Hertha – Stuttgart 3:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
3:2 (1:1)
VfB Stuttgart
Piatok 03.10.2014, 20:30 • Olympiastadion Berlin (Olympijský štadión v Berlíne) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Hertha Berlín zvíťazila v napínavom úvodnom zápase 7.kola Bundesligy nad Stuttgartom 3:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok piatkového večera! (22:26:08)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 12:9
    Strely na bránu : 9:7
    Rohové kopy : 3:7
    Držanie lopty : 42% – 58 %
     
    Skončil sa nám úvodný duel 7.kola nemeckej Bundesligy, a bol to veru zaujímavý program na piatkový večer. Oba tímy totiž predviedli zaujímavý futbal s množstvom gólových šancí, pekných gólov i vzrušujúcich momentov, i keď hru často kazili individuálne chyby či nepresné nahrávky. Hertha si pripisuje tri body, čo by po 15 minútach druhého polčasu povedal asi málokto...domáci sa vtedy totiž vôbec nedostávali do hry, vykúpil ich až presný zásah Kaloua z 64.min. Tento moment Herthu povzbudil, Beerens potom pridal tretí gól a zdalo sa, že je po zápase. V 83.min si ale vlastneca vstrelil Wagner a zápas tak ešte zdramatizoval, Stuttgart si ale v závere čistú šancu nevypracoval a bod tak nezískal. Hostia doplatili na neefektívnu koncovku a chyby v obrane, domáci vyťažili z minima maximum a v tabuľke sa posúvajú na 12.miesto. Podarilo sa im trochu odlepiť z nepríjemných vôd boja o zostup, kam naopak po tomto kole ešte hlbšie klesne Stuttgart.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zrejme posledný nákop dopredu, na hranici šestnástky tam hlavičkoval Rüdiger, jeho pokus si ale Kraft stiahol bez najmenších problémov. To už bude zrejme koniec nádejí hostí.
     
    90+3
    Stuttgart ostal v útoku, rezultovali z toho ale len nožničky Ibiševiča, ktoré boli síce efektné, lopta po nich ale mierila mimo pravej žrde domácej brány.
     
    90+2
    Pekarík teraz zachránil Herthu! Hostia to totiž skúsili dlhou nakopávanou loptou, ktorú si na ľavej strane šestnástky už-už chcel prebrať Gentner, pred ním v poslednej chvíli odkopol práve slovenský obranca.
     
    90+1
    Stuttgart vybojoval ďalší rohový kop, jednu z posledných šancí na prípadné vyrovnanie. Leitnerov center na bližšiu žrď ale odvrátil Wagner, tentoraz mieril od vlastnej brány a Krafta tak neohrozil.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Center z rohu domáci s námahou odvrátili, pričom po odrazenej lopte sa k strele spoza šestnástky ešte dostal Leitner, mieril ale výrazne mimo. Čas pre hostí sa kráti...
     
    89
    Stuttgart získal aspoň zaujímavú štandardku z polovice ihriska, po centri na vzdialenejšiu žrď sa vo vzduchu presadzoval Ibiševič, po zásahu Hosogaia z toho bude roh pre hostí.
     
    88
    Hostia síce pri lopte, kombinujú ale len na vlastnej polovici, odkiaľ sa góly nedávajú. Hertha bráni prakticky so všetkými hráčmi, tri body sú pre domácich naozaj dôležité. Hostia sa zatiaľ nedokážu dostať do nebezpečných priestorov pred šestnástkou.
     
    87
    Krásna akcia hostí! Leitner centroval z hĺbky poľa dopredu na Harnika, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci, Kraft ale vybehol presne na hranicu šestnástky a spred Harnika loptu vyboxoval do bezpečia!
     
    86
    Hertha sa dokonca pokúsila aj o zaujímavý brejk, keď loptu po pravej strane ťahal Beerens, tiesnený ale nedokázal odcentrovať do šestnástky.
     
    85
    Kostič na ľavej strane fauloval Pekaríka, slovenský obranca teda pre Herthu vybojoval možnosť na upokojenie situácie a nazbieranie niekoľkých cenných sekúnd.
     
    84
    Stuttgart v držaní lopty, hostia určite ešte naplno pôjdu za vyrovnaním, ktoré by si vzhľadom na priebeh duelu zaslúžili. Momentálne ale kombinujú na vlastnej polovici.
    Sandro WAGNER - 3:2
     
    83
    Stuttgart dal gól!
    A je znížené, ešte to bude veľká dráma! Leitner zahral štandardku výborne na bližšiu žrď, kde v spleti hráčov skákal aj hráč Herthy SANDRO WAGNER, ktorý loptu nešťastne hlavou umiestnil do protiľahlého horného rohu vlastnej brány – 3:2!
     
    83
    Po faule Pekaríka na Kostiča z toho bude skrátený roh hostí z naozaj výhodnej pozície, tak sa nechajme prekvapiť, či Stuttgart túto šancu využije.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Peter Pekarík (Hertha BSC).
     
    81
    Žltú kartu dostáva Vedad Ibiševič (VfB Stuttgart).
     
    81
    Po rohu sa v súboji s brankárom Kraftom presadzoval Ibiševič a dokázal aj loptu nasmerovať tak, že mierila len tesne nad bránu, rozhodca však signalizoval útočný faul útočníka z Bosny a Hercegoviny.
     
    80
    Zaujímavá kombinácia Stuttgartu, keď Gentner vysúval na ľavej strane šestnástky voľného Wernera, ten bol ale zo situácie natoľko prekvapený, že zakončiť už nestihol a vybojoval tak len rohový kop.
     
    79
    Navyše z toho mohol byť ďalší nebezpečený brejk Herthy, keď Skjelbred postupoval s loptou stredom ihriska, jeho následná nahrávka na ľavú stranu ale presná nebola, prebral si ju stopér Schwaab.
     
    78
    Stuttgart sa ešte snaží so zápasom niečo spraviť, hostia sú pri lopte na svojej útočnej polovici, proti nadšeným domácim to ale majú naozaj náročné. Hostia akoby dnes trochu aj urazili šťastenu.
    Ibišević
     
    77
    Mohli sme ale ešte vidieť veľkú drámu! Kostič poslal výborný center z pravej strany a v šestnástke našiel voľného Ibiševiča, ten zakončoval z naozaj výbornej pozície zo stredu šestnástky, jeho hlavička ale mierila tesne mimo pravej žrde!
     
    76
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Anis Ben-Hatira, prichádza Jens Hegeler.
    Roy BEERENS - 3:1
     
    74
    Hertha dala gól!
    Domáci pridávajú tretí gól a sú veľmi blízko k dôležitému víťazstvu! Ukázala sa deravá obrana hostí – Ben-Hatira si pohodlne prebral loptu pred šestnástkou, potiahol si ju na pravú stranu a nacentroval do stredu šestnástky na ROYA BEERENSA, ktorý z prvej trafil do siete ponad bezmocného Kirschbauma – 3:1!
     
    73
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Oriol Romeu, prichádza Martin Harnik.
     
    73
    Hertha sa snaží aj o rýchle brejky, predsa len, obrana hostí dnes nie je najpevnejšia. Schulzov prienik po pravej strane bol ale zastavený, Hertha ostane pri lopte po outovom vhadzovaní.
     
    72
    Stuttgart mohol vyrovnať! Po postupnej rozohrávke štandardky sa už zdalo, že Kostič už loptu na pravej strane na ihrisku nestihne. Napokon ju stihol, vyšiel si s ňou trochu do stredu šestnástky a z uhla napálil k bližšej žrdi, aj zásluhou ľahkého teču Lustenbergera mieril do bočnej siete!
     
    71
    Lustenberger fauloval na svojej vlastnej polovici Kostiča, hostia sa teda presunú na útočnú polovicu, odkiaľ budú môcť zahrávať štandardnú situáciu.
     
    70
    Štandardka domácim nevyšla, nepresný center na ľavú stranu si nedokázal spracovať Wagner. Kirschbaum tak môže vykopávať, Stuttgart to ale bude mať proti sformovanej obrane veľmi ťažké.
     
    69
    Teraz Hertha získala štandardku z dobrej pozície z 25 metrov, keď Schwaab vo vzdušnom súboji zasiahol lakťom do tváre Wagnera.
     
    68
    Rüdiger zastavil snahu hostí svojím útočným faulom, Hertha tak môže trochu upokojiť hru a v pokoji rozohrať. Domáci tak pri lopte v postupných kombináciách.
     
    67
    Hertha evidentne ožila, síce stále viac bráni, hráči domácich však pristupujú do súbojov oveľa aktívnejšie a bojovnejšie. Momentálne sa hrá v strede ihriska.
     
    66
    Tak uvidíme, čo Stuttgart teraz podnikne, v druhom polčase bol totiž lepší a po jednom protiútoku inkasuje. Do konca však ešte času dosť, máme zarobené na zaujímavý záver zápasu.
     
    65
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Sandro Wagner.
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza John Heitinga, prichádza Peter Niemeyer.
    Salomon KALOU - 2:1
     
    64
    Hertha dala gól!
    Neuveriteľné! Hertha Berlín sa v druhom polčase prvý raz dostala k súperovej bráne a hneď je z toho vedúci gól! Domácim pomohol Rüdiger, ktorý neuspel na stopérskom výlete, keď na súperovej polovici stratil loptu. Hertha tak založila rýchly brejk a Stocker nahral na ľavú stranu Kalouovi, ktorý tak mohol postupovať priamo na Kirschbauma. V šestnástke si ešte obhodil Schwaaba, a potom SALOMON KALOU presnou strelou k ľavej žrdi obstrelil brankára a rozjasal tribúny – 2:1!
     
    62
    Stuttgart síce stále v prevahe, v posledných minútach sa ale hostia nedostávajú do blízkosti domácej brány či nebodaj do väčších šancí. Ku domácim sa škoda vyjadrovať, tí hrajú v druhom polčase naozaj slabo.
     
    61
    Domácim nevychádzajú ani individuálne akcie, po pravej strane sa totiž snažil predrať Schulz, v bežeckom súboji ho ale predčil Kostič. Schulz následne Kostiča nestíhal, a tak ho zozadu fauloval.
     
    60
    Po centri z rohu žiadne nebezpečenstvo nepríde, Ibiševič totiž fauloval v útočnom súboji. Tento útočník hostí sa v poslednej dobe veľmi trápi, v novom ročníku Bundesligy ešte neskóroval.
     
    59
    Hra ostane pred bránou Herthy, Sakai tam totiž na ľavej strane vyzval k centru Gentnera, ktorý už pred bránou hľadal Ibiševiča, Heitinga odhlavičkoval na roh.
     
    58
    Hertha sa snaží trochu dostať do hry, Kalou potiahol útok popri pravej postrannej čiare, to však bolo zo snahy domácich všetko. Po nepresnej prihrávke totiž o loptu prišli.
     
    57
    Hosogai ilustroval druhopolčasovú biedu domáceho tímu. Na útočnej polovici mal dostatok času i priestoru, miesto presnej prihrávky ale poslal center dopredu na ,,nikoho," loptu si tak bez problémov prebral Kirschbaum.
     
    56
    Po centri z rohu sa v šestnástke snažil presadiť Rüdiger, rozhodca však v jednom zo vzájomných súbojov hráčov videl faul od hostí, Hertha si teda bude môcť na malý moment odpočinúť. Hostia sú v druhom polčase zatiaľ jasne lepší, naopak, Hertha akoby doslova prestala hrať a koleduje si o gól.
     
    55
    Hostia stále oveľa aktívnejší, dobre to vymyslel Ibiševič, ktorý si na ľavej strane potiahol loptu na stred a pätičkou vysúval nabiehajúceho Sakaia, po jeho snahe z toho bude roh pre hostí.
     
    54
    Stuttgart je stále nebezpečnejší, domáci sú ako obarení! Klein prešiel po pravej strane a priťukol ešte do behu Kostičovi, ktorý poslal center do šestnástky, tam sa ale Ibiševič pred Kraftom nepresadil, ten totiž vybehol dobre a loptu si pokryl.
     
    53
    Na konci snahy hostí bol Kostič, pokus o nožničky mu ale nevyšiel. Loptu si tak potom prebral Kraft, domáci po pár minútach bránenia konečne pri lopte.
     
    52
    Piskot na tribúnach, Stuttgart totiž teraz zavrel Herthu v jej vlastnej šestnástke. Hostia sa síce k zakončeniu nedostali, domáci ale počas celej tejto doby neboli schopní oslobodiť sa spod drvivého tlaku.
     
    51
    Z ničoho nič prišla veľká šanca Stuttgartu! Sakai poslal nádherný presný center z ľavej strany na Wernera, ktorý hlavičkoval osamotený na päťke pri bližšej žrdi, Kraft loptu reflexívne vyboxoval, mal aj šťastie, že mierila do priestoru, kde stál brankár domácich!
     
    50
    Potvrdil to aj na druhej strane Gentner, keď mohol centrovať do šestnástky z pravej strany, prvou vecou ale bolo, že Ibiševič bol v šestnástke absolútne stratený a druhou to, že center bol veľmi nepresný a preletel cez celú šestnástku.
     
    49
    Hertha sa taktiež pokúsila pohroziť v útoku, Schulz to ale na pravej strane skúšal veľmi naivne, lopta mu napokon ušla až za bránkovú čiaru. Oba tímy sa zatiaľ v druhom polčase akoby nevedeli dostať do tempa.
     
    48
    Stuttgart prvý raz v druhom polčase v ucelenejšom útoku, keď Klein poslal diagonálny center na ľavú stranu k Sakaiovi, ten takmer vybojoval roh, loptu nakoniec ešte spred čiary odkopol Heitinga.
     
    47
    Hosťom ale takisto nevyšla ich rozohrávka, čo sa snažil využiť Ben-Hatira. Dostával sa do šestnástky po pravej strane, už to vyzeralo nádejne, v poslednej chvíli ho zastavil dobre postavený Klein.
     
    46
    Do druhého polčasu sme vstúpili bez zmien v zostavách tímov. Stuttgart pokazil svoju rozohrávku a svoju akciu tak mohli založiť domáci, Kaloua ale odzbrojil vracajúci sa Gentner.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1.polčase :

    Strely celkom : 10:4
    Strely na bránu : 7:3
    Rohové kopy : 3:1
    Držanie lopty : 43% – 57 %
     
    Skončil sa nám zaujímavý prvý polčas medzi Herthou Berlín a Stuttgartom. Hostia zápas začali skvele, keď sa rýchlym gólom dostali do vedenia, domáci ale odpovedali zásluhou premenenej penalty Kaloua. Sledujeme zvláštny zápas – ponúka nám dostatok šancí, dva góly, ale zároveň aj nepresnosti či individuálne chyby. Každopádne, je to veľmi zaujímavé, pričom v druhom polčase môžeme čakať ďalšie ofenzívne manévre – remíza obom trápiacim sa tímom totiž nič nerieši. Pri druhom polčase sa na vás teším od 21:31.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Po rohovom kope sa snažili hostia strelecky presadiť, ich snahu ale zastavil útočný faul. Rozhodca už zrejme prvý polčas čoskoro ukončí.
     
    45+1
    Obrana hostí pod veľkým tlakom, z čoho plynú následné chyby. Po jednej z nich mohol z pravej strany centrovať Beerens, Rüdiger s námahou odkopol na roh.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta.
    Beerens
     
    45
    Veľmi rušno aj na opačnej strane! Hostia predviedli rýchly brejk, na konci ktorého bol Beerens. Ten vypálil po centri Stockera z voleja z pravého rohu šestnástky, Kirschbaum loptu aj so šťastím na dvakrát vyrazil!
     
    44
    Stuttgart mohol polčas zakončiť v takom štýle, v akom ho začal, čiže s gólom! Hostia zahrávali po faule Heitingu štandardku z 25 metrov na osi ihriska a Kostič poslal ľahký oblúčik pred bránu Krafta. Ibiševič vybehol z ofsajdovej pasce a snažil sa hlavičkovať sám pred Kraftom, ten so šťastím zasiahol pravou nohou a loptu tak vyrazil do bezpečia!
     
    43
    Žltú kartu dostáva John Heitinga (Hertha BSC).
     
    42
    Stuttgart sa pokúsil o založenie útočnej akcie, tá sa ale skončila skôr, než sa vlastne začala. Obrana domácich si totiž prebrala nepresnú prihrávku na Ibiševiča.
     
    41
    Hertha mala teraz poriadne šťastie! Leitner na útočnej polovici obral v osobnom súboji o loptu Lustenbergera, vďaka čomu mohli na Krafta postupovať traja hráči hostí, rozhodca však správne signalizoval útočný faul Leitnera na Lustenbergera, preto bola akcia zastavená!
     
    40
    Domáci sa hnevajú na hlavného rozhodcu, zdalo sa totiž, že Klein v súboji s Beerensom odvrátil loptu na roh, napokon z toho ale bude odkop od brány Kirschbauma. Hostia hrajú v posledných minútach dosť pasívne.
     
    39
    Herthe nevyšla kombinácia pri pravej postrannej čiare, pri spracovaní lopty tam chyboval Ben-Hatira. Pomaly sa blížime k záveru polčasu, stav stále remízový.
     
    38
    Pekarík to vymyslel veľmi dobre, keď z náročnej pozície pri pravej postrannej čiare našiel v šestnástke Kaloua, ten sa v náročnej pozícii chrbtom k bráne snažil presadiť, proti dvojici obrancov ale neuspel.
     
    37
    Kalou odchádza za postrannú čiaru, vyzerá to na problémy s chrbticou. Zdá sa však, že po krátkom ošetrení bude môcť hrotový útočník Herthy a jeden z najlepších hráčov zápasu pokračovať.
     
    36
    Kalou po tvrdom súboji so Schwaabom ostáva ležať na trávniku, bude potrebovať lekárske ošetrenie. Domáci budú pevne dúfať, že Kalou bude môcť pokračovať, je to momentálne ich najnebezpečnejší útočník.
     
    35
    Pekarík teraz nezahral dobre, na pravej strane nezvládol obranný odkop, hostia mu však jeho láskavosť vrátili a posunuli loptu späť na kopačky domácich.
     
    34
    Hertha v posledných minútach častejšie pri lopte, domácim sa konečne rozohral aj útočný hrot Kalou a na hre je to vidno. Stuttgart ale hrá v obrane pomerne konsolidovane, až na výnimky nepúšťa domácich do veľkých šancí.
     
    33
    Veľmi tvrdý zákrok krajného obrancu hostí na Schulza, napokon sa to obíde bez karty. Domáci mali k dispozícii aspoň štandardku z výhodnej pozície, center ale odvrátil Schwaab.
     
    32
    Na druhej strane sa ozval druhý dnešný strelec Kalou, keď ťažil z akcie Beerensa – ten prenikol po pravej strane a na dvakrát odcentroval na úroveň bieleho bodu, odkiaľ Kalou hlavičkoval, mieril ale presne do priestoru, kde stál Kirschbaum.
     
    31
    Strelec prvého gólu Leitner zaútočil po ľavej strane, kde si vypýtal faul a zaujímavú štandardku pre hostí. Center do šestnástky ale hlavou odvrátil dobre postavený Pekarík.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Moritz Leitner (VfB Stuttgart).
     
    29
    Chvíľu sa nehrá, prebieha ošetrovanie jedného z hráčov v strede poľa. Ešte sa vrátim k striedaniu hostí – Gruezovi dnešný zápas naozaj nevyšiel, bol pri penaltovom faule a zrejme preto ho tréner z ihriska stiahol.
     
    28
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Carlos Gruezo, prichádza Timo Werner.
     
    28
    Z rohu nič zaujímavé nevzišlo, naopak, Hertha pohrozila na opačnej strane! Domáci podnikli rýchly brejk, Stocker potiahol loptu po ľavej strane a prihral pod seba do šestnástky Ben-Hatirovi, jeho strelu z prvej k bližšej žrdi kryl Kirschbaum!
     
    27
    Kraft musel teraz podržať domáci tím! Hostia podnikli nádhernú kombináciu – Sakai vysunul na pravej strane šestnástky Gentnera, ktorý loptu nádherne vrátil na hranicu šestnástky Kostičovi, jeho strelu z prvej k bližšej žrdi vytlačil Kraft s námahou na roh!
     
    26
    Center z rohu odvrátil hlavou Leitner, Hertha ale ostala pri lopte a vypracovala si ďalší náznak šanca, prudká strela Beerensa spoza šestnástky bola ale zablokovaná.
     
    25
    Domáci sú po vyrovnávajúcom góle aktívnejší, Schulz prenikol po ľavej strane a poslal strieľaný center do stredu šestnástky na Kaloua, pred ním v poslednej chvíli odvrátil na roh Schwaab.
     
    24
    Ben-Hatira je dnes pri lopte naozaj často, urputne bojuje a ťahá akcie Herthy, čo však z toho, keď okolo seba nemá spoluhráčov...aj teraz bojoval sám pred šestnástkou, kde v početnej presile napokon o loptu prišiel.
     
    23
    A pozor, domáci sú stále pri chuti! Po nevydarenej akcii hostí sa Hertha dostala do rýchleho protiútoku, ktorý stredom ihriska potiahol Ben-Hatira, pre ďalší postup však už nemal dostatok síl a tak sa pokúsil prekvapiť Kirschbauma strelou snáď z 30 metrov, brankár hostí bol pozorný.
    Salomon KALOU (pen) - 1:1
     
    22
    Hertha dala gól!
    Je vyrovnané, začíname odznova! SALOMON KALOU si postavil loptu na biely bod a s prehľadom sa trafil k ľavej žrdi, zatiaľ čo Kirschbaum sa už hádzal na opačnú stranu – 1:1!
    Penaltový zákrok
     
    21
    Bude z toho pokutový kop pre Herthu! Akcia začala u Kaloua, ktorý sa na útočnej polovici uvoľnil cez dvoch hráčov a vysunul na ľavej strane Stockera, ktorého tvrdú strelu Kirschbaum vyrazil. Pri pokuse o dorážku bol Stocker faulovaný Gruezom, je z toho penalta!
     
    20
    Kalou mohol vyrovnať! Doposiaľ neviditeľný útočný hrot Herthy si prebral peknú prihrávku na pravej strane, posunul si loptu do šestnástky a vypálil k bližšej žrdi, Kirschbaum loptu v perfektnom zákroku vyrazil!
     
    19
    Sympatická snaha Herthy, a znovu tam bol Ben-Hatira...Hosogai vybojoval loptu na útočnej polovici a vysunul na pravej strane voľného Ben-Hatiru, jeho krížny center ale kryl Kirschbaum.
     
    18
    Momentálne je to zo strany oboch tímov nesúrodé, navzájom si vymenili loptu v strede poľa po nepresných kombináciách. Je badať, že hrajú tímy v hernej nepohode a v zlom tabuľkovom postavení, pričom zároveň ide o dôležité body, svoje teda zohráva i nervozita.
     
    17
    Tak napokon sa Hertha dostala k streleckému pokusu, keď si loptu na ľavej strane vo vzdialenosti 25 metrov pripravil Beerens, trafil len spoluhráča Kaloua, ktorý stál v šestnástke. Kirschbaum tak stále bez vážnejšieho zásahu.
     
    16
    Hertha pri lopte, snaží sa prejsť na polovicu súpera postupnými prihrávkami. Chýba tomu ale väčší pohyb či myšlienka, zo strany domácich je to dosť statické.
     
    15
    Domáci dokázali prejsť cez stred poľa a takmer sa dostali aj do zakončenia, keď Skjelbred vysunul na ľavej strane Beerensa, ktorý mal dostatok priestoru na presný center, napokon loptu poslal len do miest, kde vo vzduchu kraľoval brankár Kirschbaum.
     
    14
    Najvýraznejším hráčom Herthy je dnes večer Ben-Hatira, chýba mu ale väčšia podpora spoluhráčov, keď si tento technicky disponovaný záložník často nemá s kým prihrať. Aj teraz bojoval pri pravej postrannej čiare, v početnej presile ale o loptu prišiel.
     
    13
    Hra sa opäť otočila na druhú polovicu, kde si hostia vypracovali zaujímavú štandardku, center Ben-Hatiru do šestnástky ale odvrátil vysoký stopér Rüdiger.
     
    12
    A Stuttgartu sa znovu podarilo pohroziť Herthe, keď z pravej strany odcentroval Kostič, na škodu hostí si ale v strede šestnástky pri zakončení zavadzali Ibiševič s Gentnerom, a tak loptu namierili len mimo brány.
     
    11
    Výborný Peter Pekarík, na pravej strane obrany si vyskočil pred Kostičom a hlavou odvrátil nebezpečný center. Hostia však stále ostávajú pri lopte, kombinujú na útočnej polovici.
     
    10
    Úvodný gól nám hru pekne otvoril, hrá sa naozaj hore-dole a diváci sa majú na čo pozerať. Momentálne si oba tímy po rušnej fáze trochu oddýchnu, hrá sa v strede poľa.
     
    9
    Nebezpečná akcia pred bránou Stuttgartu, kde hostia nepochopiteľne zaváhali pri vlastnej rozohrávke, čo využil Ben-Hatira a peknou pätičkou vysunul na pravej strane Stockera, ktorý miesto strely či presnej nahrávky volil center, ktorý si s prehľadom na päťke stiahol Kirschbaum.
     
    8
    Hra sa okamžite otočila na druhú stranu, kde zase štandardku zahrával Stuttgart, veľmi zaujímavo to centrom do šestnástky skúšal Kostič, Kraft bol pri výbehu dostatočne pozorný a napokon kryl loptu do svojej náruče.
     
    7
    Mohlo byť vyrovnané! Pekarík vybojoval na útočnej polovici štandardku, ktorú z pravej strany zahral Ben-Hatira a našiel pred päťkou voľného Lustenbergera, ktorý ale hlavičkou mieril tesne nad bránu!
     
    6
    Tak to je nepríjemný úvod pre Herthu, tá si ale presne takéto niečo pýtala, keďže bola v úvode pasívna a laxná pri bránení útokov hostí. Domáci budú musieť od začiatku doťahovať.
    Moritz LEITNER - 0:1
     
    5
    Stuttgart dal gól!
    Vidíme veľmi rýchly úvodný gól, ktorý zaznamenali hostia! Tí predviedli nádhernú akciu – Ibiševič pätičkou vysunul do úniku po ľavej strane Kleina, ten mal pred sebou voľný priestor a mohol si v pokoji pripraviť nahrávku do šestnástky. Klein napokon pred päťkou našiel MORITZA LEITNERA, ktorý loptu trafil z prvej ku vzdialenejšej žrdi – 0:1!
     
    4
    Videli sme prvú strelu mierenú do priestoru brány, keď sa po pravej strane predral Kostič a skúsil to spoza šestnástky, mieril však pomerne výrazne nad pravý horný roh brány. Kostič ale ilustroval väčšiu útočnú aktivitu hostí.
     
    3
    Domáci kapitán Lustenberger to teraz zahral vynikajúco, zmaril totiž rodiaci sa protiútok Stuttgartu, keď na vlastnej obrannej polovici skvelým sklzom obral o loptu prenikajúceho Ibiševiča, ten to zdá sa bude mať proti domácej obrane dnes ťažké.
     
    2
    Hostia prvý raz pri lopte, pokúšajú sa preniknúť cez prehustený stred poľa. Ibiševič ale v súboji s Heitingom neuspel, Stuttgart síce potom ešte ostal pri lopte, akciu hostí definitívne zastavil obranným odkopom Pekarík.
     
    1
    Hertha mala k dispozícii úvodný výkop a po obrannej rozohrávke poslal dlhý nákop dopredu stopér Heitinga, Beerens sa pri pravej postrannej čiare presadiť nedokázal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Zaplnený štadión už víta oba tímy, ktoré vstupujú na hraciu plochu. Domáci nastupujú vo svojich tradičných pruhovaných bielo-modrých dresoch, hostia v bielo-červenom. V Berlíne panuje naozaj príjemná atmosféra, tak verme, že k peknému futbalovému večeru prispeje aj atraktívny futbalový prejav z oboch strán.
     
    Príjemný dobrý večer vám prajem z Olympijského štadióna z hlavného mesta Nemecka. Dnes tu spoločne začneme 7.kolo nemeckej Bundesligy, v ktorom sa bude bojovať o dôležité body. Herta aj Stuttgart totiž v doterajšom priebehu sezóny nespĺňajú očakávania a sú pomerne blízko zostupovej zóny. Preto bude dôležitý každý jeden bod, pričom určite uvidíme bojovné a napínavé stretnutie. V zápase budeme sledovať aj slovenskú stopu, na pravom kraji obrany Herty sa totiž predstaví slovenský reprezentant Peter Pekarík. Príjemný športový zážitok vám praje Tomáš Schügerl!
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Heitinga, Lustenberger, Schulz – Hosogai – Beerens, Skjelbred, Stocker, Ben-Hatira – Kalou
    Náhradníci: Burchert (NB) – Hegeler, Ndjeng, Ronny, Niemeyer, Wagner, Haraguchi

    VfB Stuttgart: Kirschbaum – Klein, Schwaab, Rüdiger, Sakai – Gruezo, Romeu – Leitner, Gentner, Kostič – Ibiševič
    Náhradníci: Ulreich (NB) – Haggui, Niedermeier, Rausch, Maxim, Harnik, Werner

    Rozhodca: Aytekin – Brand, Achmüller.
     
    Príjemný piatkový večer všetkým fanúšikom nemeckého futbalu. Dnes štartuje 7.kolo najvyššej futbalovej súťaže Bundesliga. Moje meno je Tomáš Schügerl a ja vás budem sprevádzať súbojom medzi Hertha BSC a VfB Stuttgart. Úvodný výkop je naplánovaný na 20:30 na Olympiastadion Berlin v Berlíne.

    Hertha BSC

    Berlínsky klub nemá za sebou celkom úspešný vstup do tejto sezóny. Na svojom konte má Hertha len 5 bodov čo stačí na 15.miesto. V poslednom kole prehrali v Augsburgu 1:0. Najlepším strelcom tímu je Schieber, ktorý má na svojom konte 3 góly.

    VfB Stuttgart

    Hostia na tom však nie sú oveľa lepšie a s domácimi susedia v tabuľke. V tabuľke Bundesligy im patrí 15.miesto so ziskom 5 bodov. V poslednom kole dokázali doma zdolať Hannover pomerom 1:0. Najlepším strelcom je záložník Didavi, ktorý má na svojom konte 2 góly.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 22. Kalou (pen.), 64. Kalou (Stocker), 74. Beerens (Ben-Hatira) – 5. Leitner (Klein), 83. Wagner (vla.)

    Karty:   43. John Heitinga (HER), 82. Peter Pekarík (HER) – 30. Moritz Leitner (STU), 81. Vedad Ibiševič (STU)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Heitinga (66.Niemeyer), Lustenberger (C), Schulz – Hosogai – Beerens, Skjelbred, Stocker, Ben-Hatira (76.Hegeler) – Kalou (66.Wagner)
    Náhradníci: Burchert (NB) – Hegeler, Ndjeng, Ronny, Niemeyer, Wagner, Haraguchi

    VfB Stuttgart: Kirschbaum – Klein, Schwaab, Rüdiger, Sakai – Gruezo (28.Werner), Romeu (73.Harnik) – Leitner, Gentner (C), Kostič – Ibiševič
    Náhradníci: Ulreich (NB) – Haggui, Niedermeier, Rausch, Maxim, Harnik, Werner

    Rozhodca: Aytekin – Brand, Achmüller