Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
koniec
Kanada
11:5 (3:1, 5:2, 3:2)
USA
Piatok 15.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    59:17
    Kanada dala gól!

    Posledný klinec do rakvy USA pridáva TYLER SOY. Asistencie: Jéremy Roy, Nick Merkley.
     
    56:09
    USA dalo gól!

    Spojené štáty znižujú náskok súpera na rozdiel piatich presných zásahov. V presilovke sa usadili pred Sawchenkom, ktorý proti strele THOMASA NOVAKA po vyšachovaní defenzívy nemal veľa šancí na zákrok. Asistencie Grant Gabriele, Brock Boeser.
     
    51:24
    USA dalo gól!

    Americkí hokejisti bleskovo odpovedajú. Presným zásahom sa o to postaral KARCH BACHMAN. Asistencia: Nicholas Swaney.
     
    50:53
    Kanada dala gól!

    MITCHELL STEPHENS predviedol úžasnú individuálnu akciu, počas ktorej bezproblémovo vnikol do útočnej tretiny, obišiel si celú defenzívu súpera, vylepšil si streleckú pozíciu a zakončil. Asistencia: Tyler Soy.
     
    42:04
    Kanada dala gól!

    Boj o finále sa nám mení na debakel! Prudká rana od modrej čiary skončila v sieti a už je zrejme definitívne po zápase. Úspešným strelcom je Gól strelil ADAM MUSIL. Asistencie: Connor Hobbs, Mitchell Stephens.
     
    39:25
    Kanada dala gól!

    Tak toto bola rana ako z dela! Kanada po rýchlom prechode do pásma vystrelila skutočne tvrdo a aj keď Jurisik puk jemne šuchol, gólu zabrániť nedokázal. Úspešným hráčom je LAWSON CROUSE. Bez asistencií.
     
    35:20
    Kanada dala gól!

    Domáci hráči opäť zvyšujú svoj náskok. Jurusik teraz vôbec nevedel, kde má puk, pretože ten nešťastne zrazil priamo pred bránku, kde bol úplne voľný TRAVIS KONECNY, a ten ho nekompromisne napálil do siete. Asistencie: Jansen Harkins, Mathew Barzal.
     
    32:16
    Kanada dala gól!

    Domáci hráči bleskovo odpovedajú! TRAVIS KONECNY dostal presnú prihrávku a s pukom sa vôbec nemaznal, ale ho tvrdo napálil do siete. Asistencie: Jansen Harkins, Ethan Bear.
     
    31:00
    USA dalo gól!

    Americkí hráči využívajú presilovku! Dostali sa do pásma, kde vyšachovali súperovu defenzívu a napokon presne zakončil TANNER LACZYNSKI. Asistencie: Troy Terry, Tory Dello.
     
    29:58
    Kanada dala gól!

    Kanada využíva presilovku a opäť zvyšuje svoj náskok! Popred bránku dostal prihrávku na pravú stranu DYLAN STROME a zakončil v podstate do prázdnej siete, pretože Sarthou sa nestihol presunúť. Asistencie: Nicolas Meloche, Connor Hobbs.
     
    28:15
    Kanada dala gól!

    Kanada vo štvorici proti štyrom Američanom zvyšuje svoj náskok! TYLER SOY poslal na súperovu bránku tvrdú strelu z uhla, ktorá sa skončila v sieti Sarthoua. Asistencie: Travis Konecny, Jéremy Roy.
     
    24:40
    USA dalo gól!

    Američanom sa podaril návrat do hry! Postaral sa o to nechytateľnou ranou BROCK BOESER, ktorý zamieril skutočne presne pod brvno a Sawchenko nemal šancu na zákrok. Asistencie: Dennis Yan, Thomas Novak.
     
    17:55
    Kanada dala gól!

    Kanada zvyšuje svoje vedenie vo vlastnom oslabení! Americkí hráči prepadli v defenzíve, čo využil JANSEN HARKINS, ktorý tvrdou ranou rozjasal svoju striedačku. Asistencie: Mitchell Stephens, Guillaume Brisebois.
     
    14:33
    Kanada dala gól!

    Kanada ide opäť do vedenia! Domáci hokejisti súpera v tejto chvíli úplne vyšachovali z hry a DYLAN STROME sa dostal k strele, ktorá znamená vedúc gól javorových listov. Asistencie: Mitchell Marner, Graham Knott.
     
    03:25
    USA dalo gól!

    Je vyrovnané! Hostí nebolo treba dlho presviedčať a takmer okamžite vyrovnávajú. Úplne vyšachovali kanadskú defenzívu a akciu zakončil ponad ležiaceho gólmana THOMAS NOVAK. Asistencie: Spencer Young, Grant Gabriele.
     
    00:50
    Kanada dala gól!

    Javorové listy idú bleskovo do vedenia! Po veľmi aktívnom útočení sa napokon presunuli priamo pred bránku, kde DYLAN STROME na dvakrát prekonal amerického gólmana. Asistencie: Michell Marner, Graham Knott.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 1. Strome (Marner, Knott), 15. Strome (Marner, Knott), 18. Harkins (Stephens, Brisebois), 29. Soy (Konecny, Roy), 30. Strome (Meloche, Hobbs), 33. Konecny (Harkins, Bear), 36. Konecny (Harkins, Barzal), 40. Crouse, 43. Musil (Hobbs, Stephens), 51. Stephens (Soy), 60. Soy (Roy, Merkley) – 4. Novak (Young, Gabriele), 25. Boeser (Yan, Novak), 31. Laczynski (Terry, Dello), 52. Bachman (Swaney), 57. Novak (Gabriele, Boeser)


    Kanada: Sawchenko (Both) – J. Roy (A), Spencer, Brisebois, Meloche, Bear, Hobbs – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Marner, Strome, Knott – Konecny, Barzal, Harkins – Soy, Stephens, Musil
    USA: Sarthou (30. Jurusik) – Wilkie, Dello (A), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Gates, Young – Yan, Novak, Boeser (C) – Jackson, Laczynski, Terry – Filipe, More, Swaney – Bachman, Foley, Smith

    Rozhodca: D. Konc, J. Konc – Kacej, Tvrdoň