Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Rusko 5:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:6 (kon.)
Česko – USA 4:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Kanada
Pondelok 11.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    Prvý zápas Ivan Hlinka Memorial Cupu sa skončil jasným triumfom Kanady 5:1.

    Najlepší hráči zápasu: Van Pottelberghe (SUI) a Sompel (CAN).

    To je od nás z tohto duelu všetko, srdečne vás ešte pozývame sledovať zápas Slovákov, ktorý je na programe o 17:30. (16:05:27)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Švajčiarski hokejisti sa ešte v samom závere natlačili pred bránku súpera, ale úspešní tam neboli. Ich strela opečiatkovala iba zadný mantinel.
     
    59:10
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tohto zápasu. S pukom na hokejke ju zrejme strávia Švajčiari, ktorí sa ešte pokúsia niečo vymyslieť.
     
    58:45
    Kanadskí hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a ešte sa pokúsia zaútočiť. Skutočne sa ale nemusia nikam ponáhľať, pretože plný bodový zisk už majú vo vrecku.
     
    57:39
    Aj teraz sa hosťom podarilo zblokovať strelecký pokus súpera, ktorý tak po tvrdej rane Sawchenko vôbec nemusel zachraňovať. Kanada má všetko pod kontrolou.
     
    56:49
    Švajčiarski hráči v závere zápasu zvyšujú svoju aktivitu a pokúšajú sa prekvapiť Sawchenka, Stále je to ale iba v rovine pokusov, pretože Kanada strelu na bránku nepúšťa.
     
    56:31
    Rozhodca musel po ďalšej dlhej pasáži bez prerušenia trochu upokojiť hru, pretože hráči oboch tímov sa začali zbytočne strkať pred švajčiarskou bránkou. Nešlo ale o nič vážne a vylučovať sa nebude.
     
    55:20
    Začala sa posledná päťminútovka tohto zápasu. O víťazovi je už rozhodnuté, a tak bude sledovať už iba to, či sa ešte zvýši počet gólov na jednej či druhej strane.
     
    54:39
    Oslabovka kanadského tímu je už medzičasom minulosťou. Švajčiari teda nedokázali využiť ani túto početnú výhodu.
     
    54:02
    Kanaďania si už v defenzíve dávajú veľký pozor a žiadne nebezpečenstvo nepripúšťajú. Hostia sa bránia veľmi dobre.
     
    53:34
    Švajčiarski hokejisti sú aj naďalej aktívni, ale už sa im nedarí usadiť v útočnej tretine a na Kanaďanov niečo vymyslieť.
     
    52:55
    Švajčiari mohli výhodu presilovky takmer hneď využiť! Diem dostal puk na pravej strane pred bránkou a okamžite sa ho pokúšal poslať do siete, ale Sawchenko ho hokejkou zrazil mimo priestoru troch žrdí.
     
    52:17
    Kanada sa bude brániť! Musil vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    50:56
    Bez prerušenia sa hrá už viac ako 3 minúty a puk stále lieta hore-dole po ľadovej ploche. Videli sme síce niekoľko pokusov o prihrávku do nebezpečného priestoru medzi kruhy, no ani jeden z nich sa zakončením neskončil.
     
    50:19
    Stále sa hrá bez prerušenia, mladí hráči skutočne ukazujú svoj potenciál a dostatok energie. Kanada sa síce drží v útočnom pásme, ale bez súvislejšieho tlaku.
     
    49:26
    Kanadský gólman si po čase siahol na puk, ale táto nenápadná strela ho skutočne nemohla ohroziť. Hostia majú všetko pod kontrolou.
     
    49:10
    Na ľadovej ploche sledujeme pomerne hluchú minútu bez prerušenia. Puk lieta zo strany na stranu, ale žiadnemu z tímov sa ho nedarí nadlhšie udržať na svojej hokejke.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 31. Schmid (Thürkauf) – 8. Strome (Knott, Marner), 11. Barzal (Soy), 25. Crouse (N. Roy), 30. Sompel (Barzal, Konecny), 43. Stephens (Merkley)


    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Guggisberg) – Burren, Karrer (C), Moor, Pinana, Auriemma, Frick, Weber – Haberstich, Diem (A), Roberts – Holdener, Marchon, Riat (A) – Schmid, Thürkauf, Impose – Lanz, Hollenstein, Miranda
    Kanada: Sawchenko (Booth) – J. Roy (A), Spencer, Brisebois, Meloche, Sompel, Bear, Hobbs – Crouse (C), N. Roy, Merkley (A) – Harkins, Barzal, Konecny – Stephens, Beauvillier, Musil – Knott, Strome, Marner – Soy

    Rozhodca: Peter Jonák, Milan Novák – Michal Orolin, Jozef Tvrdoň