Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Rusko
Piatok 15.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    58:52
    Rusko sa bude brániť! V samom závere ho oslabil Bjakin.
     
    54:49
    Čas neúprosne beží a o víťazovi zápasu je už rozhodnuté. Slováci sa aj napriek tomu tlačia do zakončenia. V dobrej pozícii pred bránkou bol Pätoprstý, ale ten puk za Krasotkina neprepchal a nepochodil ani Hecl. Krasotkin sa vyznamenal.
     
    52:48
    Rusko dalo gól!

    Hokejisti hosťujúceho celku opäť zvyšujú svoj náskok! MICHAIL BJAKIN si vylepší osobné štatistiky a možno aj zaujme skautov, ktorí teraz mohli vidieť jeho prudký pokus z ľavej strany, ktorý však dobre nevidel Húska a nestihol naň teda zareagovať. Asistencie: Valery Bočkarev, Pavel Karnauchov.
     
    48:53
    Rusko dalo gól!

    Hostia navyšujú svoj náskok! Rusko aj teraz predviedlo svoju silu a hokejisti z východu nedali Húskovi žiadnu šancu na zákrok. ARTEM IVANJUŽENKOV sa prezentoval veľmi tvrdou ranou, ktorá najskôr opečiatkovala konštrukciu bránky, a potom skončila v sieti. Asistencie: Bjakin, Bočkarev.
     
    46:50
    Rusi sa do pásma predsa len dostali a pokúsili sa tam rozmútiť vodu! Spoza bránky sa do dobrej pozície natlačil Alexejev, no puk napokon do siete nenatlačil.
     
    45:47
    Slovensko sa bude brániť! Kolesár si odpyká dvojminútový trest za držanie.
     
    41:39
    Slovensko sa ale napokon predsa len dostalo do obrovskej príležitosti! Hecl si nakorčuľoval pred bránku, dostal puk na hokejku, no v zakončení nepochodil.
     
    40:21
    Rusko sa bude brániť! Podlubošnov vylúčený na dve minúty za faul lakťom. .
     
    38:46
    Obrovská šanca Ruska vo vlastnom oslabení! Podlubošnov puk zaviezol až k bránke, kde sa ho pokúsil jej obkrúžením zasunúť za Húsku, pred ktorým ešte dorážal Barabanov, no ani jeden z nich nebol úspešný a slovenský gólman opäť so šťastím neinkasuje.
     
    37:32
    Rusko sa bude brániť! Ivanjuženkov inkasuje dvojminútový trest za faul lakťom.
     
    36:24
    Ďalšia veľká šanca Rusov, ktorú Húska zneškodnil, no zrejme ani sám nevie ako. Sidorov na neho pálil veľmi nepríjemne z ľavej strany, no náš gólman puk vyrazil ramenom, ale následne nevidel, kde je. Na jeho šťastie ho naša defenzíva stihla upratať do bezpečia.
     
    35:33
    Rusko sa okamžite usadilo v útočnej tretine a hneď v úvode presilovky spálilo veľkú šancu! Bol v nej Kaprizov, ktorý ale puk odrazený na pravú stranu v rýchlosti neposlal do siete.
     
    35:08
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje Valent za seknutie.
     
    32:53
    Rusko sa vo vlastnom oslabení dostalo do skvelej príležitosti, v ktorej bol ale zakončujúci hráč faulovaný, a tak sa pomer síl na ľade vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza Vadovič na dve minúty za podrazenie.
     
    32:33
    Rusko sa bude brániť! Žukenov si bude musieť odpykať dvojminútový trest na trestnej lavici.
     
    29:46
    Slovensko dalo gól!

    Slovákom sa to napokon predsa len podarilo! Vnikli do útočnej tretiny, odkiaľ strelou spoza obrany prekvapil Krasotkina MICHAL ROMAN. Asistencia: Marek Hecl.
     
    27:52
    Rusko dalo gól!

    Hosťujúci hokejisti sa dokázali opäť presadiť, a teda plnohodnotne zúžitkovali svoju prevahu z posledných minút. Do štatistík sa už druhýkrát v zápase zapisuje KIRILL KAPRIZOV. Asistencia: Dmitij Žukenov.
     
    27:26
    Sidorov teraz spálil veľkú príležitosť! Puk dostal na ľavú stanu pred modrú čiaru, odkiaľ mohol ihneď páliť, no to premrhal. Medzičasom sa mu už do strely hodili dvaja naši obrancovia, ktorí puk zblokovali.
     
    22:56
    Rusi mohli po rýchlom protiútoku zvýšiť svoj náskok! Puk viedol Žebelov, ale nedokázal ho zasunúť za Húsku. Žebelov obkorčuľoval bránku, no náš gólman sa stihol presunúť a jeho šancu zmaril.
     
    20:53
    Obrovská šanca Slovenska na vyrovnanie! Bol v nej Lešťan, ktorý dostal puk pred bránku k jej ľavej žrdi, kde sa ale z ničoho nič objavila lapačka ležiaceho Krasotkina a zabránila puku v smerovaní do siete.
     
    18:38
    Rusko dalo gól!

    Hostia sa dostávajú opäť do vedenia! Hokejisti z Ruska sa dostali do útočnej tretiny, kde dokázali Húsku už druhýkrát v dueli prekonať. Úspešným strelcom je IVAN EMETS. Asistencie: Pavel Karnauchov, Dmitrij Žukenov.
     
    14:57
    Vylúčenie Rusko, Sidorov sa previnil seknutím.
     
    14:25
    Slovensko sa rútilo do zaujímavej šance! Bol v nej Lešťan, lenže v rýchlosti bol pri zakončení faulovaný, a tak gól nedosiahol. Slovensko získava početnú výhodu.
     
    11:25
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Slovensko sa presadilo nenápadnou strelou, ktorej autorom bol RADOVAN BONDRA. Krasotkin na jeho bombu nedokázal zareagovať, a tak musí puk iba vyťahovať zo siete. Asistencia: Peter Horváth.
     
    06:58
    Slovensko sa bude brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádza aj Grman, ktorý sa previnil napadnutím!
     
    06:16
    Slovensko sa musí brániť! Želeňák sa previnil držaním.
     
    04:48
    Rusko dalo gól!

    Slovensko už v úvode duelu prehráva. Brankár Húska bol po predchádzajúcom zákroku na zemi, a tak KIRILL KAPRIZOV nemal problém ponad neho zakončiť z pravej strany. Asistencie: Ivan Emets, Andrej Bannikov.
     
    01:30
    Rusko sa bude brániť! Fatkullin vylúčený na dve minúty za držanie.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 12. Bondra (Horváth), 30. Roman (Hecl) – 5. Kaprizov (Emets, Bannikov), 19. Emets (Karnauchov, Žukenov), 28. Kaprizov (Žukenov), 49. Ivanjuženkov (Bjakin, Bočkarev), 53. Bjakin (Bočkarev, Karnauchov)


    Slovensko: Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Kolesár, Zeleňák, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký, Lešťan (A) – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman
    Rusko: Krasotkin (Kolesnikov) – Platonov, Sidorov (A), Kozyrev, Fatkullin, Karnauchov, Bannikov, Rykov (C), Nesterov – Žebelev, Alexejev, Ivašov – Emec, Žukenov (A), Kaprizov – Ivanjuženkov, Bočkarev, Bjakin – Volkov, Barabanov, Podlubošnov

    Rozhodca: Jonák, Novák – Šefčík, Stanzel