Arsenal – Monaco 1:3 (kon.) | Leverkusen – Atlético Madrid 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:3 (0:1)
AS Monaco
Streda 25.02.2015, 20:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    S akou eufóriou sa priaznivci Arsenalu tešili z osemfinálového žrebu, s takou frustráciou budú hodnotiť jeho úvodné stretnutie. Monako na začiatku zápasu prežilo nápor Londýnčanov, aby sa v 38. minúte utešenou strelou Kondogbiu ujalo vedenia. Po zmene strán pridal druhý zásah Dimitar Berbatov. Kanonieri potom tlačili s cieľom streliť rýchly kontaktný gól. Giroud s Welbeckom niekoľkokrát vyhoreli, aby Arsenal v prvej nadstavenej minútke spasil Oxlade-Chamberlain. Boží zázrak ale na severe Londýna dlho netrval, pretože o tri minútky neskôr po pravej strane ušiel Carrasco, ktorý strelou od pravej žrde zásade ovplyvnil pozíciu oboch mužstiev pred odvetou, ktorá nás čaká približne o tri týždne. Monako bude do nej vstupovať s dvojgólovým náskokom a vedomím, že i prehra 0:2 mu stále stačí na postup do štvrťfinále!

    Z európskeho večera je to na dnes všetko. Onlajny.eu vám ďakujú za pozornosť. (22:45:04)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    Yannick Ferreira CARRASCO - 1:3
     
    90+4
    Monaco dáva gól!
    YANNICK FERREIRA CARRASCO ale vyvracia moje slová o tom, že sa hostia uspokoja i s jednogólovým náskokom pred odvetou. Arsenalu kontaktný gól zo záveru zápasu nebude nič platný. Práve londýnsky vykupiteľ Oxlade-Chamberlain na ľavej strane nepretlačil Fabinha s Tourém, aby Silva následne z vlastnej polovice ihriska vysúval do šance spomínaného Carrasca. Naturalizovaný Belgičan si z pravej strany nabehol do šance a krížnou strelou z hranice šestnástky vrátil Kniežatám dvojgólové vedenie. Lopta sa od žrde odráža do siete, senzácia je na svete!
     
    90+2
    Hostia sa budú snažiť prežiť záverečné minútky pri jednogólovom náskoku. Moutinho tak činí i za cenu žltej karty za zdržovanie.
    Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 1:2
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri v závere zápasu predsa len dosiahli zaslúženého zníženia a vykresania iskierky nádeje pre odvetu. Alexisov roh sa dostal späť na kopačku čilského reprezentanta, ktorý bol i po druhýkrát odvrátený. Lopta sa však dostala len na hranicu šestnástky, kde veľké vápno uzatváral ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Striedajúci krídelník si na malom priestore zasekol Kondogbiu, aby krásnym obstrelom zamieril k ľavej žrdi hosťujúcej svätyne. Danijel Subašič sa po jeho výborne mierenom pokuse naťahoval márne, Arsenal sa vracia do dvojzápasu!
     
    89
    Oxlade-Chamberlain na ľavej strane nevyzrel na Tourého, aby rýchlu kontru monackých Kniežat na opačnom konci ihriska zakončil Carrasco. Striedajúci žolík ale strieľal len do stredu bránky.

     
    88
    Alexis dlhým pasom hľadal na hrote Dannyho Welbecka, ktorý však na jeho ponuku reagoval neskoro, aby si ho následne vychutnal Subašič.
     
    87
    Ďalší bezradný chlapík chladnej noci na severe Londýna – Mesut Özil, vidí žltú kartu za frustrovanú reakciu po pridelenom vhadzovaní hosťom.
     
    86
    Özilov center ale nad Welbeckom boxoval istý Danijel Subašič. Carrasco krásne vyviezol loptu po ľavej strane, aby v rohu ihriska vybojoval out.
     
    85
    Po prvýkrát sa s loptou presadzoval Carrasco, ktorého ale výborne prečítal domáci kapitán Per Mertesacker. Na druhej strane roh pre Gunners.
     
    84
    Leonardo Jardim úspešne kúskuje závere stredajšieho večera na Emirates Stadium. Trávnik opúšťa v druhej polke výborný Martial, ktorého nahrádza Silva.
     
    83
    Arsenal už medzitým rozohral rohový kop z pravej strany, ktorý pristál na Alexisovej hlave. Čilan ale hlavičkoval nedôrazne a mimo.
     
    82
    Nejakých desať minút pred koncom tu máme po jednom striedaní na oboch stranách. Namiesto Cazorlu posiela Wenger na trávnik Tomáša Rosického. Dirara na druhej strane vymení Kurzawa.
     
    81
    Klobúk dolu pred defenzívnou taktikou a obrovským nasadením francúzskeho mužstva. Do konca zostáva niečo vyše desiatich minút.
     
    80
    Arsenal sa nielenže nedokáže dostať k záverečnému náporu, ale momentálne si nedokáže ani niekoľkokrát v rade bez zaváhania prihrať.
     
    79
    Mesut Özil sa dnes opäť strašne trápi. Tentokrát si neprišiel na výborne hrajúceho Kondogbiu, aby Cazorlu následne zastavil i obetavý Touré.

    Erik Farkaš

    Góly: 90+1. Oxlade-Chamberlain – 38. Kondogbia, 53. Berbatov, 90+4. Carrasco

    Karty:   42. Coquelin (ARS), 74. Bellerín (ARS), 87. Özil (ARS) – 45. Elderson (ASM), 90+2. Moutinho (ASM)


    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Gibbs – Özil, Coquelin, Cazorla – A. Sánchez, Giroud, Welbeck
    Náhradníci: Szczęsny – Gabriel, Rosický, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Monreal, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    AS Monaco: Subašič – Fabinho, Wallace, Abdennour, Elderson – Kondogbia, A. Touré, Moutinho – Dirar (C), Berbatov, Martial
    Náhradníci: Stekelenburg – Kurzawa, M. Carvalho, B. Silva, Carrasco, A. Traoré, A. Diallo
    Manažér: Leonardo Jardim (POR)

    Rozhodca: Deniz Aytekin – G. Kleve, M. Hacker – C. Bornhorst (všetci GER)
    Utorok 17.03.2015