Lotyšsko – Nemecko 5:3 (kon.) | USA – Česko 7:2 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:3 (kon.)
Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 0:5 (kon.)
koniec
Kanada
5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Švédsko
cz Štvrtok 23.04.2015, 16:00 • Zug • Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:08
    Švédové ale ještě dostávají šanci na zdramatizování utkání. Deven Sideroff je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:34
    Ještě tedy statistické potvrzení – dvě trestné minuty za hrubost dostal Carl Grundström.
     
    52:52
    Možnost vyniknout dostanou Švédové, na dvě minuty za hákování je vyloučen Tyler Benson.
     
    47:13
    Švédsko vyhodilo přes všechny čáry a rozhodčí se poté rozhodli vylučovat. Na trestnou lavici usedl za držení hole Lucas Carlsson, Kanada tak bude mít k dispozici 1 minutu a 36 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    46:47
    Na dvě minuty je za hru vysokou holí vyloučen Carl Grundström. Jedinečná šance pro Kanadu na definitivní rozhodnutí utkání.
     
    39:43
    A to je poměrně velká nepříjemnost pro Švédy, protože pokud Kanada do konce druhé třetiny nepřidá pátou branku, půjdou reprezentanti země javorového listu do třetí třetiny v početní výhodě. Oliver Kylington vyhodil puk za svou brankou do ochranné sítě a je vyloučen na dvě minuty za zdržování hry.
     
    26:23
    Hru v oslabení si vyzkouší také Kanada. Deven Sideroff podrazil zakončujícího Kylingtona a právem je vyloučen na dvě minuty.
     
    21:25
    Rasmus Asplund potom zezadu narazil Nicolase Roye na mantinel a je podruhé v utkání vyloučen na dvě minuty. Švédský kapitán tak zatím skoro více času tráví na trestné lavici než na ledě, kde ho jeho tým potřebuje.
     
    16:56
    Barzal zavezl puk do útočného pásma, ztratil jej a může se vylučovat. Kanada si poprvé v utkání zahraje přesilovku, švédský kapitán Rasmus Asplund je vyloučen na dvě minuty za držení Noela.
     
    06:31
    Švédové dostávají možnost k tomu, aby se vrátili do utkání, neboť Deven Sideroff je vyloučen na dvě minuty za sekání.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 6. Harkins, 7. Stephens (Knott, Barzal), 20. Sideroff (Bear, Harkins), 38. Stephens (Barzal), 56. Knott (Stephens, Roy) – 8. L. Carlsson (Ohlsson), 23. Eriksson Ek, 56. Grundström


    Kanada: Sawchenko (Cormier) – Brisebois, J. Roy, Bear, Wotherspoon, Chabot, Spencer, Capobianco – Knott, Barzal, Stephens – N. Roy, Sideroff, Benson – Dubois, Noel, Soy – Harkins, Jansen
    Švédsko: Sandström (Marmenlind) – Kylington, Léman, G. Carlsson, Lindgren, L. Carlsson, Larsson, Younan – Ahl, Grundström, Eriksson Ek – Dahlström, Asplund, Ohlsson – Dahlen, Ölund, Olhaver – Davidsson, Lindström

    Rozhodca: Pešina (CZE), Rohatsch (GER) – Oliver (USA), Otmachov (RUS)