Lotyšsko – Nemecko 5:3 (kon.) | USA – Česko 7:2 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:3 (kon.)
Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 0:5 (kon.)
koniec
Kanada
5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Švédsko
cz Štvrtok 23.04.2015, 16:00 • Zug • Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:44
    A Sandström zůstává na střídačce! Jeho protivník Sawchenko si mezitím upravuje obličej.
     
    57:08
    Švédové ale ještě dostávají šanci na zdramatizování utkání. Deven Sideroff je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
    Graham KNOTT - 5:3
     
    55:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenomže Švédové živili naději na vyrovnání jen 22 vteřin. Všech pět kanadských hráčů se při přesilové hře dotklo puku, až akce skončila u GRAHAMA KNOTTA, který z brankoviště posunul puk k pravé tyčce. Asistence: Mitchell Stephens, Jérémy Roy.
     
    55:34
    Ještě tedy statistické potvrzení – dvě trestné minuty za hrubost dostal Carl Grundström.
    Carl GRUNDSTRÖM - 4:3
     
    55:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je dar z nebes, jinak se to popsat nedá! Sawchenko při signalizované výhodě opustil svou branku, Jérémy Roy ale na modré nezachytil zpětnou přihrávku, která se doloudala až za brankovou čáru. Střelcem branky byl označen CARL GRUNDSTRÖM, což je zároveň hráč, který teď půjde na dvě minuty za hrubost na trestnou. Bez asistence.
     
    52:52
    Možnost vyniknout dostanou Švédové, na dvě minuty za hákování je vyloučen Tyler Benson.
     
    52:44
    Spencer zachytil špatnou švédskou rozehrávku, uvolnil Sideroffa a ten ztroskotal na skvělém Sandströmovi! Obrovská šance Kanady.
     
    47:13
    Švédsko vyhodilo přes všechny čáry a rozhodčí se poté rozhodli vylučovat. Na trestnou lavici usedl za držení hole Lucas Carlsson, Kanada tak bude mít k dispozici 1 minutu a 36 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    46:47
    Na dvě minuty je za hru vysokou holí vyloučen Carl Grundström. Jedinečná šance pro Kanadu na definitivní rozhodnutí utkání.
     
    39:43
    A to je poměrně velká nepříjemnost pro Švédy, protože pokud Kanada do konce druhé třetiny nepřidá pátou branku, půjdou reprezentanti země javorového listu do třetí třetiny v početní výhodě. Oliver Kylington vyhodil puk za svou brankou do ochranné sítě a je vyloučen na dvě minuty za zdržování hry.
     
    39:21
    Sawchenko potřetí v této třetině předvádí fantastický zákrok! Larsson si sjel na vzdálenější okraj kruhu pro vhazování, mířil do zadního rohu branky, Sawchenko ale jeho úmysl skvěle přečetl a jeho lapačka si smlsla na puku.
    Mitchell STEPHENS - 4:2
     
    37:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pohledná akce Kanady a druhý gól jejího kapitána v tomto utkání. Harkins předal puk Barzalovi, jenž si mezi kruhy všiml MITCHELLA STEPHENSE, který si položil obránce a přesnou ránou pod Sandströmovu vyrážečku vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. Asistence: Matt Barzal.
     
    28:39
    Sandström se po dlouhé době, kdy jen tuhnul, pořádně zapotil! Švédové nezachytili nástup Kanaďanů, Stephens a Sideroff ale švédského brankáře ani nadvakrát nepřekonali.
     
    26:23
    Hru v oslabení si vyzkouší také Kanada. Deven Sideroff podrazil zakončujícího Kylingtona a právem je vyloučen na dvě minuty.
    Joel ERIKSSON EK - 3:2
     
    22:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenomže jej taky obdivuhodně rychle ztratila, na což se nakupila další chyba v podobě katastrofální a troufalé rozehrávky Chabota, kterou zachytil JOEL ERIKSSON EK, jenž si skvěle položil Sawchenka a ve vlastním oslabení snížil. Bez asistence.
     
    21:25
    Rasmus Asplund potom zezadu narazil Nicolase Roye na mantinel a je podruhé v utkání vyloučen na dvě minuty. Švédský kapitán tak zatím skoro více času tráví na trestné lavici než na ledě, kde ho jeho tým potřebuje.
     
    21:18
    Na levém kruhu pro vhazování se zjevil Nicolas Roy, ve velké šanci ale pouze rozezvučel pravý Sandströmův beton!
    Deven SIDEROFF - 3:1
     
    19:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořský tým ale přeci jen odskakuje do dvoubrankového vedení. DEVEN SIDEROFF prokázal, jak podstatné je až do konce sledovat puk, převzal jej před brankovištěm a zadovkou mezi svými dolními končetinami překonal Sandströma po zemi mezi jeho betony. Asistence: Ethan Bear, Jansen Harkins.
     
    16:56
    Barzal zavezl puk do útočného pásma, ztratil jej a může se vylučovat. Kanada si poprvé v utkání zahraje přesilovku, švédský kapitán Rasmus Asplund je vyloučen na dvě minuty za držení Noela.
     
    15:37
    A Kanada přidává na obrátkách! Sideroff se prodral před Sandströma a potom nedotáhl blafák, švédský brankář v leže zakročil levým betonem.
     
    15:10
    Kanada vyrazila dopředu ve čtyřech hráčích, celá akce skončila u Nicolase Roye, jenž si počkal, až se Sandström přemístí a potom trefil jeho levou tyč!
    Lucas CARLSSON - 2:1
     
    07:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A toto vyloučení si Sideroff za rámeček nedá, neboť jej jen čtyřicet vteřin po jeho začátku potrestal ránou od modré LUCAS CARLSSON. Asistence: Sebastian Ohlsson.
     
    06:31
    Švédové dostávají možnost k tomu, aby se vrátili do utkání, neboť Deven Sideroff je vyloučen na dvě minuty za sekání.
    Mitchell STEPHENS - 2:0
     
    06:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po necelé minutě inkasují Švédové znovu! Barzal našel v útočné třetině Knotta, jenž si pohrál se švédskými obránci a předložil svému kapitánovi MITCHELLU STEPHENSOVI tak lukrativní přihrávku před prázdnou branku, která se snad ani nedala neproměnit. Asistence: Graham Knott, Matt Barzal.
    Jansen HARKINS - 1:0
     
    05:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    To byla obrovská chyba Švédů, kteří se soustředili na souboje u hrazení a úplně zapomněli na JANSENA HARKINSE, který šel sám na Sandströma a krásně pod rukou jej prostřelil. Bez asistence.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 6. Harkins, 7. Stephens (Knott, Barzal), 20. Sideroff (Bear, Harkins), 38. Stephens (Barzal), 56. Knott (Stephens, Roy) – 8. L. Carlsson (Ohlsson), 23. Eriksson Ek, 56. Grundström


    Kanada: Sawchenko (Cormier) – Brisebois, J. Roy, Bear, Wotherspoon, Chabot, Spencer, Capobianco – Knott, Barzal, Stephens – N. Roy, Sideroff, Benson – Dubois, Noel, Soy – Harkins, Jansen
    Švédsko: Sandström (Marmenlind) – Kylington, Léman, G. Carlsson, Lindgren, L. Carlsson, Larsson, Younan – Ahl, Grundström, Eriksson Ek – Dahlström, Asplund, Ohlsson – Dahlen, Ölund, Olhaver – Davidsson, Lindström

    Rozhodca: Pešina (CZE), Rohatsch (GER) – Oliver (USA), Otmachov (RUS)