Arsenal – Monaco 1:3 (kon.) | Leverkusen – Atlético Madrid 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:3 (0:1)
AS Monaco
Streda 25.02.2015, 20:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
    Yannick Ferreira CARRASCO - 1:3
     
    90+4
    Monaco dáva gól!
    YANNICK FERREIRA CARRASCO ale vyvracia moje slová o tom, že sa hostia uspokoja i s jednogólovým náskokom pred odvetou. Arsenalu kontaktný gól zo záveru zápasu nebude nič platný. Práve londýnsky vykupiteľ Oxlade-Chamberlain na ľavej strane nepretlačil Fabinha s Tourém, aby Silva následne z vlastnej polovice ihriska vysúval do šance spomínaného Carrasca. Naturalizovaný Belgičan si z pravej strany nabehol do šance a krížnou strelou z hranice šestnástky vrátil Kniežatám dvojgólové vedenie. Lopta sa od žrde odráža do siete, senzácia je na svete!
     
    90+2
    Hostia sa budú snažiť prežiť záverečné minútky pri jednogólovom náskoku. Moutinho tak činí i za cenu žltej karty za zdržovanie.
    Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 1:2
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri v závere zápasu predsa len dosiahli zaslúženého zníženia a vykresania iskierky nádeje pre odvetu. Alexisov roh sa dostal späť na kopačku čilského reprezentanta, ktorý bol i po druhýkrát odvrátený. Lopta sa však dostala len na hranicu šestnástky, kde veľké vápno uzatváral ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Striedajúci krídelník si na malom priestore zasekol Kondogbiu, aby krásnym obstrelom zamieril k ľavej žrdi hosťujúcej svätyne. Danijel Subašič sa po jeho výborne mierenom pokuse naťahoval márne, Arsenal sa vracia do dvojzápasu!
     
    87
    Ďalší bezradný chlapík chladnej noci na severe Londýna – Mesut Özil, vidí žltú kartu za frustrovanú reakciu po pridelenom vhadzovaní hosťom.
     
    84
    Leonardo Jardim úspešne kúskuje závere stredajšieho večera na Emirates Stadium. Trávnik opúšťa v druhej polke výborný Martial, ktorého nahrádza Silva.
     
    82
    Nejakých desať minút pred koncom tu máme po jednom striedaní na oboch stranách. Namiesto Cazorlu posiela Wenger na trávnik Tomáša Rosického. Dirara na druhej strane vymení Kurzawa.
     
    75
    Dimitar Berbatov, ktorý si v rámci súkromného North London Derby splnil gólovú povinnosť, štvrťhodinu pred koncom opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza ďalší postrach a síce Carrasco.
     
    74
    Anthony Martial pokračuje vo výbornom druhopolčasovom predstavení. Tentokrát mu nestačil Bellerín, ktorý musel i za cenu žltej karty zatiahnuť ručnú.
     
    68
    Jeden z najlepších hráčov domáceho mužstva – Francis Coquelin, prepúšťa miesto pre podstatne ofenzívnejšieho Alexa Oxlade-Chamberlaina.
     
    64
    Po Giroudovi zahadzuje nemožné i Danny Welbeck, Arsenal sa dnes gólu zrejme nedočká! Alexis Sánchez, ktorý najvýraznejším spôsobom tiahne domácich za vyrovnaním, zo stredu ihriska vysúval do šance Thea Walcotta. Striedajúci Angličan sa z pravej strany snažil prepasírovať loptu pomedzi Subašičove nohy. Tento zámer síce nevyšiel, no odrazenú loptu mohol do čiastočne odkrytej bránky napáliť Danny Welbeck. Letná posila z Manchestru United ale napálila loptu len do ležiaceho Walcotta. Momentálne sledujeme londýnsku frustráciu v koncovke.
     
    61
    Monacké Kniežatá sa mohli ujať už zrejme rozhodujúceho náskoku, no výborný Ospina bol proti. Dimitar Berbatov na pravej strane nakopol kapitána Dirara. Maročan po obídení Gibbsa prihrával na Moutinha, ktorý elegantnou pätičkou uvoľnil na ľavej strane osamoteného Martiala. Francúzsky krídelník mal pred sebou dvojicu Ospina a Koscielny, ktorú nedokázal prestreliť. Podľa opakovaného záberu zasahoval kolumbijský gólman, ktorý včas zmenšoval strelecký uhol. Moutinhova pätičková prihrávka priam spievala futbalovou radosťou. Rovnaký Portugalčano po následnom rohovom kope pálil tesne nad bránku.
     
    60
    S mojou kritikou na adresu Oliviera Girouda súhlasí i Arséne Wenger, ktorý po hodine hry posiela na jeho miesto Thea Walcotta.
     
    57
    Olivier Giroud je na striedanie a možno i na psychológa. Francúz zahadzuje nemožné, mizéria Gunners pokračuje. Francis Coquelin krásne vyviezol loptu stredom ihriska. Následne prihrával doprava na Alexisa Sáncheza, ktorý sa z hranice šestnástky pokúsil prestreliť Subašiča. Chorvátsky brankár jeho krížny pokus vyrazil presne na kopačku Girouda, no domáci forward neprekonal ani ležiaceho gólmana hostí. Giroud napálil loptu zo siedmich metrov vysoko nad bránku! Toto sa jednoducho musí premieňať.
    Dimitar BERBATOV - 0:2
     
    53
    Monaco dáva gól!
    Tým, čo na jednej strane pohrdol dnes impotentný Olivier Giroud, to na strane druhej premenil DIMITAR BERBATOV, ktorý zdvojnásobuje vedenie hostí! Arsenal zostal po Alexisovej strate lopty visieť hore. Do otvorenej obrany vyštartoval aktívny Fabinho, ktorý na poliacej čiare šikovnou prihrávkou zdolal i Mertesackera. Martial dostal výbornú loptu do behu, aby následne v situácii dvoch na jedného stačil prehodiť do šance pre Berbatova. Bývalý hráč konkurenčného Tottenhamu sa už v nájazde na Ospinu nemýlil a prudkou strelou upratal loptu k pravej žrdi. Kniežatá vyhrávajú o dva!
     
    45
    Nigerijský obranca Elderson ešte pred začiatkom jednominútového nadstavenia na ľavej strane zostrelil rozbehnutého Welbecka. Aytekin po druhýkrát siahol do kapsy.
     
    42
    Francis Coquelin sa stáva vôbec prvým potrestaným hráčom tohto osemfinále. Francúzskemu stredopoliarovi na súperovej polovici odskočila lopta, aby následne neskoro dohrával Kondogbiu.
    Geoffrey KONDOGBIA - 0:1
     
    38
    Monaco dáva gól!
    Na Emirates Stadium sa nám krátko pred koncom úvodného dejstva začína rodiť poriadna senzácia! Arsenal bol do týchto chvíľ jasne nebezpečnejším celkom, no Gunners inkasujú ako prví! Na pravej strane stratil loptu Danny Welbeck, ktorého výborne prepadol obranca Fabinho. Brazílčan následne na osi ihriska hľadal Moutinha, ktorý prihrával úplne osamotenému GEOFFREYMU KONDOGBIOVI. Francúzsky stredopoliar natiahol k strele z vyše dvadsiatich metrov. Ešte pred šestnástkou ju tečoval Per Mertesacker, čím zásadne ovplyvnil gólmana Ospinu, ktorý už nedokázal reagovať. Prudká rana končí v sieti, Monako sa ujíma senzačného vedenia!
     
    34
    Gunners sa konečne dokázali presadiť krásnou a priamočiarou akciou. Santi Cazorla sa na ľavej strane poľahky zbavil brániaceho Fabinha, aby následne prihrával na hranicu veľkého vápna, kde operoval Mesut Özil. Nemecký majster sveta pod tlakom ešte stačil prestrčiť loptu na Alexisa Sáncheza, ktorý sa na okamih ocitol v šestnástke nebránený. Čilský krídelník to následne skúšal pod brvno Subašičovej bránky, no chorvátsky gólman nemusel zasahovať. Lopta z nejakých trinástich metrov letela tesne nad bránku.
     
    2
    Domáci Arsenal začína pekne zostra a už v druhej minúte stretnutia sa Wengerovi zverenci mohli ujať skorého vedenia! Francis Coquelin nádherne rozohrával z poliacej čiary na rozbehnutého Dannyho Welbecka. Odchovanec Manchestru United sa pred šestnástkou krásne obtočil okolo Abdennoura, cez ktorého následne strieľal z pravej strany šestnástky. Jeho pokus z vnútra veľkého vápna ale smeroval tesne nad bránku monackých Kniežat. Gólman Subašič nemusel proti jeho krížnej strele zasahovať.

    Erik Farkaš

    Góly: 90+1. Oxlade-Chamberlain – 38. Kondogbia, 53. Berbatov, 90+4. Carrasco

    Karty:   42. Coquelin (ARS), 74. Bellerín (ARS), 87. Özil (ARS) – 45. Elderson (ASM), 90+2. Moutinho (ASM)


    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Gibbs – Özil, Coquelin, Cazorla – A. Sánchez, Giroud, Welbeck
    Náhradníci: Szczęsny – Gabriel, Rosický, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Monreal, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    AS Monaco: Subašič – Fabinho, Wallace, Abdennour, Elderson – Kondogbia, A. Touré, Moutinho – Dirar (C), Berbatov, Martial
    Náhradníci: Stekelenburg – Kurzawa, M. Carvalho, B. Silva, Carrasco, A. Traoré, A. Diallo
    Manažér: Leonardo Jardim (POR)

    Rozhodca: Deniz Aytekin – G. Kleve, M. Hacker – C. Bornhorst (všetci GER)
    Utorok 17.03.2015