Spiš. N. Ves – Dolný Kubín 3:1 (kon.) | Lok. Košice – Košice 0:1 (kon.) | Sereď – Nové Mesto n/V 0:1 (kon.)
koniec
FC Lokomotíva Košice
0:1 (0:0)
FC Košice
Nedeľa 23.08.2015, 16:30MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítame vás pri 4. kole DOXXbet ligy skupiny „Východ“, ktoré je zároveň aj najväčším košickým i východoslovenským derby. Sily si totiž zmerajú FC Lokomotíva Košice a FC VSS Košice. Vďaka nášmu podrobnému prenosu vám z očakavaného stretnutia neunikne nič podstatné.

    FC Lokomotíva Košice predstavila pred sezónou, ako i v jej úvode viaceré akvizície, ktoré by jej mali pomôcť k vytúženému cieľu, ktorým nie je nič iné, ako sa umiestniť v prvej šestke skupiny a pobiť sa o posutp do najvyššej futbalovej súťaže Slovenska. Domáci celok totiž podával v závere uplynulého ročníka súťaže dobré výkony, vďaka ktorým sa dokázal bez väčších problémov udržať v druhej najvyššej národnej futbalovej súťaži. Aj preto chcela Lokomotíva nadviazať na dobré výkony i v úvode novej sezóny už pod taktovkou trénera Sokoliho, to sa jej ale zatiaľ nedarí. Z troch odohraných stretnutí na jej konte totiž svieti len jediný bod, ten ju však radí na celkovo 8. priečku tabuľky. V prospech domácich nevraví ani aktuálne nepriaznivé skóre, 4:7.

    Posledné tri ligové stretnutia Lokomotívy:

    1. FC Tatran Prešov – FC Lokomotíva Košice 0:0
    FC Lokomotíva Košice – MFK Lokomotíva Zvolen 1:3
    Partizán Bardejov – FC Lokomotíva Košice 4:3

    FC VSS Košice dopadli v najvyššej futbalovej súťaži neslávne. Dôvodom boli chýbajúce výplaty, ako i peniaze na samotný chod klubu, aj preto sa futbalový zväz rozhodol neudeliť klubu z druhého najväčšieho mesta Slovenska licenciu pre štart vo Fortuna lige. Podľa slov hráčov, realizačného tímu, ale aj fanúšikov, to ale tragikcy neberú. O sezónu by totiž už radi opäť prevetrali svoje kopačky na trávnikoch tradičných súperov, akými sú Trnava, či Slovan Bratislava. Žlto-modrí si však uvedomujú, že cesta k splenenému cieľu nebude jednoduhá. Aj preto chcú podávať v druhej najvyššej národnej futbalovej súťaži vyrovnané výkony, čo sa im do tejto chvíle darí. Z troch stretnutí totiž zaváhali raz, aj preto na ich konte svieti 6 bodov, čo ich radí na 5. priečku tabuľky. VSS si ju vystrieľalo aj vďaka skóre 4:3.

    Posledné tri ligové stretnutia FC VSS:

    FC VSS Košice – FK Haniska 3:0
    FK Poprad – FC VSS Košice 3:0
    FC VSS Košice – FK Spišská Nová Ves 1:0

    Na štadióne v Družstevnej pri Hornáde sa očakávajú vypredané tribúny, ako i 150 priaznivcov FC VSS. Aj preto sa nevyhneme špeicálnym bezpečnostných opatreniam. Medzi tie patria nielen posilnené bezpečnostné zložky, ako súkromná bezpečnostná služba a polícia Slovenskej republiky, ale i skoré uzavrenie štadióna, už pol hodiny pred samotným stretnutím. Celkovo sa na štadióne v dedine neďaleko Košíc očakáva priblížne 600 priaznivcov Lokomotívy Košice a fanklub FC VSS Košice v počte asi 150 kusov.

    Oba celky sa už v ére samostatnoati Slovenska mnohokrát stretli. Hoci sa väčšina hráčov týchto celkov pravidelne stretávala v súťažnom zápolení aj minulú sezónu, vtedy išlo o súboje Lokomotívy s rezervou niekdajšieho košického MFK, nie teda o preslávené košické derby v plnej sile. Takéto stretnutie sme mohli sledovať naposledy v roku 2012, keď sa oba cleky stretli v rámci Slovnaft Cupu, kedy sa síce Lokomotíva ujala zásluhou Jurku vedenia, po góle Nováka a dvoch presných zásahoch Škutku ale VSS strhlo vedenie na svoju stranu a výsledku stanovilo konečnú podobu, 3:1 v prospech žlto-modrých. Pred aktuálnou sezónou sa celky stretli aj v rámci prípravy, kedy FC VSS porazilo Lokomotívu vysoko 5:0.
     
    -40
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Giertl – Korijkov, Cmarko, Pavol Šuľák, Horváth, Micovčák, Harvila, Zajac (C), Kinský, Kolek, Hamuľák
    Náhradníci: Kovalik – Urban, Chmelo, Petričko, Labun, L. Tóth, Caballero

    FC VSS Košice: Ružinský – Jonec, Kubík, Dimun, Pavúk, M. Tóth, Gáll, Viazanko (C), Karaš, Hovančík, Haskič
    Náhradníci: M. Leško – Vancák, Trebuňák, Hirjak, Jano, Horodník

    Rozhodca: Vnuk – Roszbeck, Pozor – Š. Leško.
     
    -30
    Vážení športoví priaznivci, vítam vás pri priamom prenose košického derby, v ktorom si sily zmerajú FC Lokomotíva Košice a FC CSS Košice. Už viac ako pol hodiny pred zápasom môžeme vidieť do posledného miesta zaplnenú hlavnú tribúnu, pred štadiónom postáva asi 200 priaznivcov hostí.
    Veľký záujem o košické derby
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop strentutia sa postarali hráči FC VSS Košice, ktorí sa s loptou okamžite vydali na útočnú polovicu. Tam ale veľa vody nenamútili a o guľatý predmet napokon prišli.
     
    1
    Našťastie pre hostí, ani z protiútoku Lokomotívy presná strela nepramenila. Lokomotíva to ksúšala popri ľavej postrannej čiare, tam si jej hráči nerozumeli.
     
    2
    Už od úvodu sme ale svedkami rýchleho futbalu, hrá sa zo strany na stranu, ako sa na správne derby patrí.
     
    3
    FC VSS to teraz na polovici súpera trochu nezvládlo, keď sa jeho hráči dopustili útočného faulu a loptu tak museli len odovzdať súperovi.
     
    3
    Videli sme prvú zaujímavejšiu situáciu v zápase, keď Harvila loptu šikovne prestrčil na Micovčáka, ktorý sa v šestnástke chcel zbaviť súpera to sa mu ale nepodarilo.
     
    4
    Pokus o protiútok sa skončil pred pokutovým územím, kde sa lopty zmocnili modro-bieli, teda hráči FC Lokomotíva Košice.
     
    5
    A videli sme aj prvú strelu. I keď šlo pravdepodobne o cetner, lopta sa zaujimavo skrútila nad bránku VSS, kde ju zastavila až ochranná sieť.
     
    6
    A onedlho prišiel aj druhý útočný faul FC VSS. Žlto-modrým oto zatiaľ smerom dopredu príliš nejde, na ich obhajobu ale musíme spomenúť, že ani ich súper si pred bránkou príliš "nešrtol".
    Stretnutie sa začalo!
     
    7
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    7
    Prvá štandardná situácia zápasu veľa zaujímavých momentov nepriniesla, center do šestnástky domáci bez včších problémov dokázali odvrátiť do bezpečia.
     
    8
    Po postupnej akcii sme sledovali nádherný pokus Koleka spoza šestnástky, išlo o akúsi "žabku", ktorá len tesne minula pravú žrď brány FC VSS Košice!
     
    9
    Domácich ale tento pokes nakopol a niekoľkokrát sa im podarilo donútiť súpera chybovať pri postrannej čiare.
     
    10
    Za sebou máme už 10 minút zo zápasu, na svetelnej tabuli svieti podľa očakávaní stále stav 0:0.
     
    10
    To už však nemuselo platiť! Mikulš Tóth našiel prekrásnou kolmicou vo vápne kapitána Viazanka, ktorý neváhal a do lopty sa okamžite oprel. Na štadióne to len tak zahučalo, Giertl loptu zázračným zákrokom vyrazil na roh!
     
    11
    Ani teraz sa VSS nepodarilo zo štandardnej situácie nič vyťažiť.
     
    12
    To však hráčov hostí príliš mrzieť nemusí. Aktívnym napádaním sa totiž veľmi rýchlo vrátili k lopte a premýšľajú, ako zaližiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    13
    Dvojica Zajac – Kinský ich ale presvedčila o tom, že dnes to až také jednoduché mať nebudú. Vysoko postavení hráči Lokomotívy totiž zahnali súpera až do vlastnej šestnástky.
     
    13
    Kinský sa napokon etše odstal k lopte, jeho center do pokutového územia ale Ružinský chyitl s pokojom.
     
    14
    Lokomotíva pôsobí v týchto minútach lepším dojmom. Dokázal to aj Hamuľák, ktorý sa vo vnútri šestnsátky dosal k lopte a len tesne minul bránku súpera.
     
    15
    FC VSS Košice ďaleko odkopáva. Aj toto je cesta, ako sa vymaniť spod veľkého tlaku súpera.
     
    15
    Mikuláš Tóth ukazuje, že vie poslať naozaj skvelé centre. V pokutovom území teraz našiel Haskića, ktorý z bezprostrednej vzidalenosti Giertlovu svätyňu prepálil!
    Zaplnená hlavná tribúna
     
    16
    Tak teraz stáli pri domácich skutočne všetci svätí.
     
    17
    Keď som pred malým momentom vravel, že pánmi n ihrisku sú domáci, teraz je tomu presný opak. FC VSS sa dostáva prakticky ku každému pokusu o nákop a svojmu súperovi poriadne znepríjemňuje život.
     
    18
    Zajac bojoval o loptu pri postarnnej čiare, kde sa skvelým spôsobom pohral s dvojicou obrancov hostí. Následne sa ale jeden z jeho spoluhráčov vo finálneuj fáze dopustil útočného faulu.
     
    19
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    20
    Tretí roh zápasu priniesol zatiaľ najväčšie nebezpečenstvo, aké sme po štandardkách mohli sledovať. Lopta totiž po centri padla do vápna, odkiaľ ju až po niekoľkých sekundách dokázala Lokomotíva upratať. Našťastie pre modro-bielych, súper sa ku guľatému predmetu napriek enormnej snahe nedostal.
     
    21
    Za sebou máme už 20 minút stretnutia a hneď niekoľko zaujímavých príležitostí. Príde ďalšia po protiútoku Lokomotívy?
    Sektor fanúšikov VSS
     
    22
    Tak napokon nie. Lokomotíva sa nechala zatlačiť k postrannej čiare, odkiaľ sa proti dobre rozostavenej obrane súpera len ťažko niečo vymýšľa.
     
    23
    Zajac teraz vo vzdialesnosti asi 30 metrov pred šestnsátkou súpera zavinene padol, nasledovať bude priamy voľný kop.
     
    23
    Opakované pokusy o center poriadne rozosmiali odmáce tribúny, ani jeden z nich totiž nemal potrebnú razanciu ani presnosť.
     
    24
    To je neuveriteľné, čo sa teraz FC VSS podarilo zahodiť! Hosťom sa vydaril rýchly protiútok, kedy VIazanko zaviezol loptu až pred šestnsátku súpera, tam našiel voľného Gálla, kotrý si ešte dvolil osamotený vylepšiť streleckú pozíciu, loptu však aj napriek tomu poslal len priamo do Giertla, ktorý ju vyboxoval na brvno!
     
    25
    Hra teraz na malý moment stratila na tempe. Lokomotíve sa hru podairlo upokojiť, z pokusu o protiútok ale nedokázala vyťažiť nič podstatné.
     
    26
    Lokomotíva kombinovala pred pokutvým územím súpera, kde si loptu niekoľkokrát poslala po zemi, aby prišiel následne nepresný center.
     
    26
    Lopta teraz len tak lieta pokutovým územím FC VSS Košice, nanešťastie pre domáci celok sú tieto pokusy o centre len veľmi nepresné.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Pavol Šuľák (FC Lokomotíva Košice).
     
    28
    Pavol Šuľák sa teraz dopustil zbytočného faulu, po ktorom navyše uvidí žltú kartu.
     
    28
    Z následnej štandardky to hostia skúšali centrom, lopta sa síce pekne stočila priamo do pokutového územia Lokomotívy, tam ale vládli hráčo idetí v bielo-modrom.
     
    28
    Zajac teraz sám nechápe, ako sa k nemu vo snútri šestnástky dostala lopta. Jedno je však isté, už keď ju mal vo svojej moci, okamžite ju chcel poslať do brány súpera, ktorú tesne minul.
     
    29
    Hra teraz poriadne stratila na tempe. Boli sme svedkami viacerých nepresných kolmíc zo strany FC VSS Košice.
     
    30
    Za sebou máme už 30 minút najväčšieho košického derby, stav je stále nerozhodný – 0:0. Hoci mali oba celky viacero šancí na otvorenie skóre, gólovú radosť diváci zatiaľ nepocítili.
     
    31
    Nepresnosti na strane Lokomotívy, ktorá "hasila oheň na streche" prostredníctvom faulu.
     
    32
    Ani hosťujúci celok sa ale presnejšími prihrávkami neprezentoval.
     
    32
    Sympatická snaha Lokomotívy obkľúčiť pokutové územie súpera skončila akýmsi strieľaným centorm z kopačky kapitána Zajaca, ktorý bránu netrafil.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Lukáš Horváth (FC Lokomotíva Košice).
     
    34
    Domáci Horváth si na polovici FC VSS vyšliapol na súpera, takéto zákroky hlavný arbiter Vnuk tolerovať rozhodne nebude.
     
    35
    Do konca prvej časti hry ostáva 10 minút.
     
    35
    Lokomotíva bude zahrávať svoj prvý rohový kop v dnešnom zápase.
     
    36
    Hlavný arbiter Vnuk si ešte robí "poriadky" vo vnútri vápna, kde napomína niekoľko domácich i hostí. Všetko sa to zaobíde bez žltej karty.
     
    36
    O center od rohovej zástavky sa postaral napokon Zajac, kotrý chcel loptu poslať na vzdialenejšiu žrď, tam ju ale Ružinský neprepustil a včas guľatý predmet vyboxoval do bezpečnej vzdialenosti.
     
    37
    Rohový kop v prospech hostí.
     
    38
    Tak toto už bolo tázom nebezpečnejšie! Karaš totiž vo vápne našiel Borisa Gálla, ktorý sa do lopty oprel a poslal ju tesne nad brvno Giertlovej brány!
     
    39
    Roh v prospech domácich.
     
    40
    Neuveriteľné, neuveriteľné obrázky teraz sledujeme na štadióne v Družstevnej nad Hornádom! Po štandardnej situácii sa v pokutovom území k lopte dostal Hamuľák, kotérho pokus Ružinský končekmi prstvo vyrazil na ďalší rohový kop!
     
    41
    A ten napokon nebude posledným. FC VSS je pod veľkým tlakom!
     
    41
    Domáci to teraz skúšali centrom na bližšiu žrď, tam ale vo vzduchu hráči v modrých dresoch súperovi nič nedovolili.
     
    42
    Vzrušenie na strane domácich fanúšikov bolo zbytočné, jeden z hráčov Lokomotívy sa totiž osamotený vybral proti Ružinskému, stál ale len v ofsajde.
     
    43
    Prvý polčas sa pomaly chýli ku sovjmu záveru, hráči hostí by už ale najradšej počuli záverečný hvizd. V posledných minútach sa totiž bránia len s veľkými problémami.
     
    44
    Hra bola na malý okamih pozastavená, po faule domáceho si hlavný arbiter ešte niečo vysvetľoval s hráčmi Lokomotívy.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Cmarko (FC Lokomotíva Košice).
     
    45
    Cmarko ešte napokon za zahodenie lopty videl žltú kartu, v poradí už tretie zbytočné kartové naponínanie na strane domácej Lokomotívy.
     
    45
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    45
    Ten ale FC VSS príliš nevyšiel. Karaš sa totiž ešte pokúšal o presnejšie zakončenie, to sa mu ale nepodarilo. Čaká sa už len na záverečný hvizd.
     
    45+1
    Tak napokon nie, ďalší roh, tentokrát pre domácu Lokomotívu!
     
    45+2
    Lopta ešte napokon dopadla do šestnástsky FC VSS, tam ju jeden z domácich poslal len tesne nad bránu súpera! Hráme už v nadstavenom čase, i keď ten avizovaný nebol.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas zápasu medzi FC Lokomotíva Košice a FC VSS Košice, aj napriek veľkému množstvu šancí na oboch stranách svieti na svetelnej tabuli stav 0:0. V derby sa hrá ale nedštandardný futbal, ktorý svojou kvalitou nepochybne z druhej ligy vyčnieva.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Micovčák, prichádza Petričko.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Harvila, prichádza Urban.
     
    46
    Druhý polčas začala domáca Lokomotíva s dvoma zmenami na trávniku, keď odišiel Micovčák s Harvilom, do zápasu zasiahne Petričko a Urban.
     
    46
    Lokomotíva sa postarala o úvodný výkop druhej časti hry, s loptou sa pritom na vlastnej polovici dlho nezržala a okamžite ju posielala pred pokutové územie súpera.
     
    46
    Tam si domáci dokázali vyobjhovať priamy voľný kop.
     
    47
    Nasledoval center do vápna, tomu ale chýbala potrenbá razancia i presnoť, preto skoničl len na hlavách hráčov odetých v žlto-modrom.
     
    48
    Akékoľvek pokusy FC Vss o protiútok boli márne, Lokomotíva hrá v úvode druhého polčasu na výbornú.
     
    49
    Až teraz sa hostia dokázali zmocniť lopty, ani to ale na ich trápení nič nezmenilo. Žlto-modrí sa totiž za stredový kruh nedostali.
     
    50
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    50
    Domáci posielali loptu do vápna zásluhu striedajúceho Urbana, ktorý zvolil center k bližšej žrdi, tam sa ale lopty zmocnil pozorný Ružinský.
     
    51
    Lokomotíva ešte na malý moment ostala na polovici súpera, odtiaľ ju ale hráči FC VSS dokázali vytlačiť. Domáci tak založia útočnú akciu z vlastnej polovice.
     
    52
    Tak napokon nie. Lokomotíva o guľatý predmet prišla, hostia budú zahrávať roh.
     
    52
    A nebol to vôbec márny pokus! Po skvelom centri Pavúka to na štadióne len taj zhučalo, k lopte sa totiž dostal Jonec, po ktorého strele sa sieť triasla z vonkajšej strany.
     
    53
    Hrá sa vo fantastickej atmosféru, tú dotvára okrem fanklubu domáácich aj asi 200 fanúšikov VSS, ktorí svojich miláčikov neustále ženú vpred.
     
    54
    Mimochodom, na štadióne v Družstevnej pri Hornáde sme videli vybuchnúť prvý delobuch. Veríme, že žiadne väčšie výtržnosti nasledovať nebudú.
     
    55
    Vráťme sa ale k dianiu na ihrisku. Tam prevzalo FC VSS iniciatívu na svoju stranu a zviera svojho súpera vo vlastnej šestnástke.
     
    55
    Videli sme niekoľko krásnych centrov domáceho celku, na ktoré ale bielo-modrí dobre nezarwagovali. Všetko to vyústilo až do ofsajdu Lokomotívy.
     
    56
    Na stiredačke hostí teraz vzplanuli emócie, tréner FC VSS Fabuľa si musel vypočuť karhanie z úst náhradného rozhodcu Leška.
     
    56
    Pripravuje sa striedanie na strane hostí. Ešte predtým sa ale Lokomotíva pokúsi o súvislejšiu útočnú akciu.
     
    57
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Hovančík, prichádza Horodník.
     
    60
    Na štadióne v Družstevnej pri Hrnáde sa teraz dejú neuveriteľné veci, fanúšikovia FC VSS Košice sa postarali o poriadny rozruch, keď hraciu plochu zahádzali papierovými rolkami, následne vytiahli dymovnice a obrovské množstvo delobuchov!
     
    61
    Hra musí byť prerušená, vidíme skutočné šialenstvo!
     
    62
    V hre sa už môže sa výrazného povzbudzovania oboch fanklubov pokračovať. Hra bola prerušená viac ako 5 minút.
     
    63
    Pripravuje sa striedanie na strane domácich.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Kinský, prichádza L. Tóth.
     
    65
    Lokomotíva mala na svojom počte neuveriteľný počet centrov a streleckých pokusov, je zázrak, že niečo z toho neskončilo v bráne!
     
    66
    Tím FC VSS Košice dal gól!
    Výbuch radosti v sektore hostí, ktorí sa ujímajú vedenia! Po centri Nermina Haskića sa k lopte dostal MICHAL HORODNÍK, kotrý nedal Gierltlovi žiadnu šancu na zákrok.
     
    67
    V tábore FC VSS je tak rázom dôvod na radosť. Naopak, Lokomotíva len sklamane krúti hlavami.
     
    68
    Jej hráči sa ale rozhodne nevzdajú. Sledujeme zaujímavé obrázky, keď je lopta pred bránou FC VSS, na ihrisko vbieha psovod so štvornohých stvorením, ktoré sa snaží zastaršiť fanúšikov hostí!
     
    68
    Inak tomu nebolo ani pri tejto útočnej snahe Lokomotívy, kedy ale lopta skončila len za bránou súpera. Ružinský tak môže v pokoji rozohrávať.
     
    69
    Hra ale v ostantých desiatich minútach poriadne stratila na tempe. Hostia po strelenom góle hrajú presne to, čo potrebujú a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva 20 minút.
     
    70
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    71
    Ten ale hosťom vôbec nevyšiel. Naopak, žlto-modrí mohli byť radi, že protiútok Lokomotívy dopadol tak, ako dopadol. Lopta skončila len za postrannou čiarou.
     
    72
    FC VSS teraz hru mierne zdržalo v blízkosti stredového kruhu, kde sa jeho hráči rozhodli prediskutovať jeden zo zákrokov na polovici súpera s hlavným rozhodcom. Hra môže opäť pokračovať.
     
    73
    Ale pozor, z ničoho nič sme takmer boli svedkami vyrovnania! Domáci sa po rýchlej akcii usadili v pokutovom území súpera, kde sa lopta dostala až k Petričkovi, ktorý ju poslal priamo do Ružinského!
     
    75
    Hur nám spomaľuje veľké množstvo osobných súbojov, kotré rozhodca Vnuk tolerovať nemieni.
     
    76
    Navyše, 15 minút pred koncom strenutia ešte ostal na zemi ležať jeden z hostí, ktorý opäť nazbieral nejaké tie sekundy. Našťastie to nebude žiadne zranenie.
     
    77
    Sledujeme neskutočnú snahu Lokomotívy, ktorá si skutočne už azda po dvadsiatykrát siahla na dno vlastných síl.
     
    78
    A domácim sa to takmer vyplatilo! Do lopty sa totiž vo vnútri pokutového územia oprel Lukáš Tóth, vysoký Ružinský sa ale natiahol na zemi a loptu chytil!
     
    78
    Veľký hnev na tribúne hostí, jeden z ich hráčov totiž o loptu bojoval v osobnom súboji s GIertlom. FC VSS sa dožadovali penalty, rozhodva Vnuk tam ale videl útočný faul.
     
    79
    Štadiónom v Družstevnej pri Hornáde znejú oslavné chorály hostí, ich fanúšikovia si už sú výhrou istí.
     
    80
    Vráťme sa ale k dianiu na ihrisku. Tam teraz jasne dominuje Lokomotíva, čo napokon dokázal aj Kolek. Ružinský mal teraz obrovské šťastie, že jeden z jeho spoluhráčov loptu tečoval priamo do jeho rukavíc!
     
    80
    Začalo sa nám posledných 10 minút zápasu. Hráči ale musia rátať aj s nadstaveným časom, keďže fanklub FC VSS nám ubral azda 5 minút z hry.
     
    80
    Lokomotíva sa stále snaží o zrovnanie stavu zápasu. Zatiaľ však ale aj vďaka dobre hrajúcej obrane súpera márne.
     
    81
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    81
    Lokomotíva to ani tentokrát nemyslela zle, 9 minút pred koncom zápasu by si už ale zrejme mala uvedomovať, že nízke centre cez Ružinského neprejdú.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Giertl (FC Lokomotíva Košice).
     
    82
    Nuž, séria zbytočných žltých kariet Lokomotívy sa opäť natiahne. Loptu teraz nedovolene odkopol gólman Giertl.
     
    83
    Čas na vyrovnanie sa Lokomotíve poriadne kráti, FC VSS teraz navyše kontroluje loptu v strede ihriska, odkiaľ sa smerom dopredu ponáhľať rozhodne nebude.
     
    83
    Stopercentná šanca Lokomotívy sotáva nepremenená! Urban nedokázal vo vzdialenosti asi 5 metrov od brány súpera loptu trafiť, hostia s kusiskom šťastia odvrátili!
     
    84
    Pripravuje sa striedanie v time hostí.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Gáll, prichádza Jano.
     
    87
    FC VSS teraz malo k dipsozícii niekoľko rohových kopov a hoic ani jeden z nich nedokázalo premeniť, jeho hráčom to prekážať nebude.
     
    87
    Ale pozrime sa na to! Po jednom z centrov sa k lopte dostal ešte ďaleko stojací kapitán FC VSS Viazanko, ktorý bránu tesne prepálil!
     
    88
    Hostia teraz hrajú presne to, čo potrebujú. Lopta sa zdržiava na polovici ich súpera a tam nie je ani náznak zmeny.
     
    89
    Aj takouto jednoduchou cestou sa to ale dá. Lokomotíva guľatý predmet nakopla na polovicu súpera, kde si vybojovala priamy voľný kop.
     
    89
    Center Pavúka už tradične Ružinský vyboxoval, tentokrát ale nie príliš šťastne. Lopta sa totiž dostala k jednému z domácich, ktorý našťastie pre FC VSS loptu do brány dopraviť nedokázal!
     
    90
    Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby.
     
    90+1
    A keďže počas tej sa na ihrisku nič podstatné neudialo, náhradný rozhodca mohol pokojne odšartovať štvorminútové predĺženie.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jano (FC VSS Košice).
     
    90+2
    Zdá sa, že v strentutí sa už nič podstatné neudeje. FC VSS drží loptu na svojich kopačkách a zbiera cenné sekundy, domáci celok pôsobí odovzdaným dojmom.
     
    90+3
    Lokomotíva to napokon ešte predsa ken skúsila, krkolomné hlavičkové zakončenie ale gólom skončiť nemohlo.
     
    90+4
    Posledná minúta stretnutia, Ružinský sa s rozohrávkou ponáhľať nebude.
     
    90+4
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Karaš, prichádza Trebuňák.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa prvé sezónne najväčšie košické i východoslovenské derby, v ktorom po urputnom boji FC Lokomotíva Košice podľahla FC VSS Košice tesne, 0:1. Zápas bol poriadne bohatý na šance oboch celkov, napriek tomu sme ale videli len jediný gól.

    Za výrazného skandovania fanúšikov hostí sa už s vmai lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok víkendu. Strenutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:21:06)

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Lokomotíva Košice. Viac informácií tu.

    Góly: 66. Horodník

    Karty:   27. Šuľák (LKE), 33. Horváth (LKE), 44. Cmarko (LKE), 82. Giertl (LKE) – 90+2. Jano (VSS)


    FC Lokomotíva Košice: Giertl – Korijkov, Cmarko, Pavol Šuľák, Horváth, Micovčák (46. Petričko), Harvila (46. Urban), Zajac (C), Kinský (63. L. Tóth), Kolek, Hamuľák
    Náhradníci: Kovalik – Urban, Chmelo, Petričko, Labun, L. Tóth, Caballero

    FC Košice: Ružinský – Jonec, Kubík, Dimun, Pavúk, M. Tóth, Gáll (85. Jano), Viazanko (C), Karaš (90+4. Trebuňák), Hovančík (57. Horodník), Haskič
    Náhradníci: M. Leško – Vancák, Trebuňák, Hirjak, Jano, Horodník

    Rozhodca: Vnuk – Roszbeck, Pozor – Š. Leško