Sassuolo – Bergamo 0:0 (kon.) | Sampdoria – AC Miláno 2:2 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
2:2 (1:1)
AC Miláno
Sobota 08.11.2014, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    V Janov sme sledovali zaujímavé stretnutie, ktoré skončilo zrejme zaslúženou remízou. Hostia boli o niečo lepší na lopte, no Sampdoria dokázala výdatne hroziť v rýchlych kontrách. V druhom dejstve sa však dokázali presadiť po štandardke, keď Okakovu hlavičku doklepával do siete Éder. Na druhej strane sa o vyrovnanie z pokutového kopu postaral Jérémy Ménez. V závere sme videli ešte po jednej zaujímavej príležitosti na oboch stranách, ako i vylúčenie Danieleho Boneru.

    Viacej sa toho nestalo a ani sa už nestane. Ďakujem vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (22:56:41)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V závere stretnutia sa už toho veľa nedeje. Zdá sa, že obom celkom bude postačovať i deľba bodov za asi spravodlivú remízu 2:2.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstaveného času sa na trávnik dostane ešte Bergessio, ktorý v samom závere stretnutia nahrádza Pedra Obianga.
     
    90
    Nuž a Sampdoria sa predsa len mohla v závere riadneho hracieho času dostať do jednogólového trháku! Na vlastnej polovici ihriska stratil loptu nezodpovedný Michael Essien, z čoho mohol ťažiť nezastaviteľný Éder. Ten zodvihol hlavu a prízemnou prihrávkou vyslal do šance Roberta Soriana. Ten dlho nešpekuloval a z hranice šestnástky buchol do lopty. Guľaté čudo sa krásne vznieslo k pravej žrdi, kam ale putovali i rukavice gólmana Diega Lópeza. Bývalý gólman madrdského Realu vyrazil do strany, odkiaľ si už Gabbiadini z uhlu na koncovku netrúfol.
     
    89
    Inak to pred vlastnými fanúšikmi v presilovke ani ísť nemôže. Sampdoria sa zatiaľ snaží márne, zostáva jej ešte nadstavený čas.
     
    88
    Sampdoria sa teraz samozrejme snaží vybičovať svoj výkon a vyvinúť na hosťujce Miláno dostatočný tlak na strelenie tretieho gólu.
     
    87
    Pippo Inzaghi strieda až teraz, keď z taktických dôvodov sťahuje Jérémyho Méneza a defenzívu vystuží brániacim stredopoliarom Polim.
     
    85
    Aj na druhej strane zaznamenávame odchod jedného zo zadákov, ktorým je dnešný kapitán Daniele Bonera, ale v tomto prípade sa nejedná o taktický ťah Filippa Inzaghiho. Bonera sa totiž nekompromisne postavil do cesty rozbehnutému Okakovi, za ktorého zostrelenie inkasuje skúsený zadák druhú žltú a tým pádom i červenú kartu. Sampdoria bude dohrávať v presilovke o jedného muža!
     
    84
    Siniša Mihajlovič občerstvuje svoje zadné rady, keď z ihriska sťahuje stopéra Silvestreho a nahrádza ho ďalším stredným obrancom Reginim.
     
    83
    Giacomo Bonaventura mohol zavŕšiť druhý, tentokrát milánsky, obrat dnešného zápasu! Po sympatickej spolupráci medzi Fernandom Torresom a Jérémym Ménezom sa k lopte dostal tento poctivý pracant, ktorý dnes operuje v strede poľa. Bonaventura obdržal dostatok priestoru na zakončenie, čím pochopiteľne nepohrdol. Jeho krížna strela sa plazila po zemi z asi dvadsiatich metrov, no guľatý nezmysel sa napokon krútil tesne mimo pravej žrde. Sergio Romero sa síce poriadne natiahol, no zasahovať nemusel.
     
    82
    Milánčania s ďalším kartovým napomínaním, konkrétne Nigel de Jong, ktorý tesne za polovicou ihriska zozadu podrazil Obianga.
     
    81
    Okaka sa teraz šikovne zbavoval hneď trojice hráčov v červeno-čiernom, až ho na poslednú chvíľu zastavil kapitán hostí Bonera.
     
    80
    Neujali sa ani následné centre od Méneza a De Sciglia. Sampdoria teraz prežíva poriadny závar, no prežíva ho úspešne.
     
    79
    Famózne obetavá defenzívna šestica v modrom teraz dokázala hneď na trikrát zablokovať milánske pokusy z hranice šestnástky.
     
    78
    To sa s ňou snažilo i niečo vymyslieť, no Jérémy Ménez sa v šestnástke kľučkou nedokázal zbaviť stopéra Gastaldella.
     
    77
    Posun kontinentov bol ale zbytočný, pretože Obiangov center smeroval len na hlavu Danieleho Boneru. Pri lopte teraz ACM.
     
    76
    Následný voľný kop sa hosťom darí odvrátiť na rohový kop. Sampdoria sa okamžite vo vysokom počte sťahuje do šestnástky súpera.
     
    75
    Éder sa teraz sebavedomo pustil do sólička okolo červeno-čiernych kuželov, aby ho následne nedovoleným stiahnutím zastavil až mladý Mattia De Sciglio, ktorý je ďalším potrestaným hráčom zápasu.
     
    74
    Milánčania teraz zasypávajú domácu šestnástku centrovanými loptami, no tie zväčša lietajú len do kancelárie Segia Romera.
     
    73
    El Shaarawy si teraz príliš nerozumel s Ménezom, ktorý mu ta adresoval prihrávku neskoro a Talian sa už cez Soriana do šestnástky nedostal.
     
    72
    Ten zakopol loptu na rohový kop, ktorý vo svojom závere priniesol nepresný center Méneza, ktorý pozbieral Romero.
     
    71
    El Shaarawy sa teraz dobre rozbehol po ľavej strane, z ktorej centroval na Torresa, no pred ním hasil domáci kapitán Gastaldello.
     
    70
    Rušné, veľmi rušné momenty v oboch šestnástkach, keď sa pokutových kopov postupne dožadoval Fernando Torres i Gabbiadini. Orsato v oboch prípadoch rozpažil.
     
    69
    Približne z dvadsiatich metrov si situácia žiadala ďaleko dôslednejšiu koncovku. Pokračujeme za nerozhodného stavu.
     
    68
    Aj on sa teraz prizeral priamemu kopu v podaní Gabbiadiniho, ktorý ale posielal loptu len do náruče pripraveného Lópeza.
     
    67
    Doposiaľ jediný hriešnik na domácej strane Alfred Duncan opúšťa hraciu plochu, keď ho na poslednú štvrtinu zápasu nahradí Rizzo.
     
    65
    AC Miláno dalo gól!
    Loptu si na značku pokutového kopu postavil sám JÉRÉMY MÉNEZ, ktorý adresoval ten center, z ktorého plynula mynela Silvestreho a následne správne posúdená penalta pre Rossoneri. Francúzsky krídelník si dokázal zachovať chladnú hlavu, Romera poslal do opačnej strany a strelou k ľavej žrdi bezpečne vyrovnáva na 2:2. Dráma na Stadio Luigi Ferraris pokračuje!
     
    64
    Filippovi Inzaghimu vychádza ťah s nasadením Fernanda Torresa a tým pádom posunutím Jérémyho Méneza do tradičnejšieho krídelného priestoru. Práve francúzsky ofenzívny hráč sa totiž po ľavej strane prehnal okolo De Silvestriho, aby následne poslal prudký center do stredu šestnástky, kde operoval Fernando Torres. Pred ním ale zasahoval na zemi rukou Matías Silvestre, ktorého hádzanársky prehrešok bude odmenený pokutovým kopom a šancou na vyrovnanie!
     
    63
    Jérémy Ménez pálil i pred zrakom talianskeho reprezentačného trénera Antonia Conteho vysoko nad bránku Sergia Romera.
     
    62
    Hostia teraz za obrovského hukotu hodnú chvíľu kombinovali a napokon sa zo série prihrávok dostali až ku koncovke, ktorá ale nemohla byť gólová.
     
    61
    Rossoneri si zatiaľ ale vytvárajú pramálo gólových príležitostí. Zrejme i preto prišiel tento ťah, kedy sa ďaleko výbušnejší Ménez presunie do obvyklého krídelného priestoru.
     
    60
    Zabijak s detskou tvárou dostáva približne polhodinu na to, aby na Stadio Luigi Ferraris minimálne vyrovnal, prinajlepšom otočil zápas.
     
    59
    Prvé striedanie dnešného zápasu obstaral podľa očakávani Filippo Inzaghi, ktorý namiesto nevýrazného Hondu posiela Fernanda Torresa.
     
    58
    Pozornosť teraz pútal znovu Duncan, ktorý sa na šestnástkovom oblúku odpútal od Essiena, no následnú strelu zráža de Jong.
     
    57
    Obrovská sila a energia ale srší z tohoto forwarda, ktorého do veľkého futbalu uviedlo rímske AS. Okaka s Éderom zatiaľ mužmi obratu i zápasu.
     
    56
    Kmeňový hráč milánskeho Interu Alfred Duncan teraz zozadu podkopol unikajúceho Nigela de Jonga. Prvá žltá karta putuje i do domáceho táboru.
     
    55
    Nie ako píla, ale minimálne valec teraz išiel Okaka, ktorý sa pretlačil cez Mexésa do šance, no podľa Orsata sa taliansky bomber dopustil útočného faulu.
     
    54
    Niet sa čomu diviť. Nie je to len dnešný zápas, ale i celkový vstup janovského celku do sezóny. Sampdoria ide ako píla.
     
    53
    Na Stadio Luigi Ferraris v Janove teraz začína skutočné talianske peklo. Domáci sú momentálne vo vytržení.
     
    51
    Sampdoria dala gól!
    Brazílčan ÉDER na pravej strane naštartoval Okaku, ktorý na brániacom Bonerovi vybojoval rohový kop. Zdalo sa, že taliansky forward preváhal ideálny okamžik na center, no trénerovi Mihajlovičovi to napokon vadiť nemuselo. Následný rohový kop si totiž zakončil samotný Okaka, ktorý neohrozene hlavičkoval do pravej žrde šťastného Diega Lópeza. Toho ale fortuna následne opustila, keď sa lopta od konštrukcie bránky odrazila presne k Éderovi, ktorý z hraničného ofsajdu doklepol loptu do odkrytej bránky. Sampdoria dokonáva obrat!
     
    50
    Mexés si totiž v šestnástke pomáhal zápasníckym chmatom a Rossoneri tak musia poslušne vyprázdniť vápno Sampdorie.
     
    49
    Následne si títo dvaja borci a naďalej strelci jediných gólov svojich tímov súboj zopakovali. Po faule domáceho strelca sa kopal voľný kop, ktorý ale chod futbalových dejín neovplyvnil.
     
    48
    Ten to zobral s úsmevom a okamžite narýchlo rozohral loptu do strany. Pre priplietajúceho sa Boneru to bolo dobre, keďže ten už jednu žltú kartu má.
     
    47
    Hneď na úvod tu bola zaujímavá kontroverzia medzi strelcami oboch gólov, kedy si El Shaarawy vyšliapol na ďaleko zdatnejšieho Okaku.
     
    46
    Hráči sa v nezmenených zostavách už nachádzajú na hracej ploche. Loptu uviedli hostia z talianskeho mesta módy.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Milánčania vstúpili do úvodného dejstva veľmi svižne a právom sa ujali vedenia. Krásnou strelou sa presadil uzdravený Stephane El Shaarawy. Rossoneri ale následne začali pôsobiť čoraz pasívnejšie a vyrovnanie domácich sa stávalo len otázkou času. Ten správny prišiel krátko pred koncom prvej časti, keď gólom do šatne zrovnal Stefano Okaka. Zverenci Sinišu Mihajloviča teda pred druhým dejstvom dostávajú druhú šancu, hostia budú musieť prepnúť na vyšší rýchlostný stupeň.

    Určite zaujímavé druhé dejstvo začína približne o 21:49.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Sampdoria dala gól!
    Nadstavovala sa jediná minútka a už po jej desiatich sekundách prišiel vyrovnávajúci gól Sampdorie! Milánčania svoje bago v rohu ihriska nedotiahlo až do konca úvodného dejstvo a Rossoneri následne za svoju ustráchanosť zaplatili na druhej strane. Rýchly brejk domácich vyšperkoval Duncan, ktorý skvelou prihrávkou do behu poskytol priestore pre Gabbiadiniho, kotrého centru do šestnástky nechýbalo absolútne nič. Nechýbalo mu ani pohotové zakončenie STEFANA OKAKU, ktorý volejom prekonal zo siedmich metrov Diega Lópeza. Jeho reflex na vytesnenie lopty mimo priestor troch žrdí nestačil, druhé dejstvo na Stadio Luigi Ferraris začne gólovo odznovu!
     
    45
    Rossoneri teraz hrajú v ľavom rohu hracej plochy bago a snažia sa nepustiť Sampdoriu do hry. Uvidíme, koľko sa bude v prvom polčase ešte pridávať.
     
    44
    Po peknej akcii ale teraz hostia znovu pustili Janov do koncovky, na ich šťastie Roberto Soriano napálil loptu len dva metre nad.
     
    43
    Milánčania teraz kontrolujú záver úvodného dejstva, ktorý by radi prežili s ponechaným jednogólovým náskokom, ktorý im obstaral odvtedy nevýrazný El Shaarawy.
     
    42
    No a zasahovať nemusel ani v tomto prípade, keď Gabbiadiniho priamy kop z dvadsiatich metrov smeroval nejaký kus nad bránku.
     
    41
    Ten zatiaľ bez väčších ťažkostí odoláva, zaskvieť sa musel akurát pri jedovatej krížnej strele v podaní Édera.
     
    40
    V ostatných minútkach hrá ale Sampdoria dobrú pasáž a čoraz hlasnejšie si začína pýtať vyrovnávajúci gól v sieti Diega Lópeza.
     
    39
    Nuž a nebola to márna snaha domácich. Prudký center na bližšiu žrď našiel De Silvestriho, ktorý len tesne minul hornú konštrukciu Lópezovej bránky.
     
    38
    Následný voľný kop veľa vzrušenia nepriniesol, ale zmeniť to bude môcť rohový kop, ktorým pokračuje zlepšujúca sa Sampdoria.
     
    36
    Aj druhá žltá karta tohoto zápasu putuje do milánskych radov. Jej adresátom je Philippe Mexès, ktorý pri postrannej čiare zostrelil Édera.
     
    36
    Dobre mienený pokus ale smeroval iba do náruče španielskeho gólmana, ktorý s jeho pokusom nemal žiaden problém.
     
    35
    Dobrá práca na ľavej strane v podaní Mesbaha, ktorý dokonalým centrom našiel na zadnej žrdi Gabbbiadiniho, ktorý hlavičkou od zeme vystrašil Diega Lópeza.
     
    34
    Hostia tentokrát s voľným kopom z pravej strany, ktorý tradične rozohrával Keisuke Honda, no japonský samuraj našiel iba Duncana.
     
    33
    Mattia De Sciglio sa z pravej strany snažil zviditelniť futbalovejšie, keď centrom hľadal práve Méneza. Pred ním ale úradoval Gastaldello.
     
    32
    Opäť sa nachádzame na opačnej strane ihriska, kde Ménez poriadne naložil Mesbahovi. Orsato tentokrát necháva svoju kapsu pokojnú.
     
    31
    Na druhej strane mohol naňho nadviazať Éder, ktorého ale nekompromisne zastavil vracajúci sa Giacomo Bonaventura.
     
    30
    Po polhodine hry teda hráme v Janove s jedným gólom, ktorý v desiatej minúte zaznamenal navrátilec Stephan El Shaarawy.
     
    29
    Po menších prestojoch sa Obiang predsa len dostal k exekúcii priameho kopu, ktorý dobre putoval k ľavej žrdi, kam ale mieril i Diego López.
     
    27
    Daniele Bonera je teraz pri všetkom podstatnom a taktiež sa stáva i prvým potrestaným hráčom, keď zozadu fauloval Soriana.
     
    26
    Na druhej strane už Daniele Bonera sám zakončoval a Sergio Romero mal plné ruky práce. Taliansky stopér, ktorý dnes alternuje na kraji obrany sa po Bonaventurovej prihrávke dostal k lopte, šikovne si hodil De Silvestriho a dokázal i vystreliť. Jeho prudká jedovka z dvadsiatich metrov smerovala k pravej žrdi, kam sa ale Romero stačil včas presunúť a vraziť do strany. Následná koncovka Méneza už právom neplatila pre Francúzove postavenie mimo hry. Na Stadio Luigi Ferraris pokračujeme za milánskeho vedenia 1:0.
     
    25
    Diego López teraz nie práve dokonale načasoval svoje vybehnutie a mohlo byť zle. Éder ho dokázal šikovne obísť, no následne už neprestrelil dobre postaveného Boneru.
     
    23
    Ten už ale veľa nebezpečia nepriniesol, keď pred zakončujúcim Okakom úradoval znovu francúzsky dirigent zadných radov Mexés.
     
    22
    Venujme sa ale hre, na Stadio Luigi Ferraris mohlo byť po nenápadnej akcii Sampdorie vyrovnané! Po roztržke medzi Ramim a Okakom domáci narýchlo rozohrali, lopta sa dostala priamo do pohybu rozbehnutého Édera, ktorý ponúkol pekný ťah na bránku. Z pravej strany sa natlačil až na hranicu veľkého vápna, odkiaľ sa krížnou strelou pokúsil prestreliť Diega Lópeza. Donedávna ešte brankár madridského Realu sa ale dobre presúval za loptou a prízemnú strelu z kopačky Édera napokon dokázal vyraziť mimo pravej žrde. Nasledovať bude ďalší rohový kop domácich.
     
    21
    Stefano Okaka už je na prášky, aj keď ho teraz Daniele Orsato aspoň čiastočne uspokojil, keď odpískal nedovolený zákrok Mexésa. Pokračujeme bez kariet.
     
    20
    Daniele Orsato necháva ďalší Okakov pád bez povšimnutia a urastený taliansky zakončovateľ už začína byť hodne nasrdený.
     
    19
    Rossoneri medzitým s rohovým kopom z pravej strany, ktorý ale na bližšej žrdi bez väčších problémov odvrátil Pedro Obiang.
     
    18
    Giacomo Bonaventura s posledným napomínaním od hlavného rozhodcu, keď si na polovici ihriska zozadu nedovolene pridržal Soriana.
     
    17
    Okaka teraz padol na hranici šestnástky a okamžite reklamoval pokutový kop, no arbiter Daniele Orsato mu na špek neskočil.
     
    16
    Teraz sa už určite nemajú kam hnať. Po štvrťhodine vyhrávajú na Stadio Luigi Ferraris 1:0. Na ťahu je domáca Sampdoria.
     
    15
    Miláno sa úvodným gólom v sieti Sergia Romera upokojilo a momentálne už hrá podstatne hlbšie za poliacou čiarou.
     
    14
    Jeho rozohrávka ale domácim nevyšla, keď dlho padajúci center našiel na okraji malého vápna len Adila Ramiho.
     
    13
    Ten už dokázal pohroziť prostredníctvom Gabbiadiniho, ktorý na pravej strane vybojoval premiérový rohový kop pre Janov.
     
    12
    Druhá najlepšia defenzíva v lige dnes teda nevydržala s nulou na konte ani desať minút. Predviesť sa tak bude musieť aj útok.
     
    10
    AC Miláno dalo gól!
    STEPHAN EL SHAARAWY sa dočkal satisfakcie za dlhé mesiace plné bolesti. Milánsky faraón je späť po zranení a v desiatej minúte janovského súboja otvára skóre! Talian s egyptskou krvou sa zmocnil lopty už na polovici ihriska, odkiaľ po ľavej strane neohrozene postupoval na bránku Sampdorie. Domáca defenzíva pred ním neustále ustupovala, čo El Shaarawy dokonale využil a z hranice veľkého vápna obstrelom prekonal prikrátkeho Sergia Romera. Ten k svojej ľavej žrdi nedosiahol, Rossoneri sa ujímajú vedenia!
     
    9
    Následne sa neujal ani Bonaventurov center z ľavej strany. Priamy kop hostí odvracal Duncan. Rossoneri ale pokračujú v nápore.
     
    8
    V domácej šestnástke bolo pri rohovom kope poriadne rušno, no kapitán janovského výberu Gastaldello dokázal odkopnúť loptu do bezpečia.
     
    7
    Bonerov center do šestnástky si vo vápne spracúval Honda, no Japonec napokon prihrával iba pod seba, kde Essien nedokázal poslať do šance Shaarawyho. Silvestre odkopával na rohový kop.
     
    6
    Sampdoria sa bude snažiť presadzovať predovšetkým priamočiarou hrou smerom dopredu. Uvidíme, koľko jej toho hostia dnes dovolia.
     
    5
    Hráči milánskeho AC sú v úvode stretnutia o niečo aktívnejší a futbalovejší, čo sa však pred zápasom i všeobecne očakávalo.
     
    4
    Po pravej strane Mesbaha sa teraz snažil pretiahnuť i Ménez, no alžírsky zadák nepustil za svoj chrbát ani jeho. Hostia budú vhadzovať.
     
    3
    Kombinácia hostí na pravej strane ale k prípadnému ohrozeniu Romerovej bránky neviedla. Bonera si nerozumel s Hondom.
     
    2
    Rossoneri začínajú ako prví postupnou rozohrávkou z vlastnej polovice ihriska stavať základy úvodnej ofenzívnej akcie zápasu.
     
    1
    Domáci v modrých desoch práve odštartovali dnešné stretnutie. Milánčania v červeno-čiernom útočia zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Sampdoria Janov: Romero – De Silvestri, Gastaldello (C), M. Silvestre, Mesbah – R. Soriano, Duncan, Obiang – Gabbiadini, Okaka, Éder
    Náhradníci: A. Da Costa, Massolo – Fedato, Krstičič, Sansone, Bergessio, Regini, Rizzo, Marchionni, Fornasier, Wszolek, Cacciatore
    Manažér: Siniša Mihajlović (SER)

    AC Miláno: D. López – Bonera (C), Mexés, Rami, De Sciglio – N. de Jong, Essien, Bonaventura – Honda, Ménez, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, F. Torres, Pazzini, Albertazzi, Poli, C. Zapata, M. Niang, van Ginkel, Armero, Zaccardo
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Daniele Orsato – F. Meli, A. Costanzo – A. Padovan.
     
    Druhý zápas sobotňajšieho programu 11. kola talianskej Serie A sa hrá v Janove, vitajte na Stadio Luigi Ferraris.

    Tabuľkové postavenie:

    4. Sampdoria: 5 – 4 – 1; skóre 12:6; body 19
    7. AC Miláno: 4 – 4 – 2; skóre 18:14; body 16

    Forma:

    Sampdoria: V – P – R – R – V – V
    AC Miláno: P – R – R – V – V – R

    V Janove je tento rok zatiaľ poriadne veselo. Futbaloví fanúšikovia si skutočne prichádzajú na svoje. Sampdoria zatiaľ okupuje štvrtú priečku, zatiaľčo CFC je len o dve miesta nižšie. Siniša Mihajlovič zatiaľ robí s Doriou zázraky. Blucerchiati sú zatiaľ najpríjemnejším zjavom úvodných desiatich kôl Serie A.
    Mužstvo s druhou najlepšiu defenzívou v súťaži zatiaľ dokázal poraziť jedine milánsky Inter (1:0). Táto prehra prišla vo vloženom deviatom kole pred poldruha týždňom. Janovčania si už ale stihli spraviť chuť cez víkend, keď doma prekvapivo zdolali Fiorentinu (3:1). Podarí sa dnešnému hostiteľovi pomstiť talianskemu mestu módy?

    Po Interi si totiž na plný bodový zisk robí zálusk i milánske AC. Rossoneri ale po poslednom víkende rozhodne majú čo napravovať. Palermo totiž v pozícii hosťa na San Siro ukončilo šesťzápasovú neporaziteľnosť červeno-čiernych. V 23. minúte si dal Zapata vlastný gól, o tri minúty na to prekonal Diega Lópeza i Dybala.
    Rossoneri obdržali z tímov v hornej polovici tabuľky najvyšší počet gólov (14). Ich útok je síce štvrtý najlepší v lige, no na defenzívne nedostatky zrážajú Milánčanov na zem. Dnešným prípadným víťazstvom by sa ale milánske AC dotiahlo nielen na Sampdoriu, ale pochopiteľne i na európske poháre. Podarí sa to zverencom Pippa Inzaghiho?

    Vzájomné zápasy:

    23.02.2014; Sampdoria – AC Miláno 0:2
    (Taarabt, Rami)

    28.09.2013; AC Miláno – Sampdoria 1:0
    (Birsa)

    13.01.2013; Sampdoria – AC Miláno 0:0

    26.08.2012; AC Miláno – Sampdoria 0:1
    (A. Costa)

    16.04.2011; AC Miláno – Sampdoria 3:0
    (Seedorf, Cassano, Robinho)

    26.01.2011; Sampdoria – AC Miláno 1:2 (tal. pohár)
    (Guberti – 2x Pato)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 45+1. Okaka (Gabbiadini), 51. Éder – 10. El Shaarawy (Ménez), 65. Ménez (pen.)

    Karty:   56. Duncan (SMP) – 27. Bonera (ACM), 36. Mexés (ACM), 75. De Sciglio (ACM), 82. N. de Jong (ACM)   85. Bonera (ACM)


    Sampdoria Janov: Romero – De Silvestri, Gastaldello (C), M. Silvestre, Mesbah – R. Soriano, Duncan, Obiang – Gabbiadini, Okaka, Éder
    Náhradníci: A. Da Costa, Massolo – Fedato, Krstičič, Sansone, Bergessio, Regini, Rizzo, Marchionni, Fornasier, Wszolek, Cacciatore
    Manažér: Siniša Mihajlović (SER)

    AC Miláno: D. López – Bonera (C), Mexés, Rami, De Sciglio – N. de Jong, Essien, Bonaventura – Honda, Ménez, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, F. Torres, Pazzini, Albertazzi, Poli, C. Zapata, M. Niang, van Ginkel, Armero, Zaccardo
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Daniele Orsato – F. Meli, A. Costanzo – A. Padovan