Kazaň – Sturm Graz 1:1 (kon.) | Qäbälä – Limassol 1:0 (kon.) | Keşla FK – Bilbao 0:0 (kon.)
Omonia Nikózia – Brøndby 2:2 (kon.) | Trabzonspor – FK Rabotnički 1:1 (po pr.) | Odd – Elfsborg 2:0 (kon.)
Shmona – Liberec 0:3 (kon.) | Göteborg – Belenenses 0:0 (kon.) | Strømsgodset – Hajduk Split 0:2 (kon.)
Rosenborg – Debrecín 3:1 (kon.) | Vorskla Poltava – Žilina 3:1 (po pr.) | Başakşehir – Alkmaar 1:2 (kon.)
Minsk – Zürich 1:1 (po pr.) | Larnaca – Bordeaux 0:1 (kon.) | Vaduz – Thun 2:2 (kon.)
Kodaň – Jablonec 2:3 (kon.) | Saint-Étienne – Târgu Mureş 1:2 (kon.) | Zorja Luhansk – Charleroi 3:0 (kon.)
Arnhem – Southampton 0:2 (kon.) | Atromitos – Štokholm 1:0 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Liége 0:1 (kon.)
Giurgiu – West Ham 2:1 (kon.) | Trnava – Solún 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – FK Krasnodar 3:3 (kon.)
Dortmund – Wolfsberger 5:0 (kon.) | Aberdeen – Almaty 1:1 (kon.) | Novi Sad – Sampdoria 0:2 (kon.)
Légia Varšava – Kukësi 1:0 (kon.) | Guimarães – Rheindorf Altach 1:4 (kon.)
koniec
Rosenborg BK
3:1 (2:1)
DVSC Debrecín
cz Štvrtok 06.08.2015, 19:00 • Lerkendal Stadion, Trondheim • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky fotbalu a vítám vás u odvetného utkání třetího předkola Evropské ligy! V dnešním zápase dojde ke střetnutí norského a maďarského fotbalu. Rosenborg BK přivítá na své půdě maďarský celek Debreceni VSC. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    ROSENBORG BK

    Rosenborg aktuálně v domácí Tippeligaen vede tabulku, po osmnácti zápasech je bezkonkurenčně první, na druhý celek Stabaek Fotball má Rosenborg náskok sedmi bodů. Loni skončili hráči Rosenborgu druzí za současně sedmým Molde FK. Rosenborg se do poslední chvíle pral o místo s celkem Odds BK, nakonec hráči Troillongan skončili druzí s náskokem dvou bodů. Spoléhat budou Norové především na Alexandera Søderlunda, který je s šestnácti góly nejlepším střelcem týmu.
     
    DEBRECENI VSC

    To hráči Debrecínu se v aktuální sezóně zatím pohybují na konci první třetiny tabulky, když po třech odehraných duelech jim náleží čtvrté místo hned za celkem Honvéd Budapešť. Loki se v loňské sezóně umístili na čtvrtém místě se ztrátou tří bodů na MTK Budapešť. Spoléhat se hráči Debrecínu budou nejspíše na Zoltána Nagyho, který je nejlepším střelcem týmu.
     
    PRVNÍ ZÁPAS

    První duel se odehrál v maďarském Debrecínu, odkud si Rosenborg odnesl vítězství 3:2. Jelikož Rosenborg vsítil 3 góly na hřišti soupeře a navíc na skóre vede, je papírovým favoritem tohoto duelu. Skóre minulého zápasu ale otevřeli hráči Debrecínu, když se ve 33. minutě trefil Norbert Balogh. Následně však Rosenborg otočil na 3:1, když se postupně trefili dvakrát Tobias Mikkelsen a jednou Pål André Helland. V 90. minutě ještě stihl upravit na konečných 2:3 Adám Bódi. Jak dopadne dnešní klání?
     
    Úvodní sestavy:

    Rosenborg BK: Hansen – Svensson, Bjørdal, Eyjólfsson, Skjelvik – Jensen "C", Selnæs, Midtsjø – Helland, Søderlund, Mikkelsen
    Náhradníci: Hansen – Dorsin, Pedersen, Vilhjálmsson, de Lanlay, Sæter, Solli

    Debreceni VSC: Verpecz – Jovanović, Mészáros "C", Máté, Korhut – Bódi, Varga, Tisza – Balogh, Castillion, Sidibé
    Náhradníci: Radošević – Zsidai, Mihelič, Ferenczi, Morozov, Szécsi, Szilvási

    Rozhodčí: Clayton Pisani – Alan Camilleri, Edward Spiteri (všichni Malta).
     
    Před zaplněné tribuny stadionu v Trondheimu nyní vstupují oba týmy. Domácí budou hrát v bílých dresech, hosté zvolili červenou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali domácí, po Bjørdalově dlouhém nákopu o míč v rohu hřiště svádí souboj s Korhutem Mikkelsen.
     
    2
    Helland postupoval s míčem po pravé straně hřiště, ovšem ztroskotal hned na prvním protihráči, u míče Tisza.
     
    2
    Mikkelsen se dopustil faulu, volný přímý kop od vlastního vápna bude zahrávat brankář Verpecz.
     
    3
    Po dalším nedovoleném zákroku dostali hosté šanci dalšího přímého kopu. Vargův centr do vápna ale v klidu odvrátila do bezpečí obrana Rosenborgu.
     
    4
    Sidibé čistým skluzem obral o míč kapitána Norů Jensena, což se domácím fanouškům nelíbilo, ale rozhodčí faul správně neodpískal. Z následné akce Debrecínu mířil Bódi mimo Hansenovu branku.
     
    5
    Domácí se od úvodní minuty nikam neženou a většinu času tráví kombinací na vlastní polovině. Nelze se tomu divit, dnes jsou to Maďaři, kdo musí dotahovat nepříznivý stav z prvního mače.
     
    7
    První domácí útočná akce skončila po Hellandově nepřesném pasu, u míče stoper Debrecínu Mészáros.
     
    8
    První vážnější šanci utkání si vypracoval Castillion, kterému v poslední chvíli ukopl míč od nohy dobře se vracející Eyjólfsson.
     
    9
    Domácí obrana zaspala a mezi stopery propadl dlouhý pas od Tiszy. K míči se dostal Castillion, překonal vyběhnuvšího Hansena, ale po jeho zakončení míč zamířil kousek vedle pravé tyče. Obrovská škoda pro hostující celek!
    9. Castillion se dostal do obrovské šance.
     
    10
    Skjelvik přenechal míč Mikkelsonovi, který ale celou akci vrací až na polovinu vlastního týmu, kde s míčem pracuje Bjørdal.
     
    11
    Balogh u lajny motal hlavu Skjelvikovi, domácí zadák si na jeho kličku ale zkušeně počíhal a odkopl míč za postranní lajnu.
     
    12
    Svensson fauloval Balogha – volný přímý kop pro hosty. Zřejmě dojde na centrovaný balón do vápna, tato situace si o to úplně žádá.
     
    13
    Také se tak stalo, ovšem na Vargův centr ve vápně žádný ze spoluhráčů nedosáhl a bude z toho pouze odkop od domácí pokladnice.
     
    14
    Pokaždé, když se domácí dostanou do kombinace kolem vápna svého soupeře, následně celou akcí otočí a pošlou míč na vlastní polovinu hřiště. Vypadá to, že od norského celku se dnes žádného hurá fotbalu nedočkáme.
     
    15
    Skjelvik dělal, co mohl, ale Hellandovu prudkou přihrávku doběhnout nestihl. Míč zpět do hry pošle brankář Debrecínu Verpecz.
     
    16
    Nejaktivnějším hráčem Rosenborgu, co se ofenzivy týče, je v úvodní čtvrthodince jednoznačně levý obránce Skjelvik. Ten se nyní pokusil odcentrovat do vápna, ale jeho přízemní centr bez problému zastavil Máté.
     
    17
    Domácí opět přesouvají kombinaci na vlastní polovinu, zahraje si i gólman André Hansen.
     
    18
    Kupředu se hnal Balogh, ale míč si příliš předkopl, čehož využil Svensson a vydal se do protiakce, která byla z jeho strany fantasticky provedena. Prošel přes tři hráče, dokázal i vystřelit a Verpecz musel zasahovat. Míč ovšem vyrazil přesně k Mikkelsonovi, který ale skákavý balón netrefil ideálně.
     
    19
    Z uctivé vzdálenosti ke střele napřáhl Bádi a Hansena pořádně protáhl, ale míč nakonec zamířil těsně vedle branky.
     
    20
    Søderlund se snažil doběhnout dlouhou vzdušnou přihrávku od Selnæse, ale u kulatého nesmyslu byl o chloupek dříve brankář Verpecz.
     
    21
    Svensson svalil Bódiho, načež rozhodčí odpískal faul, což se ani trochu nelíbilo domácím příznivcům.
     
    22
    Tisza přenechal míč Baloghovi, který se pokusil o centr, jenže proti byl Midtsjø, který už si to peláší směrem k brance Debrecínu.
     
    23
    Ovšem hráč norského týmu s jednadvacítkou na zádech svou sóloakci pokazil, Verpecz bude odkopávat od branky.
     
    24
    Po Jensenově ráně Verpecz vyrazil míč na první roh dnešního utkání.
     
    25
    Ovšem z rohového kopu toho vzniklo opravdu pramálo, domácí ho rozehráli na krátko a Helland nakonec svůj centr velmi přetáhl a míč doskákal až za postranní lajnu na druhé straně hřiště.
     
    27
    Rosenborg právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Helland si potáhl balón na svou levou nohu a krásným centrem na zadní tyč našel ALEXANDERA TOFTA SØDERLUNDA, který už se v zakončení nemohl zmýlit!
    27. SØDERLUND - 1:0
     
    28
    Hosté nyní musejí dotahovat a jestli chtějí přemýšlet o postupu, tak musí výrazně přidat směrem dopředu.
     
    30
    Jovanović přistrčil Skjelvika, což rozhodčí nemohl ponechat bez povšimnutí – volný přímý kop pro Rosenborg.
     
    31
    Standardní situaci nerozehráli domácí vůbec špatně, centr našel ve vápně volného Mikkelsena, který ještě sklepával na Jensena, který ale v pádu branku přestřelil.
     
    31
    Balogh zabojoval o míč a pro Debrecín vyválčil rohový kop.
     
    32
    Bódi roh rozehrál na přední tyč, kam si nabíhal Tisza, ten ale domácí branku vůbec netrefil, Hansen mohl zůstat zcela klidný.
     
    33
    Helland si teď z protihráčů udělal slalomové tyčky, nakonec o míč kvůli nepřesnému pasu přišel, ale zabojoval o něj, získal ho zpět a vybojoval pro norské mužstvo roh.
     
    34
    Hosté se ale ubránili, do protiútoku se vydal Balogh, ale míč mu utekl od nohy až k Hansenovi, který dlouhým odkopem posílá míč do zámezí.
     
    35
    Sidibé se nyní prezentoval efektivní patičkou, ale Balogh z jeho přihrávky nakonec nedokázal vytěžit zhola nic, poněvadž o míč přišel.
     
    36
    Bjørdal si ve vzdušném souboji s Castillionem počínal nedovoleně, hlavní sudí z Malty píská faul a následovat bude volný přímý kop Maďarů.
     
    36
    Pro Sidibého přízemní centr si došel Hansen, jenž dlouhým výhozem posílá do protiútoku Hellanda...
     
    37
    ... a ten vybojoval další rohový kop, z nějž však nic vážného nevzniklo, pro centrovaný balón si došel Verpecz a vyboxoval ho do bezpečí.
     
    39
    Sidibé zůstal ležet na trávníku, hlavní rozhodčí si toho ale nevšiml a nechává hru plynout.
     
    40
    Rosenborg právě vstřelil branku!
    Parádní rána v podání domácího kapitána! MIKE LINDEMANN JENSEN obdržel balón kousek za hranicí vápna a nádhernou střelou do šibenice posílá Rosenborg do dvoubrankového vedení!
    40. JENSEN - 2:0
     
    40
    Před hosty stojí přetěžký úkol. Musí vstřelit tři branky, aby dnešní zápas dostali alespoň do prodloužení a vzhledem k tomu, v jaké pohodě dnes Rosenborg hraje, je čeká téměř nadlidský úkol.
     
    41
    Po druhé vstřelené brance domácí v poklidu kombinují s balónem, hráči soupeře se snaží je napadat, Rosenborg ale hraje bez chyb.
     
    43
    Debrecín právě vstřelil branku!
    Tak se hosté přece jen prosazují! Vargův centr si ve vápně zpracoval GEOFFREY CASTLLION a nechytatelnou dělovkou pod břevno nedal Hansenovi šanci.
    43. CASTILLION - 2:1
     
    44
    Sidibé se hnal s další akcí hostí, ale o míč přišel a následně si pomohl faulem.
     
    45
    Jensen vykopl svou nohu těsně vedle Castillionovy hlavy, rozhodčí přerušuje hru a píská faul domácího borce. Tohle mohlo dopadnout opravdu nepěkným způsobem.
     
    45+1
    V závěru první půle je tu první žlutá karta, proti pravidlům se provinil Máté.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. K vidění byl ze začátku poměrně opatrný fotbal, především domácí tým si nechtěl hloupými chybami pokazit nadějné vítězství z minulého utkání. Nakonec jsme viděli tři branky, o tu první se v sedmadvacáté minutě postaral po Hellandově centru domácí útočník Søderlund. Na 2:0 pro Rosenborg zvýšil nádhernou střelou zpoza vápna kapitán Jensen, ovšem chvíli před koncem poločasu se tvrdou střelou prosadil Castillion a dal tak hostům ještě naději. Druhá půle začne zhruba ve 20:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tentokráte se rozehrávky chopili hosté a po řadě nepřesností nabídli svému soupeři kop od rohového praporku.
     
    47
    Sidibé byl sám proti trojici protivníků, nakonec vytěžil maximum, tedy autové vhazování.
     
    48
    Po faulu na Mikkelsena vidí Máté druhou žlutou a následně i červenou kartu. Šance hostujícího týmu se teď povážlivě zmenšily.
     
    49
    Z přímého kopu domácích nic nevzniklo, Rosenborg má k dispozici ale ještě rohový kop.
     
    50
    Ovšem s tím domácí naložili podobně jako z předchozím přímým kopem, míč má ve svém držení Verpecz.
     
    51
    Balogh byl faulován a sám se poté ujal exekuce volného přímého kopu, ovšem po jeho pokusu míč mezi tři tyče nezamířil.
     
    52
    Střídání v týmu Debreceni VSC: ze hřiště odchází Tisza, přichází Morozov.
     
    53
    Na hřišti se teď výrazně přitvrdilo, ve vápně Debrecínu se ofenzivního faulu dopustil Helland. Míč zpět do hry pošle Verpecz.
     
    55
    Domácí už dobrou minutku a půl kombinují okolo středového kruhu. Jistě se budou snažit zúročit početní převahu, ale na druhou stranu, mají komfortní náskok a nikam se hnát nemusí.
     
    56
    Domácí tlačí svého soupeře. Jensen dlouhým pasem za obranu našel Søderlunda, který míč ještě sklepl pro Hellanda, ten ale hráz těl nedokázal propálit.
     
    57
    Ojedinělá situace z posledních pár minut, Balogh se s míčem utrhl svému strážci a mířil k Hansenově svatyni, k níž ho ovšem nepustil Eyjólfsson, načež si útočník Debrecínu pomohl faulem.
     
    59
    Kousek za vápnem se k míči dostal Helland, nad ničím se nerozmýšlel a vypálil, jenže trefil jen před sebou stojícího Morozova.
     
    60
    Morozov zabránil další střele Hellanda, míč ho zasáhl do ruky, načež se domácí dožadují odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí zůstává klidný.
     
    61
    Na Hellandův rohový kop si naskočil Søderlund a hlavou jen o vlásek minul pravou tyč branky hostí!
    61. Søderlund hlavou těsně minul branku.
     
    62
    Střídání v týmu Debreceni VSC: ze hřiště odchází Balogh, přichází Zsidai.
     
    63
    Varga si ve středu hřiště pomohl taktickým faulem proti Selnæsovi, bude z toho volný přímý kop pro domácí, kteří ho rozehrávají na krátko a pokračují v poklidné kombinaci.
     
    64
    Svensson přenechal balón dnes velice aktivnímu Hellandovi, který si potáhl míč na pravou nohu a tvrdou ranou zamířil jen těsně vedle Verpeczovy svatyně.
     
    66
    Na Mikkelsenův pas par excellence si naběhl Svensson, ovšem jeho záměr přečetl Mészáros a odrazil míč na roh.
     
    67
    Tohle bylo parádní technické zakončení, které má na svědomí Midtsjø, jenž centrovaný balón zasáhl elegantní patičkou a zamířil těsně vedle pravé tyče!
     
    69
    Varga teď svým pasem zahnal Korhuta, co to jen šlo. Obránce Debrecínu balón nestihl doběhnout a domácí tak zcela zadarmo získávají autové vhazování.
     
    70
    Mikkelsen dlouho dotíral na Sidibého a nakonec ho i fauloval, což rozhodčí zvětřil a k nelibosti domácích fanoušků píská.
     
    71
    Nepřesnosti v rozehrávce domácích se snažil využít Castillion, kterého taktickým faulem směrem vpřed nepustil Midtsjø.
     
    72
    Na stadionu v Trondheimu panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci vědí, že o postup jejich miláčky už připraví jedině zázrak a dávají to velice hlasitým způsobem najevo!
     
    73
    Bódi vybojoval balón, ale následně si nerozuměl s Castilionem a míč končí za pomezní lajnou. Vypadá to, že hostům už chybí jak fyzické, tak především psychické síly.
     
    75
    Domácí po většinu času kombinují v oblasti středového kruhu. Ovšem nyní se rozhodli pro ofenzivní výlet a Mikkelsen vybojoval rohový kop.
     
    76
    Tentýž hráč se poté i položil na hranici vápna do odraženého míče, ale rána mu vůbec nesedla, Verpecz nemusel zasahovat.
     
    77
    Střídání v týmu Debreceni VSC: ze hřiště odchází Sidibé, přichází Mihelič.
    Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází Søderlund, přichází Vilhjálmsson.
     
    78
    Varga se nepříjemně srazil s Hellandem, který se svému protihráči ihned omlouvá a maďarský záložník to bere sportovně. Norové následně prokazují ducha fair play a vrací míč Debrecínu.
     
    80
    Domácí se vydali do brejku. Castillion předal kulatý nesmysl Miheličovi, který se pokusil přenést hru na pravou stranu trávníku, ale jeho pas na Bódiho až přespříliš dlouhý.
     
    81
    Hostující Mihelič u postranní čáry nešetrně dohrál Hellanda, poté ještě vzteky zakopl balón. Velmi se divím, že hlavní sudí Pisani neudělí novému hráči na hřišti žlutou kartu..
     
    82
    Střídání v týmu Rosenborg BK: ze hřiště odchází Midtsjø, přichází Sæter.
     
    83
    Za bouřlivých ovací z ochozů stadionu v Trondheimu se dnešní utkání opravdu už jen dohrává. Domácí měli k dispozici další rohový kop, pro který si ale nejvýše vyskočil brankář Verpecz.
     
    84
    Svensson si v samém závěru akce nerozuměl s Mikkelsenem – autové vhazování pro maďarský Debrecín.
     
    86
    Rosenborg právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají třetí hřebíček do maďarské rakvičky! Po Skjelvikově fantastickém sólu a následném centru se hlavou prosazuje MATTHÍAS VILHJÁLMSSON!
    86. VILHJÁLMSSON - 3:1
     
    88
    Hosté ještě vybojovali rohový kop. Dokáží alespoň snížit?
     
    89
    Prozatím se jim to nedaří. Po Vargově centru má míč v náruči André Hansen a ten už rozhodně nikam pospíchat nepotřebuje.
     
    90
    Za obrovského potlesku hřiště opouští domácí kapitán Jensen, kterého na poslední minutky nahrazuje Solli.
     
    90+1
    Ještě jeden aut pro domácí, ale vypadá to, že ti dnešní utkání dohrají v rohu hřiště.
     
    90+2
    Mikkelsen si pomohl ofenzivním faulem, míč pošle zpět do hry Verpecz.
     
    90+3
    Bódi zcela zbytečně dohrál Skjelvika, za což je odměněn žlutým kartónkem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Po dnešním vítězství 3:1 a celkovém skóre 6:3 se z postupu do čtvrtého předkola Evropské ligy může radovat norský Rosenborg!

    První vážnější šanci dnešního utkání neproměnil hostující Castillion, poté se hra na nějaký čas uklidnila. V sedmadvacáté minutě otevřel skóre po parádním Hellandově centru Alexander Toft Søderlund. Pět minut před koncem první půle zvýšil norské vedení kapitán Mike Lindenmann Jensen, který se prosadil nádhernou ranou zpoza vápna. O malou chvíli později Geoffrey Castillion propálil Hansena a alespoň vykřesal naději pro Debrecín.

    Veškeré naděje hostujícího týmu utnul v úvodu druhého poločase stoper Máté, který se po druhé žluté kartě musel předčasně pakovat do sprch. Zbytek utkání odehráli hráči Rosenborgu zcela v klidu, vypracovali si i nějaké šance, ale Søderlund a Midtsjø vždy mířili jen těsně vedle. Nakonec se domácí třetí branky přece jen dočkali, po Skjelvikově famózním sólu a následném centru se prosadil střídající Matthías Vilhjálmsson.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, zítra si na naší webové stránce nezapomeňte zapnout online přenosy z losu čtvrtého předkola Ligy mistrů a Evropské ligy. Já se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a někdy příště se budu těšit na počtenou! (21:01:44)

    Vojtěch Tůma

    Góly: 27. Søderlund, 40. Jensen, 86. Vilhjálmsson – 43. Castillion

    Karty:   45+1. Máté (DVSC), 90+3. Bódi (DVSC)   48. Máté (DVSC)


    Rosenborg BK: Hansen – Svensson, Bjørdal, Eyjólfsson, Skjelvik – Jensen "C" (90. Solli), Selnæs, Midtsjø (82. Sæter) – Helland, Søderlund (77. Vilhjálmsson), Mikkelsen
    Náhradníci: Hansen – Dorsin, Pedersen, Vilhjálmsson, de Lanlay, Sæter, Solli

    DVSC Debrecín: Verpecz – Jovanović, Mészáros "C", Máté, Korhut – Bódi, Varga, Tisza (52. Morozov)– Balogh (62. Zsidai), Castillion, Sidibé (77. Mihelič)
    Náhradníci: Radošević – Zsidai, Mihelič, Ferenczi, Morozov, Szécsi, Szilvási

    Rozhodca: Clayton Pisani – Alan Camilleri, Edward Spiteri (všichni Malta)
    30.07.2015
    Debrecín - Rosenborg 2:3

    Góly: 33. Balogh, 90. Bódi – 52. Mikkelsen, 58. Helland, 87. Mikkelsen

    Karty:   49. Varga (DVSC), 57. Brkovič (DVSC) – 45. Helland (RSN)