Anderlecht – Lokeren 1:0 (kon.) | Liége – Oostende 1:2 (kon.) | Kortrijk – Gent 0:0 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
1:0 (0:0)
Sporting Lokeren
cz Nedeľa 23.08.2015, 14:30 • Stade Constant Vanden Stock, Brussel • Belgická Jupiler Pro League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
    90+6. Pro Oliviera Deschachta dnešní utkání skončilo velmi nešťastně
     
    90+6
    Olivier Deschacht si v souboji přivodil i nějaké krvavé zranění a za pomoci lékařů odchází přímo do kabiny!
    90+1. Dennis PRAET - 1:0
     
    90+1
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí Anderlecht jde zcela zaslouženě v nastaveném čase do vedení! Lokeren tak dostává zřejmě rozhodující úder! DENNIS PRAET poslal skvělou přihrávku za obranu pro střídajícího Andy Kawayu, který míč belgickému talentovi vrátil a Praet poslal míč přesně k tyči! Barry nedokázal zasáhnout, neboť měl hodně ztížený výhled!
     
    90
    Anderlecht skutečně musí střídat! Zranění nedovolí Ivanu Obradovićovi pokračovat ve hře. Na jeho místo nastupuje na závěrečných pár minut Bram Nuytinck.
     
    87
    Hostující celek se po několika minutách dostal za polovinu hřiště a mohl rozhodnout! Ayanda Patosi se uvolnil na pravé strany a dával míč pod sebe na střídajícího Ansaha. Útočník z Ghany však nedokázal míč ideální trefit!
    80. Nebezpečná střela Ngoloka
     
    80
    I Lokeren však dokáže nebezpečně zahrozit! Hráči Anderlechtu nevěnovali pozornost středopolaři Evariste Ngolokovi, který nehlídaný vypálil ze střední vzdálenosti. Jeho ránu k tyči však naštěstí pro domácí Silvio Proto vyrazil!
    75. Skvělá individuální akce Stefana Okaky
     
    75
    Střídající Stefano Okaka předvedl nádhernou akci na pravé straně. Italský útočník nasadil jesličky Marićovi a postupoval do vápna. Jeho střela z ostrého úhlu však brankáře Boubacara Barryho nepřekonala!
     
    70
    Další obrvovskou příležitost měl Anderlecht! Z levé strany dokázal odcentrovat Dennis Praet, který svým centrem našel ve vápně naběhnutého Stefana Osaku. Italský útočník mohl vstřelit úvodní branky utkání, nicméně míč skončil na tyči! Anderlecht má v tomto utkání opravdu velkou smůlu, třetí tyč!
     
    69
    I hostující tým odpovídá druhým střídáním v tomto zápase. Trenér Bob Peeters posílá ze hry Mohammada Ghadira, který jistě předvedl i lepší výkony. Důvěru dostává útočník Eugene Ansah.
     
    62
    Vzápětí přichází druhé střídání! Velmi dobrý výkon v dnešním zápase podal Andy Najar, kterého však již po půl hodině hry trenér Besnik Hasi stahuje ze hry. Na "plac" posílá Franka Acheampong původem z Ghany!
     
    61
    I domácí Anderlecht poprvé v tomto zápase střídá! Kouč Besnik Hasi stahuje ze hry Idrissu Syllu, který už předvedl i lepší výkony. Na jeho místo přichází italský útočník Stefano Okala! Uvidíme, co letní posila z Janova předvede!
     
    58
    Hostující tým volí po necelé hodině hry první střídání v tomto zápase. Ze hry odchází ukrajinský záložník Sergej Bolbat, který nepředvedl ideální výkon a na jeho místo přichází srbský záložník Marko Mirić.
    51. Praet trefil svou střelou pouze tyč
     
    51
    I Anderlecht si vytvořil velkou příležitost! Na pravé straně vybojoval míč aktivní Obradović, který obral Tičinoviće a přihrávkou našel ve vápně Dennise Praeta. Belgický talent udělal dvě zasekávačky a následně vystřelil, míč se odrazil od tyče do zámezí!
    47. Zajímavý střela Patosiho
     
    47
    Lokeren si opět na začátku poločasu vytvořil obrovskou příležitost! Ve středu hřiště se krásně uvolnil Ayanda Patosi, který postupoval středem hřiště a nakonec se rozhodl pro střelu. Jeho rána prolétl těsně mimo branky Silvia Prota, který plachtil vzduchem marně!
     
    40
    Anderlecht však míč ztratil a dopředu mířil Lokeren. Sergej Bolbat si však špatně zpracoval míč, ke kterému se dostal Obradović. Srbský obránce byl faulován a Anderlecht bude rozehrávat. Volný přímý kop však rozehrál Mbodji na Deschachta, který nedával pozor, a tak domácí stoper k míči doběhl, zastavil si jej rukou a znovu rozehrál. To neuniklo pozornosti rozhodčího, který nařídil volný přímý kop proti brance Anderlechtu!
    30. Defour poslal míč na břevno
     
    30
    Anderlecht se teď však velmi dostat přes střed hřiště. Dopředu postupoval Steven Defour, který roztáhl hru na Andy Najara. Honduraský hráč mu míč vrátil a Belgičan poslal obloučkem míč na branku! Jeho střela však skončila na břevně! Velmi hezká akce v podání domácího RSC ...
    22. Zajímavá střela Defoura a následný nebezpečný centr Tielemanse
     
    22
    Gólman Boubacar Barry následně chtěl rozehrát na obránce Tičinoviće, nicméně míč vypíchl Tielemans a poslal jej do vápna. Naštěstí pro hosty však centr nikoho z domácích hráčů nenašel!
     
    21
    První vážnou příležitost měl i domácí Anderlecht! Na pravou stranu dostal míč Andy Najar, který obratem poslal míč pod sebe, kde našel naběhnutého Steven Defoura. Tvrdou ránu belgického křídelníka však zastavil brankář Barry!
     
    11
    Anderlecht se po kombinaci Lokerenu dostal k míči a velmi rychle se přesunul na útočnou polovinu. Aktivní Andy Najar našel přízemní přihrávkou ve vápně zcela volného Dennise Praeta, kterému však zakončení nesedlo a Boubacar Barry míč v pohodě lapil do rukavic!
    4. Po skvělé kombinaci hostů střílel Ngolok těsně mimo
     
    4
    Anderlecht však na útočné poloivině ztratil míč a Bolbat dokázal dostat míč na naběhnutého Patosiho, který se neunáhlil a našel před vápnem Evariste Ngoloka. Přízemní rána kamerunského záložníka však letěla těsně mimo!

    Jan Havlovic

    Góly: 90+1. Praet


    R.S.C. Anderlecht: Proto (C) – Gillet, Mbodji, Deschacht, Obradović – Defour, Praet, Tielemans – Najar, Idrissa Sylla, Suárez
    Náhradníci: Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Roef, Kawaya, Vanden Borre, Okaka

    Sporting Lokeren: Barry – Tičinović, Marić, Ingason, Odoi – Overmeire (C), Ngolok – Bolbat, Patosi – Enoh, Ghadir
    Náhradníci: Dujardin, Abdurahimi, Verhulst, Rassoul, Mirić, Melnjak, Ansah

    Rozhodca: Boucaut – Cremers, Plumes (vš. Belgie)