Maďarsko – Japonsko 5:4 (3:2 po s.n.) | Rakúsko – Slovinsko 1:3 (kon.) | J. Kórea – Ukrajina 2:8 (kon.)
koniec
Rakúsko
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Slovinsko
cz Sobota 26.04.2014, 09:00Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:13
    Rakousko odvolává brankáře!
     
    59:13
    Bude se vylučovat. Za podražení míří na trestnou lavici David Rodman (SLO). Rakouský lodivod si bere oddechový čas.
     
    58:32
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    O postupujících je nejspíše rozhodnuto. Podél pravého mantinelu se kotouč dostal na modrou čáru, odkud MIHA ŠTEBIH přesně vymetl pravý horní růžek rakouské svatyně. Asistence: Jan Urbas.
     
    52:58
    Hraje se velice plynule, od modré čáry nyní pálil Lebler. Následná dorážka nemohla být optimálně provedená, neboť byl rakouský borec faulován. Za podražení míří na trestnout lavici Andrej Tavzelj (SLO).
     
    48:49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinští hokejisté se podruhé v utkání ujímají vedení. David Rodman se dobře zorientoval za brankou, následně poslal kotouč přijíždějícímu JANU URBASOVI, který z voleje rozvlnil síť za bezmocným Starkbaumem. Asistence: David Rodman, Matic Podlipnik.
     
    47:28
    Až nyní se dostal k volnému puku Nicolas Petrik. Forvard Rakouska obkroužil branku a pokusil se zasunout touš za brankovou čáru. Gracnar se ale výtečně přesunul a pomocí levého betonu zabránil téměř jisté brance.
     
    42:42
    Rakousko je ve třetí části lepším mužstvem, kombinaci v útočném pásmu ale přerušil nedovolený zákrok Daniel Oberkoflera (AUT). Domácí forvard se provinil hrou vysokou holí. Velká šance pro Slovinsko.
     
    35:20
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Ihned po vhazování se puk dostal k BENJAMINU PETRIKOVI, která si povyjel do středu hrací plochy a milimetrovým švihem vymetl pravý horní růžek slovinské branky. Asistence: Stefan Bachem, Michael Schiechl.
     
    33:48
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinští hokejisté udělali první krok k návratu do elitní skupiny. Rakousko zaváhalo s rozehrávkou, kterou zachytil Marcel Rodman. Slovinské "dvaadvacítce" se prostrčit kotouč za brankovou čáru nepodařilo, dorážející JAN URBAS byl ale úspěšný. Asistence: Marcel Rodman.
     
    29:32
    Z ničeho nic se proháčkoval do samostatného nájezdu Tomaz Razingar. Kapitán Slovinska zamýšlel bekhendový blafák, který mu ale Starkbaum přečetl a vynikajícím přesunem jej zlikvidoval. První velká šance duelu!
     
    26:48
    Bude se vylučovat. Na lavici hanby míří za podražení Thomas Koch (AUT). Slovinsko má dobrou možnost ujmout se vedení. Jak s ní naloží?
     
    19:59
    V závěru úvodní periody dostává menší trest Marcel Rodman (SLO), který se provinil sekáním. Rakousko tak zahájí druhou periodu v početní výhodě.
     
    14:13
    Mursak poslal od modré nahození do chumlu hráčů, od něhož se touš nebezpečně odrazil těsně vedle pravé tyče. Při Rakousku stála velká porce štěstí.
     
    12:41
    Přesilovou hru si zahrají také Slovinci. Konstantin Komarek (AUT) vyhodil nešťastně kotouč mimo hrací plochu, za což dostává dvě minuty.
     
    09:45
    Bude se poprvé vylučovat, Slovinci to přehnali s agresivitou. Jan Urbas (SLO) dostává dvě minuty za nedovolené bránění na Starkbauma. Jak si Rakušané poradí s touto příležitostí?

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 36. Petrik (Bacher, Schiechl) – 34. Urbas (Rodman), 49. Urbas (Rodman, Podlipnik), 59. Štebih (Urbas)


    Rakúsko: Starkbaum (Swette) – Altmann, Schumnig, Heinrich, Schlacher, Mühlstein, Bacher, Peter, Mitterdorfer – Lebler, Koch, Hundertpfund – Komarek, Oberkofler, Iberer – N. Petrik, Schiechl, B. Petrik – Fischer, S. Geier, M. Geier
    Slovinsko: Gracnar (Hocevar) – Robar, Gregorc, Podlipnik, Pavlin, Tavzelj, Štebih, Tosic – Mursak, Music, Pance- D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Golicic, Razingar, Kuralt – Leber, Ankerst, Koren, Verlic

    Rozhodca: Anisimov, Lepaalho – Kack, Ritter