Liberec – Volžsk 3:3 (po pr.)
koniec po predl.
Bílí Tygři Liberec
3:3 (1:0, 0:0, 2:3)
Ariada-Akpars Volžsk
cz Pondelok 11.08.2014, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (19:29:07)
     
    64:17
    Duel je ukončen, hostující tým zamířil do kabin. Bílí Tygři chvíli váhavě gestikulovali, nakonec ale zatleskali divákům a rovněž opouští bojiště. Zápas je předčasně ukončen za stavu 3:3.
     
    64:17
    Kuriózní situace. Rusové vyhráli vhazování ve svém pásmu, ale rozhodčí nařídil jeho opakování. To však neunesl brankář Agejev, jenž na hlavního sudího rozčíleně vystartoval. Vyfasoval trest do konce utkání, ovšem do kabiny se nakonec s vulgárními výrazy v ústech poroučeli všichni Rusové.
     
    64:16
    Rozhodčí znovu vylučují. Za vzájemnou potyčku udělili následující tresty: Zabornikov vyfasoval 2+2 za hrubost a osobní trest do konce. Vitásek 2 minuty napadení.
     
    63:34
    Prodloužení se zatím hraje v podstatě na jednu bránu, ale Liberec na větší příležitost čeká. Puk spíše klouže u hrazení.
     
    61:56
    Vampola nabral rychlost a snažil se obkroužit hostující svatyni a později zasunout puk podél pravé tyče. Jenže neuspěl, pokazil finální manévr.
     
    60:35
    Liberec se ihned po buly nastěhoval před brankáře Agejeva, ale hra je přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Tím byl Bulík.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila, po krátké přestávce přijde na řadu pětiminutové prodloužení.
     
    Konec třetí třetiny.
     
    59:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Čtyřicet tři vteřin před koncem Bílí Tygři vyrovnávají! Při hře v šesti proti čtyřem se prosadil MICHAL BULÍŘ, jenž ze spodní části kruhu snadno doklepl do sítě odraženou střelu Gřegořka. Asistence: Petr Gřegořek, Tomáš Urban – 3:3.
     
    58:51
    Volžsk už ve čtyřech, i tak ovšem mohl inkasovat. Krenželok měl obrovskou příležitost na hranici brankoviště, ležícího Agejeva ale nepřekonal. Oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    58:31
    Severočeši mají obrovský tlak, ale Bartek místo tvrdé rány od modré čáry zakončil dlouhou kombinaci jen slabým nahozením doprostřed brány. Agejev kotouč pohodlně lapil.
     
    57:55
    Další trest. Konstantin Fast jde pykat za krosček. Domácí kouč Hynek si vyžádal oddechový čas, Schwarz zůstal na střídačce a k vidění je herní varianta v šesti proti třem v podání Bílých Tygrů.
     
    57:40
    Schwarz vystartoval na střídačku, Liberec hraje v šesti proti čtyřem!
     
    56:48
    Tlak domácích teď bezesporu ještě naroste. Koževnikov odešel na trestnou lavici za podražení.
     
    56:00
    Severočeši jsou rázem při chuti. Čtyři minut na minimálně jeden gól? To zdaleka není nereálný úkol. Liberec drží puk na svých holích a kombinuje před brankou soupeře.
     
    54:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři snižují na 2:3. Na domácí se však usmálo štěstí. Nahození TOMÁŠE VORÁČKA si totiž do sítě srazil obránce rukavicí. Agejev nestihl na změnu směru kotouče reagovat. Bez asistence.
     
    54:28
    Pěkná akce Bílých Tygrů. Derner na vrcholu kruhu napřáhl ke střele, ale nakonec puk stáhl a přihrál před brankoviště Krenželokovi. Jenže ten vypálil nepřesně.
     
    53:05
    Vyloučení na obou stranách. Sudí vykazují na trestnou lavici Mironihino a Vitáska, oba za krosček.
     
    52:06
    Volžsk právě vstřelil branku!
    Nedorozumění v domácí obraně potrestal VLADIMIR ŠEPELEV. A dvoubrankový náskok už si zřejmě Rusové nenechají sebrat. Šepelev využil chybné rozehrávky beků, s kotoučem si z rohu hřiště nabruslil na kruh a trefil parádně na přední tyč. Bez asistence – 1:3.
     
    51:08
    Krenželok pálil nepříjemně zleva a Agejevova vyrážečka hbitě vylétla do vzduchu. Účel splnila: kotouč vytěsnila vysoko nad břevno.
     
    49:57
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů, domácí mají na vyrovnávací trefu deset minut. Ovšem zatímco v první polovině střetnutí měli navrch, teď se jím nedaří. Především tedy v útočné fázi, kde si nejsou schopni kloudně přihrát.
     
    48:30
    Islamov je na ledě, Volžsk v pěti. Hosté jsou nadále poměrně nebezpeční, po Kamajevově pokusu se Schwarz nejistě ohlížel. Puk mu nakonec propadl výstrojí a skončil kousek od pravé tyče.
     
    46:29
    Liberečtí hokejisté mají příležitost k vyrovnání, znovu si totiž zahrají přesilovou hru. Islamov se provinil krosčekem.
     
    45:47
    Volžsk právě vstřelil branku!
    Spolupráce ANDREJ KORKIN – Alexandr Jevgrafov znovu zafungovala. A Rusové poprvé v utkání vedou. Prvně jmenovaný spatřil jako první puk před Schwarzem a brankáře se štěstím pokořil. Asistence: Alexandr Jevgrafov – 1:1.
     
    44:59
    Severočeši se snaží získat ztracené vedení zpět, Bulíkova formace je hodně aktivní. Po Voráčkově nahození se před malým okamžikem snažil dorážet Bartek, jenž v rozhodující chvíli upadl.
     
    43:37
    Bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách. Za hrubost byli vyloučeni Bančerev a Urban.
     
    43:02
    Volžsk právě vstřelil branku!
    Vyhrané vhazování v útočné třetině, rychlá střela a vyrovnávací gól! Přesně pod břevno zamířil ANDREJ KORKIN, Schwarz nestihl na jeho dobře mířený pokus reagovat. Asistence: Alexandr Jevgrafov – 1:1.
     
    42:22
    Přesilová hra Bílých Tygrů je u konce, domácí se vůbec k ničemu nedostali a nyní se brání. Gutov rozkmital své rychlé nohy na pravém křídle, ale přes modrou čáru nepřešel.
     
    41:28
    Čtveřice hostujících hráčů teď několik vteřin debatovala u své střídačky. Jejich kroužek rozehnal až hlavní sudí, jenž borce "nahnal" k vhazování.
     
    40:21
    Bílí Tygři si zahrají přesilovku, za katr usedl hostující Mironihi.
     
    40:01
    Volžsk vystřídal brankáře, mezi tři tyče se postavil Sergej Agejev.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dějství už bylo divácky o něco atraktivnější. Hosté přidali, s Bílými Tygry už hrají vyrovnanou partii. Skóre se ovšem nezměnilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Fast se nepohodl se spoluhráči: Ariadu zastavil ofsajd a desítka hokejistů se už staví na vhazování ve středním pásmu.
     
    38:47
    Bílí Tygři jsou v závěru druhé části aktivnější. Ostrým pokusem zprava se prezentoval Ulrych. Jeho střele nechyběla razance, ale rozhodně mohla být přesnější.
     
    37:28
    Hostující gólman si před atakujícím Psotou neodvážil rozehrát, kotouč proto pouze přikryl lapačkou a následuje vhazování po jeho pravici.
     
    36:19
    Bartek chtěl už podruhé v utkání nachytat Alistratova střelou z úhlu a tentokrát skoro uspěl. Ruský brankář ani neklekl k zemi, ve stoje pouze zavrávoral a měl štěstí, že se puk odrazil od jeho betonů.
     
    34:30
    Volžsk je kompletní a hosté ihned vybojovali vhazování v útočné zóně. Hra se vyrovnala, po ospalé úvodní části je k vidění i přímočařejší hokej.
     
    34:02
    Vitásek rozdal na modré čáře několik přesných pasů, více ale zatím domácí nestihli. Soupeř se osvobodil, střídá a snaží se aktivně napadat.
     
    32:28
    Opět se vylučuje, ale tentokrát na straně Rusů. O svém podražení může na lavici hanby dvě minuty přemýšlet Gutov.
     
    31:58
    Liberec hraje v pěti. Šimek po návratu z trestné lavice hned vyzkoušel Alistratovu pozornost, gólmanovy betony ovšem byly na místě.
     
    31:16
    Koževnikov zkoušel štěstí švihem zleva, ovšem těsně přestřelil. Volžsk se každopádně drží v útočné třetině, domácí nestíhají. Rusové se sérií přesilových her dostali na koně.
     
    29:49
    Další vyloučení na liberecké straně. Ariada je nyní více na puku a daří se jí dostávat protivníka pod tlak. Dvě minuty tentokrát obdržel Radim Šimek.
     
    28:30
    Hosté roztočili soupeřovu čtveřici, jenže do větší šance se nedostali. Udeřit mohl naopak Liberec, to by ovšem Valský musel mít dostatek sil.... Takhle utekl obráncům jen krátce, na středovém kruhu o kotouč přišel a ze samostatného úniku sešlo.
     
    27:05
    Petr Kica vyfasoval dvouminutový trest za napadení a domácí se znovu budou bránit. Ariada v posledních minutách pookřála, dočká se vyrovnání?
     
    27:00
    Psota zaváhal při rozehrávce. Mladý útočník podklouzl a Korkin mohl z jeho zaváhání těžit, ale volil neefektivní řešení. Jeho přímá střela se ani nevešla mezi tři tyče.
     
    25:41
    Tribuny tleskají, Liberec teď předvedl pohlednou individuální akci. Bartek přejel útočnou modrou čáru a křížným pasem našel na levém kruhu Bulíře, jenž vyzkoušel Alistratovu pozornost. Pálil tvrdě, avšak jen do jeho hrudi.
     
    25:05
    Tomáš Urban je zpět mezi mantinely, Bílí Tygři hrají v pěti a ihned se zmocnili kotouče. Zatím zvolili vyčkávací taktiku: puk si přehazují z hole na hůl ve svém pásmu.
     
    24:01
    Domácí nyní měli namále. Jevgrafova dělilo od vstřelené branky několik centimetrů, hostující útočník měl před brankovištěm skvělou pozici k dorážce. Ale Schwarz ve spolupráci s obránci nebezpečí zažehnal.
     
    22:41
    Urban to přehnal s důrazem, v rohu kluziště zbytečně atakoval bránění a jde si odsedět trest za nedovolené bránění. Přesilovka pro ruský celek.
     
    22:08
    Pěkná rána Gřegořka od modré čáry! Obránce pálil od modré čářy příklepem, ale hostující gólman si pojvyjel a puk ztlumil na hrudi. Ariada už je kompletní.
     
    20:28
    Severočeši pokračují ve hře v pěti proti čtyřem. Teď chvíli drželi kotouč na holích a kroužili před brankářem Alistratovem, jenže nevystřelili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí, duel nemá příliš strhující tempo. Tygři jsou však aktivnější, soupeř v podstatě neměl jedinou slibnější příležitost. Skóre duelu otevřel v osmnácté minutě Jakub Valský.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Pravice sudího znovu vystřelila do vzduchu. Šisťakov bude mít na trestné lavici společnost: přisedl Islamov. Vteřinu se hosté musí bránit ve třech, pak začne další klasická početní výhoda Liberce.
     
    19:02
    Začypejko se pustil do odvážného souboje mezi trojici soupeřů. Neuspěl, ale daleko od své klece alespoň našetřil pro svůj výběr několik cenných vteřin. A odjíždí střídat.
     
    17:50
    Bílí Tygři mají šanci svůj hubený náskok navýšit, zahrají si totiž znovu v přesile. Za katr odešel Šisťakov.
     
    17:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ariada se v oslabení ubránila, ale chvíli poté poprvé inkasuje. Urban nejprve po individuální akci vybojoval před Alistratovem vhazování a krátce nato z něj domácí těžili. Odražený kotouč doklepl do poloprázdné svatyně JAKUB VALSKÝ. Asistence: Tomáš Urban – 1:0.
     
    15:55
    Hosté se osvobodili a Bílí Tygři zahajují útočnou akci z hloubi vlastního pásma. "My chceme gól"! skandují domácí příznivci. Modrobílí se ale při početní výhodě ještě k ničemu nedostali.
     
    14:43
    Druhá přesilovka v utkání pro výběr trenéra Pavla Hynka. Bančerev už vydechuje poblíž trestoměřičů – podražení.
     
    13:53
    Pěkná akce domácích! Urban převzal v rohu hřiště kotouč a vydal se za Alistratovu svatyni, zadovkou však poslal černou pryž na přední tyč volnému Bulířovi. Ten pálil z první, ale netrefil branku.
     
    13:00
    Derner volil za vlastní brankou riskantní žabičku skrz nebezpečné území, kde operovali dva protihráči. Oba z nich se po plachtícím puku natáhli, ani jeden ho však nezasáhl.
     
    10:59
    Psota zkazil přihrávku na středovém kruhu a kotouče se zmocnila Ariada. Ovšem ne na dlouho... S pukem už znovu operuje Liberec, jmenovitě Bulíkova formace.
     
    10:09
    Ruský tým hraje v plném počtu. V oslabení měl však plné ruce práce, Liberec hrál přesilovku dobře. Možná chybělo více střelby, jinak se domácím nedá příliš moc co vytknout.
     
    09:17
    Tygři se nastěhovali do soupeřovy třetiny. Beci si na modré čáře vyměnili několik přihrávek a z nahození na Alistratova nakonec mohl těžit Bulík, jenž dorážel z těsné blízkosti. Ale poskakující kotouč netrefil ideálně.
     
    08:08
    V početní převaze si zahrají také domácí. Zabornikov odešel pykat za hru vysokou holí.
     
    07:59
    Domácí se snaží být aktivnější, na několik desítek vteřin teď dostali soka pod tlak. Jenže nepříliš zaplněné tribuny vyhlížely slibnější příležitost marně.
     
    06:49
    Liberec hraje v plném počtu. Ubránil se bez větších potíží a chvíli nato zaútočil: Bartek se snažil nachytat brankáře Alistratova z velkého úhlu – neúspěšně.
     
    05:49
    Schwarz nyní musel být v pozoru! Kamajev dostal na vrcholu kruhu mnoho prostoru. Střelu si dlouho připravoval a nakonec pálil, ale jen doprostřed brány.
     
    04:48
    První vyloučení v dnešním klání. Na trestnou lavici usedl Martin Bartek, provinil se podražením.
     
    04:20
    Hra zatím nemá nijak výrazný spád. Tempo diktují domácí, avšak černá pryž jim často od čepelí odskakuje.
     
    03:25
    Před ruským brankovištěm bylo znovu rušno. Z levého kruhu pálil ostře švihem Krenželok, ovšem vzdálenější roh minul: kotouč orazítkoval jen plexisklo.
     
    02:19
    První větší příležitost si vypracovali Bílí Tygři. Severočeši přečíslili obranu soupeře a z těsné blízkosti zakončoval Bulíř, ale brankáře Alistratova nepokořil.
     
    01:20
    Ariada teď drží kotouč na svých holích a operuje v útočné zóně, ale ke střele se zatím hosté nedostali. Puk je ve středním pásmu výběry střídají.
     
    00:33
    Oba týmy mají za sebou úvodní útočné výpady, brankáři jsou ale zatím bez práce. Kotouč klouzal převážně v rozích hrací plochy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Lašák) – Voráček, Vitásek, Šimek, Gřegořek, Derner, Plutnar, Ulrych – Krenželok, Vampola, Jass – Víšek, Bulík, Bartek "C" – Bulíř, Urban, Valský – Skalický, Psota, Kica.

    Ariada-Akpars Volžsk: Alistratov (Agejev) – Gladyšev, Fast, Bogolejša, Mironihin, Gutov, Šisťakov, Čisťjakov, Vasilijev, Gorban, Kamajev, Korkin, Jevgrafov, Bančerev, Koževnikov, Šepelev, Orlov, Islamov "C", Zabornikov, Ryžyč, Začypejko, Ložkin, Kočkarev, Žuravlev.
     
    Nový týden začne v severočeském Liberci hokejem. Bílí Tygři, v jejichž dresu nastoupí i někteří hráči farmářských Benátek, přivítají od 17 hodin ruský Volžsk. Liberecké šelmy se na domácím ledě představí podruhé v přípravném období a fanoušci zajisté věří, že se jim podaří zopakovat výkon ze zápasu s Mountfieldem, který vyhrály.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 18. Valský (Urban), 55. Voráček, 60. Bulíř (Gřegořek, Urban) – 44. Korkin (Jevgrafov), 46. Korkin (Jevgrafov), 53. Šepelev


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Lašák) – Voráček, Vitásek, Šimek, Gřegořek, Derner, Plutnar, Ulrych – Krenželok, Vampola, Jass – Víšek, Bulík, Bartek "C" – Bulíř, Urban, Valský – Skalický, Psota, Kica.
    Ariada-Akpars Volžsk: Alistratov (od 41. Agejev) – Gladyšev, Fast, Bogolejša, Mironihin, Gutov, Šisťakov, Čisťjakov, Vasilijev, Gorban, Kamajev, Korkin, Jevgrafov, Bančerev, Koževnikov, Šepelev, Orlov, Islamov "C", Zabornikov, Ryžyč, Začypejko, Ložkin, Kočkarev, Žuravlev.