Arsenal – Monaco 1:3 (kon.) | Leverkusen – Atlético Madrid 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:3 (0:1)
AS Monaco
Streda 25.02.2015, 20:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte na londýnskom Emirates Stadium, kde nás čaká úvodné stretnutie pikantného dvojzápasu osemfinále Ligy majstrov.

    Pre súčasného manažéra londýnskeho Arsenalu – Arsénea Wengera – boli monacké kniežatá druhou zastávkou v trénerskej kariére. Na Štadióne Louisa II. strávil sedem rokov, aby sa následne cez japonskú Nagoyu sťahoval ku Kanonierom. S Arsenalom získal tri ligové tituly, posledný v sezóne 2003/04. Účasť v Lige majstrov s postupom minimálne do osemfinále však býva u Gunners samozrejmosťou.
    Štyrikrát po sebe ale Londýnčania skončili práve v osemfinálovej fáze. V posledných dvoch ročníkoch ich zastavil mníchovský Bayern, predtým AC Miláno a FC Barcelona. V aktuálnom ročníku LM si Gunners vybojovali postup v spoločnosti Borussie Dortmund. Za dvojicou gigantov zostalo duo Anderlech a Galatasaray Istanbul. Wengerovcov sa po rozpačitom úvode začína dariť i v Premier League. Vďaka výbornej zimnej forme sa tím z Emirates Stadium vyškrabal už na tretiu priečku ligovej tabuľky.

    Monacké kniežatá hrajú osemfinále LM po prvýkrát od sezóny 2004/05, kedy skončili na štíte PSV Eindhoven. Rok predtým si Monako zahralo dokonca vo finále, kde ich prevalcovalo Mourinhove Porto (0:3). Sedemnásobný francúzsky šampión (naposledy v roku 2000) v pohárovej Európe dlhé sezóny chýbal. Červeno-bieli sa vinou finančných problémov istého času ocitli i vo francúzskej Ligue 2. Klub, s ktorým Arséne Wenger pri svojej premiérovej sezóne dobyl francúzsku ligu, dnes bude veriť v úspešný výsledok pre odvetu.
    Monako vyšlo z vyrovnanej skupiny C ako víťaz. Kniežatá môžu za to ďakovať skvelému finišu, keď po Leverkusene (1:0) v rozhodujúcom zápase zdolali i petrohradský Zenit (2:0). Monaku, ktoré v tejto sezóne oslavuje deväťdesiat rokov od založenia klubu, sa v Champions League darí viacej, než v domácej ligovej súťaži. Les Rouges et Blancs sú zatiaľ štvrtí so sedembodovou stratou na miesta, zabezpečujúce účasť v ďalšom ročníku Ligy majstrov.

    Absencie:

    Arséne Wenger dnes s určitosťou nebude môcť nasadiť zranený kvartet Arteta, Debuchy, Ramsey a Abou Diaby.
    Hrať s najväčšou pravdepodobnosťou nebude ani anglický stredopoliar Jack Wilshere, ktorý sa len nedávno vystrábil zo zranenia členku.

    Tréner Jardim bude taktiež postrádať štvoricu zranených hráčov: Ricardo Carvalho, Raggi, Toulalan a Tiemoué Bakayoko.
    Až tesne pred úvodným výkopom sa navyše bude rozhodovať o štarte ľavého obrancu Kurzawu a krídelníka Ferreira-Carrasca.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Gibbs – Özil, Coquelin, Cazorla – A. Sánchez, Giroud, Welbeck
    Náhradníci: Szczęsny – Gabriel, Rosický, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Monreal, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    AS Monaco FC: Subašič – Fabinho, Wallace, Abdennour, Elderson – Kondogbia, A. Touré, Moutinho – Dirar (C), Berbatov, Martial
    Náhradníci: Stekelenburg – Kurzawa, M. Carvalho, B. Silva, Carrasco, A. Traoré, A. Diallo
    Manažér: Leonardo Jardim (POR)

    Rozhodca: Deniz Aytekin – G. Kleve, M. Hacker – C. Bornhorst (všetci GER).

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci v červeno-bielej kombinácii ako prví uviedli loptu do pohybu. Monako bude v prvom polčase útočiť sprava-doľava.
     
    2
    Domáci Arsenal začína pekne zostra a už v druhej minúte stretnutia sa Wengerovi zverenci mohli ujať skorého vedenia! Francis Coquelin nádherne rozohrával z poliacej čiary na rozbehnutého Dannyho Welbecka. Odchovanec Manchestru United sa pred šestnástkou krásne obtočil okolo Abdennoura, cez ktorého následne strieľal z pravej strany šestnástky. Jeho pokus z vnútra veľkého vápna ale smeroval tesne nad bránku monackých Kniežat. Gólman Subašič nemusel proti jeho krížnej strele zasahovať.
     
    3
    Arsenal začína stretnutie veľmi aktívne. Od úvodných minút preberá dirigentskú taktovku nad priebehom osemfinále.
     
    4
    Monako sa dnes bude zrejme spoliehať výhradne na rýchle protiútoky. Jeden taký teraz zastavil francúzsky stredopoliar Francis Coquelin.
     
    5
    Londýnčania ale pokračujú v búšení na zavreté vráta. Z ľavej strany prišiel od Cazorlu ostrý center na Welbecka, pred ktorým v poslednej chvíli hasil Abdennour.
     
    6
    Po krásnej individuálnej akcii Alexisa Sáncheza sa k zakončeniu znovu dostával Welbeck, pred ktorým znovu hasil Abdennour, ktorý ho telom vytlačil z pozície. Gunners neudreli ani z následného rohu.
     
    7
    Kniežatá sa v úvode zápasu ocitajú pod obrovským tlakom. Gunners sa tlačia za otváracím gólom. Nesmierne aktívny je predovšetkým Danny Welbeck.
     
    8
    Na druhej strane sa po prvýkrát o niečo pokúsila i hosťujúca ofenzíva, no Berbatov sa po Martialovej prihrávke nachádzal v ofsajde.
     
    9
    Kieran Gibbs na ľavej strane prehnal Wallacea, ktorý ale v šestnástke stihol odvrátiť pred hroziacim nebezpečenstvom. Subašič totiž vybiehal na voľnú loptu neskoro.
     
    10
    Chorvátsky gólman si pri Alexisovom centri z ľavej strany tentokrát počínal suverénne, keď loptu poľahky stiahol do koša.
     
    11
    Özil na ľavej strane vybojoval rohový kop, po ktorom letel centru na hlavu Oliviera Girouda. Francúz na mierne pretiahnutý center len tesne nedoskočil.
     
    12
    Monako po dlhšom čase, ak nie vôbec po prvýkrát v zápase, s dlhším držaním lopty. Francúzsky celok ale zatiaľ kombinuje len na polovici ihriska.
     
    13
    Deniz Aytekin dôrazne upozorňuje tuniského stopéra Abdennoura, ktorý až príliš dôrazne dohrával Oliviera Girouda.
     
    15
    Hostia dostávajú k dispozícii zaujímavý priamy kop z pravej strany. Arsenal sa po prvýkrát musí koncentrovať i v zadných radoch.
     
    16
    Gunners to zvládli na výbornú, keď včasným vybehnutím vytavili hostí do postavenia mimo hru. Rozohrávať môže gólman Ospina.
     
    18
    Monacké kniežatá s úvodným streleckým pokusom zápasu, no Moutinho to spoza šestnástky skúšal len veľmi nepresne.
     
    20
    Hostia sa ale v ostatných minútkach osmeľujú. Tentokrát po pravej strany zaútočil kapitán Dirard, ktorého prudký center pred Berbatovom odvracal Koscielny.
     
    21
    Jardimovi zverenci postupne vyrovnávajú dvadsaťpercentnú stratu v percentuálnom vyjadrení držania lopty.
     
    22
    Monako to tentokrát skúšalo i z ľavej strany, odkiaľ Martial odcentroval len do náruče kolumbijského gólmana Ospinu.
     
    24
    Štandardnú situáciu si budú môcť vyskúšať i domáci Kanonieri, ktorí dostávajú k dispozícii voľný kop z ľavej strany.
     
    25
    Gólman Subašič podcenil centrovanú loptu a po neistom zákroku chorvátskeho gólmana tu bude i rohový kop z ľavej strany.
     
    26
    Defenzíva francúzskeho celku sa až teraz definitívne ubránila. Po dobrej desaťminútovke hostí tak taktovku preberajú opäť Kanonieri.
     
    28
    Zápasu ale zatiaľ chýbajú väčšie gólové príležitosti na jednej či druhej strane. Najbližiše bol ku gólu už v druhej minúte Welbeck.
     
    29
    S loptou na kopačkách teraz kombinujú hostia, ktorých rozohrávku riadi portugalský stredopoliar Joao Moutinho.
     
    30
    Polhodinka medzišestnástkového futbalu je už minulosťou. Viacej náznakov si dokázalo vypracovať domáce mužstvo.
     
    31
    Laurent Koscielny sa objavil na útočnom výlete, no jeho zrazený center nemohol ohroziť gólmana Subašiča.
     
    33
    Dimitar Berbatov dostával dobrú loptu na hranicu šestnástky, kde sa ale nedokázal otočiť okolo Pera Mertesackera.
     
    34
    Gunners sa konečne dokázali presadiť krásnou a priamočiarou akciou. Santi Cazorla sa na ľavej strane poľahky zbavil brániaceho Fabinha, aby následne prihrával na hranicu veľkého vápna, kde operoval Mesut Özil. Nemecký majster sveta pod tlakom ešte stačil prestrčiť loptu na Alexisa Sáncheza, ktorý sa na okamih ocitol v šestnástke nebránený. Čilský krídelník to následne skúšal pod brvno Subašičovej bránky, no chorvátsky gólman nemusel zasahovať. Lopta z nejakých trinástich metrov letela tesne nad bránku.
     
    36
    Na opačnej strane sa po Martialovej individuálnej akcii dostal k zakončeniu Moutinho, ktorý ale volejom pálil len vysoko nad.
     
    37
    Rovnako tak dopadol Giroudov strelecký pokus na druhej strane. Francúzovi sa v zápase zatiaľ príliš nedarí.
     
    38
    Monaco dáva gól!
    Na Emirates Stadium sa nám krátko pred koncom úvodného dejstva začína rodiť poriadna senzácia! Arsenal bol do týchto chvíľ jasne nebezpečnejším celkom, no Gunners inkasujú ako prví! Na pravej strane stratil loptu Danny Welbeck, ktorého výborne prepadol obranca Fabinho. Brazílčan následne na osi ihriska hľadal Moutinha, ktorý prihrával úplne osamotenému GEOFFREYMU KONDOGBIOVI. Francúzsky stredopoliar natiahol k strele z vyše dvadsiatich metrov. Ešte pred šestnástkou ju tečoval Per Mertesacker, čím zásadne ovplyvnil gólmana Ospinu, ktorý už nedokázal reagovať. Prudká rana končí v sieti, Monako sa ujíma senzačného vedenia!
    Geoffrey KONDOGBIA - 0:1
     
    40
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal ďalší Francúz, konkrétne Giroud, ktorý ale hlavičkoval vysoko nad bránku.
     
    42
    Francis Coquelin sa stáva vôbec prvým potrestaným hráčom tohto osemfinále. Francúzskemu stredopoliarovi na súperovej polovici odskočila lopta, aby následne neskoro dohrával Kondogbiu.
     
    43
    Atmosféra na Emirates Stadium značne opadla. S takýmto priebehom sa dnes na severe Londýna rozhodne nerátalo.
     
    44
    Arsenal bol podľa všetkých stávkových kancelárii jasným favoritom na postup a tým pádom i dnešné víťazstvo. K tomu ale stále môže dojsť.
     
    45
    S čistým kontom to už ale určite nebude. Arsenal sa na trávniku momentálne hľadá a stále sa nedokáže spamätať z inkasovaného gólu.
     
    45
    Nigerijský obranca Elderson ešte pred začiatkom jednominútového nadstavenia na ľavej strane zostrelil rozbehnutého Welbecka. Aytekin po druhýkrát siahol do kapsy.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Emirates Stadium možno sledujeme počiatok senzácie. Arsenal síce vstúpil do zápasu podľa očakávaní, no z počiatočného náporu nedokázal vyťažiť otvárací gól. Monako postupne vyrovnalo hru, aby v 38. minúte vďaka utešenej strele Kondogbiu otvorilo skóre. Gunners sa v závere úvodného dejstva nedokázal spamätať, uvidíme ako to bude na severe Londýna vyzerať po zmene strán.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Na druhý polčas vybehajú obe mužstvá v nezmenených jedenástkach. Úvodný výkop druhej časti obstarali hostia.
     
    47
    Alexis Sánchez hneď po zmene strán naštartoval na pravej strane, aby následne centroval na Girouda. Toho však stačil zablokovať zatiaľ výborný Wallace.
     
    48
    Francúzskemu zakončovateľovi Londýnčanov sa zatiaľ príliš nedarí. Giroud hral pritom v posledných týždňoch vo veľkej pohode.
     
    49
    Arsenal si na začiatku druhého dejstva rozdáva loptu a snaží sa nájsť stratené sebavedomie. Zatiaľ však tomu chýba priamočiarosť.
     
    50
    Kieran Gibbs sa to na ľavej strane snažil zmeniť, no loptu si predkopol až príliš a následne fauloval križujúceho Wallacea.
     
    51
    20-ročný stopér patriaci portugalskej Brage – Wallace Fortuna dos Santos, dnes hrá fantastický part. Defenzívu hostí teraz bude riadiť pri obrannej štandardke.
     
    52
    Po Cazorlovom centri z ľavého okraja šestnástky si na priamy kop najlepšie naskakoval Giroud, ktorý však v koncovke opäť zlyhal. Loptu hlavičkoval azda po štvrtýkrát vysoko nad bránku.
     
    53
    Monaco dáva gól!
    Tým, čo na jednej strane pohrdol dnes impotentný Olivier Giroud, to na strane druhej premenil DIMITAR BERBATOV, ktorý zdvojnásobuje vedenie hostí! Arsenal zostal po Alexisovej strate lopty visieť hore. Do otvorenej obrany vyštartoval aktívny Fabinho, ktorý na poliacej čiare šikovnou prihrávkou zdolal i Mertesackera. Martial dostal výbornú loptu do behu, aby následne v situácii dvoch na jedného stačil prehodiť do šance pre Berbatova. Bývalý hráč konkurenčného Tottenhamu sa už v nájazde na Ospinu nemýlil a prudkou strelou upratal loptu k pravej žrdi. Kniežatá vyhrávajú o dva!
    Dimitar BERBATOV - 0:2
     
    55
    Arséne Wenger nechápe, čo sa to deje s jeho zverencami. Zdá sa, že ani tretie anglické mužstvo v úvodných osemfinálových zápasoch nevyhrá.
     
    57
    Olivier Giroud je na striedanie a možno i na psychológa. Francúz zahadzuje nemožné, mizéria Gunners pokračuje. Francis Coquelin krásne vyviezol loptu stredom ihriska. Následne prihrával doprava na Alexisa Sáncheza, ktorý sa z hranice šestnástky pokúsil prestreliť Subašiča. Chorvátsky brankár jeho krížny pokus vyrazil presne na kopačku Girouda, no domáci forward neprekonal ani ležiaceho gólmana hostí. Giroud napálil loptu zo siedmich metrov vysoko nad bránku! Toto sa jednoducho musí premieňať.
     
    59
    Arsenal už bude musieť začať riskovať. S dvojgólovým mankom by sa Kanonierom do Monaka cestovalo len veľmi ťažko.
     
    60
    S mojou kritikou na adresu Oliviera Girouda súhlasí i Arséne Wenger, ktorý po hodine hry posiela na jeho miesto Thea Walcotta.
     
    61
    Monacké Kniežatá sa mohli ujať už zrejme rozhodujúceho náskoku, no výborný Ospina bol proti. Dimitar Berbatov na pravej strane nakopol kapitána Dirara. Maročan po obídení Gibbsa prihrával na Moutinha, ktorý elegantnou pätičkou uvoľnil na ľavej strane osamoteného Martiala. Francúzsky krídelník mal pred sebou dvojicu Ospina a Koscielny, ktorú nedokázal prestreliť. Podľa opakovaného záberu zasahoval kolumbijský gólman, ktorý včas zmenšoval strelecký uhol. Moutinhova pätičková prihrávka priam spievala futbalovou radosťou. Rovnaký Portugalčano po následnom rohovom kope pálil tesne nad bránku.
     
    64
    Po Giroudovi zahadzuje nemožné i Danny Welbeck, Arsenal sa dnes gólu zrejme nedočká! Alexis Sánchez, ktorý najvýraznejším spôsobom tiahne domácich za vyrovnaním, zo stredu ihriska vysúval do šance Thea Walcotta. Striedajúci Angličan sa z pravej strany snažil prepasírovať loptu pomedzi Subašičove nohy. Tento zámer síce nevyšiel, no odrazenú loptu mohol do čiastočne odkrytej bránky napáliť Danny Welbeck. Letná posila z Manchestru United ale napálila loptu len do ležiaceho Walcotta. Momentálne sledujeme londýnsku frustráciu v koncovke.
     
    66
    Rovnako ale sledujeme i výborný futbal. Hrá sa z jednej strany na druhú. Hostia sú do týchto chvíľ ďaleko chladnokrvnejší.
     
    67
    Alexis Sánchez na ľavej strane namiesto prihrávky volil sóličko proti štvorici súperov, no cez monacký kvartet sa nedokázal presadiť a nevypýtal si ani pokutový kop.
     
    68
    Jeden z najlepších hráčov domáceho mužstva – Francis Coquelin, prepúšťa miesto pre podstatne ofenzívnejšieho Alexa Oxlade-Chamberlaina.

     
    69
    Práve Oxlade-Chamberlain v polovici druhého dejstva vysúval do šance Walcotta, no pri lopte bol skorej gólman Danijel Subašič.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom na Emirates Stadium stále sledujeme márnu snahu domácich aspoň o kontaktný gól.
     
    71
    Gunners teraz dokázali vyprodukovať v rozohrávke hneď dve chybičky, ktoré sa však hosťom vytrestať nepodarilo.
     
    72
    Pressing francúzskeho družstva je priam pekelný. Jardimovi zverenci vládzu napádať i v prebiehajúcej 72. minúte.
     
    73
    Alexis Sánchez sa momentálne snaží obehať dva či tri posty. Stred domácej zálohy absolútne nefunguje, zlatý to Aaron Ramsey.
     
    74
    Anthony Martial pokračuje vo výbornom druhopolčasovom predstavení. Tentokrát mu nestačil Bellerín, ktorý musel i za cenu žltej karty zatiahnuť ručnú.
     
    75
    Po Wallaceovi hneď dvakrát v krátkom slede úradoval i Brazílčanov parťák – Abdennour, ktorý najskôr zastavil Chamberlainov center a následne i samotného Walcotta.
     
    75
    Dimitar Berbatov, ktorý si v rámci súkromného North London Derby splnil gólovú povinnosť, štvrťhodinu pred koncom opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza ďalší postrach a síce Carrasco.
     
    77
    Monako sa i napriek dvojgólovému vedeniu stále tlačí dopredu, tak ako teraz i Martial. Francúz z ľavého kraja šestnástky vypráši Ospinove rukavice.
     
    78
    Arsenal stále nedokáže nájsť správny rytmus. O prípadnom záverečnom nápore Kanonierov zatiaľ niet ani len slychu.
     
    79
    Mesut Özil sa dnes opäť strašne trápi. Tentokrát si neprišiel na výborne hrajúceho Kondogbiu, aby Cazorlu následne zastavil i obetavý Touré.
     
    80
    Arsenal sa nielenže nedokáže dostať k záverečnému náporu, ale momentálne si nedokáže ani niekoľkokrát v rade bez zaváhania prihrať.
     
    81
    Klobúk dolu pred defenzívnou taktikou a obrovským nasadením francúzskeho mužstva. Do konca zostáva niečo vyše desiatich minút.
     
    82
    Nejakých desať minút pred koncom tu máme po jednom striedaní na oboch stranách. Namiesto Cazorlu posiela Wenger na trávnik Tomáša Rosického. Dirara na druhej strane vymení Kurzawa.
     
    83
    Arsenal už medzitým rozohral rohový kop z pravej strany, ktorý pristál na Alexisovej hlave. Čilan ale hlavičkoval nedôrazne a mimo.
     
    84
    Leonardo Jardim úspešne kúskuje závere stredajšieho večera na Emirates Stadium. Trávnik opúšťa v druhej polke výborný Martial, ktorého nahrádza Silva.
     
    85
    Po prvýkrát sa s loptou presadzoval Carrasco, ktorého ale výborne prečítal domáci kapitán Per Mertesacker. Na druhej strane roh pre Gunners.
     
    86
    Özilov center ale nad Welbeckom boxoval istý Danijel Subašič. Carrasco krásne vyviezol loptu po ľavej strane, aby v rohu ihriska vybojoval out.
     
    87
    Ďalší bezradný chlapík chladnej noci na severe Londýna – Mesut Özil, vidí žltú kartu za frustrovanú reakciu po pridelenom vhadzovaní hosťom.
     
    88
    Alexis dlhým pasom hľadal na hrote Dannyho Welbecka, ktorý však na jeho ponuku reagoval neskoro, aby si ho následne vychutnal Subašič.

     
    89
    Oxlade-Chamberlain na ľavej strane nevyzrel na Tourého, aby rýchlu kontru monackých Kniežat na opačnom konci ihriska zakončil Carrasco. Striedajúci žolík ale strieľal len do stredu bránky.
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri v závere zápasu predsa len dosiahli zaslúženého zníženia a vykresania iskierky nádeje pre odvetu. Alexisov roh sa dostal späť na kopačku čilského reprezentanta, ktorý bol i po druhýkrát odvrátený. Lopta sa však dostala len na hranicu šestnástky, kde veľké vápno uzatváral ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Striedajúci krídelník si na malom priestore zasekol Kondogbiu, aby krásnym obstrelom zamieril k ľavej žrdi hosťujúcej svätyne. Danijel Subašič sa po jeho výborne mierenom pokuse naťahoval márne, Arsenal sa vracia do dvojzápasu!
    Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 1:2
     
    90+2
    Hostia sa budú snažiť prežiť záverečné minútky pri jednogólovom náskoku. Moutinho tak činí i za cenu žltej karty za zdržovanie.
     
    90+4
    Monaco dáva gól!
    YANNICK FERREIRA CARRASCO ale vyvracia moje slová o tom, že sa hostia uspokoja i s jednogólovým náskokom pred odvetou. Arsenalu kontaktný gól zo záveru zápasu nebude nič platný. Práve londýnsky vykupiteľ Oxlade-Chamberlain na ľavej strane nepretlačil Fabinha s Tourém, aby Silva následne z vlastnej polovice ihriska vysúval do šance spomínaného Carrasca. Naturalizovaný Belgičan si z pravej strany nabehol do šance a krížnou strelou z hranice šestnástky vrátil Kniežatám dvojgólové vedenie. Lopta sa od žrde odráža do siete, senzácia je na svete!
    Yannick Ferreira CARRASCO - 1:3
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    S akou eufóriou sa priaznivci Arsenalu tešili z osemfinálového žrebu, s takou frustráciou budú hodnotiť jeho úvodné stretnutie. Monako na začiatku zápasu prežilo nápor Londýnčanov, aby sa v 38. minúte utešenou strelou Kondogbiu ujalo vedenia. Po zmene strán pridal druhý zásah Dimitar Berbatov. Kanonieri potom tlačili s cieľom streliť rýchly kontaktný gól. Giroud s Welbeckom niekoľkokrát vyhoreli, aby Arsenal v prvej nadstavenej minútke spasil Oxlade-Chamberlain. Boží zázrak ale na severe Londýna dlho netrval, pretože o tri minútky neskôr po pravej strane ušiel Carrasco, ktorý strelou od pravej žrde zásade ovplyvnil pozíciu oboch mužstiev pred odvetou, ktorá nás čaká približne o tri týždne. Monako bude do nej vstupovať s dvojgólovým náskokom a vedomím, že i prehra 0:2 mu stále stačí na postup do štvrťfinále!

    Z európskeho večera je to na dnes všetko. Onlajny.eu vám ďakujú za pozornosť. (22:45:04)

    Erik Farkaš

    Góly: 90+1. Oxlade-Chamberlain – 38. Kondogbia, 53. Berbatov, 90+4. Carrasco

    Karty:   42. Coquelin (ARS), 74. Bellerín (ARS), 87. Özil (ARS) – 45. Elderson (ASM), 90+2. Moutinho (ASM)


    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Gibbs – Özil, Coquelin, Cazorla – A. Sánchez, Giroud, Welbeck
    Náhradníci: Szczęsny – Gabriel, Rosický, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Monreal, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    AS Monaco: Subašič – Fabinho, Wallace, Abdennour, Elderson – Kondogbia, A. Touré, Moutinho – Dirar (C), Berbatov, Martial
    Náhradníci: Stekelenburg – Kurzawa, M. Carvalho, B. Silva, Carrasco, A. Traoré, A. Diallo
    Manažér: Leonardo Jardim (POR)

    Rozhodca: Deniz Aytekin – G. Kleve, M. Hacker – C. Bornhorst (všetci GER)
    Utorok 17.03.2015