Hertha – Stuttgart 3:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
3:2 (1:1)
VfB Stuttgart
Piatok 03.10.2014, 20:30 • Olympiastadion Berlin (Olympijský štadión v Berlíne) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Hertha Berlín zvíťazila v napínavom úvodnom zápase 7.kola Bundesligy nad Stuttgartom 3:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok piatkového večera! (22:26:08)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 12:9
    Strely na bránu : 9:7
    Rohové kopy : 3:7
    Držanie lopty : 42% – 58 %
     
    Skončil sa nám úvodný duel 7.kola nemeckej Bundesligy, a bol to veru zaujímavý program na piatkový večer. Oba tímy totiž predviedli zaujímavý futbal s množstvom gólových šancí, pekných gólov i vzrušujúcich momentov, i keď hru často kazili individuálne chyby či nepresné nahrávky. Hertha si pripisuje tri body, čo by po 15 minútach druhého polčasu povedal asi málokto...domáci sa vtedy totiž vôbec nedostávali do hry, vykúpil ich až presný zásah Kaloua z 64.min. Tento moment Herthu povzbudil, Beerens potom pridal tretí gól a zdalo sa, že je po zápase. V 83.min si ale vlastneca vstrelil Wagner a zápas tak ešte zdramatizoval, Stuttgart si ale v závere čistú šancu nevypracoval a bod tak nezískal. Hostia doplatili na neefektívnu koncovku a chyby v obrane, domáci vyťažili z minima maximum a v tabuľke sa posúvajú na 12.miesto. Podarilo sa im trochu odlepiť z nepríjemných vôd boja o zostup, kam naopak po tomto kole ešte hlbšie klesne Stuttgart.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zrejme posledný nákop dopredu, na hranici šestnástky tam hlavičkoval Rüdiger, jeho pokus si ale Kraft stiahol bez najmenších problémov. To už bude zrejme koniec nádejí hostí.
     
    90+3
    Stuttgart ostal v útoku, rezultovali z toho ale len nožničky Ibiševiča, ktoré boli síce efektné, lopta po nich ale mierila mimo pravej žrde domácej brány.
     
    90+2
    Pekarík teraz zachránil Herthu! Hostia to totiž skúsili dlhou nakopávanou loptou, ktorú si na ľavej strane šestnástky už-už chcel prebrať Gentner, pred ním v poslednej chvíli odkopol práve slovenský obranca.
     
    90+1
    Stuttgart vybojoval ďalší rohový kop, jednu z posledných šancí na prípadné vyrovnanie. Leitnerov center na bližšiu žrď ale odvrátil Wagner, tentoraz mieril od vlastnej brány a Krafta tak neohrozil.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Center z rohu domáci s námahou odvrátili, pričom po odrazenej lopte sa k strele spoza šestnástky ešte dostal Leitner, mieril ale výrazne mimo. Čas pre hostí sa kráti...
     
    89
    Stuttgart získal aspoň zaujímavú štandardku z polovice ihriska, po centri na vzdialenejšiu žrď sa vo vzduchu presadzoval Ibiševič, po zásahu Hosogaia z toho bude roh pre hostí.
     
    88
    Hostia síce pri lopte, kombinujú ale len na vlastnej polovici, odkiaľ sa góly nedávajú. Hertha bráni prakticky so všetkými hráčmi, tri body sú pre domácich naozaj dôležité. Hostia sa zatiaľ nedokážu dostať do nebezpečných priestorov pred šestnástkou.
     
    87
    Krásna akcia hostí! Leitner centroval z hĺbky poľa dopredu na Harnika, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci, Kraft ale vybehol presne na hranicu šestnástky a spred Harnika loptu vyboxoval do bezpečia!
     
    86
    Hertha sa dokonca pokúsila aj o zaujímavý brejk, keď loptu po pravej strane ťahal Beerens, tiesnený ale nedokázal odcentrovať do šestnástky.
     
    85
    Kostič na ľavej strane fauloval Pekaríka, slovenský obranca teda pre Herthu vybojoval možnosť na upokojenie situácie a nazbieranie niekoľkých cenných sekúnd.
     
    84
    Stuttgart v držaní lopty, hostia určite ešte naplno pôjdu za vyrovnaním, ktoré by si vzhľadom na priebeh duelu zaslúžili. Momentálne ale kombinujú na vlastnej polovici.
    Sandro WAGNER - 3:2
     
    83
    Stuttgart dal gól!
    A je znížené, ešte to bude veľká dráma! Leitner zahral štandardku výborne na bližšiu žrď, kde v spleti hráčov skákal aj hráč Herthy SANDRO WAGNER, ktorý loptu nešťastne hlavou umiestnil do protiľahlého horného rohu vlastnej brány – 3:2!
     
    83
    Po faule Pekaríka na Kostiča z toho bude skrátený roh hostí z naozaj výhodnej pozície, tak sa nechajme prekvapiť, či Stuttgart túto šancu využije.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 22. Kalou (pen.), 64. Kalou (Stocker), 74. Beerens (Ben-Hatira) – 5. Leitner (Klein), 83. Wagner (vla.)

    Karty:   43. John Heitinga (HER), 82. Peter Pekarík (HER) – 30. Moritz Leitner (STU), 81. Vedad Ibiševič (STU)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Heitinga (66.Niemeyer), Lustenberger (C), Schulz – Hosogai – Beerens, Skjelbred, Stocker, Ben-Hatira (76.Hegeler) – Kalou (66.Wagner)
    Náhradníci: Burchert (NB) – Hegeler, Ndjeng, Ronny, Niemeyer, Wagner, Haraguchi

    VfB Stuttgart: Kirschbaum – Klein, Schwaab, Rüdiger, Sakai – Gruezo (28.Werner), Romeu (73.Harnik) – Leitner, Gentner (C), Kostič – Ibiševič
    Náhradníci: Ulreich (NB) – Haggui, Niedermeier, Rausch, Maxim, Harnik, Werner

    Rozhodca: Aytekin – Brand, Achmüller