Bayern – Stuttgart 2:0 (kon.) | Dortmund – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hertha – Mainz 1:3 (kon.) | Paderborn – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:1 (2:0)
SC Freiburg
Sobota 13.09.2014, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
    Oliver SORG - 3:1
     
    90+1
    Freiburg dal gól! Hosťom sa v prvej minúte nadstaveného času podarilo streliť aspoň čestný zásah a skorigovať tak nepriaznivý výsledok. Roman Weidenfeller tak v samom závere prišiel o čisté konto, ktoré mu presnou strelou z hranice pokutového územia pokazil OLIVER SORG.
    Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:0
     
    78
    Dortmund dal gól! O plnom bodovom zápise BVB v tomto stretnutí už nemôže nikto pochybovať, domáci vedú niečo viac ako desať minút pred koncom riadneho času už rozdielom triedy. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG bol na ihrisku sotva tri minúty, dostal prihrávku za chrbát obrany, preukázal svoje zrýchlenie a svoj samostatný nájazd zakončil presnou strelou!
    Shinji KAGAWA - 2:0
     
    41
    Dortmund dal gól! Dortmundu sa darí ešte pred polčasovým hvizdom poistiť svoje vedenie! Nepostaral sa o to nikto iný, ako SHINJI KAGAWA, ktorý z Dortmundu odchádzal vo famózne forme a zdá sa, že po dvoch rokoch sa v presne takej istej aj vrátil. Svoj skvelý výkon v prvom polčase okorenil gólovou strelou po prihrávke Adriána Ramosa.
    Adrián RAMOS - 1:0
     
    34
    Dortmund dal gól! Akoby som to domácim privolal, Borussia predviedla krásnu a priamočiaru kombináciu, po ktorej sa ujíma zaslúženého vedenia! Kagawa si opätovný debut v drese Dortmundu náramne užíva, krásnou prihrávkou vysunul Kevina Großkreutz, ktorý svojím prízemným centrom z ľavej strany našiel na prvej žrdi ADRIANA RAMOSA. Toho Borussia kupovala presne pre tieto situácie a kolumbijský zakončovateľ potvrdil, že sa v nich nezvykne mýliť!

    Michal Bakoš

    Góly: 34. Adrián Ramos, 41. Shinji Kagawa, 78. Pierre-Emerick Aubameyang – 90+1. Oliver Sorg

    Karty:   19. Sokratis (DOR) – 59. Marc-Oliver Kempf (FRE), 84. Pavel Krmaš (FRE), 85. Frantz (FRE), 87. Philipp Zulechner (FRE)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Subotić, Durm – Kehl, Jojić, Großkreutz, Kagawa, Mchitarjan – Ramos.
    Náhradníci: Langerak – Gyau, S. Bender, Schmelzer, Immobile, Aubameyang, Ginter.

    SC Freiburg: Bürki – Sorg, Günter, Krmaš, Kempf – Klaus, Höfler, Schmid, Darida, Schuster – Mehmedi.
    Náhradníci: Mielitz – Torrejón, Mitrović, Mujdža, Frantz, Philipp, Zulechner.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Seidel