Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
koniec
Kanada
11:5 (3:1, 5:2, 3:2)
USA
Piatok 15.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    Je koniec, neuveriteľná semifinálová prestrelka sa skončil jasným triumfom Kanady, ktorá sa teší na finále. Američania si zahrajú o tretie miesto.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (19:39:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:17
    Kanada dala gól!

    Posledný klinec do rakvy USA pridáva TYLER SOY. Asistencie: Jéremy Roy, Nick Merkley.
     
    58:26
    Neúnavná Kanada ešte chcela ísť do útoku, ale napokon jej zámer nevyšiel. Američania domáci tím odzbrojili hneď za modrou čiarou a z ofenzívnej akcie nebolo nič.
     
    58:00
    Do konca zápasu ostávajú iba dve minúty. Na ľadovej ploche je všetko rozhodnuté a zápas sa už iba dohráva.
     
    57:20
    Americkí hokejisti si teda na svoje konto pripisujú úspešnú presilovku. Aj napriek tomu ich to už ale do finále neteleportuje.
     
    56:09
    USA dalo gól!

    Spojené štáty znižujú náskok súpera na rozdiel piatich presných zásahov. V presilovke sa usadili pred Sawchenkom, ktorý proti strele THOMASA NOVAKA po vyšachovaní defenzívy nemal veľa šancí na zákrok. Asistencie Grant Gabriele, Brock Boeser.
     
    55:05
    Kanada sa bude brániť! Podrazením sa previnil Brisebois.
     
    54:09
    Američania už medzičasom hrajú v plnom počte. Dokázali sa ubrániť presilovke Kanady, no už im to zrejme môže byť aj jedno.
     
    53:29
    Presilovka Kanady sa pomaly blíži ku koncu, no na ľadovej ploche to nevyzerá tak, že by ju mali domáci hráči využiť. Puk je ďaleko od bránky USA.
     
    53:02
    Americkí hokejisti sa aj naďalej snažia brániť a neinkasovať ďalšie presné zásahy. Diváci dnes už videli 14 gólov, čo zrejme čakal iba málokto.
     
    52:37
    Kanada hrá presilovku, ale počas nej sa aktivitou "pretrhnúť" určite nemusí. Domáci hráči majú duel plne pod kontrolou, no aj napriek tomu nezabúdajú na ofenzívu.
     
    51:47
    USA sa bude brániť! Bachman vylúčený na dve minúty za držanie.
     
    51:24
    USA dalo gól!

    Americkí hokejisti bleskovo odpovedajú. Presným zásahom sa o to postaral KARCH BACHMAN. Asistencia: Nicholas Swaney.
     
    50:53
    Kanada dala gól!

    MITCHELL STEPHENS predviedol úžasnú individuálnu akciu, počas ktorej bezproblémovo vnikol do útočnej tretiny, obišiel si celú defenzívu súpera, vylepšil si streleckú pozíciu a zakončil. Asistencia: Tyler Soy.
     
    50:01
    Sawchenko ani teraz so zákrokom nemal problém, ale hru pre istotu prerušil. Puk smerujúci po ľade sa totiž nebezpečne krútil, a tak kanadský gólman nič neriskoval.
     
    49:35
    Americkým hokejistom sa snaha uprieť nedá, ale v zakončení sú stále neúspešní. Kanada sa veľmi dobre bráni a do šancí ich nepúšťa.
     
    48:55
    Sawchenko sa s ničím zbytočne nebabre. Puk na neho aj teraz smeroval z ľavej strany od mantinelu, ale gólman USA ho iba pohodlne zblokoval na ochrannú sieť.
     
    47:56
    Američania sa stále tlačia do zakončenia. Teraz bol pred bránkou úplne voľný Young, ale prihrávka na neho bola príliš prudká a v sieti neskončila.
     
    47:28
    Sawchenko si prilepšil štatistiku. Vo svojej moci pohodlne schoval ranu súpera z ľavej strany od mantinelu, ktorá ho ale prekvapiť určite nemohla.
     
    46:32
    Hre teraz trochu chýba celistvosť. Puk síce lieta zo strany na stranu, ale ani jeden z tímov ho nevie skrotiť a vymyslieť súvislejšiu akciu.
     
    45:40
    Do útoku chceli ísť aj Američania. Puk tam síce dostali, ale následná strela bola veľmi nepresná a skončila iba mimo priestoru bránky na mantineli.
     
    44:56
    Kanadskí hokejisti aj napriek stavu neprestávajú so svojou aktivitou. Aj v tomto prípade sa natlačili do zakončenia, ale gólman USA si dal pozor.
     
    43:39
    Američania sú určite sklamaní, no bojujú ďalej. Takýto výsledok si rozhodne nezaslúžili a naďalej predvádzajú peknú hru.
     
    42:46
    Američania ešte stále nič nevzdávajú. Takmer okamžite sa presunuli do útoku, kde ale bola ich strela zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    42:04
    Kanada dala gól!

    Boj o finále sa nám mení na debakel! Prudká rana od modrej čiary skončila v sieti a už je zrejme definitívne po zápase. Úspešným strelcom je Gól strelil ADAM MUSIL. Asistencie: Connor Hobbs, Mitchell Stephens.
     
    41:52
    Kanaďania teraz poriadne postrašili amerických hokejistov, ktorí mali čo robiť, aby ustáli situáciu za bránkou. Spoza nej poslali hráči javorových listov puk priamo pred Jurisika, ktorý ho ale úspešne prikryl.
     
    40:43
    Tretia tretina sa začala opäť rýchlym hokejom, z ktorého ale zatiaľ nevie vyťažiť ani jeden z tímov. Puk iba lieta zo strany na stranu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla úžasný gólový kolotoč, ktorý nasvedčuje, že do finále smeruje Kanada.

    Druhá tretina sa začne približne o 19:07.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:25
    Kanada dala gól!

    Tak toto bola rana ako z dela! Kanada po rýchlom prechode do pásma vystrelila skutočne tvrdo a aj keď Jurisik puk jemne šuchol, gólu zabrániť nedokázal. Úspešným hráčom je LAWSON CROUSE. Bez asistencií.
     
    38:41
    Harkins bol v podobnej situácii opäť! Barzal sa snažil puk spoza bránky prepasírovať okolo tyče až za čiaru, no úspešný nebol. Harkins potom chcel ešte puk vydolovať spod brankára, ale rozhodca hru prerušil.
     
    38:16
    Rozhodca musel na ľade krotiť emócie. Harkins vletel do amerického gólmana, no situáciu jeden z hlavných arbitrov napokon upokojil a bola z toho iba strkanica.
     
    37:20
    Medzičasom sa nám začala posledná trojminútovka tejto tretiny. Puk lieta zo strany na stranu a hra sa vôbec neprerušuje.
     
    36:40
    V Piešťanoch sa skutočne dejú zaujímavé veci. Hráči oboch celkov to na ľade roztočili a aj keď Kanada jasne vyhráva, zápas sa ešte ani zďaleka nekončí.
     
    35:20
    Kanada dala gól!

    Domáci hráči opäť zvyšujú svoj náskok. Jurusik teraz vôbec nevedel, kde má puk, pretože ten nešťastne zrazil priamo pred bránku, kde bol úplne voľný TRAVIS KONECNY, a ten ho nekompromisne napálil do siete. Asistencie: Jansen Harkins, Mathew Barzal.
     
    34:19
    Hráči si aj naďalej nič nedarujú a pokúšajú sa dosiahnuť ďalšie presné zásahy. Brankári majú čo robiť, aby situácie ustáli.
     
    33:49
    V rozpätí piatich minút sme videli štyri góly. Diváci, ktorí prišli na toto stretnutie, sa teda rozhodne nemajú na čo sťažovať. Mimoriadne spokojní musia byť aj skauti.
     
    32:16
    Kanada dala gól!

    Domáci hráči bleskovo odpovedajú! TRAVIS KONECNY dostal presnú prihrávku a s pukom sa vôbec nemaznal, ale ho tvrdo napálil do siete. Asistencie: Jansen Harkins, Ethan Bear.
     
    31:56
    Americkí hráči sú teda späť v hre. O finále sa bojuje až do poslednej sekundy, a tak ešte Kanada rozhodne nemá nič isté.
     
    31:00
    USA dalo gól!

    Americkí hráči využívajú presilovku! Dostali sa do pásma, kde vyšachovali súperovu defenzívu a napokon presne zakončil TANNER LACZYNSKI. Asistencie: Troy Terry, Tory Dello.
     
    30:46
    Kanada sa bude brániť! Jéremy Roy je vylúčený za hrubosť.
     
    29:58
    Zmena v bránke USA. Odchádza Sarthou, nahradí ho Jurusik.
     
    29:58
    Kanada dala gól!

    Kanada využíva presilovku a opäť zvyšuje svoj náskok! Popred bránku dostal prihrávku na pravú stranu DYLAN STROME a zakončil v podstate do prázdnej siete, pretože Sarthou sa nestihol presunúť. Asistencie: Nicolas Meloche, Connor Hobbs.
     
    29:23
    Hra je skutočne zaujímavá. Kanada už medzičasom dohráva presilovku a pokúša sa prekvapiť súpera, ale Američania sa zatiaľ držia a strelu na bránku nepúšťajú.
     
    28:15
    Kanada dala gól!

    Kanada vo štvorici proti štyrom Američanom zvyšuje svoj náskok! TYLER SOY poslal na súperovu bránku tvrdú strelu z uhla, ktorá sa skončila v sieti Sarthoua. Asistencie: Travis Konecny, Jéremy Roy.
     
    27:58
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje za držanie Dello.
     
    27:00
    Kanada hrá vo štvorici. Hostia aj naďalej útočia a pokúšajú sa o vyrovnanie.
     
    26:35
    Kanada bude hrať chvíľu v trojici! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Crouse.
     
    25:46
    Hosťujúci hráči majú skvelú príležitosť na vyrovnanie, ale Kanada im ju vôbec neuľahčuje. Domáci tím sa pozorne bráni a puk drží čo najďalej od Sawchenka.
     
    25:00
    Kanada sa bude brániť! Musil si odpyká dvojminútový trest za vrazenie na mantinel.
     
    24:40
    USA dalo gól!

    Američanom sa podaril návrat do hry! Postaral sa o to nechytateľnou ranou BROCK BOESER, ktorý zamieril skutočne presne pod brvno a Sawchenko nemal šancu na zákrok. Asistencie: Dennis Yan, Thomas Novak.
     
    23:59
    Kanada sa musí brániť. Hostia sú v horšej pozícii a nechcú hrať o tretie miesto, a tak sa snažia o druhý gól v Sawchenkovej sieti. Zatiaľ bezúspešne.
     
    23:38
    Tak toto bol ukážkový bodyček hostí! Na útočnej modrej čiare ho schytal Harkins, ktorý má čo robiť, aby sa rozdýchal, zorientoval a odišiel na striedačku.
     
    22:59
    Kanaďania sú naďalej veľmi aktívni. Skúsili to rýchlym prechodom popri mantineli, no následné zakončenie im už nevyšlo.
     
    22:35
    Hra sa prerušila až teraz, aj to preto, lebo pri zápale hry puk vyletel mimo hracej plochy. Rozhodca dostane nový kus čiernej gumy a môže sa pokračovať.
     
    21:54
    Od začiatku tejto tretiny sa ešte stále neprerušovalo. Hráči lietajú po ľade zo strany na stranu a nič si nedarujú. Ani góly.
     
    20:45
    Americkí hokejisti prvú hrozbu odvrátili a presunuli sa do útoku. Tam ale nevymysleli vôbec nič, pretože o puk rýchlo prišli.
     
    20:16
    Kanadskí hokejisti začali túto časť hry aktívnejšie a okamžite sa dostali k ohrozeniu bránky. Bolo to síce iba od mantinelu z ľavej strany, no Sarthou musel aj napriek tomu zasahovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina semifinálového duelu Kanady s USA je minulosťou. Videli sme v nej atraktívny hokej, ktorý ale čo sa gólov týka zatiaľ vychádza lepšie v prospech Kanady. Oba celky sú ale veľmi aktívne a vyhrať môže ešte ktokoľvek.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:16.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:24
    Kanada hrá v plnom počte, ale túto oslabovku ľutovať rozhodne nebude.
     
    18:28
    Kanaďanom sa podarilo skórovať aj v početnej nevýhode, v ktorej však ostanú aj naďalej. USA sa snaží o rýchlu odpoveď.
     
    17:55
    Kanada dala gól!

    Kanada zvyšuje svoje vedenie vo vlastnom oslabení! Americkí hráči prepadli v defenzíve, čo využil JANSEN HARKINS, ktorý tvrdou ranou rozjasal svoju striedačku. Asistencie: Mitchell Stephens, Guillaume Brisebois.
     
    17:24
    Kanada sa bude brániť! Meloche vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    16:06
    Prvá tretina sa nám chýli ku koncu, ale hráči ešte ani zďaleka nepoľavujú. Puk lieta zo strany na stranu, ale gólmani sú stále pozorní.
     
    15:13
    Američania sa teraz pekne vyhli ofsajdu, k zakončeniu sa však napokon nedostali. Puk na poslednú chvíľu skĺzol z ich hokejok.
     
    14:33
    Kanada dala gól!

    Kanada ide opäť do vedenia! Domáci hokejisti súpera v tejto chvíli úplne vyšachovali z hry a DYLAN STROME sa dostal k strele, ktorá znamená vedúc gól javorových listov. Asistencie: Mitchell Marner, Graham Knott.
     
    14:08
    Hra je skutočne tvrdá a hráči si nič nedarujú. Výber Kanady aj USA potvrdzuje, že pre svet odchováva tých najlepších hokejistov.
     
    13:07
    Dobrý protiútok ale podnikli aj Američania! Yan bol na jeho konci, no Sawchenko napokon situáciu ustál. Puk zastavil svojím ľavým betónom.
     
    12:50
    Zdá sa nám, že Kanada je v týchto chvíľach o čosi aktívnejšia. S pukom už niekoľkýkrát v rade nakorčuľoval pred Sarthoua, no ten si vždy poradil.
     
    12:02
    Protiútok síce hráčom javorových listov vyšiel, no v zakončení už proti gólmanovi USA nepochodili. Stále rovnaký scenár na oboch stranách.
     
    11:45
    Hrá sa bez prerušenia, a to už niekoľko minút. Puk si na hokejky vzala Kanada, ktorá sa pokúša zamieriť do rýchleho protiútoku.
     
    10:58
    Brisebois sa teraz skutočne obetoval! Hodil sa do dráhy puku, ktorý tvrdo smeroval na Sawchenka. Na striedačku odkorčuľoval s bolestivým výrazom v tvári.
     
    10:37
    Puk lieta zo strany na stranu, ale gól v týchto chvíľach nevidíme. Hráči oboch tímov sa oň síce pokúšali niekoľkokrát, no brankári sú veľkými oporami.
     
    09:48
    Američania sa opäť v rýchlosti natlačili pred bránku. Skúšal to Yan, ale puk do siete popri ľavej žrdi nedostal. Sawchenko bol pozorný.
     
    09:12
    Opäť sa hrá dlho bez prerušenia, no špičkovým výberom to zjavne žiaden problém nerobí. Hráči oboch celkov korčuľujú hore-dole po ľade a naďalej sú veľmi aktívni.
     
    08:18
    Hra je veľmi rýchla a atraktívna, hráči oboch celkov skutočne potvrdzujú kvalitu jednotlivých tímov. Američania sa teraz rýchlo presunuli do útoku, ale hneď za modrou čiarou boli od puku odstavení.
     
    07:25
    Americkí hokejisti poslali puk iba cez všetky čiary, je z toho teda zakázané uvoľnenie a striedať nemôžu.
     
    07:12
    Kanaďania teraz skutočne pridali na aktivite a pokúšajú sa pred bránkou niečo vymyslieť. Hostia sa musia brániť, no zvládajú to bez najmenšieho zaváhania.
     
    6:38
    Nádherná útočná akcia USA sa takmer skončila gólom! Trojica útočníkov v bielych dresoch teraz vyškolila kompletne celú formáciu Kanady, na konci akcie bol Tanner, ktorý zblízka Sawchenka neprekonal!
     
    06:20
    Naopak, Kanada po čase zamierila do zaujímavého protiútoku. Na jeho konci sa ale hráči s pukom veľmi nehrali a priamo ho vystrelili, s čím nemal gólman USA žiaden problém.
     
    05:50
    Kanadský gólman musí naďalej odolávať tlaku súpera. Sawchenko má čo robiť, no pomáha mu aj defenzíva, ktorá teraz Američaon do zakončenia vôbec nepúšťa.
     
    04:49
    Naďalej sa pokračuje veľmi aktívne na oboch stranách. Pri puku sú Američania, ktorí sa pokúšajú prekvapiť Sawchenka, ale ten je zatiaľ pozorný.
     
    4:05
    Tak to je úvod zápasu ako hrom! Hráči oboch tímov sú veľmi motivovaní a odhodlaní postúpiť do finále, čo nasvedčuje nie len rýchly hokej, ale aj skoré góly.
     
    03:25
    USA dalo gól!

    Je vyrovnané! Hostí nebolo treba dlho presviedčať a takmer okamžite vyrovnávajú. Úplne vyšachovali kanadskú defenzívu a akciu zakončil ponad ležiaceho gólmana THOMAS NOVAK. Asistencie: Spencer Young, Grant Gabriele.
     
    02:20
    Karch Bachman šikovne vypichol puk v strede ihriska a vydal sa na útočný výpad, jeho strelu švihom Sawchenko ešte tečoval, puk končí na jeho pravej žrdi!
     
    01:38
    Semifinále sa začalo skutočne zaujímavým spôsobom. Kanaďania vyhrávajú už po úvodnej minúte hry, no o ničom ešte rozhodnuté určite nie je.
     
    00:50
    Kanada dala gól!

    Javorové listy idú bleskovo do vedenia! Po veľmi aktívnom útočení sa napokon presunuli priamo pred bránku, kde DYLAN STROME na dvakrát prekonal amerického gólmana. Asistencie: Michell Marner, Graham Knott.
     
    00:22
    Kanadskí hokejisti vyhrali úvodné vhadzovanie a okamžite sa aktívne natlačili do zakončenia. V tom ale úspešný neboli a rozhodca navyše odpískal postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Sawchenko (Both) – J. Roy (A), Spencer, Brisebois, Meloche, Bear, Hobbs – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Marner, Strome, Knott – Konecny, Barzal, Harkins – Soy, Stephens, Musil

    USA: Sarthou (Jurusik) – Wilkie, Dello (A), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Gates, Young – Yan, Novak, Boeser (C) – Jackson, Laczynski, Terry – Filipe, More, Swaney – Bachman, Foley, Smith

    Rozhodca: D. Konc, J. Konc – Kacej, Tvrdoň.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní prestížneho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup. Základné skupiny sú už za nami, a tak nás čaká vyraďovacia časť. V tomto textovom prenose si podrobne priblížime dianie na ľade medzi výbermi mladíkov z Kanady a USA, pre ktorých je to jeden z najdôležitejších zápasov na turnaji. Z tohto semifinále totiž môže do finálového boja postúpiť iba jeden, porazený tím si tak zahrá o 3. miesto.


    Kanadskí hokejisti odohrali základnú skupinu B, v ktorej ale premožiteľa nenašli. Postupne si sily zmerali so Švajčiarmi, Švédmi a Slovákmi, no ani jednému z tímov nedovolili, aby ich ubral o body, a tak ich bodový zisk činí na prvej priečke tabuľky najvyššiemu možnému počtu 9 bodov s celkovým skóre 15:3. Zaujímavosťou je, že Kanada vyhrala všetky zápasy jednotným skóre 5:1.

    Zápasy:
    Kanada U18 – Švajčiarsko U18 5:1
    Kanada U18 – Švédsko U18 5:1
    Kanada U18 – SLovensko U18 5:1


    Americkí hokejisti odohrali základnú skupinu A v Břeclavi, kde v troch zápasoch iba raz prehrali, a tak im so ziskom 6 bodov patrí druhá priečka, čo znamená, že v semifinále sa stretnú s víťazom B-skupiny (Kanadou). Hráčom USA sa nedarilo hneď v prvom skupinovom zápase, v ktorom podľahli Čechom, no ďalšie dva duely už zvládli – najskôr zdolali Rusko, a potom aj Fínsko. Ich celkové skóre je 18:12.

    Zápasy USA:
    USA U18 – Česko U18 2:4
    USA U18 – Rusko U18 7:4
    USA U18 – Fínsko U18 9:4
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 1. Strome (Marner, Knott), 15. Strome (Marner, Knott), 18. Harkins (Stephens, Brisebois), 29. Soy (Konecny, Roy), 30. Strome (Meloche, Hobbs), 33. Konecny (Harkins, Bear), 36. Konecny (Harkins, Barzal), 40. Crouse, 43. Musil (Hobbs, Stephens), 51. Stephens (Soy), 60. Soy (Roy, Merkley) – 4. Novak (Young, Gabriele), 25. Boeser (Yan, Novak), 31. Laczynski (Terry, Dello), 52. Bachman (Swaney), 57. Novak (Gabriele, Boeser)


    Kanada: Sawchenko (Both) – J. Roy (A), Spencer, Brisebois, Meloche, Bear, Hobbs – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Marner, Strome, Knott – Konecny, Barzal, Harkins – Soy, Stephens, Musil
    USA: Sarthou (30. Jurusik) – Wilkie, Dello (A), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Gates, Young – Yan, Novak, Boeser (C) – Jackson, Laczynski, Terry – Filipe, More, Swaney – Bachman, Foley, Smith

    Rozhodca: D. Konc, J. Konc – Kacej, Tvrdoň