Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Rusko 5:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:6 (kon.)
Česko – USA 4:2 (kon.)
koniec
Slovensko
1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Švédsko
Pondelok 11.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    Najlepším Slovákom je Marek Hecl, z hostí je to Oliver Kylington. (19:41:52)
     
    Zápas sa skončil jasným triumfom Švédov. Slováci teda ani tohto roku na Hlinkovom Memoriáli nezačali úspešne. Pevne veríme, že zajtra to bude iné.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Začala sa posledná minúta tohto duelu. Slovensko sa stále iba bráni, ale vyzerá to, že sa mu už podarí neinkasovať. Švédi nejavia žiaden enormný záujem o hru.
     
    58:40
    Slovensko sa naďalej iba bráni. Šefčík teraz musel pomôcť svojmu brankárovi, ktorý je počas celého zápasu najvyťažovanejším mužom nášho tímu.
     
    58:20
    Dnešné stretnutie sleduje 589 divákov.
     
    57:54
    Čas do konca zápasu sa nezadržateľne kráti a na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Slovensko aj naďalej prehráva vysokým rozdielom a zrejme už nič nedokáže vymyslieť.
     
    56:37
    Slovensko sa aj naďalej pokúša pohroziť pred Sandströmom, ale vôbec sa mu to nedarí. Horváth to síce tvrdou ranou vôbec nemyslel zle, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    56:09
    Zeleňák mal s rozohrávkou veľké problémy, pretože jeho súper predvádzal vysoký forčeking. Šikovný obranca to napokon vyriešil aspoň tak, že neprišiel o puk.
     
    55:49
    Slovensko sa pokúsi začať ešte útočnú akciu spoza vlastnej bránky. Puk tam má na hokejke Zeleňák, no situácia pred ním je veľmi náročná.
     
    55:17
    Menší rozruch pred našou bránkou po tom, čo hostia zavalili Cibulku po odpískaní. Rozhodca mal ešte plné ruky práce s oddeľovaním hráčov, no nášmu gólmanovi sa našťastie nič nestalo.
     
    53:49
    Slováci ešte na ľadovej ploche bojujú, no s plným vedomím, že dnešný zápas je už pre nich úplne stratený. Zajtra proti Švajčiarom budú musieť zabojovať.
     
    53:01
    Slovensko je stiahnuté za vlastnou bránkou a nedarí sa mu rozohrať. Hostia svojím vysokým forčekingom poriadne znepríjemňujú našim hráčom život.
     
    52:20
    Poltucet v Cibulkovej sieti je už teda medzičasom kompletný. Švédi dokázali našu obranu aj teraz vyšachovať z hry a svoj náskok ešte viac navýšili. Zverenci trénera Bartánusa opäť nezažili dobrý vstup do turnaja.
    Joel EK ERIKSON - 1:6
     
    51:08
    Švédsko dalo gól!

    Hostia súpera vôbec nešetria a uskakujú už na rozdiel piatich presných zásahov. Štatistiku si druhým gólom v zápase vylepšil JOEL ERIKSSON. Asistencia: Jacob Larsson.
     
    50:54
    Švédi naďalej veľmi aktívne útočia! Obsadili útočné pásmo a pokúsili sa pohroziť prudkou ranou od modrej čiary, no tá bola zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    50:01
    Napokon sa tak aj stalo a Slovensko už hrá v plnom počte. O víťazovi zápasu je už rozhodnuté, zaujímať nás tak bude ešte konečný výsledok.
     
    49:23
    Presilovka švédskych hráčov sa pomaly blíži ku svojmu záveru a Slovákom sa zatiaľ darí neinkasovať. Zverenci trénera Bartánusa by teda túto početnú nevýhodu mali zvládnuť.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 17. Hecl (Zeleňák, Žiak) – 11. Younan (Carlsson, Lööke), 21. Asplund (Kylington), 26. Eriksson (Grundström), 40. Kylington (Ahl), 48. Davidsson, 52. Eriksson (Larsson)


    Slovensko: Cibulka (Húska) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Zeleňák, Kolesár, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký (A), Lešťan – Andrisík, Hecl, Sloboda – Žiak, Oško, Struška
    Švédsko: Sandström (Werner) – Kylington, G. Carlsson, Younan, L. Carlsson, Alftberg, Léman (A), Larsson, Kalte – Davidsson, Asplund (C), Magnusson – Lööke, Ölund A), Dahlén – Emanuelsson, Erixon, Dahlström – Grundström, Eriksson, Ahl

    Rozhodca: Baluška, Müllner – Šefčík, Junek

    Diváci: 589