Bayern – Stuttgart 2:0 (kon.) | Dortmund – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hertha – Mainz 1:3 (kon.) | Paderborn – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:1 (2:0)
SC Freiburg
Sobota 13.09.2014, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Dortmund potvrdil rolu favorita a v zápase s Freiburgom získal zaslúžené tri body, sa s vami lúčim a prajem ešte peknú sobotu. (17:22:00)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    Oliver SORG - 3:1
     
    90+1
    Freiburg dal gól! Hosťom sa v prvej minúte nadstaveného času podarilo streliť aspoň čestný zásah a skorigovať tak nepriaznivý výsledok. Roman Weidenfeller tak v samom závere prišiel o čisté konto, ktoré mu presnou strelou z hranice pokutového územia pokazil OLIVER SORG.
     
    88
    Zápas sa v záver poriadne kúskuje, z oboch strán sa už prakticky len dohráva a čaká na záverečný hvizd.
     
    87
    Žltú kartu dostává Philipp Zulechner (SC Freiburg).
     
    85
    Žltú kartu dostává Frantz (SC Freiburg).
     
    84
    Žltú kartu dostává Pavel Krmaš (SC Freiburg).
     
    81
    Pred nami je aj s nadstaveným časom ešte približne desať minút hry, o všetkom je už dávnejšie rozhodnuté.
     
    79
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Miloš Jojič, prichádza Sven Bender.
    Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:0
     
    78
    Dortmund dal gól! O plnom bodovom zápise BVB v tomto stretnutí už nemôže nikto pochybovať, domáci vedú niečo viac ako desať minút pred koncom riadneho času už rozdielom triedy. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG bol na ihrisku sotva tri minúty, dostal prihrávku za chrbát obrany, preukázal svoje zrýchlenie a svoj samostatný nájazd zakončil presnou strelou!
     
    74
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Adrián Ramos, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    73
    Do zakončenia v pokutovom území Freiburgu sa dostal Sokratis. Jeho hlavička však bola len akýmsi propagačným pokusom.
     
    71
    Roman Weidenfeller bez problémov ukryl do svojho náručia dlhý nákop hostí. Skúsená opora BVB sa pochopiteľne nikam neponáhľa a s rozohrávkou si dáva na čas.
    Ciro IMMOBILE
     
    67
    Tak, to mohol byť vstup do zápasu ako z veľkej knihy. Immobile sa pekne prebil do streleckej pozície, z ktorej však trafil len Bürkiho.
     
    63
    Za obrovského aplauzu odchádza z trávniku Kagawa, ktorého miesto zaujal Talian Immobile.
     
    61
    Henrich Mchitarijan dostal loptu na hranicu pokutového územia, s dobrou streleckou parketou však naložil katastrofálne, lopta mu vôbec nesadla.
     
    59
    Žltú kartu dostává Marc-Oliver Kempf (SC Freiburg).
     
    56
    Hostia z Freiburgu s pribúdcajúcim časom čoraz viac vystrkujú rožky. Radi by to v záverečnej polhodine duelu ešte Borussii znepríjemnili.
     
    53
    Po šanciach na oboch stranách sa opäť hra vrátila skôr do kľudnejšej roviny.
    Jonathan SCHMID
     
    51
    Po dlhočiznej dobe sa hra presťahovala do domácej šestnástky. Roman Weidenfeller musel opäť ukázať svoju triedu proti hlavičke Schmida, s ktorou si však bravúrne poradil.
    Adrián RAMOS
     
    50
    Už to mohlo byť 3:0! Druhý gólový zápas mal na kopačke Adrián Ramos, ktorý však v tomto prípade nebol úspešný, loptu poslal nad svätyňu Freiburgu.
     
    49
    Ku strele sa opäť dostal Shinji Kagawa, tentoraz však jeho strela nebola vôbec nebezpečná a pre brankára Freiburgu to bola malina.
     
    47
    V úvode druhého dejstva sa už nepodarilo Kagawovi na zadnej tyči zachytiť loptu smerujúcu za čiaru. Nasledovať bude len odkop od Bürkiho svätyne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom polčase vedie favorizovaný Dortmund nad Freiburgom 2:0. Za domácich sa strelecky presadili Ramos a Kagawa, teda dve letné posily. Domáci majú hru jasne pod kontrolou a zápas si užívajú. V druhom polčase budú dozaista chcieť svojich fanúšikov ešte nejaký tým gólom potešiť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nad rámec prvého dejstva sa bude hrať jednu minútu.
     
    44
    Domáci majú stretnutie jasne vo svojich rukách, ak opomenieme šancu Mehmediho zo samotného úvodu, Freiburg prakticky k ničomu nepustili.
     
    42
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Mehmedi, prichádza Philipp.
    Shinji KAGAWA - 2:0
     
    41
    Dortmund dal gól! Dortmundu sa darí ešte pred polčasovým hvizdom poistiť svoje vedenie! Nepostaral sa o to nikto iný, ako SHINJI KAGAWA, ktorý z Dortmundu odchádzal vo famózne forme a zdá sa, že po dvoch rokoch sa v presne takej istej aj vrátil. Svoj skvelý výkon v prvom polčase okorenil gólovou strelou po prihrávke Adriána Ramosa.
     
    39
    Bürki sa musel mať opäť na pozore. Jeho pripravenosť sa snažil preveriť Henrich Mchitarijan, jeho pokus však bol o pár centimetrov vyšší.
    GROßKREUTZ
     
    36
    Großkreutz si mohol do osobnej kolónky po asistencii zapísať aj presný zásah. Nemeckému reprezentantovi tento zápas mimoriadne chutí, no nepodarilo sa mu podčiarknuť svoj výkon gólom, loptu poslal nad bránu Freiburgu.
    Adrián RAMOS - 1:0
     
    34
    Dortmund dal gól! Akoby som to domácim privolal, Borussia predviedla krásnu a priamočiaru kombináciu, po ktorej sa ujíma zaslúženého vedenia! Kagawa si opätovný debut v drese Dortmundu náramne užíva, krásnou prihrávkou vysunul Kevina Großkreutz, ktorý svojím prízemným centrom z ľavej strany našiel na prvej žrdi ADRIANA RAMOSA. Toho Borussia kupovala presne pre tieto situácie a kolumbijský zakončovateľ potvrdil, že sa v nich nezvykne mýliť!
     
    32
    Borussia síce má výraznú územnú prevahu, no už dlhší čas sa nevie dostať k ničomu nebezpečnému.
     
    29
    Hraničnú situáciu posúdil postranný rozhodca dobre a správne odmával Freiburgu ofsajd.
     
    26
    Mchitarijanovi sa po pravej ruke rozbehol Piszczek, ktorému aj Armén smeroval svoju prihrávku, no tá nebola z kategória najvydarenejších.
     
    24
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách, no pozorne sformovaný obranný blok Freiburgu ich nechce pustiť ku svojmu pokutovému územiu.
    GROßKREUTZ
     
    22
    Großkreutz si opäť výborne nabehol na kolmicu, pred bránou si všimol Kagawu, ktorému sa snažil naservírovať loptu na zakončenie do odkrytej svätyne. Fantasticky však za svojho brankára zakročil Kempf, ktorý v sklze odvrátil na rohový kop.
     
    20
    Jeho rozohrávka však Freiburgu nevyšla podľa predstáv, loptu pohodlne odpratal z domácej šestnástky grécky stopér Sokratis.
     
    19
    Hostia majú k dispozícii priamy kop po faule Sokratisa, ktorý zaň bol potrestaný žltým napomenutím.
     
    17
    Domáci si vymieňajú v stredovej zóne krátke prihrávky a pripravujú si tak pozíciu na útok.
     
    15
    Šikovný Jojič si prebral rýchlu prihrávku a snažil sa zbaviť dvojice protihráčov, ktorí však využili svoju presilu a domáceho záložníka od lopty odstavili.
     
    12
    Dlhý nákop domácich narobil Bürkimu nečakane veľké starosti, o to viac, že v blízkosti brankára hostí bol aj Adrián Ramos. Hosťujúci gólman si však napokon poradil.
     
    11
    Po aktivite Kagawu mali domáci k dispozícii výhodu rohového kopu, no hosťujúcej obrane po ňom nedokázali podkúriť.
    GROßKREUTZ
     
    7
    Shinji Kagawa opäť v centre diania, tentoraz ukázal, čo je jeho najväčšia prednosť. Japonec krásnou prihrávkou vysunul do nájazdu Großkreutza, ktorý však zoči-voči Bürkimu nepochodil!
     
    4
    Staro-nová tvár v drese Borussie Dortmund Kagawa sa chcel pripomenúť miestnym fanúšikom hneď aj gólom. Strele japonského playmakera však chýbala presnosť.
     
    2
    Borussia sa nepoučila z posledného domáceho stretnutia a už v úvode pustila svojho súpera do veľkej šance. Teraz to však pre ňu dopadlo dobre, pretože Roman Weidenfeller zlikvidoval strelu Mehmediho.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Subotić, Durm – Kehl, Jojić, Großkreutz, Kagawa, Mchitarjan – Ramos.
    Náhradníci: Langerak – Gyau, S. Bender, Schmelzer, Immobile, Aubameyang, Ginter.

    SC Freiburg: Bürki – Sorg, Günter, Krmaš, Kempf – Klaus, Höfler, Schmid, Darida, Schuster – Mehmedi.
    Náhradníci: Mielitz – Torrejón, Mitrović, Mujdža, Frantz, Philipp, Zulechner.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Seidel.
     
    Po takmer dvojtýždňovej prestávke spôsobenej reprezentačnými povinnosťami a štartom nového kvalifikačného cyklu sa opäť o slovo hlási klubová scéna. V tomto online prenose sa bližšie pozrieme na atmosférou preslávený Westfálsky štadión, kde Borussia Dortmund privíta SC Freiburg.

    Zverenci Jurgena Kloppa majú v tejto sezóne jasný cieľ – prerušiť dvojročnú nadvládu mníchovského Bayernu a po dvoch rokoch tak opäť zasadnúť na ligový trón. Žlto-čierni za touto náročnou, no rozhodne nie nesplniteľnou úlohou, nevykročili správnou nohou. V premiérovom zápase nového ročníka totiž na domácom trávniku podľahli Leverkusenu, ktorý v tomto dueli strelil najrýchlejší presný zásah v histórii Bundesligy, 0:2. V Augsburgu to už bolo o inom. Dortmund sa dokázal tri krát strelecky presadiť, potom síce dostal dva zlepené góly a poriadne si tak skomplikoval záver, no o plný bodový zisk sa už pripraviť nenechal. Duel s Freiburgom by mal byť pre Borussiu Dortmund povinnou jazdou, ktorú však určite nebude režírovať Marco Reus. Ten sa v reprezentačnom zápase opäť smoliarsky zranil. V základnej zostave by ho mohol nahradiť navrátilec Kagawa, pre ktorého to bude prvý zápas za Borussiu po prestupe z Manchestru United.

    SC Freiburg zatiaľ v úvodných dvoch dueloch nového ročníku neukázal takmer nič, nula v kolónke strelených gólov hovorí za všetko. Na druhej strane, hostia iba raz inkasovali, a tak majú na konte jeden bod za remízu 0:0. Získaný bodík na horúcej pôde dortmundského favorita by určite Freiburg bral všetkými desiatimi, no hostia sú si veľmi dobre vedomí, že budú potrebovať nadpriemerný výkon všetkých svojich hráčov, aby mohli nad niečím takým uvažovať.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Bakoš

    Góly: 34. Adrián Ramos, 41. Shinji Kagawa, 78. Pierre-Emerick Aubameyang – 90+1. Oliver Sorg

    Karty:   19. Sokratis (DOR) – 59. Marc-Oliver Kempf (FRE), 84. Pavel Krmaš (FRE), 85. Frantz (FRE), 87. Philipp Zulechner (FRE)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Subotić, Durm – Kehl, Jojić, Großkreutz, Kagawa, Mchitarjan – Ramos.
    Náhradníci: Langerak – Gyau, S. Bender, Schmelzer, Immobile, Aubameyang, Ginter.

    SC Freiburg: Bürki – Sorg, Günter, Krmaš, Kempf – Klaus, Höfler, Schmid, Darida, Schuster – Mehmedi.
    Náhradníci: Mielitz – Torrejón, Mitrović, Mujdža, Frantz, Philipp, Zulechner.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Seidel