Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.) | Fínsko – Rusko 5:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:6 (kon.)
Česko – USA 4:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Kanada
Pondelok 11.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    42:21
    Kanada dala gól!

    Hostia dokázali zúžitkovať aj zdanlivo obyčajnú situáciu. DOmáci hráči za bránkou nedokázaloi vybojovať puk, ten získal na hokejku MITCHELL STEPHENS a sám pred brankárom už nezaváhal. Asistencia: Nick Merkley
    Mitchell STEPHENS - 1:5
     
    30:24
    Švajčiarsko dalo gól!

    Domáci hráči predsa len dokázali odpovedať. V útočnej tretine sa k puku dostal DOMINIK SCHMID, ktorý prihrávkou priamo do medzikružia nemohol pohrdnúť a s prehľadom znižuje náskok súpera. Asistencie: Calvin Thürkauf, Serge Weber.
    Dominik SCHMID - 1:4
     
    29:24
    Kanada dala gól!

    Švajčiari úplne prepadli v defenzíve a prvom inkasujú! VANDE SOMPEL získal puk v najnebezpečnejšom priestore, so súperom si porobil, čo sa mu zachcelo a napokon bekhendom pohodlne zakončil. Asistencie: Mathew Barzal a Travis Konecny.
    Mitchell VANDE SOMPEL - 0:4
     
    24:06
    Kanada dala gól!

    Práve naopak, hostia svoj náskok ešte zvyšujú! Po rýchlej akcii sa s pukom pred brankárom ocitol kapitán LAWSON CROUSE, ktorý z ľavej strany nezaváhal a prekonal Van Pottepberhhea. Asistencia: Nicola Roy.
    Lawson CROUSE - 0:3
     
    10:12
    Kanada dala gól!

    Kanada sa dostáva do dvojgólového vedenia! Hostia potrestali ďalšiu útočnú akciu, a tak už v úvode duelu odskakujú na pohodlný rozdiel dvoch gólov. Úspešným strelcom je MATHEW BARZAL. Asistencia: Tyler Soy.
    Mathew BARZAL - 0:2
     
    07:56
    Kanada dala gól!

    Hostia sa dostávajú do vedenia! Po čase dokázali nadlhšie obsadiť útočnú pásmo a rozvinúť súvislú akciu, výsledkom čoho bol zmätok pred bránkou, ktorý presnou strelou z medzikružia využil Knott a jeho ranu do siete tečoval DYLAN STROME. Asistencie: Graham Knott, Mitchell Marner.
    Dylan STROME - 0:1

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 31. Schmid (Thürkauf) – 8. Strome (Knott, Marner), 11. Barzal (Soy), 25. Crouse (N. Roy), 30. Sompel (Barzal, Konecny), 43. Stephens (Merkley)


    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Guggisberg) – Burren, Karrer (C), Moor, Pinana, Auriemma, Frick, Weber – Haberstich, Diem (A), Roberts – Holdener, Marchon, Riat (A) – Schmid, Thürkauf, Impose – Lanz, Hollenstein, Miranda
    Kanada: Sawchenko (Booth) – J. Roy (A), Spencer, Brisebois, Meloche, Sompel, Bear, Hobbs – Crouse (C), N. Roy, Merkley (A) – Harkins, Barzal, Konecny – Stephens, Beauvillier, Musil – Knott, Strome, Marner – Soy

    Rozhodca: Peter Jonák, Milan Novák – Michal Orolin, Jozef Tvrdoň