Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
koniec
Kanada
11:5 (3:1, 5:2, 3:2)
USA
Piatok 15.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    Je koniec, neuveriteľná semifinálová prestrelka sa skončil jasným triumfom Kanady, ktorá sa teší na finále. Američania si zahrajú o tretie miesto.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (19:39:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:17
    Kanada dala gól!

    Posledný klinec do rakvy USA pridáva TYLER SOY. Asistencie: Jéremy Roy, Nick Merkley.
     
    58:26
    Neúnavná Kanada ešte chcela ísť do útoku, ale napokon jej zámer nevyšiel. Američania domáci tím odzbrojili hneď za modrou čiarou a z ofenzívnej akcie nebolo nič.
     
    58:00
    Do konca zápasu ostávajú iba dve minúty. Na ľadovej ploche je všetko rozhodnuté a zápas sa už iba dohráva.
     
    57:20
    Americkí hokejisti si teda na svoje konto pripisujú úspešnú presilovku. Aj napriek tomu ich to už ale do finále neteleportuje.
     
    56:09
    USA dalo gól!

    Spojené štáty znižujú náskok súpera na rozdiel piatich presných zásahov. V presilovke sa usadili pred Sawchenkom, ktorý proti strele THOMASA NOVAKA po vyšachovaní defenzívy nemal veľa šancí na zákrok. Asistencie Grant Gabriele, Brock Boeser.
     
    55:05
    Kanada sa bude brániť! Podrazením sa previnil Brisebois.
     
    54:09
    Američania už medzičasom hrajú v plnom počte. Dokázali sa ubrániť presilovke Kanady, no už im to zrejme môže byť aj jedno.
     
    53:29
    Presilovka Kanady sa pomaly blíži ku koncu, no na ľadovej ploche to nevyzerá tak, že by ju mali domáci hráči využiť. Puk je ďaleko od bránky USA.
     
    53:02
    Americkí hokejisti sa aj naďalej snažia brániť a neinkasovať ďalšie presné zásahy. Diváci dnes už videli 14 gólov, čo zrejme čakal iba málokto.
     
    52:37
    Kanada hrá presilovku, ale počas nej sa aktivitou "pretrhnúť" určite nemusí. Domáci hráči majú duel plne pod kontrolou, no aj napriek tomu nezabúdajú na ofenzívu.
     
    51:47
    USA sa bude brániť! Bachman vylúčený na dve minúty za držanie.
     
    51:24
    USA dalo gól!

    Americkí hokejisti bleskovo odpovedajú. Presným zásahom sa o to postaral KARCH BACHMAN. Asistencia: Nicholas Swaney.
     
    50:53
    Kanada dala gól!

    MITCHELL STEPHENS predviedol úžasnú individuálnu akciu, počas ktorej bezproblémovo vnikol do útočnej tretiny, obišiel si celú defenzívu súpera, vylepšil si streleckú pozíciu a zakončil. Asistencia: Tyler Soy.
     
    50:01
    Sawchenko ani teraz so zákrokom nemal problém, ale hru pre istotu prerušil. Puk smerujúci po ľade sa totiž nebezpečne krútil, a tak kanadský gólman nič neriskoval.
     
    49:35
    Americkým hokejistom sa snaha uprieť nedá, ale v zakončení sú stále neúspešní. Kanada sa veľmi dobre bráni a do šancí ich nepúšťa.
     
    48:55
    Sawchenko sa s ničím zbytočne nebabre. Puk na neho aj teraz smeroval z ľavej strany od mantinelu, ale gólman USA ho iba pohodlne zblokoval na ochrannú sieť.
     
    47:56
    Američania sa stále tlačia do zakončenia. Teraz bol pred bránkou úplne voľný Young, ale prihrávka na neho bola príliš prudká a v sieti neskončila.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 1. Strome (Marner, Knott), 15. Strome (Marner, Knott), 18. Harkins (Stephens, Brisebois), 29. Soy (Konecny, Roy), 30. Strome (Meloche, Hobbs), 33. Konecny (Harkins, Bear), 36. Konecny (Harkins, Barzal), 40. Crouse, 43. Musil (Hobbs, Stephens), 51. Stephens (Soy), 60. Soy (Roy, Merkley) – 4. Novak (Young, Gabriele), 25. Boeser (Yan, Novak), 31. Laczynski (Terry, Dello), 52. Bachman (Swaney), 57. Novak (Gabriele, Boeser)


    Kanada: Sawchenko (Both) – J. Roy (A), Spencer, Brisebois, Meloche, Bear, Hobbs – Crouse, N. Roy, Merkley (A) – Marner, Strome, Knott – Konecny, Barzal, Harkins – Soy, Stephens, Musil
    USA: Sarthou (30. Jurusik) – Wilkie, Dello (A), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Gates, Young – Yan, Novak, Boeser (C) – Jackson, Laczynski, Terry – Filipe, More, Swaney – Bachman, Foley, Smith

    Rozhodca: D. Konc, J. Konc – Kacej, Tvrdoň