Lotyšsko – Nemecko 5:3 (kon.) | USA – Česko 7:2 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:3 (kon.)
Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 0:5 (kon.)
koniec
Kanada
5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Švédsko
cz Štvrtok 23.04.2015, 16:00 • Zug • Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    Graham KNOTT - 5:3
     
    55:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenomže Švédové živili naději na vyrovnání jen 22 vteřin. Všech pět kanadských hráčů se při přesilové hře dotklo puku, až akce skončila u GRAHAMA KNOTTA, který z brankoviště posunul puk k pravé tyčce. Asistence: Mitchell Stephens, Jérémy Roy.
    Carl GRUNDSTRÖM - 4:3
     
    55:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je dar z nebes, jinak se to popsat nedá! Sawchenko při signalizované výhodě opustil svou branku, Jérémy Roy ale na modré nezachytil zpětnou přihrávku, která se doloudala až za brankovou čáru. Střelcem branky byl označen CARL GRUNDSTRÖM, což je zároveň hráč, který teď půjde na dvě minuty za hrubost na trestnou. Bez asistence.
    Mitchell STEPHENS - 4:2
     
    37:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pohledná akce Kanady a druhý gól jejího kapitána v tomto utkání. Harkins předal puk Barzalovi, jenž si mezi kruhy všiml MITCHELLA STEPHENSE, který si položil obránce a přesnou ránou pod Sandströmovu vyrážečku vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. Asistence: Matt Barzal.
    Joel ERIKSSON EK - 3:2
     
    22:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenomže jej taky obdivuhodně rychle ztratila, na což se nakupila další chyba v podobě katastrofální a troufalé rozehrávky Chabota, kterou zachytil JOEL ERIKSSON EK, jenž si skvěle položil Sawchenka a ve vlastním oslabení snížil. Bez asistence.
    Deven SIDEROFF - 3:1
     
    19:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořský tým ale přeci jen odskakuje do dvoubrankového vedení. DEVEN SIDEROFF prokázal, jak podstatné je až do konce sledovat puk, převzal jej před brankovištěm a zadovkou mezi svými dolními končetinami překonal Sandströma po zemi mezi jeho betony. Asistence: Ethan Bear, Jansen Harkins.
    Lucas CARLSSON - 2:1
     
    07:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A toto vyloučení si Sideroff za rámeček nedá, neboť jej jen čtyřicet vteřin po jeho začátku potrestal ránou od modré LUCAS CARLSSON. Asistence: Sebastian Ohlsson.
    Mitchell STEPHENS - 2:0
     
    06:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po necelé minutě inkasují Švédové znovu! Barzal našel v útočné třetině Knotta, jenž si pohrál se švédskými obránci a předložil svému kapitánovi MITCHELLU STEPHENSOVI tak lukrativní přihrávku před prázdnou branku, která se snad ani nedala neproměnit. Asistence: Graham Knott, Matt Barzal.
    Jansen HARKINS - 1:0
     
    05:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    To byla obrovská chyba Švédů, kteří se soustředili na souboje u hrazení a úplně zapomněli na JANSENA HARKINSE, který šel sám na Sandströma a krásně pod rukou jej prostřelil. Bez asistence.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 6. Harkins, 7. Stephens (Knott, Barzal), 20. Sideroff (Bear, Harkins), 38. Stephens (Barzal), 56. Knott (Stephens, Roy) – 8. L. Carlsson (Ohlsson), 23. Eriksson Ek, 56. Grundström


    Kanada: Sawchenko (Cormier) – Brisebois, J. Roy, Bear, Wotherspoon, Chabot, Spencer, Capobianco – Knott, Barzal, Stephens – N. Roy, Sideroff, Benson – Dubois, Noel, Soy – Harkins, Jansen
    Švédsko: Sandström (Marmenlind) – Kylington, Léman, G. Carlsson, Lindgren, L. Carlsson, Larsson, Younan – Ahl, Grundström, Eriksson Ek – Dahlström, Asplund, Ohlsson – Dahlen, Ölund, Olhaver – Davidsson, Lindström

    Rozhodca: Pešina (CZE), Rohatsch (GER) – Oliver (USA), Otmachov (RUS)