Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Rusko
Piatok 15.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    Zápas sa skončil triumfom ruského tímu, ktorý teda skončil na siedmom mieste. Slováci sú aj tento rok poslední.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko – Patrik Kolesár
    Rusko – Anton Krasotkin

    To je od nás z tohto zápasu všetko, ďakujeme za pozornosť a pozývame vás ešte sledovať ostatné duely turnaja na webe Onlajny.eu. (16:06:00)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Slováci síce hrajú presilovú hru, ale na ľadovej ploche to tak vôbec nevyzerá. Naši hokejisti sa nedokážu s pukom nadlhšie udržať pred bránkou, a tak sa stav už asi meniť nebude.
     
    59:25
    Dnešné stretnutie sleduje 287 divákov.
     
    58:52
    Rusko sa bude brániť! V samom závere ho oslabil Bjakin.
     
    58:49
    Slovensko sa pokúsilo puk zaviesť do útoku, ale nepomohlo mu to. Rusi sú veľmi koncentrovaní a odmietajú inkasovať.
     
    58:10
    Brankár Slovenska musel zasahovať aj v tomto prípade. Naši hokejisti sa aj naďalej bránia a v tomto dueli sa ešte pokúsia neinkasovať.
     
    57:40
    Pozor si ale vzápätí musel dávať aj gólman Húska! Rusi sa na neho vyrútili z ľavej strany, no náš brankár si veľmi dobre pokryl priestor pri pravej tyči a puk odtiaľ vytlačil.
     
    57:02
    Slováci sa aj v tomto prípade natlačili do zakončenia, no v ňom Struška nepochodil. Vôbec to síce z pravej strany nemyslel zle, no Krasotkin jeho strelu dobre videl a s prehľadom zlikvidoval.
     
    54:49
    Čas neúprosne beží a o víťazovi zápasu je už rozhodnuté. Slováci sa aj napriek tomu tlačia do zakončenia. V dobrej pozícii pred bránkou bol Pätoprstý, ale ten puk za Krasotkina neprepchal a nepochodil ani Hecl. Krasotkin sa vyznamenal.
     
    54:02
    Ruskí hokejisti vyhrávajú rozdielom troch gólov, na čo sa už pravdepodobne Slovákom odpovedať nepodarí. Na turnaji tak pravdepodobne obsadia poslednú, 8. priečku.
     
    52:48
    Rusko dalo gól!

    Hokejisti hosťujúceho celku opäť zvyšujú svoj náskok! MICHAIL BJAKIN si vylepší osobné štatistiky a možno aj zaujme skautov, ktorí teraz mohli vidieť jeho prudký pokus z ľavej strany, ktorý však dobre nevidel Húska a nestihol naň teda zareagovať. Asistencie: Valery Bočkarev, Pavel Karnauchov.
     
    52:21
    Húska napokon po dlhšej dobe chytil puk do lapačky a hra sa konečne preruší. Hráči oboch celkov môžu odísť v pokoji striedať.
     
    51:37
    Opäť sa hrá veľmi dlho bez prerušenia, a tak hráči striedajú počas hry. Rusi sú naďalej aktívni smerom dopredu, no naši chlapci situáciu zvládajú.
     
    50:46
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale nik z hráčov nedokáže nič vymyslieť. Brankári môžu ostať pokojní, nebezpečné situácie pred ich svätyňami sú nateraz minulosťou.
     
    49:20
    Mladí Slováci sa vzápätí pokúsili odpovedať. Hecl ihneď po vhadzovaní získal puk a zaviezol ho do pásma, ale tam nepochodil. Brankár Krasotkin si na neho dal veľký pozor.
     
    48:53
    Rusko dalo gól!

    Hostia navyšujú svoj náskok! Rusko aj teraz predviedlo svoju silu a hokejisti z východu nedali Húskovi žiadnu šancu na zákrok. ARTEM IVANJUŽENKOV sa prezentoval veľmi tvrdou ranou, ktorá najskôr opečiatkovala konštrukciu bránky, a potom skončila v sieti. Asistencie: Bjakin, Bočkarev.
     
    47:56
    Presilovka ruského času je už medzičasom minulosťou. Rusi v nej síce mali aj dobrú príležitosť, no tú sa im využiť nepodarilo, a tak sa skóre nemení.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 12. Bondra (Horváth), 30. Roman (Hecl) – 5. Kaprizov (Emets, Bannikov), 19. Emets (Karnauchov, Žukenov), 28. Kaprizov (Žukenov), 49. Ivanjuženkov (Bjakin, Bočkarev), 53. Bjakin (Bočkarev, Karnauchov)


    Slovensko: Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Kolesár, Zeleňák, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký, Lešťan (A) – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman
    Rusko: Krasotkin (Kolesnikov) – Platonov, Sidorov (A), Kozyrev, Fatkullin, Karnauchov, Bannikov, Rykov (C), Nesterov – Žebelev, Alexejev, Ivašov – Emec, Žukenov (A), Kaprizov – Ivanjuženkov, Bočkarev, Bjakin – Volkov, Barabanov, Podlubošnov

    Rozhodca: Jonák, Novák – Šefčík, Stanzel