Hertha – Stuttgart 3:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
3:2 (1:1)
VfB Stuttgart
Piatok 03.10.2014, 20:30 • Olympiastadion Berlin (Olympijský štadión v Berlíne) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    Sandro WAGNER - 3:2
     
    83
    Stuttgart dal gól!
    A je znížené, ešte to bude veľká dráma! Leitner zahral štandardku výborne na bližšiu žrď, kde v spleti hráčov skákal aj hráč Herthy SANDRO WAGNER, ktorý loptu nešťastne hlavou umiestnil do protiľahlého horného rohu vlastnej brány – 3:2!
     
    82
    Žltú kartu dostáva Peter Pekarík (Hertha BSC).
     
    81
    Žltú kartu dostáva Vedad Ibiševič (VfB Stuttgart).
    Ibišević
     
    77
    Mohli sme ale ešte vidieť veľkú drámu! Kostič poslal výborný center z pravej strany a v šestnástke našiel voľného Ibiševiča, ten zakončoval z naozaj výbornej pozície zo stredu šestnástky, jeho hlavička ale mierila tesne mimo pravej žrde!
     
    76
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Anis Ben-Hatira, prichádza Jens Hegeler.
    Roy BEERENS - 3:1
     
    74
    Hertha dala gól!
    Domáci pridávajú tretí gól a sú veľmi blízko k dôležitému víťazstvu! Ukázala sa deravá obrana hostí – Ben-Hatira si pohodlne prebral loptu pred šestnástkou, potiahol si ju na pravú stranu a nacentroval do stredu šestnástky na ROYA BEERENSA, ktorý z prvej trafil do siete ponad bezmocného Kirschbauma – 3:1!
     
    73
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Oriol Romeu, prichádza Martin Harnik.
     
    72
    Stuttgart mohol vyrovnať! Po postupnej rozohrávke štandardky sa už zdalo, že Kostič už loptu na pravej strane na ihrisku nestihne. Napokon ju stihol, vyšiel si s ňou trochu do stredu šestnástky a z uhla napálil k bližšej žrdi, aj zásluhou ľahkého teču Lustenbergera mieril do bočnej siete!
     
    65
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Sandro Wagner.
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza John Heitinga, prichádza Peter Niemeyer.
    Salomon KALOU - 2:1
     
    64
    Hertha dala gól!
    Neuveriteľné! Hertha Berlín sa v druhom polčase prvý raz dostala k súperovej bráne a hneď je z toho vedúci gól! Domácim pomohol Rüdiger, ktorý neuspel na stopérskom výlete, keď na súperovej polovici stratil loptu. Hertha tak založila rýchly brejk a Stocker nahral na ľavú stranu Kalouovi, ktorý tak mohol postupovať priamo na Kirschbauma. V šestnástke si ešte obhodil Schwaaba, a potom SALOMON KALOU presnou strelou k ľavej žrdi obstrelil brankára a rozjasal tribúny – 2:1!
     
    51
    Z ničoho nič prišla veľká šanca Stuttgartu! Sakai poslal nádherný presný center z ľavej strany na Wernera, ktorý hlavičkoval osamotený na päťke pri bližšej žrdi, Kraft loptu reflexívne vyboxoval, mal aj šťastie, že mierila do priestoru, kde stál brankár domácich!
    Beerens
     
    45
    Veľmi rušno aj na opačnej strane! Hostia predviedli rýchly brejk, na konci ktorého bol Beerens. Ten vypálil po centri Stockera z voleja z pravého rohu šestnástky, Kirschbaum loptu aj so šťastím na dvakrát vyrazil!
     
    44
    Stuttgart mohol polčas zakončiť v takom štýle, v akom ho začal, čiže s gólom! Hostia zahrávali po faule Heitingu štandardku z 25 metrov na osi ihriska a Kostič poslal ľahký oblúčik pred bránu Krafta. Ibiševič vybehol z ofsajdovej pasce a snažil sa hlavičkovať sám pred Kraftom, ten so šťastím zasiahol pravou nohou a loptu tak vyrazil do bezpečia!
     
    43
    Žltú kartu dostáva John Heitinga (Hertha BSC).
     
    30
    Žltú kartu dostáva Moritz Leitner (VfB Stuttgart).
     
    28
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Carlos Gruezo, prichádza Timo Werner.
     
    27
    Kraft musel teraz podržať domáci tím! Hostia podnikli nádhernú kombináciu – Sakai vysunul na pravej strane šestnástky Gentnera, ktorý loptu nádherne vrátil na hranicu šestnástky Kostičovi, jeho strelu z prvej k bližšej žrdi vytlačil Kraft s námahou na roh!
    Salomon KALOU (pen) - 1:1
     
    22
    Hertha dala gól!
    Je vyrovnané, začíname odznova! SALOMON KALOU si postavil loptu na biely bod a s prehľadom sa trafil k ľavej žrdi, zatiaľ čo Kirschbaum sa už hádzal na opačnú stranu – 1:1!
    Penaltový zákrok
     
    21
    Bude z toho pokutový kop pre Herthu! Akcia začala u Kaloua, ktorý sa na útočnej polovici uvoľnil cez dvoch hráčov a vysunul na ľavej strane Stockera, ktorého tvrdú strelu Kirschbaum vyrazil. Pri pokuse o dorážku bol Stocker faulovaný Gruezom, je z toho penalta!
     
    20
    Kalou mohol vyrovnať! Doposiaľ neviditeľný útočný hrot Herthy si prebral peknú prihrávku na pravej strane, posunul si loptu do šestnástky a vypálil k bližšej žrdi, Kirschbaum loptu v perfektnom zákroku vyrazil!
     
    7
    Mohlo byť vyrovnané! Pekarík vybojoval na útočnej polovici štandardku, ktorú z pravej strany zahral Ben-Hatira a našiel pred päťkou voľného Lustenbergera, ktorý ale hlavičkou mieril tesne nad bránu!
    Moritz LEITNER - 0:1
     
    5
    Stuttgart dal gól!
    Vidíme veľmi rýchly úvodný gól, ktorý zaznamenali hostia! Tí predviedli nádhernú akciu – Ibiševič pätičkou vysunul do úniku po ľavej strane Kleina, ten mal pred sebou voľný priestor a mohol si v pokoji pripraviť nahrávku do šestnástky. Klein napokon pred päťkou našiel MORITZA LEITNERA, ktorý loptu trafil z prvej ku vzdialenejšej žrdi – 0:1!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 22. Kalou (pen.), 64. Kalou (Stocker), 74. Beerens (Ben-Hatira) – 5. Leitner (Klein), 83. Wagner (vla.)

    Karty:   43. John Heitinga (HER), 82. Peter Pekarík (HER) – 30. Moritz Leitner (STU), 81. Vedad Ibiševič (STU)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Heitinga (66.Niemeyer), Lustenberger (C), Schulz – Hosogai – Beerens, Skjelbred, Stocker, Ben-Hatira (76.Hegeler) – Kalou (66.Wagner)
    Náhradníci: Burchert (NB) – Hegeler, Ndjeng, Ronny, Niemeyer, Wagner, Haraguchi

    VfB Stuttgart: Kirschbaum – Klein, Schwaab, Rüdiger, Sakai – Gruezo (28.Werner), Romeu (73.Harnik) – Leitner, Gentner (C), Kostič – Ibiševič
    Náhradníci: Ulreich (NB) – Haggui, Niedermeier, Rausch, Maxim, Harnik, Werner

    Rozhodca: Aytekin – Brand, Achmüller