Zenit – AEL Limassol 3:0 (kon.) | APOEL – Helsinki 2:0 (kon.) | Malmö – Sparta Praha 2:0 (kon.)
Tiraspol – Slovan Bratislava 0:0 (kon.) | Besiktas – Feyenoord 3:1 (kon.) | FCSB – Aktobe 2:1 (kon.)
Kodaň – Dnipropetrovsk 2:0 (kon.) | Salzburg – Karabach 2:0 (kon.) | Celtic – Légia Varšava 0:2 (kon.)
D. Záhreb – Aalborg 0:2 (kon.) | Partizan – Razgrad 2:2 (kon.)
koniec
Sheriff Tiraspol
0:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Streda 06.08.2014, 19:00 • Bolshaya Sportivnaya Arena (Tiraspoľ) • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Do defenzívy sa musí zapájať i Róbert Vittek, ktorý sa poctivo stiahol s Belimom, no afrického beka musel zastaviť nedovolene, čo prinútilo maďarského arbitra Vada siahnuť do kapsy.
     
    90+1
    Údaj o nadstavenom čase sa moldavskej réžii zachytiť nepodarilo, aspoň že jej neušlo posledné striedanie „Franza" Straku. Výborného čarodejníka Soumaha nahrádza Matej Jakúbek.
     
    85
    Dobitý Kristián Kolčák má už toho plné zuby, čo zaregistroval i kouč „Franz" Straka, ktorý ho sťahuje dole. Namiesto bojovného odchovanca belasých prichádza Juraj Halenár.
    Ďalšia super šanca Slovana ostala nevyužitá...
     
    71
    Povolaním kanonier Róbert Vittek zahadzuje super-šancu na možnú definitívu! Sheriff Tiraspoľ môže vďačiť Degrovi, že stále žije. Priam exkluzívnou prácou sa na polke ihriska prezentoval Seydouba Soumah, ktorý nádherne pomedzi obrancov vysunul Vitteka do jasnej šance, no náš africký hrdina v nájazde na domáceho brankára zlyhal. Robo sa snažil dávať loptu ponad argentínskeho gólmana, no ten reflexívne vyrazil do strany a podržal moldavského majstra.
    Soumah mohol Slovan posunäť blizúčko postupu
     
    64
    Seydouba Soumah ale v zápätí rovná účet a obaja aktéri dnešnej odvety sú si kvit! Guinejský čarodejník si prebral loptu od najaktívnejšieho Slovanistu Marka Milinkoviča, následne vo vápne povyzŕtal dvojicu domácich zadákov, aby následne opečiatkoval brvno Degrovej bránky. Argentínsky kapitán Sheriffu by bol takisto bez šance a Slovan by už bol veľmi-veľmi blízko vytúženému postupu! Pokračujeme ale naďalej bez gólov.
    Pernišovi pomohlo brvno belasej svätyne!
     
    62
    Belasé postupové nádeje sa teraz poriadne zatriasli a to doslova. Striedajúci Olímpio sa na ľavej strane odpútal od Čikoša a šikovne si pripravil streleckú parketu. Síce sa zdalo, že Brazílčan bude ešte prihrávať na os ihriska, no po nádhernom obstrele bol Dušan Perniš bez šance. Po Olímpiovej jedovke z osemnástich metrov sa však zatriaslo iba brvno hosťujúcej bránky! Obrovské šťastie pre slovenského šampióna!
     
    61
    Tiraspoľ v zápätí strieda i do tretice, keď tentokrát odíde najväčší domáci postrach Fred Benson. Na jeho miesto príde iný hrotový útočník Juninho Potiguar.
     
    60
    V úvodnom dejstve aktívny Riccardinho sa v druhej polke snáď ešte nedotkol lopty a už sa ani nedotkne. Po hodine hry ho na trávniku nahradí Olímpio.
     
    59
    Bratislavský Slovan obmieňa svojich bombardérov, keď Pavla Fořta na hrote vymení africký hrdina Róbert Vittek. Snáď to bude Robo-gólovi páliť i v Európe.
    Faul, po ktorom dostal Blanco červenú kartu
     
    57
    Slovan Bratislava dostáva na podnose dar z nebies a predovšetkým Blancovej hlúposti. Kolumbijský defenzívny stredopoliar zbytočne fauloval zozadu unikajúceho Erika Grendela a o rozhodnutí Istvána Vada nebolo pochýb. Elkin Blanco si svoj omyl okamžite uvedomil, ale už bolo neskoro. Slovenský šampión bude dohrávať v početnej výhode!
     
    46
    Domáci tréner Veaceslav Rusnac tak trochu podľa očakávaní v polčasovej prestávke zasiahol do svojej zostavy. Na trávnik poslal svojho obvyklého kapitána Henrique Luvannora, ktorý nahradil nevýrazného Ginsariho.
    Marko Milinkovič peknou strelou pohrozil domácim
     
    45
    Vo veľkej príležitosti sa na druhej strane ocitli aj belasí a už to mohlo byť omnoho veselšie. Igor Žofčák naštartoval rýchly prechod hostí do ofenzívy. Následne sa po jeho prihrávke na osi ihriska uvoľnil Marko Milinkovič, pred ktorým domáca defenzíva iba ustupovala. Srbský krídelník to pohotovo využil na prudkú pumelicu, ktorú musel gólman Degra iba vyrážať. Kapitán Sheriffu si však s Markovou prízemnou strelou poradil a Pavel Fořt už v následnej dorážke nezasiahol loptu ideálne.
    Skvelý zákrok Dušana Perniša!
     
    41
    Slovan teraz prepadol na pravej strane defenzívy a skóre v Bolshaya Sportivnaya Arena sa mohlo po prvýkrát meniť. Čikoš nedokázal zastaviť aktívneho Ricardinha, ktorý sa šikovnou narážačkou s Joãozinhom dostal až do vápna, odkiaľ sa snažil prestreliť Dušana Perniša. Koncovka z nejakých desiatich metrov však nesmerovala dokonale do ľavého horného rohu a belasý gólman tak stihol pohotovo vyraziť do strany. Prvý vážnejší zákrok člena širšieho kádru slovenskej reprezentácie.
     
    23
    Krátko po domácom Sheriffe sa o prvé ofenzívne vzplanutie postaral i Marko Milinkovič, ku ktorému sa odrazil ďalší center od aktívneho Tomáša Jablonského. Ten odvracal Muresan iba k srbskému záložníkovi, ktorý pálil halfolejom z hranice pokutového územia. Lopte však udelil prehnanú razanciu a tá napokon zamierila až nejaké tri metre nad Degrovu svätyňu. Dobrý náznak Bratislavčanov.
     
    20
    Na konci úvodnej dvadsaťminútovky tu bol prvý nebezpečný pokus, ktorý mohol vyplynúť v úvodný gól moldavskej odvety. Sheriff sa snáď po prvýkrát dostal jednoduchou kombináciou až pred šestnástku belasých, odkiaľ pálil Brazílčan Ricardinho. Po jeho prudkej jedovke z osemnástich metrov sa Perniš naťahoval márne, no lopta našťastie pre Bratislavčanov smerovala len tesne mimo pravej žrde.
     
    18
    Zaostrime ale pred šestnástku Sheriffu, odkiaľ sa bude rozohrávať nebezpečný priamy kop belasých. Elkin Blanco na okraji vápna naložil Grendelovi a za svoj zákrok bol kolumbijský stredopoliar ocenený i žltou kartou.
     
    5
    Horúca hlava Erik Grendel zatiahol na polke ručnú brzdu, ktorú si snáď mohol i odpustiť. Belasí boli v zadných radoch v dostatočnom počte. Zbytočná, skorá žltá karta pre slovenského stredopoliara.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   18. E.Blanco (STI) – 5. Grendel (SBA), 90+3. Vittek (SBA)   57. E.Blanco (STI)


    Sheriff Tiraspol: Degra (C) – Balima, Metoua, Mureşan, Joãozinho – Gînsari, E. Blanco – Isa, Cadú, Ricardinho – Benson
    Náhradníci: Juric – Potiguar, Galvão, Olímpio, Ernandes, Ligger, Luvannor
    Manažér: Veaceslav Rusnac (MOL)

    ŠK Slovan Bratislava: D. Perniš – Čikoš, D. Hudák, Niňaj, Jablonský – Kolčák, Grendel – Žofčák (C), Soumah, Milinkovič – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Halenár, K. Mészáros, Jakúbek, Vittek, Peltier, M. Bagayoko
    Manažér: František Straka (CZE)

    Rozhodca: István Vad – V. Tóth, R. Kispál – S. Andó-Szabó (všetci HUN)

    Prvý zápas: Slovan Bratislava - Tiraspol 2:1