Ajoie – Pardubice 1:1 (Nedohr.) | Bardejov – Žilina 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:5 (kon.)
Hradec Králové – Olomouc 1:2 (1:2 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 6:3 (kon.)
K. Vary – Slavia 5:3 (kon.) | Zlín – HC Slovan 2:3 (kon.)
koniec
HK Bardejov
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
MsHK Žilina
Štvrtok 13.08.2015, 17:00 • Zimný štadión, Bardejov • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítam vás pri sledovaní prípravného zápasu HC 46 Bardejov – MsHK Doxxbet Žilina. V krátkostí si predstavíme oboch súperov.

    HC 46 Bardejov
    V Bardejove sa po minulej sezóne rozlúčili s polovicou kádra a takisto aj s hlavným trénerom Miroslavom Ihnačákom. Bardejov tak ako po minulé roky, aj tento rok ma najvyššie ciele a aj preto sa snažil poskladať majstrovský káder. Do tímu sa vrátil bývalý tréner Anton Tomko, ktorý tu získal majstrovský titul. Bardejov si upísal najlepšieho hráča minulej sezóny Martina Kalináča zo Senice. Takisto už podpísal aj zmluvu s najlepším obrancom minulej sezóny Paľom Gurčíkom, ale ten sa napokon rozhodol pre pracovnú ponuku a po dohode s klubom zmluvu zrušili. Do Bardejova sa takisto vracia Michal Pichnárčik, ktorý tu získal majstrovský titul a následne odišiel do Zvolena, kde získal titul v extralige. Brankársku dvojku miláčikovi domácich tribún Andreaninovi prichádza robiť Richard Sabol, ktorý sa isto bude chcieť postaviť do brány v čo najväčšom počte zápasov. V Bardejove stavili na dosť mladý tím, veď vekový priemer je 24,95 roku.

    Príchody: Martin Kalináč, Martin Mikolášek, Dávid Všetečka, Jakub Loydl (Senica), Michal Pichnarčík (Zvolen), Milan Bednár, Jakub Linet (Michalovce), Michal Valjent (Piešťany), Tomáš Lipták (Trenčín), Marek Borecký, Denis Markus (Košice), Richard Sabol (Kapfenberg Steelers/Rakúsko), Marek Duračinsky (odchovanec).

    Odchody: Marek Mikušovič (Dunkerque/Francúzsko), Samir Saliji (Nitra), Ladislav Hopkovič, Martin Segľa (Humenné), Martin Gajdoš (La Roche sur Yon/Francúzsko), Tomáš Hričina (Košice), Roman Kohutiar, Ľubomír Sabol, Juraj Prokop (Prešov), Gleb Luchnikov (Michalovce), Antonín Hruška, Peter Slimák, Garip Saliji (zatiaľ bez klubu).

    Plán prípravných stretnutí:
    10 8. Bardejov - Krakow 3:2sn
    13.8 Bardejov - Žilina
    18.8 Sanok – Bardejov
    20.8. Bardejov - Krakow
    25.8. Žilina – Bardejov
    28.8. Miškolc – Bardejov
    1.9. Bardejov - Sanok
    4.9. Bardejov - Miškolc

    MsHK DOXXbet Žilina
    Žilina zažila v minulej sezóne dosť zaujímavú sezóna, ktorá ako po minule roky vyvrcholila barážovými stretnutiami. V Žiline by najradšej zabudli na minuloročnú sezónu a vykročili do tej novej s tou správnou nohou. Pred sezónou došlo aj k zmene trénera, Petra Mikulu nahrádza Milan Jančuška. V minulej sezóne sa v Žiline premlelo 61 hráčov, takže odchody hráčov by bolo dosť zložite vypísať, ale pri príchodoch to už bude oveľa jednoduchšie.

    Príchody:Mário Kurali, Jakub Makovský, Daniel Brejčák (Poprad), Rastislav Konečný, Václav Stupka (Piešťany), Aleš Ježek (CSK VVS Samara, Rusko), Dominik Rehák (Slovan), Tomáš Čičala, Lukáš Piják (GKS Katowice/Poľsko), Patrik Rosenberg (Spišská Nova Ves), Tomáš Tomek (SC Riessersee/Nemecko).

    Ostali po minulej sezóne: Igor Cibuľa, Martin Leško, Michal Grman, Martin Krčula, Dávid Bajaník, Jaroslav Niník, Patrik Jarab, Matej Valášek, Jakub Drábek, Adrián Lipovský, Jakub Kubiš, Patrik Schroner, Patrik Holák.

    1. prípravný zápas:
    MMKS Podhale Nowy Targ – MsHK DOXXbet Žilina 5:2 (1:1,1:0,3:1)
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    My sa Vám ospravedlňujeme, ale tento zápas Vám prinesieme iba formou zmien stavu.
     
    08:39
    Bardejov dal gól!
    Gmitter prešiel po pravej strane do pásme, na ľavej si puk pýtal Baláž, ale Gmitter vypálil. Cibuľa jeho puk iba vyrazil a MARCEL BALÁŽ ho dorazil za čiaru.
    Asistencie: Ondrej Gmitter, Milan Takač,
     
    17:45
    Hostia – hákovanie.
     
    18:24
    Bardejov dal gól!
    Loydl vypálil od modrej, Tomek puk vyrazil doľava, kde stal výborne postavený MARTIN MIKOLÁŠEK a ten doklepol puk do odkrytej časti brány.
    Asistencie: Dávid Všetečka, Michal Valjent.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:47
    Jaroslav Niník – hrubosť.
     
    23:47
    Hostia v plnom počte.
     
    25:17
    Bardejov dal gól!
    Markuš peknou prihrávkou našiel pred voľného DOMINIKA ŠIMČÁKA, ktorého si Žilinčania vôbec nevšímali a Dominik puk posiela už po tretíkrát za chrbát Tomeka.
    Asistencie: Denis Markuš, Marek Borecký.
     
    28:40
    Milan Bednár – držanie.
     
    30:20
    Domáci v plnom počte.
     
    32:29
    Bardejov dal gól!
    Vaško dokorčuľoval nahodený puk, posunul ho na modrú, MILAN BEDNÁR nerozmýšľal a puk vypálil na bránu. Tomek prekvapivo púšťa puk medzi betónmi.
    Asistencia: Filip Vaško.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:12
    Aleš Ježek – krošček.
     
    43:12
    Hostia v plnom počte.
     
    49:19
    Oddychový čas domácich.
     
    54:30
    Aleš Ježek – údery.
    Milan Bednár – držanie.
     
    56:30
    Obe mužstva s piatimi hráčmi.
     
    Koniec zápasu. (19:04:10)

    Jakub Šoth

    Góly a asistencie: 9. Baláž (Gmitter, Takač), 19. Mikolášek (Všetečka, Valjent), 26. Šimčak (Markuš, Borecký), 33. Bednár (Vaško)


    HK Bardejov: Sabol (Andreanin) – Takáč, Pichnarčík, Všetečka, Loydl, Polaček, Mojdis, Bednár, Valjent – Gmitter, Cútt, Baláž – Mikolášek, Kalináč, Lipták – Vaško, Linet, Česelka – Borecký, Šimčák, Markuš.
    MsHK Žilina: Tomek (Cibuľa) – Grman, Leško, Niník, Makovský, Klačko, Brejčák, Mendrej, Kurali – Michálek, Lipovský, Drábek, Stupka, Paleček, Drevenák, Konečný, Kubiš, Valášek, Schroner, Pijak, Ježek.

    Rozhodca: Kalina – Smrek, Ducár