Chabarovsk – Novosibirsk 1:4 (kon.) | Vladivostok – Novokuzneck 0:0 (odl.) | Riga – CSKA Moskva 4:5 (kon.)
HC Slovan – Nižnekamsk 4:6 (kon.) | Barys – Kazaň 1:4 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 3:0 (kon.)
Ufa – Omsk 3:4 (po pr.) | Čeljabinsk – Togliatti 2:1 (kon.) | Čerepovec – D. Moskva 5:2 (kon.)
Novgorod – Soči 3:2 (po pr.) | Dinamo Minsk – Petrohrad 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Dinamo Riga
4:5 (3:1, 1:2, 0:2)
CSKA Moskva
Streda 24.12.2014, 13:00 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Príjemné sviatočné popoludnie vážení športoví fanúšikovia. Vítam Vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu KHL, v ktorom Dinamo Riga privíta CSKA Moskva. Stretnutie sa začína o 13:00 hod.

    Domáci hokejisti bojujúci o play-off sa momentálne nachádzajú na 13 pozícii v tabuľke Západnej konferencie, pričom na play-off momentálne strácajú priepastných 10 bodov. Hosťujúce CSKA má príjemné starosti a už dnes v Rige sa bude snažiť o zveľadenie svojho náskoku na čele tabuľky. Hostia majú aktuálne na svojom konte 89 bodov a vedú tabuľku Západnej konferencie.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Riga: Sedláček (Deslauriers) – K.Redlihs(A), Cibulskis, Genoway, Jurčina(A), Sotnieks, Jerofejevs – M.Redlihs, Videll, Bukarts, Wilson, Trotter, Indrasis, Melja, Cipulis, Dzerinš, Skvorcov, Salietis, Bicevskis.

    CSKA Moskva: Lalande (Galimov) – Denisov(A), Zajcev, Bondarev, Němec, Mišarin, Panin, Naumenkov – Prochorkin, Engqvist, Žafjarov, Andronov, S.Da Costa, Hjalmarsson, Stas, Žarkov, Makarov, Korotkov, Telegin, Ljubimov – Kvartalnov.

    Rozhodca: Gašilov, Naumov – Ivanov, Nesterov.
     
    Pri pohľade na súpisku hostí je jasné že CSKA bude v dnešnom zápase chýbať niekoľko produktívnych hráčov a to napríklad a hlavne najproduktívnejší hráč Alexander Radulov. Ďalší hráči ktorý chýbajú v zostave sú Grigorenko, Muršak a Arťuchin, čo predstavuje vysokú silu v útoku a hodno poznamenať že títo hráči dnes budú hosťom výrazne chýbať. V zostave naopak nechýbajú čerstvé posily z Atlantu Mytišči a to Andreas Engqvist a Ondřej Němec. Domáce Dinamo vzhľadom na neuspokojivé postavenie v tabuľke prepustilo štvoricu hráčov, medzi ktorými bol aj slovenský hokejista Marcel Hossa. Ďalšími hráčmi ktorý skončili sú brankár známy z pôsobenia v extraligovom Poprade Edgars Masalskis, obranca Georgijs Pujacs a útočník Piotr Ščastlivyj. Dvojica Ščastlivyj a Pujacs si našla už aj nové pôsobisko, prvý menovaný bude pôsobiť v Soči a druhý minimálne do konca sezóny v Neftechimiku Nižnekamsk. Nové pôsobiská dvojice Hossa a Masalskis doposial nie sú známe.
     
    Zápas sa nám o malú chvíľu začne, hráči nám už nastupujú na hraciu plochu. V Rige Aréne vidno krásnu výzbobu, hala je zaplnená veľmi slušne. Aktuálne budú prebiehať hymny oboch krajín.
     
    Domáci hokejisti nastupujú na dnešný zápas v tmavočervených dresoch, hostia pre dnešok zvolili biele dresy. Pri pohľade na Riga Arénu márne hľadám prázdne miesto. Hokejový sviatok v lotyšskom hlavnom meste sa začne už o pár sekúnd.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    Úvodné vhadzovanie vyhrali hosťujúci hokejisti, ktorý sa ihneď po vhadzovaní vidali do útoku, kde však nedokázali vymyslieť nič, čím by ohrozili Sedláčka v bránke Dinama.
     
    00:48
    Hneď v úvode sa jeden z domácich hráčov dostal do samostatného úniku a postupoval sám na Galimova, ktorý však jeho zakončenie dokázal zlikvidovať!
     
    01:45
    Hostia začínajú s rozohrávkou za vlastnou bránkou. Úvod naznačuje že domáci nemajú proti veľkému favoritovi dnešného stretnutia porazeneckú náladu.
     
    02:48
    Jeden z hráčov v bielom teraz nedokázal spracovať prihrávku pred bránku, pričom hodno poznamenať že domáci mali teraz kus šťastia, hráč hostí by v prípade ak by zachytil puk, zakončoval z ideálnej pozície.
     
    04:02
    Úvidíme prvé vylúčenie v dnešnom stretnutí! Za faul lakťom odchádza na trestnú lavicu Andronov. Presilová hra pre Dinamo.
     
    04:35
    Domáci sú usadený v útočnom pásme, zatiaľ však nedokázali vymyslieť nič, čo by ohrozilo Galimova v bránke CSKA.
     
    05:03
    Pred bránkou CSKA bolo teraz riadne rušno! Domáci vyslali na brankára hostí hneď niekoľko streleckých pokusov.
     
    05:34
    Galimov teraz radšej prerušil hru po strele od jedného z domácich hráčov, z pravého kruhu, nasledovať bude vhadzovanie v tretine hostí.
     
    06:02
    Hostia v plnom počte.
     
    06:55
    Dinamo má aj vďaka tomu že hralo presilovú hru prevahu a prvá polovica prvej tretiny patrí jednoznačne domácim hokejistom.
     
    07:23
    Uvidíme ďalšie vylúčenie a opäť sa jedná o hosťujúceho hráča, ktorým je Ivan Telegin, ktorý inkasuje trest na 5+20 min a do konca zápasu! Hráč hostí si teraz v tretine Dinama vyšliapol na jedného z domácich a fauloval ho zrejme kolenom. Hráč domácich ostal chvíľu ležať na ľadovej ploche.
     
    08:41
    Veľký závar pred hosťujúcou bránou nakoniec prerušil Galimov, ktorý po dlhej chvíli prikryl puk, pričom sa tam do seba ešte pomaly pustili domáci Bukarts a hosťujúci Andronov. Nakoniec sa to však obišlo bez pästnej výmeny. Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    09:17
    Hosťom sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary, hra sa však rýchlo presunula späť do ich tretiny a domáci vybojovali vhadzovanie pred Galimovom.
     
    09:38
    Milan Jurčina sa teraz oprel do strely na modrej čiare! Galimov skryl jeho pokus v lapačke a prerušil hru. Nasledovať bude ďalšie vhadzovanie v tretine hostí.
     
    09:51
    Po dlhej dobe musel zasahovať aj Jakub Sedláček, ktorý vytlačil strelu Hjalmarssona iba do ochrannej siete a nasledovať tak bude vhadzovanie v tretine domácich.
     
    10:14
    Dinamo Riga dalo gól!
    Gól strelil M.REDLIHS. Asistencie Videll, Cibulskis.
    Domáci idú zaslúžene do vedenia! Galimov teraz len vyrazil strelu od jedného z domácich hokejistov, pričom na pravej strane sa k puku dostal Videll, ktorý dobre čítal hru a poslal puk späť pred bránku, kde našiel REGLIHSA, ktorý poslal puk do poloodkrytej brány, keďže Galimov sa nestihol presunúť.
    Mikelis REDLIHS - 1:0
     
    12:06
    Dinamo Riga dalo gól!
    Gól strelil M.REDLIHS, Asistencia: Bukarts.
    Kapitán domácich MIKELS REDLIHS pridáva aj svoj druhý gól v stretnutí a opäť z identickej pozície ako ten prvý! Galimov opäť len vyrazil strelu od Bukartsa, pričom Redlihs dobre čítal hru a opäť využil svoje postavenie v predbránkovom priestore a po dorážke posiela Dinamo už do dvojgólového vedenia.
    Mikelis REDLIHS - 2:0
     
    12:23
    Hostia v plnom počte.
     
    14:13
    Sedláček vyráža strelu od jedného z hosťujúcich hráčov, ktorý sa do puku oprel na modrej čiare. Dinamo následne začína s rozohrávkou za vlastnou bránkou.
     
    14:56
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil KOROTKOV.
    Hostia znižujú na rozdiel gólu! Jakub Sedláček teraz chybil v rozohrávke a poslal puk priamo na hokejku KOROTKOVA, ktorý neváhal a využil to že brankár domácich bol von z brány a puk poslal do opustenej svätyne domácich!
    Jevgenij KOROTKOV - 2:1
     
    16:31
    Zápas naberá na obrátkach a vidíme ozaj krásne hokejové predstavenie.
     
    16:41
    Engqvist bol v útočnom pásme skôr ako puk a hostia sa tak dopustili postavenia mimo hru.
     
    17:14
    Wilson teraz inkasoval za vlastnou bránkou zbytočný krosček od Kvartalnova a hráč hostí už sedí na trestnej lavici. Kvartalnov inkasuje trest na 2+10 min! Hosťom tečú nervy a domáci majú ideálnu možnosť pridať tretí gól! Wilson po krosčeku neváhal, zhodil hokejku a dokorčuľoval Kvartalnova, s ktorým si to chcel vyriešiť ručne-stručne.
     
    17:46
    Dinamo Riga dalo gól!
    Gól strelil VIDELL, Asistencie: K.Redlihs, M.Redlihs.
    A je to opäť o dva góly! Domáci využívajú nedisciplinovanosť hosťujúceho tímu a využívajú ďalšiu presilovú hru. Dinamo teraz rozprúdilo v útočnom pásme presilovkový kolotoč, pričom LINUS VIDELL tečoval strelu od modrej čiary, ktorej autorom bol M.Redlihs.
    Linus VIDELL - 3:1
     
    19:01
    Do konca prvej tretiny ostáva 1 minúta.
     
    19:18
    Galimov vyráža strelu od Cipulisa z ľavého kruhu. Domáci neváhajú a aj ku koncu tretiny sa snažia o zveľadenie svojho náskoku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa začne približne o 13:48 hod.
     
    Aj majster tesár sa utne. Hostia ako veľký favorit dnešného stretnutia doplácajú na vylúčenia, pričom domáci dokázali využiť presilovú hru, pri vylúčení Telegina na 5 min., kedy dokázali streliť 2 góly. Ďalší pridalo Dinamo v presilovej hre po krosčeku Kvartalnova. Jediný gól zaznamenali hostia po chybe brankára Sedláčka, ktorý rozohral puk priamo na hokejku Korotkova. Hodno poznamenať že hosťom výrazne chýbajú osobnosti ako Radulov, Arťuchin, Grigorenko či Muršak.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Hostia vyhrali úvodné vhadzovanie a hneď po ňom sa snažia o prechod do útoku, ktorý sa im však veľmi nedarí.
     
    20:47
    Zakázané uvoľnenie CSKA a hra sa tak presunie pred Galimova.
     
    21:27
    Domáci sa pri prechode do útoku previnili postavením mimo hru a tá je následne vykázaná do stredného pásma.
     
    22:10
    Druhá tretina doposiaľ nenadviazala na vývoj z tej prvej, brankári sa musia doposiaľ nudiť.
     
    23:09
    Hostia teraz na malú chvíľu uzavreli domácich v ich tretine, pričom Sedláček musel riešiť jeden strelecký pokus. Český brankár v službách Dinama však strelu od jedného z hosťujúcich hokejistov vyrazil bez problémov do rohu klziska.
     
    24:10
    Naumenkov to teraz skúsil strelou švihom, tá však končí len v náručí dobre postaveného Sedláčka, ktorý následne prerušuje hru.
     
    24:14
    Videll to teraz prehnal s bránením a za držanie už sedí na trestnej lavici. Presilová hra pre CSKA.
     
    24:44
    Žafjarov teraz dobiedzal do Sedláčka, k puku sa však neprepracoval a následne bol od bránky odtlačený jedným z domácich hráčov.
     
    25:31
    Ani Da Costa nepochodil a domáci následne vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    26:08
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil Němec Asistencie: Hjalmarsson, S. Da Costa.
    Ondřej Němec teraz využil svoje dobré postavenie a po prihrávke z rohu klziska, ktorej autorom bol, Hjalmarsson, prekonáva Sedláčka strelou z prvej a vracia svoj tím späť do hry. Hodno poznamenať že brankár domácich mal veľmi zlý výhľad na puk, čo sa výrazne podpísalo pod gól.
    Ondřej NĚMEC - 3:2
     
    27:40
    Naumenkov si teraz za vlastnou bránkou počínal nedovolene a už sedí na trestnej lavici. Presilová hra pre Dinamo.
     
    29:19
    Domáci majú v útočnom pásme veľký tlak, do gólu to však zatiaľ nevyústilo.
     
    29:36
    Dinamo Riga dalo gól!
    Gól strelil GENOWAY. Asistencie Indrasis.
    Domáci trestajú ďalšie vylúčenie hosťujúceho tímu a pridávajú už štvrtý gól, pričom všetky štyry zaznamenali v presilovej hre! Vynikajúcu prácu pri góle teraz odviedol Indrasis, ktorý ho zaviezol až pred bránku, pričom z hosťujúcich obrancov si spravil prekážkové kužele a puk ako na podnose naservíroval GENOWAYOVI, ktorý nemal problém z uhla zakončiť do poloodkrytej brány.
    Charles GENOWAY - 4:2
     
    29:55
    Ďalšia presilová hra pre Dinamo. Na trestnú lavicu odchádza Andronov, zrejme za zákrok na domáceho brankára, ktorého v pohybe mierne atakoval.
     
    31:08
    A mohlo byť 5:2! Jeden z domácich hokejistov si teraz nakorčuľoval spoza brány až pred Galimova a hosťujúci obrancovia mu dovolili zakončiť! Brankár hostí jeho strelu vyráža, domáci však ostávajú nasťahovaní
    v útočnom pásme.
     
    31:55
    Hostia v plnom počte.
     
    32:59
    Kto by predpovedal pred zápasom takýto priebeh, bol by považovaný za blázna. Dnes je to hra mačky s myšou, oba tímy si však svoje pozície vymenili.
     
    33:35
    Ljubimov ostáva ležať na hracej ploche, po faule kolenom od Melju. Bol to naozaj škaredý zákrok. Hráč domácich už sedí na trestnej lavici.
     
    34:15
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil MAKAROV. Asistencie Denisov.
    Hostia opäť korigujú stav stretnutia! Po prihrávke od Denisova z modrej čiary sa strelou švihom z pravého kruhu presadil MAKAROV, ktorý nedal šancu Sedláčkovi, ktorý nestihol reagovať na jeho strelu.
    Igor MAKAROV - 4:3
     
    36:08
    Sotnieks poslal k ľadu na obrannej modrej krásnym hitom Ljubimova!
     
    36:25
    Vidíme vzájomné vylúčenie! Makarov a Genoway sa teraz na vhadzovní dostali do slovnej roztržky, ktorá vyústila do menšej strkanice. Obaja hráči inkasujú trest za hrubosť a hrať budeme v štyroch.
     
    37:30
    Hra v štyroch hráčoch na oboch stranách prináša rýchlejší prechod do útoku, čo za daného stavu zrejme viac vyhovuje hráčom hosťujúceho celku.
     
    38:25
    Obe mužstvá hrajú s plným počtom hráčov.
     
    38:39
    Krisjanis Redlihs to teraz prehnal s aktivitou pri bránení a odchádza na trestnú lavicu. Presilová hra pre CSKA.
     
    39:01
    Minúta do konca druhej tretiny.
     
    39:09
    Sedláček sa teraz zapotil pri zakončení Denisova! Domácim sa darí vyhodiť puk cez všetky čiary, do konca tretiny to však budú mať ešte náročné.
     
    39:55
    Ani strela od Da Costu si nenašla cestu do siete, pričom ani sám Sedláček nevedel kde má puk. Ten po zákroku domáceho brankára skončil na ochrannej sieti.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Tretia tretina sa začne približne o 14:45 hod.
     
    Tretia tretina sľubuje za daného stavu zaujímavú zápletku. Hostia budú mať v jej úvode k dispozícii ešte presilovú hru, v trvaní 39 sekúnd. V dnešnom zápase hrajú presilové hry dôležitú úlohu, uvidíme teda či sa hosťom podarí dostať do zápasu vyrovnávajúcim gólom hneď z úvodu alebo uvidíme nervydrásajúci záver zápasu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:32
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil NĚMEC. Asistencie S.Da Costa.
    Hostia sa ihneď po tom ako vyhrali úvodné vhadzovanie v tretej tretine dostali do útočného pásma, kde sa po prihrávke od Da Costu strelou švihom od modrej čiary presadil Ondřej Němec, ktorý tak pridáva svoj druhý gól v dnešnom stretnutí. Výrazný podiel na góle však má Andronov, ktorý pred bránkoviskom skvele zacláňal domácemu brankárovi vo výhľade!
    Ondřej NĚMEC - 4:4
     
    41:29
    Cipulis teraz na obrannej modrej inkasoval tvrdý hit od jedného z hosťujúcich hokejistov, pri ktorom mu odletela prilba. Hráč domáceho tímu však odchádza na hráčsku lavicu po svojich a zdá sa že bude v poriadku.
     
    41:47
    Bukarts teraz po zákroku jedného z hostí skončil v bránke, ktorá ostáva posunutá. Zákrok sa nepáči domácemu publiku, z ktorého je počuť piskot.
     
    42:06
    CSKA Moska dala gól!
    Gól strelil S.DA COSTA, Asistencie: Hjalmarsson, Mišarin.
    Hostia idú po prvýkrát v dnešnom stretnutí do vedenia a opäť po identickej situácii ako pri štvrtom góle Ondřeja Němca. Ľahký puk končí po nahodení od Da Costu v Sedláčkovej sieti. Opäť musíme pochváliť Andronova, ktorý aj pri tomto góle skvele zacláňal domácemu brankárovi vo výhľade.
    Stephane DA COSTA - 4:5
     
    42:06
    Domáci po piatom góle striedali brankárov! Sedláčka nahradil Deslauriers.
     
    43:35
    Dinamo si zahrá presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza po faule vo vlastnom obrannom pásme Kvartalnov.
     
    45:35
    Domáci hokejisti nedokázali využiť veľký tlak, ktorý si vytvorili pri presilovej hre a vylúčený Kvartalnov už je späť na ľade.
     
    46:34
    Milan Jurčina pri bránení fauloval a už sedí na trestnej lavici. Presilová hra pre CSKA.
     
    47:19
    Hostia sú nasťahovaní v útočnom pásme, kde majú veľký tlak a gól vysí na vlásku!
     
    47:54
    Jednému z domácich hráčov sa teraz podarilo vytlačiť hru do stredného pásma a presilová hra hostí sa o malú chvíľu skončí.
     
    48:34
    Domáci v plnom počte.
     
    49:36
    Domáci začínajú s rozohrávkou za vlastnou bránkou. Dinamo má ešte množstvo času vyrovnať. Domáci hokejisti by si za dnešný výkon minimálne bod zaslúžili.
     
    51:18
    Genoway teraz potiahol puk a získal pre domácich útočné pásmo, hostia však hru vytlačili do rohu klziska.
     
    52:15
    Domácim sa nedarí prechod do útoku a chýba im to čo ich zdobilo celý zápas – bojovnosť a drzosť.
     
    53:27
    Sám osobne verím vo vyrovnávajúci gól Dinama. CSKA je dnes bez svojich najväčších opôr zdolateľným tímom.
     
    54:24
    Tvrdá strela z ľavého kruhu od Genowaya končí v náručí Galimova, ktorý prerušuje hru!
     
    55:33
    Nikita Zajcev teraz nahadzoval puk pred Deslauriersa, ktorý chvíľu nevedel kam puk letí a bol dezorientovaný. Puk navyše tečoval Kvartalnov, ktorý zmenil jeho dráhu.
     
    56:41
    Obom mužstvám už dochádzajú sily. V zápase šli obe tímy na dno svojich síl.
     
    58:01
    Do konca zápasu ostávajú 2 minúty.
     
    58:55
    Domáci začínajú s rozohrávkou za vlastnou bránkou. Uvidíme kedy sa tréner domácich odhodlá stiahnuť brankára.
     
    59:29
    Dinamo hrá power-play.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (15:17:26)

    Jakub Bobovič

    Góly a asistencie: 11. M.Redlihs (Videll, Cibulskis), 13. M.Redlihs (Bukarts), 18. Videll (K.Redlihs, M.Redlihs), 30. Genoway (Indrasis) – 15. Korotkov, 27. Němec (Hjalmarsson, costa), 35. Makarov (Denisov), 41. Němec (Costa), 43. Costa (Hjalmarsson, Mišarin)


    HC Dinamo Riga: Sedláček (Deslauriers) – K.Redlihs(A), Cibulskis, Genoway, Jurčina(A), Sotnieks, Jerofejevs – M.Redlihs(C), Videll, Bukarts, Wilson, Trotter, Indrasis, Melja, Cipulis, Dzerinš, Skvorcov, Salietis, Bicevskis.
    CSKA Moskva: Galimov (Lalande) – Denisov(C), Zajcev, Bondarev, Němec, Mišarin, Panin, Naumenkov – Prochorkin, Engqvist, Žafjarov, Andronov, S.Da Costa, Hjalmarsson, Stas, Žarkov, Makarov, Korotkov, Telegin, Ljubimov – Kvartalnov.

    Rozhodca: Gašilov, Naumov – Ivanov, Nesterov