Zenit – AEL Limassol 3:0 (kon.) | APOEL – Helsinki 2:0 (kon.) | Malmö – Sparta Praha 2:0 (kon.)
Tiraspol – Slovan Bratislava 0:0 (kon.) | Besiktas – Feyenoord 3:1 (kon.) | FCSB – Aktobe 2:1 (kon.)
Kodaň – Dnipropetrovsk 2:0 (kon.) | Salzburg – Karabach 2:0 (kon.) | Celtic – Légia Varšava 0:2 (kon.)
D. Záhreb – Aalborg 0:2 (kon.) | Partizan – Razgrad 2:2 (kon.)
koniec
Sheriff Tiraspol
0:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Streda 06.08.2014, 19:00 • Bolshaya Sportivnaya Arena (Tiraspoľ) • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec, je koniec, je koniec... Koniec napätej moldavskej odvete v Tiraspoľe, začiatok osemzápasovej belasej rozprávky v pohárovej Európe! ŠK Slovan Bratislava to dokázal a vďaka taktickému, zodpovednému a obetavému výkonu postupuje do play off o Ligu majstrov. Objektívne môžeme konštatovať, že sme sledovali vyrovnané stretnutie, ktoré sa mohlo prikloniť na jednu i druhú stranu. Stretnutie ponúklo množstvo gólových príležitostí. Brvno sa triaslo ako za Degrom, tak i za gólmanom Pernišom. Belasí boli v závere zbavený prípadných horúcich momentov, pretože domáci sa svojou hlúposťou pripravili o možný záverečný nápor. Slovenský majster z uplynulého ročníka to v závere oddrel a po zásluhe postupuje do baráže o najprestížnejšiu klubovú súťaž na svete.

    Týmto nádherným konštatovaním sa s vami lúči Erik Farkaš. Ďakujem vám za pozornosť a teším sa na stretnutia pri podobne úspešných futbalových večeroch. Zachovajte nám svoju priazeň. (20:58:37)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Sheriff v absolútnom vabanku! Na Cadúov voľný kop si dokonca najlepšie nabehol gólman Degra, ktorý však poslal loptu iba mimo Pernišovej svätyne. Slovenský šampión si to už musí postrážiť!
     
    90+3
    Do defenzívy sa musí zapájať i Róbert Vittek, ktorý sa poctivo stiahol s Belimom, no afrického beka musel zastaviť nedovolene, čo prinútilo maďarského arbitra Vada siahnuť do kapsy.
     
    90+2
    Slovan snáď po tretíkrát výraznejšie prepadol a mohlo byť vážne zle. Po ľavej strane unikol Luvannor, ktorý posielal prudký center pred Perniša, ktorý si však ostrú loptu výborne postrážil.
     
    90+1
    Údaj o nadstavenom čase sa moldavskej réžii zachytiť nepodarilo, aspoň že jej neušlo posledné striedanie „Franza" Straku. Výborného čarodejníka Soumaha nahrádza Matej Jakúbek.
     
    90
    Uvidíme koľko minútok bude pridávať maďarský arbiter István Vad. Viacej ako tri minútky by to byť ale určite nemalo, tak sa nechajme prekvapiť.
     
    89
    Slovan sa v pomalom tempe presunul až do rohu ihriska, kde bude v časovej údržbe pokračovať sériou outových vhadzovaní. Tik-tak-tik-tak, osemzápasová európska nádielka sa už blíži!
     
    88
    Tempo stretnutia je momentálne zásadne ovplyvnené početnými faulami a inými prerušeniami. Všetko ide podľa plánov belasých.
     
    87
    Marko Milinkovič sa pokúšal o tradičnú Robbenovu strelu ľavou, no lopta mu odskočila a bol z toho brejk Sheriffu. Požiar hasil práve zakladateľ Milinkovič, ktorý môže byť rád, že je rád a že nevidel žltú kartu.
     
    86
    Sheriff Tiraspoľ medzitým zastavený v ďalšom prechode do ofenzívy, keď sa v nesúlade s ofsajdovým pravidlom pohyboval Wilfried Belima.
     
    85
    Dobitý Kristián Kolčák má už toho plné zuby, čo zaregistroval i kouč „Franz" Straka, ktorý ho sťahuje dole. Namiesto bojovného odchovanca belasých prichádza Juraj Halenár.
     
    84
    Kapitán slovenského majstra tentokrát dokázal prestreliť žltú hradbu, no lopta sa vzniesla nejakého poldruha metra na brvno Degrovej bránky.
     
    83
    Bravó pre Soumaha, ktorý roztancoval Belimu a získal dôležitú štandardku na okraji pokutového vápna. Výborná parketa pre Igora Žofčáka.
     
    82
    Hrať tak mohli rozpumpovaní domáci, ktorí sa vyrútili do ofenzívy v prečíslení, ale na viac, ako nepresný center k Pernišovi sa nezmohli.
     
    81
    Pohroziť sa po ňom podarilo obom stranám. Muresanova hlavička smerovala iba na pripraveného Hudáka, po ktorého odvrátení tu bol protiútok belasých. Soumah to ale v situácii traja-na-dvoch nezvládol.
     
    80
    Hold treba vzdať i Františekovi Strakovi, ktorý stojí za neoblomnou taktickou disciplínou belasých. Tí teraz potrebujú prežiť rohový kop žltých.
     
    79
    Juninho Potiguar však na súperovej polovici detinsky fauloval a Slovan tak zbiera ďalšie desiatky sekúnd. Minimálne skupina Európskej ligy UEFA je už veľmi blízko.
     
    78
    Po dlhšom čase sa k lopte dostal inak výborný Milinkovič, ktorého do hry zapojil agilný Soumah. Nakoniec si ale táto legionárska dvojica neporozumela. Rozohrávka pre Degru.
     
    77
    Belasí môžu už aj s Kolčákom pokračovať ďalej. Rozohrávku momentálne obstaráva Dušan Perniš, ktorý sa promptnému riešeniu vzniklej situácie rozhodne nemá.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   18. E.Blanco (STI) – 5. Grendel (SBA), 90+3. Vittek (SBA)   57. E.Blanco (STI)


    Sheriff Tiraspol: Degra (C) – Balima, Metoua, Mureşan, Joãozinho – Gînsari, E. Blanco – Isa, Cadú, Ricardinho – Benson
    Náhradníci: Juric – Potiguar, Galvão, Olímpio, Ernandes, Ligger, Luvannor
    Manažér: Veaceslav Rusnac (MOL)

    ŠK Slovan Bratislava: D. Perniš – Čikoš, D. Hudák, Niňaj, Jablonský – Kolčák, Grendel – Žofčák (C), Soumah, Milinkovič – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Halenár, K. Mészáros, Jakúbek, Vittek, Peltier, M. Bagayoko
    Manažér: František Straka (CZE)

    Rozhodca: István Vad – V. Tóth, R. Kispál – S. Andó-Szabó (všetci HUN)

    Prvý zápas: Slovan Bratislava - Tiraspol 2:1