domáci hráči, no ich akcia napokon končí pred šestnástkou Trenčanov, ktorí majú azda poslednú šancu na strelenie gólu v prvej polovici hry.
     
    45
    Všetko nasvedčuje tomu, že v prvom polčase sa gólu nedočkáme.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    A druhý polčas dnešného stretnutia sa začal. Trenčania po bezgólovom prvom polčase, v ktorom kontrolovali hru musia zapnúť na vyššie obrátky, ak sa chcú presadiť cez veľmi dobre stavanú a pozornú defenzívu Jaslovských Bohuníc.
     
    46
    Do druhého polčasu Trenčania menia zostavu a na ihrisko poslali dvoch nových hráčov. Denisa Janča vystriedal Congyao Yin.
     
    46
    Z ihriska sa po prvej 45-minútovke porúčal aj Jakub Holúbek, ktorého nahradil Gino Van Kessel. Pomôžu tieto zmeny Trenčanom, ktorí sa zatiaľ trápia v koncovke?
     
    47
    Trenčania začali zostra a okamžite sa hrnú do útoku. Sú si vedomí, že s pribudajúcimi minútami sa im bude strieľať gól ťažšie a ťažšie.
     
    48
    Akciu AS Trenčín teraz hráči Jaslovských Bohuníc odvrátili na roh. Podarí sa hráčom hostí využiť poskytnutú šancu?
     
    49
    Ani tentoraz hostia nestrieľajú gól po rohovom kope, no loptu majú stále vo svojej moci a snažia sa pred šestnástkou domácich vymyslieť gólovú akciu.
     
    50
    Trenčanom sa v koncovke vôbec nedarí, čo sa im v konečnom zúčtovaní môže vypomstiť. Hráči Jaslovských Bohuníc sa spoliehajú na rýchle protiútoky, z ktorých sa im zatiaľ nepodarilo skórovať, no k dispozícii majú ešte 40 minút času.
     
    51
    A rýchly protiútok Jaslovských Bohuníc bol prerušený po faule. Ibrahim Rabiu vidí prvú žltú kartu udelenú v dnešnom súboji.
     
    52
    Trenčania sú naďalej aktívnejším tímom, no napriek tomu sa im nedarí skórovať.
     
    53
    A hostia budú mať k dispozícii ďalší rohový kop. Trenčania sa zatiaľ nedokážu strelecky presadiť.
     
    54
    Ani z tohto rohového kopu sa líder tabuľky Fortuna ligy nepresadil. Jaslovské Bohunice sa dnes prezentujú skalopevnou obranou.
     
    55
    Lopta je v strede poľa a Trenčania sa snažia rozbehnúť ďalšiu akciu, bude už gólová?
     
    56
    Na rade bude ďalší rohový kop Trenčína. AS mal v dnešnom súboji k dispozícii už vyše 10 rohových kopov, no ani jeden nedokázal využiť na strelenie gólu.
     
    57
    Ani tentoraz to hosťom nevyšlo. Jaslovské Bohunice posielajú loptu ďaleko zo svojej šestnástky.
     
    58
    Útočná akcia Trenčanov bola teraz prerušená domácimi hráčmi, ktorí okamžite vyrážajú do útoku.
     
    59
    Akcia Jaslovských Bohuníc ale skončila ešte pred šestnástkou Trenčína, hostia otáčajú hru a vyrážajú vpred. AS Trenčín má na strelenie gólu poslednú pol hodinu.
     
    60
    A Trenčania budú zahrávať ďalší rohový kop. Lopta už letí do šestnástky domáceho celku, no hostia sa napokon k zakončeniu nedostali.
     
    61
    Po tom, čo domáci hráči už celú hodinu odolávajú náporu trenčianskych futbalistov to na tribúnach výrazne ožíva a miestni priaznivci posmeľujú pokrikmi domácich hráčov.
     
    62
    Trenčania vytvárajú na obranu stály tlak, ktorý ale zatiaľ domáci výborne zvládajú a bránia bezgólový rezultát 0:0.
     
    62
    A Jaslovské Bohunice teraz posielajú do hry čerstvého hráča. Na ihrisko prichádza Michal Kaľuha, ktorý strieda Martina Machoviča.
     
    63
    Trenčania si teraz vypracovali veľmi dobrú šancu, no obrana domácich odvracia loptu do stredu poľa.
     
    64
    A Jaslovské Bohunice sa teraz dopustili faulu v šestnástke, rozhodca Somoláni ukazuje na biely bod, bude sa kopať penalta po tom, čo sa faulu dopustil brankár Tomáš Píš, ktorý dostáva za svoj zákrok žltú kartu.
     
    65
    Trenčín dal gól!
    A Trenčania využívajú poskytnutú šancu. Po nekonečnom čakaní na gól sa presadzujú z pokutového kopu. Skóre otvára Ryan Koolwijk. Trénerovi Ivanovi Vrabcovi teraz padol kameň zo srdca.
     
    66
    Trenčania tak do poslednej 25-minútovky vstupujú s jednogólovým vedením. Jaslovské Bohunice tak musia streliť gól, ak si chcú vykresať iskierku nádeje na postup.
     
    67
    Jeden gól ale hosťom nestačí a snažia sa streliť v rýchlom slede druhý. Jaslovské Bohunice ale nestrácajú po inkasovanom góle koncentráciu a opäť sa výborne bránia.
     
    68
    Trenčania kontrolujú hru, loptu majú vo svojej moci a všetko nasvedčuje tomu, že zápas dovedú do víťazného konca.
     
    69
    Jaslovské Bohunice sa snažili o rýchly protiútok, no v strede poľa stratili loptu a Trenčania sa postupne dostávajú pred súperovu šestnástku.
     
    70
    Ani táto akcia hostí sa gólom nekončí, nebyť nariadeného pokutového kopu, Jaslovské Bohunice by dnes ešte neinkasovali, v obrane predvádzajú skvelý výkon.
     
    72
    Tempo hry sa od 70. minúty trochu ustálilo, Trenčania sú si vedomí jednogólového náskoku, ktorý si vypracovali, snažia sa držať loptu na svojich kopačkách a čakajú na chybu súpera.
     
    73
    Lopta je stále v strede poľa na kopačkách hostí, ktorí sa snažia využívať krídlelné priestory na prekvapujúci útok po strane, no ŠK BLAVA je v defenzíve zatiaľ veľmi pozorná a výborne vykrýva priestor na svojej polovici ihriska.
     
    74
    A 16 minút pred koncom zápasu sa do hry dostáva Peter Krajčovič. Na striedačku za potlesku domáceho publika smeruje Martin Broš.
     
    74
    Tentoraz sa dostali Trenčania k strele, no lopta končí len na jednom z brániacich hráčov v skalopevnej defenzíve domácich.
     
    75
    15 minút pred koncom zápasu Trenčania vedú o jeden gól, Jaslovské Bohunice majú stále nádej na vyrovnanie, no hostia ich zatiaľ k ničomu nepúšťajú.
     
    76
    Trenčania stále držia loptu na súperovej polovici, no nikam sa už ponáhľať nemusia, od 65. minúty po premenenom pokutovom kope vedú o jeden gól.
     
    78
    AS Trenčín teraz prihrávkami v strede poľa pomaly uspáva obranu Jaslovských Bohuníc.
     
    79
    Napokon hostia urýchlili akciu a lopta napokon končí za bránkovou čiarou, bude sa kopať roh.
     
    80
    Kanonier domácich Adam Pavlík odchádza z ihriska. O strelenie gólu sa na hrote bude snažiť Ivan Koleno.
     
    80
    Rohový kop ale hostia nedokázali využiť, bude sa pokračovať v hre.
     
    81
    A teraz domáci hráč sa teraz prezentoval škaredým faulom, za ktorý bol odmenený žltou kartou Jakub Krajčovič.
     
    82
    Blíži sa záver zápasu, favorit z Trenčína zatiaľ vyhráva najchudobnejším jednogólovým rozdielom. Podarí sa Jaslovským Bohuniciam ešte vyrovnať? Hostia sú zatiaľ celý zápas lepším tímom.
     
    83
    Jaslovské Bohunice sa snažia dostať do útoku, no stred poľa Trenčanov funguje na jednotku a domácim hráčom nedovoľuje dostať sa do žiadneho rýchleho protiútoku.
     
    85
    Do konca stretnutia ostáva už len päť minút, Trenčania stále vedú o jeden gól. Podarí sa domácim hráčom ešte vyrovnať?
     
    86
    Trenčania ale dávajú útočnou aktivitou jasne najavo, že nehodlajú vyčkávať do konca stretnutia a budú sa snažiť o spečatenie víťazstva.
     
    87
    Dnešné stretnutie speje ku koncu, Trenčania vďaka jednogólovému náskoku zrejme dokráčajú za víťazstvom.
     
    88
    Do konca duelu ostávajú dve minúty, Trenčania majú stále loptu vo svojej moci a kontrolujú záver stretnutia.
     
    89
    Trenčania sa dostali k strele zo strednej vzdialenosti, no lopta letí mimo bránu.
     
    90+1
    Trenčín dal gól!
    A Trenčín sa napokon presadzuje z hry, keď v prvej minúte nadstaveného času strieľa gól Gino Van Kessel a pečatí víťazstvo svojho tímu na ihrisku Jaslovských Bohuníc.
     
    90
    Rozhodca v závere zápasu nadstavuje tri minúty.
     
    90+2
    Trenčania tak napokon dokázali využiť hernú prevahu, ktorú mali počas celého zápasu a v nadstavenom čase spečatili svoje víťazstvo a minútu pred koncom stretnutia vedú o dva góly.
     
    90+3
    Trenčín dal gól!
    Domáci hráči zrejme stratili v závere zápasu koncentráciu. Inak výborne fungujúca obrana inkasuje v zápase tretíkrát po strele Lawrencea.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    AS Trenčín celý zápas kontroloval hru, bol oveľa lepším tímom, prakticky celých 90 minút mal loptu na svojich kopačkách, no výborná obrana Jaslovských Bohuníc dlho odolávala. Prvý gól padol napokon až v 65. minúte, keď sa z pokutového kopu presadil Koolwijk. V nadstavenom čase aktuálny líder tabuľky Fortuna ligy pridal zásluhou Kessela a Lawrencea ďalšie dva góly. Trenčín tak zdolal Jaslovského Bohunice rozdielom triedy a v rámci Slovnaft Cupu tak postupuje cez nepríjemného súpera ďalej.
    Náš prenos sa končí, ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok dňa. (17:06:50)

    Dávid Lech

    Góly: 65. Koolwijk (pen.), 90+1. Kessel, 90+3. Lawrence

    Karty:   64. Píš (BJB), 81. J.Krajčovič (BJB) – 51. Rabiu (TRE)


    ŠK BLAVA Jaslovské Bohunice: Píš – Sekera, Jakubička (C), Kolarovič, Bakši, Broš (74. P. Krajčovič), Machovič (62. Kaľuha), J. Krajčovič, Poláček, Glos, Pavlík (80. Koleno). Tréner: Cyril Stachura
    Náhradníci: P. Krajčovič, Koleno, Haršány, Moravanský, Prvý, Kaľuha, Matejkovič

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Rundić, Koolwijk, Rabiu, Holúbek (46. Van Kessel), Lawrence, Guba, Ferreira Da Silva (67. Stuart Schet), Jančo (46. Yin), Kleščík (C). Tréner: Ivan Vrabec
    Náhradníci: Vozár, Stuart Schet, Van Kessel, Madu, Bero, Yin

    Rozhodca: Somoláni – Borsányi, Sluk

    Diváci: 450