Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Rusko 5:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:6 (kon.)
Česko – USA 4:2 (kon.)
koniec
Slovensko
1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Švédsko
Pondelok 11.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    Najlepším Slovákom je Marek Hecl, z hostí je to Oliver Kylington. (19:41:52)
     
    Zápas sa skončil jasným triumfom Švédov. Slováci teda ani tohto roku na Hlinkovom Memoriáli nezačali úspešne. Pevne veríme, že zajtra to bude iné.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Začala sa posledná minúta tohto duelu. Slovensko sa stále iba bráni, ale vyzerá to, že sa mu už podarí neinkasovať. Švédi nejavia žiaden enormný záujem o hru.
     
    58:40
    Slovensko sa naďalej iba bráni. Šefčík teraz musel pomôcť svojmu brankárovi, ktorý je počas celého zápasu najvyťažovanejším mužom nášho tímu.
     
    58:20
    Dnešné stretnutie sleduje 589 divákov.
     
    57:54
    Čas do konca zápasu sa nezadržateľne kráti a na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Slovensko aj naďalej prehráva vysokým rozdielom a zrejme už nič nedokáže vymyslieť.
     
    56:37
    Slovensko sa aj naďalej pokúša pohroziť pred Sandströmom, ale vôbec sa mu to nedarí. Horváth to síce tvrdou ranou vôbec nemyslel zle, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    56:09
    Zeleňák mal s rozohrávkou veľké problémy, pretože jeho súper predvádzal vysoký forčeking. Šikovný obranca to napokon vyriešil aspoň tak, že neprišiel o puk.
     
    55:49
    Slovensko sa pokúsi začať ešte útočnú akciu spoza vlastnej bránky. Puk tam má na hokejke Zeleňák, no situácia pred ním je veľmi náročná.
     
    55:17
    Menší rozruch pred našou bránkou po tom, čo hostia zavalili Cibulku po odpískaní. Rozhodca mal ešte plné ruky práce s oddeľovaním hráčov, no nášmu gólmanovi sa našťastie nič nestalo.
     
    53:49
    Slováci ešte na ľadovej ploche bojujú, no s plným vedomím, že dnešný zápas je už pre nich úplne stratený. Zajtra proti Švajčiarom budú musieť zabojovať.
     
    53:01
    Slovensko je stiahnuté za vlastnou bránkou a nedarí sa mu rozohrať. Hostia svojím vysokým forčekingom poriadne znepríjemňujú našim hráčom život.
     
    52:20
    Poltucet v Cibulkovej sieti je už teda medzičasom kompletný. Švédi dokázali našu obranu aj teraz vyšachovať z hry a svoj náskok ešte viac navýšili. Zverenci trénera Bartánusa opäť nezažili dobrý vstup do turnaja.
    Joel EK ERIKSON - 1:6
     
    51:08
    Švédsko dalo gól!

    Hostia súpera vôbec nešetria a uskakujú už na rozdiel piatich presných zásahov. Štatistiku si druhým gólom v zápase vylepšil JOEL ERIKSSON. Asistencia: Jacob Larsson.
     
    50:54
    Švédi naďalej veľmi aktívne útočia! Obsadili útočné pásmo a pokúsili sa pohroziť prudkou ranou od modrej čiary, no tá bola zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    50:01
    Napokon sa tak aj stalo a Slovensko už hrá v plnom počte. O víťazovi zápasu je už rozhodnuté, zaujímať nás tak bude ešte konečný výsledok.
     
    49:23
    Presilovka švédskych hráčov sa pomaly blíži ku svojmu záveru a Slovákom sa zatiaľ darí neinkasovať. Zverenci trénera Bartánusa by teda túto početnú nevýhodu mali zvládnuť.
     
    48:59
    Slovensko sa stále musí brániť a Cibulka má čo robiť, aby neinkasoval. Švédi sú stále veľmi aktívni a zrejme by chceli zavŕšiť poltucet gólov v našej sieti.
     
    48:10
    Slováci teda medzičasom hrajú vo štvorici, ale brániť sa musia aj naďalej. Našim reprezentantom tento duel vôbec nevychádza.
    Jonathan DAVIDSSON - 1:5
     
    47:34
    Švédsko dalo gól!

    Švédi dvojnásobnou početnou výhodou určite nepohrdnú, a to dokázali aj v tomto prípade. Už po siedmich sekundách hry sa dokázal svižnou ranou presadiť JONATHAN DAVIDSSON a zvýšil už na rozdiel štyroch gólov pre svoj tím.
     
    47:27
    Slovensko sa bude brániť v trojici! Roman inkasuje dvojminútový trest.
     
    46:56
    Švédom takýto stav vyhovuje, ale Slováci by mali zabrať určite viac. Od týchto chvíľ sa navyše bránia, pretože Švédi už hrajú v plnom počte.
     
    46:11
    Slovensko sa po skončení hry 4 proti 4 bude brániť, na trestnú lavicu totiž odchádza Bondra.
     
    44:50
    Slováci už síce útočné pásmo získali, ale súpera pod tlak dostať vôbec nevedia. Sandström bez strely určite neinkasuje.
     
    44:20
    Prebieha síce presilovka Slovenska, ale na ľadovej ploche žiadne vzrušenie nevidíme. Mladí reprezentanti našej krajiny sa nevedia dostať do útočnej tretiny.
     
    43:48
    Slováci sa síce snažia, ale bez zisku útočného pásma to nepôjde. Kolesár skúšal páliť okamžite po prechode modrou čiarou, no nebol presný.
     
    43:01
    Švédi sa následne dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary a môžu odísť striedať.
     
    42:36
    Slovensko sa v presilovke usadilo pred brankárom, ale k strele sa nedostalo. Puk mal na modrej čiare na hokejke Sádecký, ale rozhodol sa ešte prihrať a jeho spoluhráč o kus čiernej gumy prišiel.
    Faul na Slobodu
     
    41:56
    Švédsko bude za tvrdý zákrok pykať. Ahl inkasuje 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku.
     
    41:56
    Toto vôbec nevyzeralo dobre! Sloboda inkasoval veľmi tvrdý hit a na ľadovú plochu dokonca prišli aj záchranári, no tí následne aj odišli. Marek sa postavil a za pomoci spoluhráčov odišiel na striedačku.
     
    41:36
    Švédi sa teraz dostali až do zakončenia, ale dobrým zákrokom sa prezentoval Cibulka. Pred bránkou potom musel ešte situáciu riešiť Roman, ale dobiedzajúceho hráča rýchlo odstrčil.
     
    40:56
    Švédski hokejisti sa hneď usadili v útočnom pásme, ale nič tam nedokázali vymyslieť. Slovensko ich vytlačilo k mantinelu, odkiaľ strelu neuvidíme.
     
    40:21
    Záverečná tretina sa začala výherným buly pre hosťujúci tím. Švédi boli síce okamžite napádaní našimi hráčmi, ale dokázali si puk udržať na hokejkách a pokúsia sa aj zaútočiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina patrila Švédom, ktorí počas nej dokázali skórovať až trikrát. Zverenci trénera Bartánusa tak budú musieť v záverečnej časti hry doťahovať trojgólové manko. Podarí sa im to?

    Tretia tretina sa začne približne o 19:05.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    Oliver KYLINGTON - 1:4
     
    39:47
    Švédsko dalo gól!

    Slovensko napokon gól do šatne nedáva, ale dostáva. Švédi využili našu nepozornosť v záverečných sekundách na rýchly prechod do pásma a následnú ranu z medzikružia v podaní OLIVERA KYLINGTONA. Asistencia: Filip Ahl.
     
    39:10
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tejto časti hry. Slovensko má pred sebou náročnú úlohu, ktorou bude pokúsiť sa o gól do šatne.
     
    38:54
    Slovensko hrá už medzičasom proti plnému počtu súperových hráčov. Zverenci trénera Bartánusa premrhali ďalšiu sľubnú príležitosť na návrat do zápasu, čo ich ešte môže mrzieť.
     
    37:58
    Slovensko sa konečne dostalo k strele, ale tá bola zblokovaná. O prudkú ranu od modrej čiary sa postaral Roman, no jeho puk zastavila iba ochranná sieť.
     
    37:20
    Slováci sa síce dostali do pásma, ale strelu sme v ich podaní zatiaľ nevideli. Švédi totiž našich mladíkov vytlačili k mantinelom.
     
    36:50
    Diváci sa skandovaným potleskom pokúšajú podporiť slovenských hráčov. Tí majú ale pred sebou nedobytnú defenzívu švédskeho tímu a veľa práce.
     
    36:08
    Švédsko sa bude brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za faul kolenom Lööke.
     
    35:59
    Naši hokejisti opäť nemali všetko pod kontrolou. Súper sa nasťahoval do útoku a puk len nenápadne preletel oblúčikom ponad bránku.. Cibulka bol na zemi a zrejme o ňom vôbec nevedel.
     
    35:27
    Slováci poslali puk cez všetky čiary, ale bolo to bez teču. Zverenci trénera Bartánusa sa teda budú musieť aj naďalej brániť.
     
    34:52
    Hostia sa z hĺbky vlastnej obrannej tretiny dostali až takmer k strele. Mieril k nej Davidsson, no rozhodca všetko upokojil odpískaním ofsajdu, ktorý bol ale z nášho uhla pohľadu len veľmi tesný.
     
    34:15
    Švédi museli zakladať útočnú akciu spoza vlastnej bránky, ale vôbec si pri nej nerozumeli a príliš prudký puk skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    33:51
    Švédi sú ale aktívni aj proti plnému počtu našich. Hosťujúci hokejisti sa aj teraz pokúšajú niečo vymyslieť, no slovenská defenzíva ich odmieta pustiť k strele.
     
    33:10
    Vylúčený hráč Slovenska je už medzičasom späť na ľadovej ploche a tréner Bartánus si môže vydýchnuť. Jeho zverenci prečkali ďalšiu hru v početnej nevýhode.
     
    32:41
    Alebo nie? Slovensko opäť posiela puk cez všetky čiary a vyzerá to, že toto oslabenie už podľa všetkého predýcha.
     
    32:20
    Slovensko sa dokázalo na moment upokojiť vyhodením puku cez všetky čiary. Skutočne to ale bolo iba na moment, pretože hostia sa už v novej útočnej sile valia do ďalšieho útoku.
     
    31:57
    Slovensko sa stále musí brániť. Náš súper rozostavil svoj presilovkový vzorec pred Cibulkom, pred ktorým je poriadne rušno.
     
    31:17
    Švédi už dvíhali ruky nad hlavy, no napokon sa tešiť nemohli! Hostia si úplne rozhádzali našu defenzívu, ale útočnú aktivitu zakončili v rýchlosti iba tesne nad bránku.
     
    30:54
    Slovensko sa bude brániť! Sloboda inkasuje dvojminútový trest za držanie.
     
    30:17
    Slovensko sa pokúsilo natlačiť pred bránku. veľmi obetavo sa tam hrnul Lešťan, no napokon na neho puk neprešiel a strela z toho nebola.
     
    29:38
    Hosťujúci hokejisti chceli po neúspešnom pokuse o útok našich pohroziť rovnako nebezpečným spôsobom, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    29:27
    Nasledovať bude reklamná prestávka, čo určite padne vhod našim chlapcom, ktorí aspoň dostanú niekoľko taktických pokynov od kouča Bartánusa.
     
    29:10
    Struška dostal pri ofenzívnej aktivite tvrdý hit o mantinel, ale zatváril sa akoby to bolo to najmenej. Bezproblémovo sa otriasol a okamžite šprintoval do defenzívy.
     
    28:37
    Švédi sa v snahe o rýchle oslobodenie dopustili iba zakázaného uvoľnenia. Hra sa presunie pred Sandströma a my budeme očakávať, či to naši chlapci dokážu využiť.
     
    28:05
    Slovensko sa pokúsilo zabojovať v útočnej tretine. Andrisík sa tam tlačil pred bránku, ale napokon sa k nemu puk nedostal, a tak strieľať nemohol.
     
    27:08
    Rozhodca musí teraz na ľadovej ploche trochu upokojiť situáciu, pretože dvaja hráči si trochu "skočili do vlasov". Nejde ale o nič vážne a vylučovať sa nebude.
     
    26:45
    Slováci už teda medzičasom prehrávajú rozdielom dvoch presných zásahov. Na toto sa bude zverencom trénera Bartánusa hľadať odpoveď iba veľmi ťažko.
    Joel ERIKSON - 1:3
     
    25:41
    Švédsko dalo gól!

    Švédi zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Opäť sa dokázali bleskovo dostať do pásma, rozhodiť našu defenzívu a napokon z toho profitovať. Puk dostal priamo pred bránku JOEL ERIKSSON a rýchlou strelou nedal gólmanovi šancu na zákrok. Asistencia: Carl Grundström.
     
    25:08
    Slováci sa chceli dostať do útoku, ale vôbec sa im to nepodarilo. Dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    24:10
    Podobne to bolo aj na opačnej strane. Naši chlapci sa dostali ledva za útočnú modrú čiaru a okamžite o puk pri mantineli prišli.
     
    23:48
    Hra je aj naďalej rýchla a diváci otáčajú hlavami zo strany na stranu. Švédi vnikli do útočnej tretiny, no tam boli vytlačení iba k mantinelu a páliť nemohli.
     
    22:29
    Napokon sa prerušenie predsa len koná, a to po úspešnom zákroku nášho gólmana Cibulku. Ten musel čeliť pomerne ďalekonosnému nahodeniu, s ktorým si ale poradil.
     
    22:05
    Opäť sa hrá pomerne dlho bez prerušenia. Švédi sa pokúšajú využiť menšie rozhodenie svojho súpera, ale naši chlapci sa zatiaľ dokážu brániť a k strele ich nepúšťajú.
     
    21:34
    Slováci sa pokúsili o vyrovnanie. Po ľavej strane do pásma vletel Sloboda, ale jeho pokus o strelu skončil iba tesne nad priestorom bránky.
    Rasmus ASPLUND - 1:2
     
    20:34
    Švédsko dalo gól!

    Hra sa rýchlo presunula pred Cibulku a je z toho druhý gól v slovenskej sieti. Švédi bleskovou akciou dostali puk pred bránku, kde bol pripravený RASMUS ASPLUND a ukážkovo zakončil. Asistencia: Oliver Kylington.
     
    20:14
    Druhá tretina sa začal výherným buly pre slovenský tím. Naši chlapci sa okamžite dostali do útočnej tretiny, ale tam vystreliť nedokázali.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina sa skončila vyrovnaným výsledkom 1:1. Slováci síce už od 11. minúty prehrávali, ale pomerne rýchlo dokázali na tento presný zásah nájsť odpoveď, a tak je pred druhou dvadsaťminútovkou ešte stále všetko otvorené.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    Slovensko sa v závere prvej časti hry musí brániť. Švédi by do šatní radi išli vo vedení, ale Cibulka a jeho družina by to už mali zvládnuť a presný zásah nepripustiť.
     
    19:20
    Švédi sa takmer dostali do zakončenia! Medzi kruhmi dostal puk do ideálnej pozície Grundström, ale v poslednej chvíli sa pokĺzol a spadol. Vtedy už k nemu priskočila naša obrana a puk mu vzala.
     
    18:56
    Slovensko je pred brankárom súpera, ale nedarí sa mu vybojovať puk. Vysokým forčekingom Švédom aspoň znepríjemňujeme život.
     
    18:20
    Zverenci trénera Bartánusa po góle výrazne ožili a predvádzajú atraktívny útočný hokej. Ich súper si musí dávať obrovský pozor v defenzíve, pretože mladí Slováci sú veľmi aktívni.
     
    17:30
    Slovensko je zjavne povzbudené a Sandströma preverilo opäť! Naši chlapci sa aj teraz natlačili až pred bránku, ale švédsky gólman teraz svoj tím podržal zákrokom betónmi po strele z uhla.
    Marek HECL - 1:1
     
    16:45
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Zvýšená aktivita Slovákov priniesla svoj úspech a Sandström dnes určite neodíde s čistým kontom. Zverenci trénera Bartánusa si teraz súpera skutočne rozobrali a na konci akcie bol MAREK HECL, ktorý so zakončením do odkrytej časti bránky nemal žiaden problém. Asistencie: Vojtech Zeleňák, Lukáš Žiak.
     
    16:21
    Slovensko sa dostalo do zaujímavej šance! Obrana hostí teraz trochu pozabudla na Andrisíka, ktorý sa po ľavej strane vrútil až do tretiny, ale z uhla nedokázal prekvapiť gólmana.
     
    15:37
    Slovensko napokon po vhadzovaní súpera z priestoru pred vlastnou bránkou vytlačilo a Sádecký sa veľmi dobre v strede klziska staral o to, aby sa sa Švédi do pásma nevrátili.
     
    15:11
    Hra sa opäť presunie do obranného pásma slovenských hokejistov. Stane sa tak po zakázanom uvoľnení, ktoré naši chlapci vyprodukovali pri pokuse o rozohrávku.
     
    14:50
    Slovensko sa po čase dostalo aj k streleckému ohrozeniu Sandströma. Postaral sa o to Valent, ktorý do pásma vnikol po pravej strane a rýchlym švihom preveril spomínaného muža.
     
    14:22
    Švédi sa v ostatných minútach dlhšie zdržiavali pred našou bránkou, čo vyvrcholilo až streleckým pokusom od mantinelu, s ktorým si Cibulka poradil. Opäť sa po dlhej dobe prerušuje.
     
    13:10
    Slovensku sa takmer podarilo vysunúť do útoku. Takmer, hráč číhajúci pred modrou čiarou bol totiž v poslednej chvíli z miesta, kam smeroval puk, vytlačený.
     
    12:38
    Našim chlapcom sa snaha uprieť nedá, no na súpera nevedia nič vymyslieť. Švédi sú v defenzíve stopercentní a žiadne nebezpečenstvo pred Sandströmom nepripúšťajú.
     
    11:46
    Slováci chceli rýchlo rozohrať puk na opačnú stranu, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    11:28
    Cibulka sa teraz vyznamenal! Proti nemu sa vyrútil hráč s pukom, no nemal ho stopercentne pod kontrolou. Ťažko povedať, kde bola defenzíva, ale brankár ostal úplne osamotený, ale pohotovým stiahnutím betónov odolal náporu súpera.
    Alexander YOUNAN - 0:1
     
    10:44
    Švédsko dalo gól!

    Hostia sa dostávajú do vedenia! Naša obrana teraz gólmanovi príliš nepomohla, a tak Cibulka nemal veľa šancí na zákrok. Musel čeliť veľmi tvrdej rane od útočnej modrej čiary, ktorú vyslal ALEXANDER YOUNAN a nedokázal na ňu zareagovať. Asistencie: Gabriel Carlsson, Jens Lööke.
     
    10:24
    Hra sa po dlhej dobe upokojí. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    09:52
    Roman si vyslúžil potlesk publika, pretože tvrdo, ale zároveň čisto poslal k zemi protihráča a zároveň ho odstavil od puku. To je ono!
     
    09:20
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale strely nevidíme. Hráči sa sústredia na boje pri mantineloch, ale pokusy smerom na bránku im zatiaľ unikajú.
     
    08:50
    Opäť sa hrá veľmi dlho bez prerušenia a na úvodný gól stále iba čakáme. V podstate aj na vážnejšiu šancu, pretože gólmani zatiaľ veľa práce nemali.
     
    08:02
    Hra je veľmi rýchla a prelieva sa zo strany na stranu. Slováci sa síce dostanú do pásma, ale tam sú vytlačení iba k mantinelu a strieľať nemôžu.
     
    07:39
    Švédski hráči sú naďalej veľmi aktívni. V útoku si už priestor na strelu chystal Asplund, no Slováci mu to v poslednej chvíli vyrazením puku prekazili.
     
    06:59
    Paradoxne, Cibulka má najviac práce v hre v plnom počte na oboch stranách! Švédi na neho vyslali tri strely v rade, no s každou si pozorne poradil.
     
    06:15
    Presilovka súpera je už minulosťou. Slováci v nej síce čelili niekoľkým pokusom, ale zachovali si chladnú hlavu a neinkasovali.
     
    05:29
    Slovensko sa medzičasom dokázalo oslobodiť aj druhýkrát, ale súper sa vzápätí do pásma vrátil. naši chlapci musia zvládnuť ešte pár náročných sekúnd.
     
    05:01
    Slovákom sa podarilo puk vyhodiť mimo vlastnej obrannej tretiny a mohli odísť striedať. Švédsko tak urobilo tiež a o chvíľu bude pokračovať útočnou aktivitou.
     
    04:25
    Slováci sa okamžite museli stiahnuť do vlastnej obrannej tretiny. Naši reprezentanti majú čo robiť, aby kolotoč súpera ustáli.
     
    04:00
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve min. za nedovolené bránenie odchádza Lešťan.
     
    03:39
    Až teraz prišlo prvé prerušenie tohto zápasu. Stalo sa tak po zakončení našich chlapcov, ktorí sa do útoku natlačili po ľavej strane, ale Sandström bol napokon úspešnejší.
     
    02:58
    Cibulka mal teraz aj trochu šťastia, keď Grundström netrafil puk a nemohol tak zakončovať. Švédi sa hneď od úvodu tlačia do dobrých pozícií, no zatiaľ ich z nich vytláčame.
     
    02:10
    Začalo sa v skutočne svižnom tempe. Hráči sa preháňajú po ľadovej plochy z jednej strany na druhú, ale nebezpečnejšiu akciu zatiaľ nevymyslel nik.
     
    01:29
    Pätoprstý sa dokonca pokúsil puk zaviezť na opačnú stranu, ale tam príliš nepochodil. Naši ho iba nastrelili na zadný mantinel a odišli striedať.
     
    00:58
    Náš gólman ale napokon zasahovať nemusel. Súper síce obsadil útočnú tretinu, ale Slováci ho po chvíli dokázali vytlačiť.
     
    00:36
    Prvá tretina zápasu našich hokejistov sa začala aktivitou súpera. Švajčairi hneď v úvode duelu zaviezli puk do pásma a Cibulka sa musí mať na pozore.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Po hymnách oboch krajín je už všetko pripravené na prvé vhadzovanie tohto zápasu. Slováci ho odohrajú v modrých dresoch, ich súper zo Švédska v žltej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Cibulka (Húska) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Zeleňák, Kolesár, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký (A), Lešťan – Andrisík, Hecl, Sloboda – Žiak, Oško, Struška

    Švédsko: Sandström (Werner) – Kylington, G. Carlsson, Younan, L. Carlsson, Alftberg, Léman (A), Larsson, Kalte – Davidsson, Asplund (C), Magnusson – Lööke, Ölund A), Dahlén – Emanuelsson, Erixon, Dahlström – Grundström, Eriksson, Ahl

    Rozhodca: Baluška, Müllner – Šefčík, Junek.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri druhom zápase prestížneho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup. Jeho dejiskom aj tohto roku budú slovenské Piešťany a český Břeclav a vám z neho vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu a spravodajstvu na oficiálnom webe hlinkamemorial.cz určite neunikne nič podstatné.

    Rozdelenie skupín:

    Skupina A (Břeclav):
    Česká republika
    Finsko
    Rusko
    USA

    Skupina B (Piešťany):
    Slovensko
    Kanada
    Švédsko
    Švýcarsko

    Slovensku sa v uplynulom ročníku na Memoriáli vôbec nedarilo. Zverenci trénera Bartánusa totiž prehrali všetky zápasy základnej skupiny a neuspeli dokonca ani v dueli o umiestnenie, v ktorom so Švédskom prehrali vysoko 0:11. Celkovo teda skončili na poslednom ôsmom mieste, a tak majú rozhodne čo naprávať.

    Ani Švédsko nemôže byť so svojím vlaňajším umiestnením rozhodne spokojné. Hokejovej krajine totiž 7. priečka určite nepatrí, čo napokon budú chcieť hráči s troma korunkami na drese dokázať už v dnešnom zápase so Slovenskom. To, čo sa im to podarí sa dozvieme už o pár hodín.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 17. Hecl (Zeleňák, Žiak) – 11. Younan (Carlsson, Lööke), 21. Asplund (Kylington), 26. Eriksson (Grundström), 40. Kylington (Ahl), 48. Davidsson, 52. Eriksson (Larsson)


    Slovensko: Cibulka (Húska) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Zeleňák, Kolesár, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký (A), Lešťan – Andrisík, Hecl, Sloboda – Žiak, Oško, Struška
    Švédsko: Sandström (Werner) – Kylington, G. Carlsson, Younan, L. Carlsson, Alftberg, Léman (A), Larsson, Kalte – Davidsson, Asplund (C), Magnusson – Lööke, Ölund A), Dahlén – Emanuelsson, Erixon, Dahlström – Grundström, Eriksson, Ahl

    Rozhodca: Baluška, Müllner – Šefčík, Junek

    Diváci: 589