Zenit – AEL Limassol 3:0 (kon.) | APOEL – Helsinki 2:0 (kon.) | Malmö – Sparta Praha 2:0 (kon.)
Tiraspol – Slovan Bratislava 0:0 (kon.) | Besiktas – Feyenoord 3:1 (kon.) | FCSB – Aktobe 2:1 (kon.)
Kodaň – Dnipropetrovsk 2:0 (kon.) | Salzburg – Karabach 2:0 (kon.) | Celtic – Légia Varšava 0:2 (kon.)
D. Záhreb – Aalborg 0:2 (kon.) | Partizan – Razgrad 2:2 (kon.)
koniec
Sheriff Tiraspol
0:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Streda 06.08.2014, 19:00 • Bolshaya Sportivnaya Arena (Tiraspoľ) • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Pekný deň vám prajem pri sledovaní odvetného zápasu 3. predkola Ligy majstrov medzi Šerifom Tiraspol a slovenským zástupcom Slovanom Bratislava.

    Prvý zápas bola doslova jedna veľká "šou". Niekto očakával silných Moldavčanov, ktorí majú v tíme Brazílčanov, ostatní verili v kvalitu bratislavského mužstva. Na ihrisku sme však videli takmer vo všetkým aspektoch úplne vyrovnaný zápas.

    Prvý gól sa podarilo streliť domácim (Slovanu) z pokutového kopu, ktorý premenil kapitán Igor Žofčák. Zaujímavejší bol však druhý polčas, v ktorom sa nechal v 61. minúte vylúčiť Richard Lásik (Slovan) a hostia mali možnosť vyrovnať z penalty. Cadu však kopol penaltu zle a perfektným zákrokom sa predviedol aj Perniš a stav zostal nezmenený. Šerifu sa predsalen podarilo v "presilovke" vyrovnať, pätnásť minút pred koncom sa trafil striedajúci Ricardinho. Striedanie vyšlo aj domácemu trénerovi, ktorý poslal na ihriska Karola Mészárosa. Práve vďaka jeho gólu totiž Slovan vyhral na svojej pôde 2:1 aj napriek polhodinovému oslabeniu.

    Dnes sa dá očakávať opäť veľmi vyrovnaný zápas. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Sheriff Tiraspol: Degra (C) – Balima, Metoua, Mureşan, Joãozinho – Gînsari, E. Blanco – Isa, Cadú, Ricardinho – Benson
    Náhradníci: Juric – Potiguar, Galvão, Olímpio, Ernandes, Ligger, Luvannor
    Manažér: Veaceslav Rusnac (MOL)

    ŠK Slovan Bratislava: D. Perniš – Čikoš, D. Hudák, Niňaj, Jablonský – Kolčák, Grendel – Žofčák (C), Soumah, Milinkovič – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Halenár, K. Mészáros, Jakúbek, Vittek, Peltier, M. Bagayoko
    Manažér: František Straka (CZE)

    Rozhodca: István Vad – V. Tóth, R. Kispál – S. Andó-Szabó (všetci HUN).
     
    -15
    Bratislavský Slovan vyrukoval do odvetného zápasu tretieho predkola Ligy majstrov s jedinou zmenou oproti úvodnému duelu na Pasienkoch. Vykartovaného Richarda Lásika nahradí v stredovej dvojici s Erikom Grendelom 24-ročný Kristián Kolčák. Povzbudením pre belasých môže byť i európsky návrat Róberta Vitteka, ktorý začína duel na lavičke náhradníkov. V piatkovej predohrávke 4. kola Fortuna ligy absolvoval proti Ružomberku (2:1) kompletný druhý polčas.
     
    -10
    Domáci na dnes pripravili dve zmeny a to pomerne prekvapivé. Z úvodnej jedenástky totiž vypadol kapitán „strážcov zákona" Henrique Luvannor. V zahajovacej zostave taktiež chýba zakončovateľ Thiago Galvão. Na ich miestach naopak nachádzame Ghinsariho a Ricardinha. Môže to byť rezultátom nepodarenej generálky Tiraspoľu, ktorý v 2. kole moldavskej ligy remizoval na pôde nováčika Ceadir Lunga 1:1.
     
    -5
    Pre sviatočných futbalových priaznivcov pripomínam postupovú matematiku v európskych futbalových súťažiach. Belasých dnes môže mrzieť predovšetkým inkasovaný gól na vlastnom štadióne. Sheriffu totiž na postup stačí i chudobné víťazstvo 1:0. V prípade rekapitulácie výsledku z úvodného duelu by sme šli do predĺženia 2x15 minút a keby sme sa v ňom gólu nedočkali, nasledoval by penaltový rozstrel.
     
    -3
    Zažeňme ale čierne myšlienky a verme, že belasým sa podarí uspieť už v riadnom hracom čase. Postup by mohol prísť jedine po taktickom a zodpovednom výkone. Nemusím pripomínať, že víťaz tohto duelu si zabezpečí kompletnú európsku jeseň v skupinovej fáze. Slovan do toho!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Odvetný zápas tretieho predkola Ligy majstrov v Tiraspole práve začal! Úvodný výkop obstarali belasí, ktorí budú útočiť zľava-doprava. Sheriff v žltom sprava-doľava.
     
    2
    Český bek Tomáš Jablonský hneď v úvode prevetral svoju ľavačku, no propragačný pokus z veľkej vzdialenosti nemohol Degru zaskočiť. Lopta letela nedôrazne a mimo.
     
    3
    Domáci sa prezentovali prvou dlhou loptou do belasej šestnástky. Isov center mal na hrote osloviť Bensona, no Dušan Perniš prebral loptu ako zrelé jablko zo stromu.
     
    4
    Holandský zakončovateľ Fred Benson po prvýkrát postrašil Slovanistov, keď si preberal šikovnú kolmicu od Blanca. V sklze však pred ním výborne zasiahol mladý stopér Hudák.
     
    5
    Horúca hlava Erik Grendel zatiahol na polke ručnú brzdu, ktorú si snáď mohol i odpustiť. Belasí boli v zadných radoch v dostatočnom počte. Zbytočná, skorá žltá karta pre slovenského stredopoliara.
     
    6
    Domácemu Tiraspoľu sa nepodarilo vstúpiť do stretnutia podľa očakavaní. Žiadny počiatočný nápor sa nekonal, stretnutie sa stále len rozbieha.
     
    7
    Zmeniť by to ale mohol rohový kop domácich, ktorý bude nasledovať po dobrom sklze Branislava Niňaja, ktorý odvracal Ricardinhov center.
     
    8
    Moldavský šampión však rozohrávku pokazil a pretiahnutý center smeroval ďaleko za zadnú žrď. Dušan Pernuš môže rozohrávať od svojej bránky.
     
    9
    Jeden z mála domácich hráčov v kádri Sheriffu Ginsari sa po ľavej strane dostal až do šestnástky, odkiaľ sa snažil hľadať Bensona. Lopta však pristala iba na hornej sieti a keďže to bolo bez teču, rozohrávať bude znovu Perniš.
     
    10
    Tiraspoľ sa snaží presadzovať predovšetkým po stranách, no zatiaľ domáci pôsobia splašeným dojmom. Balima si tentokrát nerozumel s Isom, hrať môže Jablonský.
     
    11
    Blanco si odškrtol povinnú položku zo zápasového účtu, keď na polke ihriska oplácal Grendelovi. Kolumbijský stredopoliar sa ale zaobišiel bez žltého napomínania.
     
    12
    O prvý vážnejší vzruch v tomto zápase sa postaral Slovan, ktorý veľmi mazácky rozohral štandardku zo strednej vzdialenosti. Po Fořtovom priklepnutí sa hosťom podarilo rozvlniť i sieť, no koncovka hostí neplatila pre správne posúdené ofsajdové postavenie českého bombera Fořta.
     
    13
    Na druhej strane odpoveď Moldavcov, no Ricardinhov center poľahky doplachtil k pripravenému Pernišovi, ktorá sa ani tentokrát nezapotil.
     
    14
    Čelo mu ale orosilo pri výbehu mimo vápno, kam musel vyštartovať po kolmici na Bensona. Bývalý útočník Zwolle však mal k lopte ďaleko.
     
    15
    Po štvrťhodine hry teda na prvú gólovú príležitosť stále iba čakáme. Nezmenil to ani Riacrdinho, ktorý si v súboji s Čikošom pomáhal útočným faulom.
     
    16
    Belasým tento stav a herný priebeh samozrejme vyhovuje. Inkasovaný gól by však celé stretnutie otočil o 180 stupňov.
     
    17
    Výborné Bensonove parametre zatiaľ na defenzívu hostí neplatia. Zaujímavým výkonom sa prezentuje predovšetkým zadák Jablonský, cez ktorého ešte neprešla ani jedna kontra.
     
    18
    Zaostrime ale pred šestnástku Sheriffu, odkiaľ sa bude rozohrávať nebezpečný priamy kop belasých. Elkin Blanco na okraji vápna naložil Grendelovi a za svoj zákrok bol kolumbijský stredopoliar ocenený i žltou kartou.
     
    19
    Hosťujúci kapitán Igor žofčák sa snažil poslať loptu ponad múrik do pravého rohu Degrovej bránky, no nanešťastie pre slovenského majstra zasiahol len hlavu jedného z členov dobre postaveného múriku.
     
    20
    Na konci úvodnej dvadsaťminútovky tu bol prvý nebezpečný pokus, ktorý mohol vyplynúť v úvodný gól moldavskej odvety. Sheriff sa snáď po prvýkrát dostal jednoduchou kombináciou až pred šestnástku belasých, odkiaľ pálil Brazílčan Ricardinho. Po jeho prudkej jedovke z osemnástich metrov sa Perniš naťahoval márne, no lopta našťastie pre Bratislavčanov smerovala len tesne mimo pravej žrde.
     
    21
    Na druhej strane sme tŕpli po tvrdšom zákroku od Kolčáka, keďže sa zdalo, že vinníkom bol už potrestaný Erik Grendel. Obavy však boli rýchlo rozptýlené.
     
    22
    Na druhej strane sa snažil opäť pripomenúť Benson, ktorý prehnal Niňaja, no ten sa obohrať nenechal. Dobrý zákrok mladého stopéra.
     
    23
    Krátko po domácom Sheriffe sa o prvé ofenzívne vzplanutie postaral i Marko Milinkovič, ku ktorému sa odrazil ďalší center od aktívneho Tomáša Jablonského. Ten odvracal Muresan iba k srbskému záložníkovi, ktorý pálil halfolejom z hranice pokutového územia. Lopte však udelil prehnanú razanciu a tá napokon zamierila až nejaké tri metre nad Degrovu svätyňu. Dobrý náznak Bratislavčanov.
     
    24
    Belasá stopérska dvojica ale skutočne pôsobí mazáckym dojmom. Akoby spolu odohrala už stovky ligových duelov. Po výbornom Niňajovom sklze sa bude kopať roh.
     
    25
    Defenzívnu hviezdičku si napokon pripísal Kristián Kolčák, avšak márna sláva, Sheriff i ďalší roh pokazil. Tentokrát rozohrávali domáci, no Perniš dostal loptu opäť do koša.
     
    26
    Belasých tentokrát zachránila od rohového kopu zástavka, od ktorej sa lopta odrazila späť do hry. Ricardinho tak musel hrať, no centrovanú loptu odflákol.
     
    27
    Na druhý pokus už Brazílčan cez Čikoša odcentroval, ale Perniš už po niekoľkýkrát deklaroval, že centre mu dnes vypadávať nebudú.
     
    28
    Fořt sa konečne pokúsil spolupracovať s agilným Soumahom, no ich vzájomná narážačka nebola dotiahnutá k dokonalosti. Výborne pred Fořtom zapracoval Metoua.
     
    29
    Belasú stopérsku dvojicu už dnes radšej chváliť nebudem, pretože pár minút po tom sa dopustila drobnej chybičky. Perniš ale zasiahol pred unikajúcim Bensonom včas.
    Sheriff sa po peknej kolmici takmer dostal do veľkej šance!
     
    30
    Cadú tentokrát rozohral dobrý rohový kop a snáď najlepší v dnešnom zápase. Na zadnej žrdi však pred Muresanom odvracal defenzívny štít Kristián Kolčák.
     
    31
    „Šerifovia" mohli z pravej strany rozohrávať voľný kop, ktorý však opäť našiel iba vrelú náruč slovenského gólmana Dušana Perniša.
     
    32
    Ten si zatiaľ počína suverénnym dojmom, ale Slovan celkovo pôsobí nesmierne kompaktne a odhodlane. Za nami je už tretina riadneho hracieho času.
     
    33
    Na štadióne počujeme neustále bubnovanie domácich, no hlasovým fondom zaujímajú predovšetkým slovenskí fanúškovia belasých.
     
    34
    Erik Čikoš na konci svojho výpadu prihrával na Žofčáka, ktorý rozdal doľava na Soumaha. Ten sa najskôr zamotal v kľúčkách, no predsa odcentroval na Fořta. Pred ním dobre odvracal Muresan a následná strela od Grendela letela iba do stredu bránky. Aktivitu belasých ale musíme pochváliť.
     
    35
    Pavel Fořt si na polovici ihriska vypýtal nedovolený zákrok od Ginsariho, po ktorom musel István Vad písknuť do píšťalky. Dobré okamžiky pre Slovan.
     
    36
    Pomaly sme sa už prehupli do poslednej desaťminútovky úvodného dejstva. Aktivita Sheriffu v ostatných minútach značne opadla.
     
    37
    Marko Milinkovič exkluzívne naštartoval na ľavej strane Jablonského, ale Wilfried Belima mal k lopte predsa len bližšie.
     
    38
    Domácim sa podarilo v jednom prechode do ofenzívy vyprodukovať až dve prihrávky spoluhráčom na päty. Sheriff začína nervóznieť.
     
    39
    Niet sa čomu diviť. Moldavský majster je v domácej súťaži zvyknutý výhradne na víťazstvá a v európskej konfrontácii to zrazu nejde... Aj o tom je náročné vyraďovacie sito Ligy majstrov a Európskej ligy UEFA.
     
    40
    Naopak, domácim mohol znovu pohroziť Seydouba Soumah, ktorému však bolo neprávom odmávané a odpískané postavenie mimo hry.
     
    41
    Slovan teraz prepadol na pravej strane defenzívy a skóre v Bolshaya Sportivnaya Arena sa mohlo po prvýkrát meniť. Čikoš nedokázal zastaviť aktívneho Ricardinha, ktorý sa šikovnou narážačkou s Joãozinhom dostal až do vápna, odkiaľ sa snažil prestreliť Dušana Perniša. Koncovka z nejakých desiatich metrov však nesmerovala dokonale do ľavého horného rohu a belasý gólman tak stihol pohotovo vyraziť do strany. Prvý vážnejší zákrok člena širšieho kádru slovenskej reprezentácie.
    Skvelý zákrok Dušana Perniša!
     
    42
    Slovan sa teraz musí v prvom rade upokojiť a takticky doviesť úvodné dejstvo aspoň do bezgólového polčasového rezultátu.
     
    43
    Pomáha im k tomu aj ležiaci Benson, ktorý sa nechá po Žofčákovom zákroku ošetrovať. Cenné desiatky sekúnd pre Bratislavčanov.
     
    45
    Vo veľkej príležitosti sa na druhej strane ocitli aj belasí a už to mohlo byť omnoho veselšie. Igor Žofčák naštartoval rýchly prechod hostí do ofenzívy. Následne sa po jeho prihrávke na osi ihriska uvoľnil Marko Milinkovič, pred ktorým domáca defenzíva iba ustupovala. Srbský krídelník to pohotovo využil na prudkú pumelicu, ktorú musel gólman Degra iba vyrážať. Kapitán Sheriffu si však s Markovou prízemnou strelou poradil a Pavel Fořt už v následnej dorážke nezasiahol loptu ideálne.
    Marko Milinkovič peknou strelou pohrozil domácim
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Slovan Bratislava aj po úvodnej 45-minútovke moldavskej odvety drží postupové tromfy vo svojich rukách. Belasí sa v prvej časti nezatiahli, práve naopak, snažili sa o časté podkurovanie z brejkových situácii. Dvakrát to takmer vyšlo, no Marko Milinkovič v ani jednom prípade sieť nerozvlnil. Na druhej strane dvakrát zaujal Ricardinho, ktorý však taktiež nezmenil bezgolový priebeh prvého polčasu.

    Slovan tak i naďalej smeruje do play off o Ligu majstrov. Momentálne ho od zabezpečenia osemzápasovej nadstavby delí trištvrtehodina. Na začiatku jej plynutia sa vám opäť prihlási Erik Farkaš.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner Veaceslav Rusnac tak trochu podľa očakávaní v polčasovej prestávke zasiahol do svojej zostavy. Na trávnik poslal svojho obvyklého kapitána Henrique Luvannora, ktorý nahradil nevýrazného Ginsariho.
     
    47
    Henrique Luvannor je síce brazílskym rodákom, no za moldavskú reprezentáciu už stihol odohrať prvé štyri stretnutia, v ktorých zaznamenal i dva góly.
     
    48
    Práve Luvannor sa snažil pred šestnástkou vysunúť Ismaila Isu, ktorý sa už-už hotoval ku koncovke. Prihrávka však bola znovu pridlhá.
     
    49
    Domácim z akejsi nervozity plynie viacero nepresností a nedotiahnutých kombinácii. Na paniku je však ešte priskoro. Pred nami je celý druhý polčas.
     
    50
    Sheriff zaváhal i v defenzíve, keď po Žofčákovom centri zakiksoval stopér Metoua, ktorý napálil loptu smerom na vlastnú bránku. Vlastenec z toho síce nebol, ale rohový kop sa rozohrávať bude.
     
    51
    No a belasá snaha nebola vôbec márna. Igor Žofčák posielal milimetrový center na zadnú žrď, kde skákal osamotený Braňo Niňaj. Mladý stopér hostí však svoju situáciu nezvládol a loptu poslal vysoko nad.
     
    52
    Na druhej strane sa domáci pokúsili o šikovný signál pri rozohrávke voľného kopu, avšak Sheriff to maximálne dobabral a centrujúci Joãozinho posielal loptu na päťku z ofsajdu.
     
    53
    Uf, tak teraz mal slovenský šampión i poriadnu dávku šťastia, keď dlhá Joãzinhova lopta prepadla cez stopérsku dvojicu Niňaj-Hudák a Benson sa už rútil do jasnej šance. Pohotový Perniš ale opäť vyštartoval včas.
     
    54
    Všetka úcta k predchádzajúcemu gólmanovi Putnockému, ale na Perniša sa belasí predsa len môžu spoľahnúť podstatne viacej. Skúsenosti hrajú v jeho prípade prím.
     
    55
    Slovan by teraz mohol preukázať skúsenosti z domácej súťaže a pokúsiť sa o otvárací zásah dnešnej odvety. Roh pre Bratislavčanov.
     
    56
    Tentokrát ale musím pochváliť i stredného obrancu Muresana, ktorý si pozorne postrážil nabiehajúceho Branislava Niňaja.
     
    57
    Slovan Bratislava dostáva na podnose dar z nebies a predovšetkým Blancovej hlúposti. Kolumbijský defenzívny stredopoliar zbytočne fauloval zozadu unikajúceho Erika Grendela a o rozhodnutí Istvána Vada nebolo pochýb. Elkin Blanco si svoj omyl okamžite uvedomil, ale už bolo neskoro. Slovenský šampión bude dohrávať v početnej výhode!
    Faul, po ktorom dostal Blanco červenú kartu
     
    58
    Po Blancovom nedovolenom zákroku logicky nasledovala i štandardná situácia, no Marko Milinkovič pálil z vyše dvadsiatich metrov mimo.
     
    59
    Bratislavský Slovan obmieňa svojich bombardérov, keď Pavla Fořta na hrote vymení africký hrdina Róbert Vittek. Snáď to bude Robo-gólovi páliť i v Európe.
     
    60
    V úvodnom dejstve aktívny Riccardinho sa v druhej polke snáď ešte nedotkol lopty a už sa ani nedotkne. Po hodine hry ho na trávniku nahradí Olímpio.
     
    61
    Tiraspoľ v zápätí strieda i do tretice, keď tentokrát odíde najväčší domáci postrach Fred Benson. Na jeho miesto príde iný hrotový útočník Juninho Potiguar.
     
    62
    Belasé postupové nádeje sa teraz poriadne zatriasli a to doslova. Striedajúci Olímpio sa na ľavej strane odpútal od Čikoša a šikovne si pripravil streleckú parketu. Síce sa zdalo, že Brazílčan bude ešte prihrávať na os ihriska, no po nádhernom obstrele bol Dušan Perniš bez šance. Po Olímpiovej jedovke z osemnástich metrov sa však zatriaslo iba brvno hosťujúcej bránky! Obrovské šťastie pre slovenského šampióna!
    Pernišovi pomohlo brvno belasej svätyne!
     
    64
    Seydouba Soumah ale v zápätí rovná účet a obaja aktéri dnešnej odvety sú si kvit! Guinejský čarodejník si prebral loptu od najaktívnejšieho Slovanistu Marka Milinkoviča, následne vo vápne povyzŕtal dvojicu domácich zadákov, aby následne opečiatkoval brvno Degrovej bránky. Argentínsky kapitán Sheriffu by bol takisto bez šance a Slovan by už bol veľmi-veľmi blízko vytúženému postupu! Pokračujeme ale naďalej bez gólov.
    Soumah mohol Slovan posunäť blizúčko postupu
     
    66
    Hektické minútky v Tiraspoli pokračujú! Individuálne sa výborne presadzoval Portiguar, ktorý však svoje sólo zakončil iba nepresnou strelou nad.
     
    68
    Takýto „hurá-futbal" však belasým rozhodne nevyhovuje. Sú to práve oni, ktorí dnes môžu prísť o všetko. Do konca ešte niečo vyše dvadsiatich minút.
     
    69
    Portiguar začína robiť na ľavej strane poriadny vietor, no loptu spod Čikoša tentokrát v šestnástke nevydoloval. Penalta sa taktiež nepískala, pokračujeme ďalej.
     
    70
    Marko Milinkovič následne založil rýchly brejk Slovanu, no Soumah v na jej konci presne nezakončil. Odkop pre Degru.
     
    71
    Povolaním kanonier Róbert Vittek zahadzuje super-šancu na možnú definitívu! Sheriff Tiraspoľ môže vďačiť Degrovi, že stále žije. Priam exkluzívnou prácou sa na polke ihriska prezentoval Seydouba Soumah, ktorý nádherne pomedzi obrancov vysunul Vitteka do jasnej šance, no náš africký hrdina v nájazde na domáceho brankára zlyhal. Robo sa snažil dávať loptu ponad argentínskeho gólmana, no ten reflexívne vyrazil do strany a podržal moldavského majstra.
    Ďalšia super šanca Slovana ostala nevyužitá...
     
    72
    Druhý polčas sa musí páčiť i nezaujatým priaznivcom, ktorí si našli cestu k tomuto pútavému stretnutiu. Slovan v ňom aj naďalej ťahá za dlhší koniec povrazu.
     
    73
    V závere by mu mohla pomôcť početná prevaha a s tým súvisiaci dostatok fyzických i mentálnych síl. Slovan do toho!
     
    74
    Hosťom sa teraz i vďaka Soumahovi darí držať loptu na polovici súpera, kde to je pre Bratislavčanov dobré. Do konca ešte štvrťhodina.
     
    75
    Henrique Luvannor mohol pre zmenu zostreliť Slovan, keď sa dostal k zle odvrátenej lopte od Hudáka. Napokon ho však obetavo zastavil Kristián Kolčák.
     
    76
    Obetavý pracant belasých to navyše odniesol i drobným zranením stehna, ktoré pokrylo Luvannorovu jedovku zo šestnástky.
     
    77
    Belasí môžu už aj s Kolčákom pokračovať ďalej. Rozohrávku momentálne obstaráva Dušan Perniš, ktorý sa promptnému riešeniu vzniklej situácie rozhodne nemá.
     
    78
    Po dlhšom čase sa k lopte dostal inak výborný Milinkovič, ktorého do hry zapojil agilný Soumah. Nakoniec si ale táto legionárska dvojica neporozumela. Rozohrávka pre Degru.
     
    79
    Juninho Potiguar však na súperovej polovici detinsky fauloval a Slovan tak zbiera ďalšie desiatky sekúnd. Minimálne skupina Európskej ligy UEFA je už veľmi blízko.
     
    80
    Hold treba vzdať i Františekovi Strakovi, ktorý stojí za neoblomnou taktickou disciplínou belasých. Tí teraz potrebujú prežiť rohový kop žltých.
     
    81
    Pohroziť sa po ňom podarilo obom stranám. Muresanova hlavička smerovala iba na pripraveného Hudáka, po ktorého odvrátení tu bol protiútok belasých. Soumah to ale v situácii traja-na-dvoch nezvládol.
     
    82
    Hrať tak mohli rozpumpovaní domáci, ktorí sa vyrútili do ofenzívy v prečíslení, ale na viac, ako nepresný center k Pernišovi sa nezmohli.
     
    83
    Bravó pre Soumaha, ktorý roztancoval Belimu a získal dôležitú štandardku na okraji pokutového vápna. Výborná parketa pre Igora Žofčáka.
     
    84
    Kapitán slovenského majstra tentokrát dokázal prestreliť žltú hradbu, no lopta sa vzniesla nejakého poldruha metra na brvno Degrovej bránky.
     
    85
    Dobitý Kristián Kolčák má už toho plné zuby, čo zaregistroval i kouč „Franz" Straka, ktorý ho sťahuje dole. Namiesto bojovného odchovanca belasých prichádza Juraj Halenár.
     
    86
    Sheriff Tiraspoľ medzitým zastavený v ďalšom prechode do ofenzívy, keď sa v nesúlade s ofsajdovým pravidlom pohyboval Wilfried Belima.
     
    87
    Marko Milinkovič sa pokúšal o tradičnú Robbenovu strelu ľavou, no lopta mu odskočila a bol z toho brejk Sheriffu. Požiar hasil práve zakladateľ Milinkovič, ktorý môže byť rád, že je rád a že nevidel žltú kartu.
     
    88
    Tempo stretnutia je momentálne zásadne ovplyvnené početnými faulami a inými prerušeniami. Všetko ide podľa plánov belasých.
     
    89
    Slovan sa v pomalom tempe presunul až do rohu ihriska, kde bude v časovej údržbe pokračovať sériou outových vhadzovaní. Tik-tak-tik-tak, osemzápasová európska nádielka sa už blíži!
     
    90
    Uvidíme koľko minútok bude pridávať maďarský arbiter István Vad. Viacej ako tri minútky by to byť ale určite nemalo, tak sa nechajme prekvapiť.
     
    90+1
    Údaj o nadstavenom čase sa moldavskej réžii zachytiť nepodarilo, aspoň že jej neušlo posledné striedanie „Franza" Straku. Výborného čarodejníka Soumaha nahrádza Matej Jakúbek.
     
    90+2
    Slovan snáď po tretíkrát výraznejšie prepadol a mohlo byť vážne zle. Po ľavej strane unikol Luvannor, ktorý posielal prudký center pred Perniša, ktorý si však ostrú loptu výborne postrážil.
     
    90+3
    Do defenzívy sa musí zapájať i Róbert Vittek, ktorý sa poctivo stiahol s Belimom, no afrického beka musel zastaviť nedovolene, čo prinútilo maďarského arbitra Vada siahnuť do kapsy.
     
    90+4
    Sheriff v absolútnom vabanku! Na Cadúov voľný kop si dokonca najlepšie nabehol gólman Degra, ktorý však poslal loptu iba mimo Pernišovej svätyne. Slovenský šampión si to už musí postrážiť!
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, je koniec, je koniec... Koniec napätej moldavskej odvete v Tiraspoľe, začiatok osemzápasovej belasej rozprávky v pohárovej Európe! ŠK Slovan Bratislava to dokázal a vďaka taktickému, zodpovednému a obetavému výkonu postupuje do play off o Ligu majstrov. Objektívne môžeme konštatovať, že sme sledovali vyrovnané stretnutie, ktoré sa mohlo prikloniť na jednu i druhú stranu. Stretnutie ponúklo množstvo gólových príležitostí. Brvno sa triaslo ako za Degrom, tak i za gólmanom Pernišom. Belasí boli v závere zbavený prípadných horúcich momentov, pretože domáci sa svojou hlúposťou pripravili o možný záverečný nápor. Slovenský majster z uplynulého ročníka to v závere oddrel a po zásluhe postupuje do baráže o najprestížnejšiu klubovú súťaž na svete.

    Týmto nádherným konštatovaním sa s vami lúči Erik Farkaš. Ďakujem vám za pozornosť a teším sa na stretnutia pri podobne úspešných futbalových večeroch. Zachovajte nám svoju priazeň. (20:58:37)

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   18. E.Blanco (STI) – 5. Grendel (SBA), 90+3. Vittek (SBA)   57. E.Blanco (STI)


    Sheriff Tiraspol: Degra (C) – Balima, Metoua, Mureşan, Joãozinho – Gînsari, E. Blanco – Isa, Cadú, Ricardinho – Benson
    Náhradníci: Juric – Potiguar, Galvão, Olímpio, Ernandes, Ligger, Luvannor
    Manažér: Veaceslav Rusnac (MOL)

    ŠK Slovan Bratislava: D. Perniš – Čikoš, D. Hudák, Niňaj, Jablonský – Kolčák, Grendel – Žofčák (C), Soumah, Milinkovič – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Halenár, K. Mészáros, Jakúbek, Vittek, Peltier, M. Bagayoko
    Manažér: František Straka (CZE)

    Rozhodca: István Vad – V. Tóth, R. Kispál – S. Andó-Szabó (všetci HUN)

    Prvý zápas: Slovan Bratislava - Tiraspol 2:1