Česko – Rusko 3:5 (kon.)
koniec
Česko
3:5 (0:3, 0:2, 3:0)
Rusko
cz Nedeľa 23.08.2015, 12:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žien U18
Partner:
     
    Noemi Neubauerová poslala gólmanku na párek a pak zakončila do prázdné brány. Moc pěkné – 1:2!
     
    Jekatěrina Lobovová to předvedla moc pěkně a pak zasunula puk mezi betony bezmocné Juřicové – 0:2. Jdeme na čtvrtou sérii.
     
    Jelizaveta Zenčenková propálila Juřicovou přízemní stranou, Rusky vedou – 0:1.
     
    59:25
    Neskutečné, před brankou byla úplně volná Patočková, ale z první minula!
     
    58:39
    Česká reprezentace je kompletní. Ještě se o výsledek rveme ze všech sil.
     
    56:28
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    56:28
    Závěr nám maří vyloučení. Kristýna Pacalová (CZE) odchází na trestnou za hákování, tohle už budeme mít těžké.
     
    56:13
    Ale teď jedna přišla, na Treťjakovou si to hasila Eliška Vozdecká. Gólmanka u první tyčky zasáhla, velká škoda.
     
    49:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    No tak to je neuvěřitelné, české juniorky střílejí třetí gól a z debaklu je najednou otevřená partie! Jak to MARTINA MAŠKOVÁ umí, dala hlavu mezi ramena a jako tank se protlačila z pravé strany až do brankoviště. Nemám sebemenší tušení, jak se jí podařilo dostat puk za čáru, ale brankový rozhodčí okamžitě rozsvítil červené světlo a je to 3:5!! Asistence: Laura Lerchová.
     
    46:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hokejový zápas se nehraje čtyřicet minut, ale šedesát, a naše holky s ním ještě něco chtějí udělat! Konečně nám vyšla přesilovka, na což jsme hrozně dlouho čekali. Střela od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu na hokejku TEREZY KARLECOVÉ, která prokázala velkou pohotovost. Skóre už vypadá o moc líp, tak jedeme dál – 2:5! Asistence: Libuše Holá, Eliška Vozdecká.
     
    45:56
    "Až" po šesti minutách přichází první přesilovka třetí třetiny, dostávají ji české hráčky. Margarita Dorofejevová (RUS) je vyloučena za krosček.
     
    45:31
    Ale už zase musíme dávat pozor na druhé straně, ve velké šanci se zjevila Fanuza Kadirovová. Karolína Juřicová výtečně zasahuje.
     
    44:39
    A mohlo to být ještě lepší, před ruskou brankou jsme si vytvořili velký nápor. Jenom kousek chyběl Tereze Karlecové ke kotouči, který by mohla poslat do odkryté klece.
     
    43:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně, konečně! Z dnešního zápasu už jistojistě neodejdeme s nulou na kontě vstřelených branek. Nádhernou akcí se blýskla naše ELIŠKA VOZDECKÁ. Protlačila se mezi ruským obránkyněmi a když jí první střelu gólmanka chytla, z dorážky už Vozdecká uspěla – 1:5! Asistence: Tereza Karlecová, Barbora Patočková.
     
    40:13
    Juřicová prožila hodně rychlý start, když se na ni hnala Beloglazovová. Bekhendová klička jí naštěstí nevyšla, gólmanka se nenechala oklamat.
     
    Také v ruské kleci dochází ke střídání gólmanek. Zápas dochytá Milena Treťjaková.
     
    Do třetí třetiny nastoupí v české bráně Karolína Juřicová.
     
    39:21
    Rusko je kompletní. V závěru oslabení uháněla dopředu Kadirovová, musel ji zastavit až beton Denisy Jandové.
     
    37:20
    Je po přesilovce, ale hned je tady další. Sofija Senčukovová (RUS) pyká za sekání. Pořád je tenhle trend lepší než včerejší velmi volný metr, který jen zázrakem nevedl k žádnému českému zranění.
     
    35:19
    Vydržela přesně 36 sekund, než se Rusky špatně domluvily při střídání a čárová rozhodčí to nemohla nechat bez povšimnutí. Menší trest za hru v šesti a další možnost pro náš tým.
     
    34:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro českou reprezentaci hodně špatné, prohráváme o pět branek. A podruhé za víkend Rusky udeřily ve vlastním oslabení. Pirogovová se prohnala středem hřiště a přenechala puk JELIZAVETĚ ZENČENKOVÉ, která zamířila přesně ke druhé tyčce – 0:5. Asistence: Nina Pirogovová.
     
    32:43
    Čeká nás výhodná přesilovka čtyř proti třem, Margarita Dorofejevová (RUS) je vyloučena za hru tělem.
     
    32:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V přesilové hře by taková situace asi mohla přijít, ale naše hráčky si bohužel nerozebraly soupeřky ve hře čtyř proti čtyřem. Pirogovová poslala od modré zcela ideální nabídku osamocené DARJE BELOGLAZOVOVÉ, která ji těsně před gólmankou tečovala do růžku – 0:4. Asistence: Nina Pirogovová, Fanuza Kadirovová.
     
    31:28
    Prohřešků proti pravidlům je dneska příliš, a to na obou stranách. Teď putuje k časoměřičům Kristýna Pátková (CZE) za držení protihráčky.
     
    31:09
    Rusky jsou kompletní, po konci přesilovky jsme nevyužili rodící se přečíslení tří hráček. Ale dostáváme další šanci: Za hákování je vyloučena Jelena Vodopjanovová (RUS). Šestá přesilovka pro český tým.
     
    30:36
    Přece jenom přišla gólovka! Rusky zapomněly za zády Báru Patočkovou, ale její bekhend na gólmanku nestačil.
     
    28:33
    A právě Margarita Dorofejevová (RUS) položila pronikající Kamilu Smetkovou na lopatky za hranicemi pravidel. Jen co jedna početní výhoda skončila, následuje další.
     
    26:52
    V obrovské šanci se objevila Kamila Smetková, ale její bekhendová dorážka gólem nekončí! Merkuševová ani neví, jak zvládla zasáhnout.
     
    26:29
    Darje Beloglazovové (RUS) byly v rychlém sledu odpískány dva prohřešky. Tím prvním bylo jen postavení v brankovšti, tím druhým je ale podražení. 4 na 4.
     
    26:06
    Už osmý menší trest pro českou stranu. Karolína Kosinová (CZE) je vyloučena na dvě minuty za hru tělem.
     
    23:28
    Těsně před koncem oslabení měla obrovskou šanci Taisija Konšinová. Naštěstí zpracovávala kotouč o zlomek vteřiny déle a Jandová se stihla perfektně přesunout.
     
    21:26
    Právě Tereza Topolská (CZE) se vzápětí dopustila podražení, jdeme na oslabení. Z hlediště se ozývá, že Topolská nechtěla nechat na trestné svou kamarádku Martinu Maškovou samotnou...
     
    21:08
    Další rychlý vpád do pásma režírovala Kamila Smetková, která hledala volnou Terezu Topolskou. Poslední ruská obránkyně ale puk zblokovala.
     
    19:44
    Obě dvě hokejistky, které nosí sedmnáctku na zádech, vyfasovaly 2+2 minuty za hrubost. Pokračuje se tedy v pěti na obou stranách.
     
    19:44
    Před českou střídačkou se do sebe pustily Martina Mašková s Fanzuou Kadirovovou! Naše útočnice se toho opravdu nebála a položila soupeřku na lopatky. Třeba nás to po přestávce vyhecuje k lepšímu představení.
     
    19:28
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Soupeřky si s početní výhodou na rozdíl od nás věděly rady a krátce před přestávkou vedou už o tři branky. Střelu Pirogovové přesně tečovala DARJA BELOGLAZOVOVÁ a Jandová se u druhé tyčky natahovala marně – 0:3. Asistence: Taťána Šatalovová.
     
    18:45
    Naše početní výhoda je minulostí a aby se to nepletlo, zase jdou hrát v pěti proti čtyřem Rusky. Libuše Holá (CZE) odchází pykat za podražení.
     
    16:37
    Národní tým je kompletní a naopak si zase vyzkouší přesilovku sám. Nina Pirogovová (RUS) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    16:05
    Kombinace sborné skončila gólovou pozicí Lobovové, ale Jandová vyjela daleko z branky, zmenšila úhel a její střelu nepustila za záda.
     
    15:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    To je špatné, během hry čtyř proti čtyřem inkasujeme podruhé. Individuálním průnikem se tentokrát blýskla MARGARITA DOROFEJEVOVÁ, která projela hřiště po levé straně a pak neskutečně přesnou střelou našla malinké místečko u bližší tyče Denisy Jandové – 0:2. Asistence: Taťána Šatalovová.
     
    15:05
    Vozdecká rychle nabízela Patočkové, její teč Merkuševovou nepřekvapila.
     
    14:27
    Přesilovka končí, bude se chvíli hrát čtyři na čtyři. Noemi Neubauerová (CZE) je vyloučena za hru tělem.
     
    13:24
    Snad nám pomůže další přesilovka, alespoň tedy zklidníme hru. Sofia Senčukovová (RUS) odchází na trestnou lavici za hákování.
     
    12:38
    Češky jsou pod tlakem, přihrávka zpoza branky našla Zenčenkovou, která pálila velmi rychle. Jandová předvedla na bližší tyči skvělý zákrok.
     
    11:57
    Lobovová dostala od spoluhráčky puk do gólové šance. Naštěstí k ní v poslední chvíli přispěchala Laura Lerchová, která zabránila nejhoršímu.
     
    08:15
    Ale vzápětí si zahrajeme první kompletní početní výhodu, pokud ji tedy nepřeruší náš faul. Margarita Dorofejevová (RUS) jde pykat za vysokou hůl.
     
    07:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Co se nám včera celý zápas dařilo, to se po osmi minutách třetího zápasu naopak vůbec nepovedlo. Ruská tahounka FANUZA KADIROVOVÁ nabrala rychlost, obhodila si couvající českou obránkyni a Denisu Jandovou oklamala nechytatelným bekhendovým blafákem. Prohráváme 0:1. Asistence: Alena Novikovová.
     
    04:03
    Početní výhoda ale sborné dlouho nevydržela. Jekatěrina Lobovová (RUS) u střídačky podrazila českou hokejistku a bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    03:48
    Rychlou kombinaci na jeden dotek zakončovala Pirogovová, Češky ji dokázaly zastavit v poslední chvíli.
     
    03:12
    Následoval naopak ruský útok, který zastavila na modré čáře Martina Mašková (CZE) podražením. První přesilovka pro Rusko.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 44. Vozdecká (Karlecová, Patočková), 47. Karlecová (Holá, Vozdecká), 50. Mašková (Lerchová) – 8. Kadirovová (Novikovová), 16. Dorofejevová (Šatalovová), 20. Beloglazovová (Šatalovová), 32. Beloglazovová (Pirogovová, Kadirovová), 35. Zenčenková (Pirogovová)


    Česko: Jandová (41. Juřicová) – Bartošová, Kosinová "C", Pytlíková, Erbenová, Pacalová, Holá, Kolářová, Krejníková – Jůzková, Pátková, Neubauerová – Topolská, Smetková, Mašková – Vozdecká, Patočková, Karlecová – Matoušková, Hornická, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Merkuševová (41. Treťjaková) – Klimkinová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Pirogovová, Novikovová, Lobovová – Dorofejevová, Bolgarevová, Konšinová, Šatalovová, Kadirovová "C", Beloglazovová, Rodnovová, Zenčenková, Vodopjanovová, Dobrodějevová, Senčukovová. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodca: Malá – Dopitová, Štefková.