Anderlecht – Lokeren 1:0 (kon.) | Liége – Oostende 1:2 (kon.) | Kortrijk – Gent 0:0 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
1:0 (0:0)
Sporting Lokeren
cz Nedeľa 23.08.2015, 14:30 • Stade Constant Vanden Stock, Brussel • Belgická Jupiler Pro League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    KSC LOKEREN
    Lokeren se v loňské sezóně umístil až na osmém místě tabulky a šel bojovat do skupiny o Evropskou ligu. Dostal se až do semifinále, kde však vypadl s KV Mechelen. Ambice Lokerenu v nové sezóně jsou tak jasné. Umístění v první šestce a postup do pohárové Evropy!

    Lokeren však začal belgickou ligu pořážkou. Na hřišti Zulte-Waregem svěřenci Boba Peeterse prohráli 1:3. Zlepšený výkon předvedl Lokeren v zápase s Charleroi, nicméně uktání nakonec skončilo 2:2. Následně cestovalo KSC do Kortrijk, kde uhrálo bezbrankovou remízu. První výhra přišla až ve čtvrtém kole, kdy Lokeren porazi Mechelen 2:0. Do dnešního utkání však vstupují svěřenci trenéra Peeterse v roli mírného outsidera, který může překvapit!
     
    RSC ANDERLECHT
    Anderlechtu se v loňské sezóně příliš nedařilo. Vedení si jistě slibovali titul v belgické Jupiler Pro League, ten však nepřišel. Anderlecht obsadil ve skupině o titul až třetí místo, čímž si zajistil postup do skupinové fáze Evropské ligy. Na první Gent loňský mistr ztrácel pouhé tři body, na druhé Bruggy pouhý bod. Liga mistrů tak byla blízko ...

    Sezónu začal Anderlecht výborně. Na domácím hřišti dokázal udolat Wasland-Beveren 3:2 a připsal si první vítězství. I v dalším utkání dokázali svěřenci Besnika Hasi zvítězit. Na hřišti nováčka OH Leuven vyhráli 2:0. Šlágr třetího kola sehrál Anderlecht doma proti mistrovskému Gentu. Domácí šli do vedení již ve dvanácté minuty, nicméně Gent ve druhém poločase srovnal a body se dělily. V posledním kole si však Anderlecht připsal první porážku! Na vyprodaném Albertparkstadionu prohrál s Oostende 1:3. Do dnešního utkání však Anderlecht vstupuje v pozici mírného favorita, který by měl bodovat!
     
    Příjemné nědělní odpoledně všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Belgická Jupiler Pro League má o tomto víkendu na plánu již 5. kolo. My se společně zaměříme na šlágr tohoto kola. V Brusselu se střetne domácí RSC Anderlecht s KSC Lokerenem. Úvodní výkop je naplánován v 14:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Proto – Gillet, Mbodji, Deschacht, Obradović – Defour, Praet, Tielemans – Najar, Idrissa Sylla, Suárez
    Náhradníci: Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Roef, Kawaya, Vanden Borre, Okaka

    KSC Lokeren: Barry – Tičinović, Marić, Ingason, Odoi – Overmeire, Ngolok – Bolbat, Patosi – Enoh, Ghadir
    Náhradníci: Dujardin, Abdurahimi, Verhulst, Rassoul, Mirić, Melnjak, Ansah

    Rozhodčí: Boucaut – Cremers, Plumes (vš. Belgie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Alexandre Boucaut z Belgie právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli fotbalisté hostující celku, kteří tak mají výhodu úvodního útoku.
     
    2
    V obranné činosti si vůbec nerozuměl hostující Denis Odoi a stoper Marić. Prvně jmenovaný poslal míč do zámezí a Anderlecht má možnost prvního rohového kopu. Rozehrávky se ujal Tielemans, který poslal míč na krátko pro Andy Najara. Centr hráče z Hondurasu však obrana Lokerenu dokázala odvrátit.
     
    3
    Hostující Lokeren příliš dlouho u míče nezůstal a momentálně kombinuje na vlastní polovině Anderlecht. Pod tlak napadajících hráčů se dostal stoper Olivier Deschacht, nicméně zkušený Belgičan situaci zvládl na jedničku.
     
    4
    Anderlecht však na útočné poloivině ztratil míč a Bolbat dokázal dostat míč na naběhnutého Patosiho, který se neunáhlil a našel před vápnem Evariste Ngoloka. Přízemní rána kamerunského záložníka však letěla těsně mimo!
    4. Po skvělé kombinaci hostů střílel Ngolok těsně mimo
     
    5
    Anderlecht se opře ujali iniciativy a kombinoval na vlastní polovině. Hru se pokusil zrychlit Deschacht, který nadýchaným centrem našel ve vápně Gullaume Gilleta. Zkušený obránce si však míč špatně zpracoval a ten mu utekl do zámezí.
     
    6
    Další zajímavá akce Anderlechtu. Ve středu pole dostal hodně prostoru honduraský záložník Andy Najar, který našel za obranou Idrissu Syllu. Guineyský záložník se však nacházel v těsném ofsajdu, což skvěl postřehl pomezní rozhodčí!
     
    7
    Na levou stranu dostal míč Ivan Obdradović, kterému utekl míč a srbský obránce svedl těžký souboj s Tičinovićem. Chorvatský obránce byl nakonec úspěšnější a odkopl míč na polovinu hřiště.
     
    9
    Anderlecht je po úvodním zakončení Lokerenu jednoznačně aktivnější. Z pravé strany centroval Matías Suárez, jehož centr však odvrátila obrana Lokerenu. Následně byl faulován Andy Najar a domácí RSC má výhodu standardní situace.
     
    10
    Rozehrávky se ujal právě Andy Najar, jehož přetažený centr odvrátila obrana Lokerenu. Za vápnem si míč zpracoval velký belgický talent Dennis Praet, jehož rána mířila mimo branku Barryho.
     
    11
    Anderlecht se po kombinaci Lokerenu dostal k míči a velmi rychle se přesunul na útočnou polovinu. Aktivní Andy Najar našel přízemní přihrávkou ve vápně zcela volného Dennise Praeta, kterému však zakončení nesedlo a Boubacar Barry míč v pohodě lapil do rukavic!
     
    12
    Zajímavou individuální akci předvedl na levé straně Ayanda Patosi, který se vyhnul hned dvojici protihráčů a poslal míč do středu. Následně se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Ngolok, tu však zablokoval stoper Mbodji.
     
    13
    Do vápna dostal další zajímavou přihrávku Dennis Prayet, který je od úvodních minut velmi aktivní. Belgický středopolař se však do zakončení nedostal, neboť spadl po souboji s Marićem. Penalta se však pískat nebude.
     
    14
    Rohový kop si na druhé straně vybojoval i hostující Lokeren! Na hranici vápna si míč zpracovával Ayanda Patosi, u kterého byl však velmi rychle Gillet a poslal míč na rohový kop.
     
    15
    Vůbec první rohový kop Lokerenu v tomto zápase si vzal na starost hostující kapitán Overmeire. Na jeho přízemní centr si naběhl zcela osamocený Sergej Bolbat, kterému však nevyšlo zakončení a míč skončil mimo branku Silvia Prota.
     
    16
    Na pravé straně neuspěl v souboji o míč Andy Najar, který tak založil protiútoku Lokerenu. Na levou stranu dostal přihrávku do úniku Mohammad Ghadir, jehož tvrdý centr však dokázal odvrátit Guillaume Gillet. Lokeren však i nadále zůstává u míče.
     
    17
    Na druhou stranuě tentokrát dostal přihrávku křídelní Ayanda Patosi, který však měl proti sobě Ivana Obradoviće. Srbský obránce situaci zvládl výborně a může s míčem založit útok Anderlechtu.
     
    19
    Anderlecht se opět dostal do útoku po pravé straně. Aktivní Andy Nadaj poslal do vápna zajímavý centr, který se snášel do míst, kde se nacházel Yoeri Tielemans. Těsně před útočníkem RSC se však dostal k hlavičce stoper Ingason a poslal míč do bezpečí.
     
    20
    Teď se mohl Anderlecht dostat do opravdu zajímavé šance! Od postranní čáry poslal Steven Defour krásný pas za obranu pro Idrissu Syllu. Guineyjský útočník se však nacházel v době přihrávky v těsném ofsajdu, což postřehl pomezní rozhodčí.
     
    21
    První vážnou příležitost měl i domácí Anderlecht! Na pravou stranu dostal míč Andy Najar, který obratem poslal míč pod sebe, kde našel naběhnutého Steven Defoura. Tvrdou ránu belgického křídelníka však zastavil brankář Barry!
     
    22
    Gólman Boubacar Barry následně chtěl rozehrát na obránce Tičinoviće, nicméně míč vypíchl Tielemans a poslal jej do vápna. Naštěstí pro hosty však centr nikoho z domácích hráčů nenašel!
    22. Zajímavá střela Defoura a následný nebezpečný centr Tielemanse
     
    24
    Po delší době měl Lokeren možnost rozehrávky na vlastní polovině. Dobře napadající hráči RSC však dostali Lokeren pod tlak. Stoper Ingason však z nouze poslal centr vpřed, který našel za obranou Sergeje Bolbata. Ukrajinský záložník spadl po souboji s Mbodjim, ale penalta se pískat nebude!
     
    25
    Poprvé v dnešním zápase jsme viděli při práci s míčem domácího kanonýra Matíase Suáreze. Argetinský útočník však nemohl pokračovat, neboť v době přihrávky od Defoura se nacházel v těsném ofsajdu.
     
    26
    Hostující Ayanda Patosi si v souboji s Olivierem Deschachtem počínal nedovoleně, což neuniklo pozornosti hlavního sudího. Anderlecht tak může zamířit do další rychlého protiútoku.
     
    27
    Belgický středopolař Dennis Praet našel lehkým centrem na levé straně Yoeri Tielemanse. Mladý belgický útočník se však nedokázal dostat přes Tičinoviće a raději zvolil zpětnou přihrávku k obráncům.
     
    29
    Belgický stoper Olivier Deschacht se pokoušel najít na pravé straně Andy Najara. Honduraský křídelník se však nacházel v ofsajdu. To je již čtvrtý ofsajd domácího celku v tomto zápase!
     
    30
    Anderlecht se teď však velmi dostat přes střed hřiště. Dopředu postupoval Steven Defour, který roztáhl hru na Andy Najara. Honduraský hráč mu míč vrátil a Belgičan poslal obloučkem míč na branku! Jeho střela však skončila na břevně! Velmi hezká akce v podání domácího RSC ...
    30. Defour poslal míč na břevno
     
    32
    Následný útok již žádné nebezpeční pro branku Barryho nepřinesl. Domácí fanoušci si zapískali až při výkopu hostující brankáře, který si dával opravdu na čas. Počínání gólmana z Pobřeží slonoviny se nelíbilo ani hlavnímu rozhodčímu.
     
    33
    Obrana Anderlechtu zatím pracuje skutečně velmi dobře. Lokeren se tentokrát nedokázal dostat přes levou stranu a Tielemans skvěle roztáhl hru na levou stranu. Anderlecht tak může zamířit do rychlého protiútoku!
     
    34
    Na levé straně si však na únik netroufl Obradović, který tak zabrzdil akci a poslal míč ke stoperům. Deschacht našel lehkým centrem na pravé straně Andyho Najara, který však pro změnu neprošel přes Odoie. Anderlecht bude vhazovat z pravé strany.
     
    35
    Anderlecht se po delší kombinaci dostal do zakončení. Kara Mbodji našel křížnou přihrávkou Defoura, který uvolnil Matíase Suáreze. Argetinský útočník měl kolem sebe opravdu hodně prostoru, nicméně jeho střela letěl zcela mimo!
     
    36
    Domácí celek opět velmi aktivně kombinoval na útočné polovině, nicméně do zakončení se nedostal. Před vápnem zůstal ležet domácí Idrissa Sylla, kterého tvrdě dohrál hostující Bolbat. Nedovolený zákrok však rozhodčí neodpískal.
     
    38
    Ivan Obradović se dostal na levé straně k míči, nicméně měl proti sobě Tičinoviće. Domácí obránce poslal lehký lobem do úniku Defoura, belgický záložník však na míč těsně nedosáhl a stoper Ingason zvolil razantní odkop!
     
    39
    Domácí RSC opět kontroluje hru na vlastní polovině. Hráč Lokerenu jsou vcelku zataženi, tudíž rozehrávka je pro Anderlecht o hodně jednodušší!
     
    40
    Anderlecht však míč ztratil a dopředu mířil Lokeren. Sergej Bolbat si však špatně zpracoval míč, ke kterému se dostal Obradović. Srbský obránce byl faulován a Anderlecht bude rozehrávat. Volný přímý kop však rozehrál Mbodji na Deschachta, který nedával pozor, a tak domácí stoper k míči doběhl, zastavil si jej rukou a znovu rozehrál. To neuniklo pozornosti rozhodčího, který nařídil volný přímý kop proti brance Anderlechtu!
     
    41
    Rozehrávky standardní situace se ujal hráč z JAR Ayanda Patosi, jehož rána však letěla hodně vysoko nad branku Silvio Prota. Belgický gólman velmi rychle rozehrává a Anderlecht míří do protiútoku.
     
    42
    Lokeren však dobrým napadáním získal míč na své kopačky a Evariste Ngolok vysunul skvělým pasem za obranu Lewise Enoha. Kamerunského útočníka však stíhal Obradović, který ve spolupráci s brankáře Protem situaci vyřešil. Hosté však budou zahrávat rohový kop!
     
    43
    I následného rohového kopu se ujal Ayanda Patosi, jehož přetažený centr směřoval do vzdálenější poloviny vápna. Belgický obránce Olivier Deschacht míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    44
    Anderlecht opět propadl v přechodové fázi a Ayanda Patosi táhl další rychlý protiútoku Lokeren. Hráč hostujícího celku se pokoušel protlačit míč na nabíhajícího Enoha. Přihrávku však vcelku jednoduše zachytil stoper Deschacht.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas na Stade Constant Vanden sice branku nenabídl, nicméně jsem viděli velmi zajímavou hru z obou stran! Hned ve čtvrté minutě se hostující Lokeren dostal do zakončení, Ngolok však mířil mimo. Ve 22. minutě mohl udeřit Anderlecht, nicméně střelu Defoura lapil jistým zákrokem Barry. Po půl hodině hry měl Anderlecht zatím největší příležitost dosavadního průběhu zápasu. Po pěkné kombinaci s Najarem střílel z hranice vápna Steven Defour, který poslal míč na břevno!

    Druhý poločas začne za bezbrankového stavu přibližně v 15:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Andy Najar pokračuje v aktivní hře z prvního poločasu! Na pravé straně se pokoušel dostat před Maria Tičinoviće, nicméně chorvatský obránce si šikovně pomohl tělem a poslal honduraského záložníka k zemi. Čistý zákrok!
     
    47
    Lokeren si opět na začátku poločasu vytvořil obrovskou příležitost! Ve středu hřiště se krásně uvolnil Ayanda Patosi, který postupoval středem hřiště a nakonec se rozhodl pro střelu. Jeho rána prolétl těsně mimo branky Silvia Prota, který plachtil vzduchem marně!
    47. Zajímavý střela Patosiho
     
    48
    I na druhé straně mohl zahrozit Anderlecht. Na pravé straně se dokázal uvolnit Andy Najar, jehož nebezpečný centr letěl na hranici malého vápna. Islandský stoper Sverrir Ingason však míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    49
    Ve středu pole došlo k malému incidentu mezi domácím Deschachtem a Ayandou Patosim. Hostující hráč se pokoušel zdržovat hru, což se odchovanci Anderlechtu vůbec nelíbilo a silně do Patosiho strčil.
     
    51
    I Anderlecht si vytvořil velkou příležitost! Na pravé straně vybojoval míč aktivní Obradović, který obral Tičinoviće a přihrávkou našel ve vápně Dennise Praeta. Belgický talent udělal dvě zasekávačky a následně vystřelil, míč se odrazil od tyče do zámezí!
    51. Praet trefil svou střelou pouze tyč
     
    52
    Další zajímavý centr do vápna posílal z pravé strany Ivan Obradović, který našel nohu Yoeri Tielemanse. Mladý belgický talent si však míč špatně zpracoval a dovolil Ingasonovi míč odkopnout do bezpečí.
     
    53
    Ve středu hřiště se teď nedovoleným zákrokem prezentoval Andy Najar, který poslal k zemi Killiana Overmeireho. Hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok a Lokeren má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    54
    Rozehrávky se zhostil právě hostující kapitán, který přetaženým centrem hledal za obranou Sergeje Bolbata. Ukrajinský křídelník se však k míči přes Deschachta nedokázal dostat a Anderlecht míří do protiútoku.
     
    55
    Z protiútoku Anderlechtu však žádné nebezpečí pro branku Barryho nevzniklo. Defour chytře rotáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Najar. Jeho centr však příliš povedený nebyl a míč doskákal do zámezí.
     
    56
    Steven Defour se opět dostal k míči ve středu hřiště a postupoval směrem do vápna. Následně roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Dennis Praet. Belgický talent si však nedokázal pohlídat ofsajdovou linii. Hodně laciná ztráta pro Anderlecht.
     
    57
    Lokeren opět zahrozil, když se velmi rychel přesunul z vlastní poloviny na útočnou. Středem hřiště postupoval Mohammad Ghadit, který zvolil střelu, nicméně podklouzl a jeho projektil mířil mimo.
     
    58
    Hostující tým volí po necelé hodině hry první střídání v tomto zápase. Ze hry odchází ukrajinský záložník Sergej Bolbat, který nepředvedl ideální výkon a na jeho místo přichází srbský záložník Marko Mirić.
     
    60
    Nejdříve se z pravé strany pokoušel odcentrovat Mbodji, neúspěšně. Míč se dostal k volnému Olivieru Gilletovi, který našel ve vápně Yoeri Tielemanse. Mladý belgický útočník se však nacházel v těsném ofsajdu.
     
    61
    I domácí Anderlecht poprvé v tomto zápase střídá! Kouč Besnik Hasi stahuje ze hry Idrissu Syllu, který už předvedl i lepší výkony. Na jeho místo přichází italský útočník Stefano Okala! Uvidíme, co letní posila z Janova předvede!
     
    62
    Vzápětí přichází druhé střídání! Velmi dobrý výkon v dnešním zápase podal Andy Najar, kterého však již po půl hodině hry trenér Besnik Hasi stahuje ze hry. Na "plac" posílá Franka Acheampong původem z Ghany!
     
    63
    Steven Defour velmi chytře roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl Ivan Obradović. Centr chovatského obránce se nebezpečně snášel na malé vápno. V tomto prostoru však úřadoval stoper Ingason, který míč odhlavičkoval.
     
    64
    Anderlecht se však k míči dostal zpět, nicméně stoper Olivier Deschacht nebyl při práci s míčem příliš důsledný a míč mu unikl. Následně belgický stoper poslal k zemi Mohammad Ghadira a Lokerenu může zamířit do útoku.
     
    65
    Anderlecht se teď dostal do nebezpečné vzdálenosti od branky Barryho. Na hranici vápna operoval s míčem střídající Stefano Okaka, který se však přes trojici bránících hráčů ke střele nedostal!
     
    66
    Domácí RSC však nezpanikařilo a pokračovalo v kombinaci. Přesná přihrávka Obradoviće našla na levé straně naběhnutého Matíase Suáreze, kterému však první dotek s míčem vůbec nesedl a míč mu utekl do zámezí.
     
    67
    Teď se však zlobí hostující hráči! Ayanda Patosi si v souboji s Mbodji zpracoval míč povolenou částí těla, nicméně hlavní rozhodčí viděl ruku hráče z JAR. Do útoku tak opět míří Anderlecht!
     
    69
    I hostující tým odpovídá druhým střídáním v tomto zápase. Trenér Bob Peeters posílá ze hry Mohammada Ghadira, který jistě předvedl i lepší výkony. Důvěru dostává útočník Eugene Ansah.
     
    70
    Další obrvovskou příležitost měl Anderlecht! Z levé strany dokázal odcentrovat Dennis Praet, který svým centrem našel ve vápně naběhnutého Stefana Osaku. Italský útočník mohl vstřelit úvodní branky utkání, nicméně míč skončil na tyči! Anderlecht má v tomto utkání opravdu velkou smůlu, třetí tyč!
     
    72
    Anderlecht v posledních minuutách stupňuje svůj tlak! Na pravé straně se dokázal uvolnit Olivier Gillet, který posílal do vápna nadějný centr. Domácí hráči si však naběhli do jiného prostoru a pro gólmana Boubacara Barryho to bylo lehká práce!
     
    73
    Střídající Marko Mirić uvolnil na levou stranu Lewise Enoha, který se však přes bránícího Obdradoviće do vápna nedostal, a tak raději poslal míč do středu. Kapitán Overmeire si však míč špatně zpracoval a Anderlecht míří vpřed!
     
    74
    Hodně sympatickou kombinaci předvedla před vápne Lokerenu dvojice Suárez Stefano Okaka. Druhý jmenovaný si naběhl do středu hřiště a narazil si se svým spoluhráčem. Jeho následná technická rána však letěla nad branku!
     
    75
    Střídající Stefano Okaka předvedl nádhernou akci na pravé straně. Italský útočník nasadil jesličky Marićovi a postupoval do vápna. Jeho střela z ostrého úhlu však brankáře Boubacara Barryho nepřekonala!
    75. Skvělá individuální akce Stefana Okaky
     
    76
    Gólman z Pobřeží Slonoviny si při zákroku přivodil nějaké menší zranění a musel být ošetřován. V tuto chvíli by však mělo být vše v pořádku a Barry může pokračovat ve hře. Domácím fanouškům se však tato situaci příliš nelíbí a Barryho odměnují hlasitým pískotem!
     
    78
    Olivier Gillet na levé straně krásně odzbrojil střídajícího Ansaha, nicméně jeho dobré právě nedokázal využít Defour, který míč ztratil. Následně se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Lewis Enoh, Silvio Proto byl však připraven!
     
    79
    Velký belgický talent dostal do levého rohu hřiště přihrávku od Defoura a pohotově poslal míč do vápna. Jeho centr našel volného Stefana Okaku, nicméně hlavička střídajícího hráče mířila nad branku Boubacara Barryho.
     
    80
    I Lokeren však dokáže nebezpečně zahrozit! Hráči Anderlechtu nevěnovali pozornost středopolaři Evariste Ngolokovi, který nehlídaný vypálil ze střední vzdálenosti. Jeho ránu k tyči však naštěstí pro domácí Silvio Proto vyrazil!
    80. Nebezpečná střela Ngoloka
     
    82
    Velká slabina domácího celku se opět ukázala! Středem hřiště postupoval Dennis Praet, který předával míč za obranu pro Matíase Suáreze. Tentokrát však pomezní sudí chyboval, neboť argentinský útočník se v ofsajdu nenacházel!
     
    83
    Bývalý obránce Anderlechtu Dennis Odoi si v souboji s Andy Kawayou pomohl rukou, což nepřehlédli fanoušci domácího celku a dožadovali se odpískání pokutového kopu. Rozhodčího však pískot fanoušků nechal chladným.
     
    84
    Srbský obránce Ivan Obradović nádherným centrem našel za obranou Matíse Suáreze. Problém byl, že argentinský útočník se nacházel opět v ofsajdu. Tentokrát velmi dobré rozhodnutí pomezního rozhodčího.
     
    85
    Tentokrát dostal na levé straně hodně prostoru Frank Acheampong, který poslal do vápna přízemní centr. Italský útočník Stegano Okaka míč lehce tečoval patičkou, ale míč zablokoval stoper Ingason!
     
    86
    Anderlecht stupňuje tlak a v posledních minutách nepouští svého soupeře za polovinu! Před malou chvílí odcentroval míč do vápna Dennis Praet, nicméně centr propadl pouze k Barrymu, který předvedl jistý zákrok.
     
    87
    Hostující celek se po několika minutách dostal za polovinu hřiště a mohl rozhodnout! Ayanda Patosi se uvolnil na pravé strany a dával míč pod sebe na střídajícího Ansaha. Útočník z Ghany však nedokázal míč ideální trefit!
     
    88
    Na druhé straně však opět hrozil Anderlecht! Aktivní obránce Ivan Obdradović našel svým centrem na hranici vápna Matíase Suáreze, který si však míč zpracoval rukou! Srbský obránce má navíc nějaké zdravotní problémy a uvidíme, zda-li nebude Anderlecht střídat.
     
    90
    Anderlecht skutečně musí střídat! Zranění nedovolí Ivanu Obradovićovi pokračovat ve hře. Na jeho místo nastupuje na závěrečných pár minut Bram Nuytinck.
     
    90+1
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí Anderlecht jde zcela zaslouženě v nastaveném čase do vedení! Lokeren tak dostává zřejmě rozhodující úder! DENNIS PRAET poslal skvělou přihrávku za obranu pro střídajícího Andy Kawayu, který míč belgickému talentovi vrátil a Praet poslal míč přesně k tyči! Barry nedokázal zasáhnout, neboť měl hodně ztížený výhled!
    90+1. Dennis PRAET - 1:0
     
    90+3
    Anderlecht už se pokouší dohrát toto utkání bez inkasované branky. Lokeren však zatím neměl přiliš možností dostat se na útočnou polovinu. Anderlecht pokračuje v nastolené hře a kombinuje na polovině Lokerenu.
     
    90+4
    Po nedovoleném zákroku Dennise Praeta zahrával Ayanda Patosi standardní situaci. Centr hráče z JAR však našel na hranici vápna pouze domácího Stefana Okaku, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    90+5
    Ve středu hřiště se velmi nepříjemně střetl domácí Olivier Deschacht s hostujícím Marko Mirićem. Oba hráči se střetli hlavami! Hůře na tom je domácí stoper, který je v péči lékařů!
     
    90+6
    Olivier Deschacht si v souboji přivodil i nějaké krvavé zranění a za pomoci lékařů odchází přímo do kabiny!
    90+6. Pro Oliviera Deschachta dnešní utkání skončilo velmi nešťastně
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! RSC Anderlecht byl v zápase jednoznačně lepší a na svém hřišti dokázal porazit KSC Lokeren 1:0!

    První poločas na Stade Constant Vanden sice branku nenabídl, nicméně jsem viděli velmi zajímavou hru z obou stran! Hned ve čtvrté minutě se hostující Lokeren dostal do zakončení, Ngolok však mířil mimo. Ve 22. minutě mohl udeřit Anderlecht, nicméně střelu Defoura lapil jistým zákrokem Barry. Po půl hodině hry měl Anderlecht zatím největší příležitost dosavadního průběhu zápasu. Po pěkné kombinaci s Najarem střílel z hranice vápna Steven Defour, který poslal míč na břevno!

    Hned na začátku druhého poločasu mohl udeřit Lokeren, nicméně Patosi pálil těsně mimo! O čtyři minuty později trefil Praet tyč! Ofenzivní festival pokračoval v druhé polovině druhého poločasu. V 75. minutě předvedl krásnou individuální akci Stefano Okaka, který však Barryho nepřekonal. O pět minut později pálil Ngoloka, ani jeho střela v brance neskončila. V nastavení se zaplněný Stade Constant Vanden Stock dočkal! Dennis Praet zakombinoval na pravé straně s Kawayou a napálil míč k tyči! Anderlecht si tak zcela zaslouženě připisuje tři body!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (16:29:39)

    Jan Havlovic

    Góly: 90+1. Praet


    R.S.C. Anderlecht: Proto (C) – Gillet, Mbodji, Deschacht, Obradović – Defour, Praet, Tielemans – Najar, Idrissa Sylla, Suárez
    Náhradníci: Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Roef, Kawaya, Vanden Borre, Okaka

    Sporting Lokeren: Barry – Tičinović, Marić, Ingason, Odoi – Overmeire (C), Ngolok – Bolbat, Patosi – Enoh, Ghadir
    Náhradníci: Dujardin, Abdurahimi, Verhulst, Rassoul, Mirić, Melnjak, Ansah

    Rozhodca: Boucaut – Cremers, Plumes (vš. Belgie)