Brazília – Holandsko 0:3 (kon.)
koniec
Brazília
0:3 (0:2)
Holandsko
Sobota 12.07.2014, 22:00 • Estadio Nacional – Mané Garrincha (Brasília) • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Holandsko zdolalo Brazíliu jednoznačne 3:0 a získalo bronz na MS 2014, sa s vami lúčim a prajem dobrú noc pred zajtrajším veľkým dňom a finále MS 2014! (00:01:59)
     
    Robben a van Gaal preberajú bronzové medaile

     
    MS 2014 nás už čaká len posledný, najväčší zápas. Dnes sme takisto videli zaujímavé futbalové predstavenie s ďalším výbuchom domácej Brazílie. Zrejme ešte aj o 50 rokov si budú Brazílčania pamätať, ako neuveriteľne pokazili záver domácich MS. My si môžeme spolu s Holanďanmi vychutnať ich dekorovanie bronzovými medailami, zrejme sa zhodneme, že si to rozhodne zaslúžia.
     
    Konečné poradie na 3. a 4.mieste MS :
    3. Holandsko
    4. Brazília
     
    Štatistiky zo zápasu :
    Držanie lopty: 57% – 43%
    Strely (na bránu): 11(5) – 8(5)
    Ofsajdy: 1-2
    Fauly: 16-20
     
    Naopak, Holanďania sa majú z čoho tešiť. Po striebre z minulých MS totiž získavajú ďalšiu medailu, premiérovo vo svojej histórii bronzovú. Na MS predviedli výborný futbal, zaujali najmä v zápasoch so Španielskom, Čile, či obratom s Mexikom. Bronz si bezpochyby zaslúžili a je jasné, že si ho van Gaalova družina vedená skvelým Robbenom užije.
     
    Brazília teda turnaj končí dvomi zahanbujúcimi prehrami s celkovým skóre 1:10. Skončí na celkovom štvrtom mieste a tím je vyprevádzaný piskotom nespokojných priaznivcov. Po vypadnutiach vo štvrťfinále na MS 2006 i MS 2010 sú to tak ďalšie neúspešné majstrovstvá najväčšej futbalovej krajiny.
     
    Holandsko získava bronz na MS 2014! A získalo ho jedinečným a štýlovým spôsobom! Domácej Brazílii totiž uštedrilo prehru rozdielom triedy, keď domácich jasne prehralo a vyhrať si bezpochyby zaslúžilo. Oranjes dnes boli vo všetkom lepší, predviedli koncentrovaný výkon podčiarknutý peknými gólmi. U domácich nie je veľmi čo chváliť, skôr sa dá skritizovať totálne nezvládnutá obranná hra, neviditeľný útočník Jô či striedanie Hernanesa, ktorý na ihrisku fauloval, koho len videl.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Tribúny bučia, pískajú, nadávajú. Veru tento turnaj skončí pre domácich veľmi smutne. Teraz znovu vykopáva Vorm, rozhodca už zrejme brazílske trápenie ukončí.
     
    90+4
    Mohol to byť ozajstný debakel! Robben sa uvoľnil na ľavej strane pri bránkovej čiare, vracal loptu do šestnástky, kde našiel na vzdialenejšej žrdi vo výbornej pozícii Janmaata, ten ale presne zakončiť nedokázal!
     

     
    90+4
    Vorm si aspoň siahne na loptu, vykopáva totiž od vlastnej brány. Brazílčania zrejme už len veria, aby bol koniec a skončila ich nočná mora.
     
    90+3
    Tak van Gaal využije na šampionáte všetkých hráčov zo súpisky. Teraz totiž posiela do brány druhého náhradného brankára Vorma.
     
    Georginio WIJNALDUM – 0 : 3

     
    90+1
    Holandsko dalo gól!

    Tak a je hotovo, zápas skončí rozdielom triedy! Holanďania si poisťujú bronz, a to veľmi štýlovo! Rozbehli rýchly brejk, Robben nahral napravo Janmaatovi, ten poslal presnú prihrávku do šestnástky, kde bol voľný GEORGINIO WIJNALDUM a z prvej to trafil volejom presne k bližšej žrdi !
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Clasie odnášaný na nosidlách, verme, že všetko bude v poriadku a bude si môcť prípadne vychutnať pozápasovú oslavu bronzu so svojimi spoluhráčmi.
     
    90
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Clasie, prichádza Veltman.
     
    89
    Holanďan Clasie ošetrovaný na zemi, zrejme to budú kŕče. Lekár ukazuje, že bude potrebné striedanie, ktoré ešte trochu oddiali záver zápasu.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 3. van Persie (pen.), 17. Blind, 90+1. Wijnaldum

    Karty:   2. Thiago Silva (BRA), 54. Fernandinho (BRA), 68. Oscar (BRA) – 9. Robben (NED), 36. de Guzman (NED)


    Brazília: Julio César – Maicon, Luiz, Thiago Silva (C), Maxwell – Luiz Gustavo (46.Fernandinho), Paulinho (57.Hernanes) – Ramires (73.Hulk), Oscar, Willian – Jô
    Náhradníci: Jefferson, Victor (obaja NB) – Dani Alves, Fernandinho, Marcelo, Hulk, Fred, Dante, Henrique, Hernanes, Bernard

    Holandsko: Cillessen (90+3. Vorm)– Martins Indi, de Vrij, Vlaar – Blind (70.Janmaat), Wijnaldum, Clasie (90.Veltman), de Guzman, Kuyt – Robben, van Persie (C)
    Náhradníci: Vorm, Krul (obaja NB) – Janmaat, Sneijder, Verhaegh, Veltman, Kongolo, Lens, Huntelaar, Memphis Depay

    Rozhodca: Djamel HAIMOUDI (Alžírsko) – Redouane ACHIK (Maroko), Abdelhak ETCHIALI (Alžírsko)