Maďarsko – Japonsko 5:4 (3:2 po s.n.) | Rakúsko – Slovinsko 1:3 (kon.) | J. Kórea – Ukrajina 2:8 (kon.)
koniec
Rakúsko
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Slovinsko
cz Sobota 26.04.2014, 09:00Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Výtečná třetí třetina rozhodla o postupujících do elitní skupiny, výše míří Slovinsko a Rakousko. Japoncům se krutě vymstila porážka s Maďarskem, která stála zemi vycházejícího slunce postup. Slovinští hokejisté díky brankám Urbase a Štebiha zdolali Rakousko 3:1. Utkání však bylo dlouho vyrovnané a otevřené na obě strany, misky vah převážila pravděpodobně až výraznější motivace svěřenců Matjaže Kopitara. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 20:22 (11:06:38)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Slovinsko ale vyhazuje do středního pásma, kde kontroluje hru.
     
    59:13
    Rakousko odvolává brankáře!
     
    59:13
    Bude se vylučovat. Za podražení míří na trestnou lavici David Rodman (SLO). Rakouský lodivod si bere oddechový čas.
     
    58:32
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    O postupujících je nejspíše rozhodnuto. Podél pravého mantinelu se kotouč dostal na modrou čáru, odkud MIHA ŠTEBIH přesně vymetl pravý horní růžek rakouské svatyně. Asistence: Jan Urbas.
     
    58:02
    Zakázané uvolnění Slovinska vrací hru před Gracnara. Dočkáme se závěrečného dramatu?
     
    57:50
    Rakousko vlastní puk, momentálně kombinuje ve středním pásmu, kde se snaží cosi vymyslet. Slovinsko si ale počíná velezkušeně.
     
    57:02
    Koch nahazoval od modré do chumlu hráčů před Gracnarem, kotouč si ale cestu do branky neproklestil. Rakousko pokračuje v útočné činnosti.
     
    56:27
    Slovinsko je plné elánu, soupeři nedává ani centimetr prostoru. Nyní Rakušany donutilo k zakázanému uvolnění. Vhazovat se tak bude před Starkbaumem.
     
    55:50
    Tvrdá rána Marcela Rodmana orazítkovala pouze plexisklo za rakouskou brankou. Následně se puku chopili rakouští hokejisté.
     
    55:05
    Dozvuky přesilové hry pokračovaly i po jejím skončení, nyní je již ale Slovinsko opět u kotouče. K postupu do elitní skupiny chybí oběma celkům necelých pět minut.
     
    54:26
    V dobré šanci se ve vlastním oslabení ocitl Golicic, zamířil ale těsně nad branku Rakouska. Alespoň pro sůvj celek našetřil cenné vteřinky.
     
    53:32
    Ibererův pokus z pozice levého kruhu Gracnar vytěsnil, Rakousku se zatím přesilová hra příliš nedaří. Slovinští hokejisté dobře brání střední pásmo.
     
    52:58
    Hraje se velice plynule, od modré čáry nyní pálil Lebler. Následná dorážka nemohla být optimálně provedená, neboť byl rakouský borec faulován. Za podražení míří na trestnout lavici Andrej Tavzelj (SLO).
     
    51:30
    Další pokus Rodmana, tentokráte Davida. Taktéž hokejista s číslem 12 na zádech si nesprávně seřídil mířidla, rakouský mág zasahovat nemusel.
     
    50:32
    Vedoucí branka nalila Slovinsku čerstvou krev do žil, o další přesný zash se pokoušel Marcel Rodman. V tomto případě byl ale Starkbaum pozorný.
     
    49:32
    Rakousko ale pokračuje v aktivním výkonu, utkání nechce za žádnou cenu prohrát. Slovinsko se ale brání bez větších potíží.
     
    48:49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinští hokejisté se podruhé v utkání ujímají vedení. David Rodman se dobře zorientoval za brankou, následně poslal kotouč přijíždějícímu JANU URBASOVI, který z voleje rozvlnil síť za bezmocným Starkbaumem. Asistence: David Rodman, Matic Podlipnik.
     
    48:20
    David Rodman zkoušel ihned po přejetí útočné modré štěstí, mírný švih ale neměl naději na úspěch, pro Starkbauma byl tento pokus lahůdkou.
     
    47:28
    Až nyní se dostal k volnému puku Nicolas Petrik. Forvard Rakouska obkroužil branku a pokusil se zasunout touš za brankovou čáru. Gracnar se ale výtečně přesunul a pomocí levého betonu zabránil téměř jisté brance.
     
    46:52
    Rakousko je velmi aktivní, do žádných výraznějších brankových příležitostí se ale nedostává.
     
    45:57
    Heinrichova rána z voleje minula branku Slovinska, Gracnar se za pokusem stačil pouze ohlédnout, neboť mu kotouč mířil do protipohybu.
     
    45:32
    Nepřesná rozehrávka z hole Štebiha končí v zámezí, na ledové ploše je stále k vidění celá řada nepřesností. Buly ve středním pásmu.
     
    44:58
    Slovinci se drali ta volným kotoučem, Komarek ale vynikajícím defenzivním zákrokem šancí Rodmana eliminoval. Hostující útočník se ale přece jenom dostal k zakončení, které ale Starkbaum pohlídal.
     
    44:07
    A znovu je puk v obranném pásmu Slovinska, ani jedna z družin si do dnešního duelu optimálně přesilovkou formu rozhodně nepřinesla.
     
    43:23
    Slovinsku se ale přesilová hra vůbec nevede, Rakousko již poněkolikáté vyhodilo až ke Gracnarovi.
     
    42:42
    Rakousko je ve třetí části lepším mužstvem, kombinaci v útočném pásmu ale přerušil nedovolený zákrok Daniel Oberkoflera (AUT). Domácí forvard se provinil hrou vysokou holí. Velká šance pro Slovinsko.
     
    41:28
    Na druhé straně hrací plochy musel proti pokusu Rakouska zasahovat také Gracnar. I on si ale počínal s jistotou.
     
    40:52
    Slovinsko zahájilo třetí periodu velice aktivní, prvotní nápor ale Rakušané ustáli a přerušili hru. Buly po levici Starkbauma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední perioda je minulostí. Zprvu ospalý průběh nabral obrátky po vedoucí brance Slovinska, o kterou se postaral Jan Urbas. Radostné opojení hostí ale dlouho netrvalo, bleskově totiž srovnal stav klání Benjamin Petrik. To vše k velké radosti japonských hokejistů, kteří duel bedlivě sledují z ochozů. Vzhledem k prohře s Maďarském je do elitní skupiny posune pouze jakákoliv výhra Rakouska. Drama tak bude pokračovat až do posledních minut. Sleujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Rakousko kombinuje v útočné třetině, Komarekova rána od modré čáry ale byla sražena do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravé ruce Gracnara.
     
    38:27
    Slovinsko se výbornou kombinací probilo do útočné třetiny, kde zakončovalo od modré. Starkbaum ale svůj um předvést nemusel, rána zamířila mimo tři tyče.
     
    37:50
    Koch tvrdou ránou z levého kruhu neuspěl, Gracnar se přemístil a tento pokus jistým zásahem zlikvidoval.
     
    37:23
    Komarek chytře zpoza brány vybízel spoluhráče v předbrankovém prostoru, kotouče se ale ujali Slovinci, kteří vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    36:27
    Dvěma slepenými zásahy dostalo utkání přece jenom o trochu větší náboj, oba celky působí živějším dojmem. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    35:20
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Ihned po vhazování se puk dostal k BENJAMINU PETRIKOVI, která si povyjel do středu hrací plochy a milimetrovým švihem vymetl pravý horní růžek slovinské branky. Asistence: Stefan Bachem, Michael Schiechl.
     
    34:23
    Rakušané nyní velmi aktivně napadají, díky čemuž získali puk. Lebler byl ale brzy odzbrojen. Slovinská defenziva své zaváhání napravila.
     
    33:48
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinští hokejisté udělali první krok k návratu do elitní skupiny. Rakousko zaváhalo s rozehrávkou, kterou zachytil Marcel Rodman. Slovinské "dvaadvacítce" se prostrčit kotouč za brankovou čáru nepodařilo, dorážející JAN URBAS byl ale úspěšný. Asistence: Marcel Rodman.
     
    32:58
    Daniel Oberkofler se prohnal jako uragán do pásma, načež se pokusil zakončit bekhendem. Trefil ale pouze boční síť slovinské branky, Gracnar nemusel zasahovat.
     
    32:15
    Nicolas Petrik dlouho držel v útočném pásmu kotouč, který nakonec poslal na modrou bratru Benjaminu. Ten ale zamířil pouze do hrudi připraveného Gracnara.
     
    31:21
    Slovincům se přechod do útočné třetiny opět nepodařil, u puku je Rakousko, které nahodilo puk na Gracnara. Ten raději přerušil hru.
     
    30:44
    Rakousko pozvolna kombinuje v obranném pásmu, Slovinska výraznější aktivitu směrem kupředu neprojevuje. Uvidíme, zda duel nabere obrátky.
     
    29:32
    Z ničeho nic se proháčkoval do samostatného nájezdu Tomaz Razingar. Kapitán Slovinska zamýšlel bekhendový blafák, který mu ale Starkbaum přečetl a vynikajícím přesunem jej zlikvidoval. První velká šance duelu!
     
    28:48
    Rakousko je v plném počtu, Slovinsko v přesilové hře vůbec nevystřelilo na branku.
     
    28:06
    A znovu je puk až u Gracnara, Slovinci budou muset zahájit své ofenzivní snažení od "píky."
     
    27:26
    Trend mizerných přesilových her pokračuje nadále, Slovinsko se velmi obtížně probíjí do útočného pásma, Rakušané si počínají v oslabení velezkušeně.
     
    26:48
    Bude se vylučovat. Na lavici hanby míří za podražení Thomas Koch (AUT). Slovinsko má dobrou možnost ujmout se vedení. Jak s ní naloží?
     
    26:31
    Nepřesná rozehrávka Rakouska míří přes všechny čáry, buly proběhne před Starkbaumem. Obě mužstva působí poněkud rozpačitě.
     
    25:33
    Až nyní se Slovinsko dostalo ze spárů soupeře, puk ale vyvezlo pouze do středního pásma, kde jej odevzdalo. Rakušané za vlastní brankou spřádají plány na ofenzivu.
     
    24:56
    Další pokus končící vysoko nad Gracnarem. Rána tentokráte vyšla z hole Leblera, který je dnes velmi aktivní. Buly po levici slovinského muže v masce.
     
    24:25
    Rakousko je v úvodu druhé periody o něco málo aktivnějším celkem, Slovincům hodně znepříjemňuje rozehrávku. Zatím ale nadále čekáme na úvodní branku utkání.
     
    23:21
    Po přistrčení kotouč spoluhráčem pálil z voleje Fischer. Gracnar ale stihl reflexivně vykopnout levý beton a ránu vytěsnit. Slovinci se poté ujali puku.
     
    22:32
    Slovinci se usadili v útočném pásmu, nakonec však byli odzbrojeni pozornou defenzivou Rakouska. Pokračuje nepříliš pohledné utkání.
     
    22:00
    Nahození Altmanna Gracnar v poklidu pokryl a přesušil hru. Rakušané v počení výhodě nikterak výrazněji nezahrozili.
     
    21:15
    Lebler předvedl atypické přesilovkové zakončení, ihned po přejetí modré čáry individuálně vypálil. Rána mu ale vůbec nesedla, bez cizího zavinění zamířila do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    20:46
    Rakousko dobře kombinovalo v útočném pásmu, nakonec se ale mizernou přihrávkou samo vyhnalo do středního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla velice opatrný hokej z obou stran. Prakticky nebyla k vidění žádná větší branková přiležitost, o osudu utkání tak budou muset rozhodnou následující třetiny. Jak se souboj vyvine? Sledujte náš on-line přenos!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V závěru úvodní periody dostává menší trest Marcel Rodman (SLO), který se provinil sekáním. Rakousko tak zahájí druhou periodu v početní výhodě.
     
    19:11
    Razingar zavezl puk podél pravého mantinelu do pásma, kde ale včas zasáhli Rakušané. Do žádné příležitosti se tak domácí nedostali.
     
    18:41
    Postavení rakouského útočícího hráče v brankovišti neuniklo pozornému arbitrovi. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže brance Gracnara.
     
    18:09
    Komarek zachytil puk na modré, načež se chtěl proháčkovat mezi dvěma beky hostí. To se mu všam nepodařilo, neboť slovinští zadáci jeho záměr přečetli.
     
    17:12
    Robar nahazoval z velkého úhlu na branku, nikdo ze spoluhráčů ale puk za záda Starkbauma netečoval. Rakousko tak může vyrazit kupředu.
     
    16:17
    Zakázané uvolnění Slovinska. Vhazovat se bude před Gracnarem, který zatím příliš práce neměl. Nadále sledujeme boj o každý centimetr ledové plochy.
     
    15:52
    Marcel Rodman si zamýšlel narazit s bratrem Davidem, druhá přihrávka ale neprošla, a tak Rakousko opět získalo kotouč.
     
    15:05
    Slovinsko i po skončení přesilovky pokračovalo v náporu. Další šance si ale nedokázalo vytvořit. Hra se tak vrací do starých kolejí.
     
    14:13
    Mursak poslal od modré nahození do chumlu hráčů, od něhož se touš nebezpečně odrazil těsně vedle pravé tyče. Při Rakousku stála velká porce štěstí.
     
    13:36
    Rakousko znovu vyhazuje přes všechny čáry, prachbídné přesilovkové představení obou celků pokračuje.
     
    12:55
    Puk je ale u Gracnara, Nicolas Petrik jej výtečně vyvezl a ukrojil tak část oslabení. Slovinsko se bude muset směrem kupředu opět probíjet.
     
    12:41
    Přesilovou hru si zahrají také Slovinci. Konstantin Komarek (AUT) vyhodil nešťastně kotouč mimo hrací plochu, za což dostává dvě minuty.
     
    12:24
    Schiechlův pokus z hranice levého kruhu Gracnar v poklidu uschoval do výstroje. Poté raději přerušil hru. Stále čekáme na větší brankovou příležitost.
     
    11:45
    Hosté v plném počtu. Rakousko si příliš šancí ke vstřelení úvodní branky nevytvořilo, Slovinsko sehrálo příkladné oslabení.
     
    11:06
    Na malou chvíli se Rakušané ocitli v útočné třetině, Slovinsko se ale ihned osvobodilo. Další návrat ke Gracnarovi skončil ranou Komareka, která ale brankou nesokončila.
     
    10:38
    Na ledové ploše to vypadá skutečně zajímavě, Slovinsko kombinuje v útočné pásmu, nakonec se také dostalo ke střele. Robarovo nahození brankář Rakouska vytěsnil.
     
    10:15
    Kotouč je ale až u Starkbauma, Slovinsko se zatím brání velmi dobře. Razingar navíc jako správný kapitán aktivně napadá, čímž sbírá cenné vteřinky.
     
    09:45
    Bude se poprvé vylučovat, Slovinci to přehnali s agresivitou. Jan Urbas (SLO) dostává dvě minuty za nedovolené bránění na Starkbauma. Jak si Rakušané poradí s touto příležitostí?
     
    09:10
    Až tentokráte zachytil Pance nejistou rozherávkou Rakouska, kterou chtěl ihned potrestat. Lehký pokus od modré ale Starkbaum viděl, neměl tak problém zasáhnout.
     
    08:28
    Slovinci sevřeli soupeře v útočné třetině, ke střeleckému pokusu se ale nedostali. Rakousko přistupuje velmi aktivně.
     
    07:41
    Ve hře se objevuje celá řada nepřesností, oba celky se perou o kotouč především ve středním pásmu.
     
    06:51
    Opět nepříliš nebezpečný útok Slovinců. K vidění je poměrně aktivní hra, příliš brankových příležitostí si ale diváci neužijí, ve vzduchu je cítit důležitost duelu.
     
    06:02
    Vyprášit prach z rukavice měl nyní možnost také Gracnar, který lapil nepříliš ostrý pokus Altmanna. Následně přerušil hru, Rakušané nahození dobře dobruslili.
     
    05:21
    Icing na rakouské straně. Hra se tak stěhuje před Starkbauma. Ihned po vhazování se touš dostal na modrou, odkud Blaz Gregorc zamířil švihem do hrudi domácímu brankáře.
     
    04:52
    Fischer držel kotouč v levé rohu, nikdo jej dlouho nedokázal odzbrojit. Nakonec přihrál najíždějícímu Leblerovi, který nechal vyniknout pravý beton slovinského muže v masce.
     
    04:26
    Nejprve testoval pozornost slovinského mága Manuel Geier, následně rovněž neúspěšně mířili hosté. Starkbaum raději ukryl kotouč a přerušil hru.
     
    03:25
    Tvrdá Ankerstova rána byla zblokována do ochranné sítě. Vhazovat se bude po levé ruce Starkbauma.
     
    02:35
    Hraje se velmi plynule, Slovinsko nyní dlouho operovalo v útočném pásmu, nic převratného zde ale nevymyslelo. Obě družiny myslí především na kvalitní defenzivu.
     
    01:48
    Marcel Rodman se prohnal přes útočnou modoru, načež bleskově zakončil. Starkbaum si ale povyjel, zmenšil soupeři střelecký úhel a pomocí hrudi zasáhl.
     
    01:11
    Rychlý přechod do protiútoku se Slovincům nepovedl, kotouč zamířil přes všechny čáry. Hra se tak stěhuje zpět před Gracnar, konkrétně po jeho pravici.
     
    00:41
    Jako první se kupředu vydalo Rakousko. Lehkou střelu švihem z pozice levého kruhu ale slovinský brankář bez větších obtíží lapil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rakousko: Starkbaum (Swette) – Altmann, Schumnig, Heinrich, Schlacher, Mühlstein, Bacher, Peter, Mitterdorfer – Lebler, Koch, Hundertpfund – Komarek, Oberkofler, Iberer – N. Petrik, Schiechl, B. Petrik – Fischer, S. Geier, M. Geier

    Slovinsko: Gracnar (Hocevar)– Robar, Gregorc, Podlipnik, Pavlin, Tavzelj, Štebih, Tosic – Mursak, Music, Pance- D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Golicic, Razingar, Kuralt – Leber, Ankerst, Koren, Verlic

    Rozhodčí: Anisimov, Lepaalho – Kack, Ritter.
     
    Obě mužstva již nastupují na ledovou plochu, duel bude za malou chvíli zahájen.
     
    Slovinsko

    Ani slovinští hokejisté ale nezahájili optimálně, Japonsku podlehli 1:2 po základní hrací době. V dalších střetnutích si ale reputaci napravili. Jižní Koreu přemohli 4:0, s čistým kontem (2:0) si smsli také na Maďarsku. Čtvrté utkání pak přineslo vítězství 5:3 nad Ukrajinou.
     
    Rakousko

    Národ, jenž v dobách dřívějších jako Habsburská monarchie panoval Evropě, nevstoupil do turnaje s grácií minulých generací. Bod ztratil hned v úvodním duelu, Ukrajinu zdolal 3:2 po prodloužení. Následující dva duely zvládli Rakušané na výbornou, Japonsko přehráli v poměru 4:1, Jižní Koreu pak po divoké přestřelce v úvodním dějství 7:4. Poslední utkání s Maďarskem přineslo další zaškobrtnutí, Rakousko bralo dva body za výhru 5:4 po prodloužení.
     
    Situace před závěrečenou fází

    Zálusk na postup do elitní skupiny si dělají tři mužstva, jedno si ovšem vytáhne pověstného Černého Petra. V nejlepší pozici se nachází Rakousko, které je se ziskem 10 bodů první. Druhou pozici okupuje Japonsko, má pouze o bod méně. V kolonce bodů má ale číslo 9 také třetí Slovinsko. Čtyři body mají na svém kontě Ukrajina a Maďarsko, rozhodnuto je rovněž o sestupivší Jižní Koreji.

    Velkou naději na postup tak mají Japonci, kteří nastoupí proti Maďarsku. Pokud se nechtějí spoléhat na ostatní výsledky, budou muset získat tři body. Rakousko a Slovinsko svedou tuhý boj o postup. Jisté však je, že jeden z výše zmiňované trojice nastoupí v 1. divizi i příští sezoně. Jaké bude mít drama ve skupině A rozuzlení?
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Mistrovství světa 1. divize skupiny A má na programu poslední sérii duelů. V následujících okamžicích se zaměříme na klání, v němž půjde o hodně. Síly změří celky Rakouska a Slovinska. Úvodní buly bude vhozeno v 09:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 9:00.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 36. Petrik (Bacher, Schiechl) – 34. Urbas (Rodman), 49. Urbas (Rodman, Podlipnik), 59. Štebih (Urbas)


    Rakúsko: Starkbaum (Swette) – Altmann, Schumnig, Heinrich, Schlacher, Mühlstein, Bacher, Peter, Mitterdorfer – Lebler, Koch, Hundertpfund – Komarek, Oberkofler, Iberer – N. Petrik, Schiechl, B. Petrik – Fischer, S. Geier, M. Geier
    Slovinsko: Gracnar (Hocevar) – Robar, Gregorc, Podlipnik, Pavlin, Tavzelj, Štebih, Tosic – Mursak, Music, Pance- D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Golicic, Razingar, Kuralt – Leber, Ankerst, Koren, Verlic

    Rozhodca: Anisimov, Lepaalho – Kack, Ritter