Arsenal – Monaco 1:3 (kon.) | Leverkusen – Atlético Madrid 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:3 (0:1)
AS Monaco
Streda 25.02.2015, 20:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
    Yannick Ferreira CARRASCO - 1:3
     
    90+4
    Monaco dáva gól!
    YANNICK FERREIRA CARRASCO ale vyvracia moje slová o tom, že sa hostia uspokoja i s jednogólovým náskokom pred odvetou. Arsenalu kontaktný gól zo záveru zápasu nebude nič platný. Práve londýnsky vykupiteľ Oxlade-Chamberlain na ľavej strane nepretlačil Fabinha s Tourém, aby Silva následne z vlastnej polovice ihriska vysúval do šance spomínaného Carrasca. Naturalizovaný Belgičan si z pravej strany nabehol do šance a krížnou strelou z hranice šestnástky vrátil Kniežatám dvojgólové vedenie. Lopta sa od žrde odráža do siete, senzácia je na svete!
    Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 1:2
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri v závere zápasu predsa len dosiahli zaslúženého zníženia a vykresania iskierky nádeje pre odvetu. Alexisov roh sa dostal späť na kopačku čilského reprezentanta, ktorý bol i po druhýkrát odvrátený. Lopta sa však dostala len na hranicu šestnástky, kde veľké vápno uzatváral ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Striedajúci krídelník si na malom priestore zasekol Kondogbiu, aby krásnym obstrelom zamieril k ľavej žrdi hosťujúcej svätyne. Danijel Subašič sa po jeho výborne mierenom pokuse naťahoval márne, Arsenal sa vracia do dvojzápasu!
    Dimitar BERBATOV - 0:2
     
    53
    Monaco dáva gól!
    Tým, čo na jednej strane pohrdol dnes impotentný Olivier Giroud, to na strane druhej premenil DIMITAR BERBATOV, ktorý zdvojnásobuje vedenie hostí! Arsenal zostal po Alexisovej strate lopty visieť hore. Do otvorenej obrany vyštartoval aktívny Fabinho, ktorý na poliacej čiare šikovnou prihrávkou zdolal i Mertesackera. Martial dostal výbornú loptu do behu, aby následne v situácii dvoch na jedného stačil prehodiť do šance pre Berbatova. Bývalý hráč konkurenčného Tottenhamu sa už v nájazde na Ospinu nemýlil a prudkou strelou upratal loptu k pravej žrdi. Kniežatá vyhrávajú o dva!
    Geoffrey KONDOGBIA - 0:1
     
    38
    Monaco dáva gól!
    Na Emirates Stadium sa nám krátko pred koncom úvodného dejstva začína rodiť poriadna senzácia! Arsenal bol do týchto chvíľ jasne nebezpečnejším celkom, no Gunners inkasujú ako prví! Na pravej strane stratil loptu Danny Welbeck, ktorého výborne prepadol obranca Fabinho. Brazílčan následne na osi ihriska hľadal Moutinha, ktorý prihrával úplne osamotenému GEOFFREYMU KONDOGBIOVI. Francúzsky stredopoliar natiahol k strele z vyše dvadsiatich metrov. Ešte pred šestnástkou ju tečoval Per Mertesacker, čím zásadne ovplyvnil gólmana Ospinu, ktorý už nedokázal reagovať. Prudká rana končí v sieti, Monako sa ujíma senzačného vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 90+1. Oxlade-Chamberlain – 38. Kondogbia, 53. Berbatov, 90+4. Carrasco

    Karty:   42. Coquelin (ARS), 74. Bellerín (ARS), 87. Özil (ARS) – 45. Elderson (ASM), 90+2. Moutinho (ASM)


    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Gibbs – Özil, Coquelin, Cazorla – A. Sánchez, Giroud, Welbeck
    Náhradníci: Szczęsny – Gabriel, Rosický, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Monreal, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    AS Monaco: Subašič – Fabinho, Wallace, Abdennour, Elderson – Kondogbia, A. Touré, Moutinho – Dirar (C), Berbatov, Martial
    Náhradníci: Stekelenburg – Kurzawa, M. Carvalho, B. Silva, Carrasco, A. Traoré, A. Diallo
    Manažér: Leonardo Jardim (POR)

    Rozhodca: Deniz Aytekin – G. Kleve, M. Hacker – C. Bornhorst (všetci GER)
    Utorok 17.03.2015