Sassuolo – Bergamo 0:0 (kon.) | Sampdoria – AC Miláno 2:2 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
2:2 (1:1)
AC Miláno
Sobota 08.11.2014, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstaveného času sa na trávnik dostane ešte Bergessio, ktorý v samom závere stretnutia nahrádza Pedra Obianga.
     
    90
    Nuž a Sampdoria sa predsa len mohla v závere riadneho hracieho času dostať do jednogólového trháku! Na vlastnej polovici ihriska stratil loptu nezodpovedný Michael Essien, z čoho mohol ťažiť nezastaviteľný Éder. Ten zodvihol hlavu a prízemnou prihrávkou vyslal do šance Roberta Soriana. Ten dlho nešpekuloval a z hranice šestnástky buchol do lopty. Guľaté čudo sa krásne vznieslo k pravej žrdi, kam ale putovali i rukavice gólmana Diega Lópeza. Bývalý gólman madrdského Realu vyrazil do strany, odkiaľ si už Gabbiadini z uhlu na koncovku netrúfol.
     
    87
    Pippo Inzaghi strieda až teraz, keď z taktických dôvodov sťahuje Jérémyho Méneza a defenzívu vystuží brániacim stredopoliarom Polim.
     
    85
    Aj na druhej strane zaznamenávame odchod jedného zo zadákov, ktorým je dnešný kapitán Daniele Bonera, ale v tomto prípade sa nejedná o taktický ťah Filippa Inzaghiho. Bonera sa totiž nekompromisne postavil do cesty rozbehnutému Okakovi, za ktorého zostrelenie inkasuje skúsený zadák druhú žltú a tým pádom i červenú kartu. Sampdoria bude dohrávať v presilovke o jedného muža!
     
    84
    Siniša Mihajlovič občerstvuje svoje zadné rady, keď z ihriska sťahuje stopéra Silvestreho a nahrádza ho ďalším stredným obrancom Reginim.
     
    83
    Giacomo Bonaventura mohol zavŕšiť druhý, tentokrát milánsky, obrat dnešného zápasu! Po sympatickej spolupráci medzi Fernandom Torresom a Jérémym Ménezom sa k lopte dostal tento poctivý pracant, ktorý dnes operuje v strede poľa. Bonaventura obdržal dostatok priestoru na zakončenie, čím pochopiteľne nepohrdol. Jeho krížna strela sa plazila po zemi z asi dvadsiatich metrov, no guľatý nezmysel sa napokon krútil tesne mimo pravej žrde. Sergio Romero sa síce poriadne natiahol, no zasahovať nemusel.
     
    82
    Milánčania s ďalším kartovým napomínaním, konkrétne Nigel de Jong, ktorý tesne za polovicou ihriska zozadu podrazil Obianga.
     
    75
    Éder sa teraz sebavedomo pustil do sólička okolo červeno-čiernych kuželov, aby ho následne nedovoleným stiahnutím zastavil až mladý Mattia De Sciglio, ktorý je ďalším potrestaným hráčom zápasu.
     
    67
    Doposiaľ jediný hriešnik na domácej strane Alfred Duncan opúšťa hraciu plochu, keď ho na poslednú štvrtinu zápasu nahradí Rizzo.
     
    65
    AC Miláno dalo gól!
    Loptu si na značku pokutového kopu postavil sám JÉRÉMY MÉNEZ, ktorý adresoval ten center, z ktorého plynula mynela Silvestreho a následne správne posúdená penalta pre Rossoneri. Francúzsky krídelník si dokázal zachovať chladnú hlavu, Romera poslal do opačnej strany a strelou k ľavej žrdi bezpečne vyrovnáva na 2:2. Dráma na Stadio Luigi Ferraris pokračuje!
     
    64
    Filippovi Inzaghimu vychádza ťah s nasadením Fernanda Torresa a tým pádom posunutím Jérémyho Méneza do tradičnejšieho krídelného priestoru. Práve francúzsky ofenzívny hráč sa totiž po ľavej strane prehnal okolo De Silvestriho, aby následne poslal prudký center do stredu šestnástky, kde operoval Fernando Torres. Pred ním ale zasahoval na zemi rukou Matías Silvestre, ktorého hádzanársky prehrešok bude odmenený pokutovým kopom a šancou na vyrovnanie!
     
    59
    Prvé striedanie dnešného zápasu obstaral podľa očakávani Filippo Inzaghi, ktorý namiesto nevýrazného Hondu posiela Fernanda Torresa.
     
    56
    Kmeňový hráč milánskeho Interu Alfred Duncan teraz zozadu podkopol unikajúceho Nigela de Jonga. Prvá žltá karta putuje i do domáceho táboru.
     
    51
    Sampdoria dala gól!
    Brazílčan ÉDER na pravej strane naštartoval Okaku, ktorý na brániacom Bonerovi vybojoval rohový kop. Zdalo sa, že taliansky forward preváhal ideálny okamžik na center, no trénerovi Mihajlovičovi to napokon vadiť nemuselo. Následný rohový kop si totiž zakončil samotný Okaka, ktorý neohrozene hlavičkoval do pravej žrde šťastného Diega Lópeza. Toho ale fortuna následne opustila, keď sa lopta od konštrukcie bránky odrazila presne k Éderovi, ktorý z hraničného ofsajdu doklepol loptu do odkrytej bránky. Sampdoria dokonáva obrat!
     
    45+1
    Sampdoria dala gól!
    Nadstavovala sa jediná minútka a už po jej desiatich sekundách prišiel vyrovnávajúci gól Sampdorie! Milánčania svoje bago v rohu ihriska nedotiahlo až do konca úvodného dejstvo a Rossoneri následne za svoju ustráchanosť zaplatili na druhej strane. Rýchly brejk domácich vyšperkoval Duncan, ktorý skvelou prihrávkou do behu poskytol priestore pre Gabbiadiniho, kotrého centru do šestnástky nechýbalo absolútne nič. Nechýbalo mu ani pohotové zakončenie STEFANA OKAKU, ktorý volejom prekonal zo siedmich metrov Diega Lópeza. Jeho reflex na vytesnenie lopty mimo priestor troch žrdí nestačil, druhé dejstvo na Stadio Luigi Ferraris začne gólovo odznovu!
     
    36
    Aj druhá žltá karta tohoto zápasu putuje do milánskych radov. Jej adresátom je Philippe Mexès, ktorý pri postrannej čiare zostrelil Édera.
     
    27
    Daniele Bonera je teraz pri všetkom podstatnom a taktiež sa stáva i prvým potrestaným hráčom, keď zozadu fauloval Soriana.
     
    26
    Na druhej strane už Daniele Bonera sám zakončoval a Sergio Romero mal plné ruky práce. Taliansky stopér, ktorý dnes alternuje na kraji obrany sa po Bonaventurovej prihrávke dostal k lopte, šikovne si hodil De Silvestriho a dokázal i vystreliť. Jeho prudká jedovka z dvadsiatich metrov smerovala k pravej žrdi, kam sa ale Romero stačil včas presunúť a vraziť do strany. Následná koncovka Méneza už právom neplatila pre Francúzove postavenie mimo hry. Na Stadio Luigi Ferraris pokračujeme za milánskeho vedenia 1:0.
     
    22
    Venujme sa ale hre, na Stadio Luigi Ferraris mohlo byť po nenápadnej akcii Sampdorie vyrovnané! Po roztržke medzi Ramim a Okakom domáci narýchlo rozohrali, lopta sa dostala priamo do pohybu rozbehnutého Édera, ktorý ponúkol pekný ťah na bránku. Z pravej strany sa natlačil až na hranicu veľkého vápna, odkiaľ sa krížnou strelou pokúsil prestreliť Diega Lópeza. Donedávna ešte brankár madridského Realu sa ale dobre presúval za loptou a prízemnú strelu z kopačky Édera napokon dokázal vyraziť mimo pravej žrde. Nasledovať bude ďalší rohový kop domácich.
     
    10
    AC Miláno dalo gól!
    STEPHAN EL SHAARAWY sa dočkal satisfakcie za dlhé mesiace plné bolesti. Milánsky faraón je späť po zranení a v desiatej minúte janovského súboja otvára skóre! Talian s egyptskou krvou sa zmocnil lopty už na polovici ihriska, odkiaľ po ľavej strane neohrozene postupoval na bránku Sampdorie. Domáca defenzíva pred ním neustále ustupovala, čo El Shaarawy dokonale využil a z hranice veľkého vápna obstrelom prekonal prikrátkeho Sergia Romera. Ten k svojej ľavej žrdi nedosiahol, Rossoneri sa ujímajú vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 45+1. Okaka (Gabbiadini), 51. Éder – 10. El Shaarawy (Ménez), 65. Ménez (pen.)

    Karty:   56. Duncan (SMP) – 27. Bonera (ACM), 36. Mexés (ACM), 75. De Sciglio (ACM), 82. N. de Jong (ACM)   85. Bonera (ACM)


    Sampdoria Janov: Romero – De Silvestri, Gastaldello (C), M. Silvestre, Mesbah – R. Soriano, Duncan, Obiang – Gabbiadini, Okaka, Éder
    Náhradníci: A. Da Costa, Massolo – Fedato, Krstičič, Sansone, Bergessio, Regini, Rizzo, Marchionni, Fornasier, Wszolek, Cacciatore
    Manažér: Siniša Mihajlović (SER)

    AC Miláno: D. López – Bonera (C), Mexés, Rami, De Sciglio – N. de Jong, Essien, Bonaventura – Honda, Ménez, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, F. Torres, Pazzini, Albertazzi, Poli, C. Zapata, M. Niang, van Ginkel, Armero, Zaccardo
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Daniele Orsato – F. Meli, A. Costanzo – A. Padovan