Martin – Žilina 3:4 (po pr.) | Nitra – B. Bystrica 1:2 (1:2 po s.n.) | Poprad – Piešťany 6:3 (kon.)
Košice – Trenčín 4:1 (kon.) | Zvolen – Skalica 3:6 (kon.)
koniec
HKM Zvolen
3:6 (1:4, 0:1, 2:1)
HK Skalica
Utorok 25.02.2014, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej tretine sa domáci Zvolen pokúsil o zdramatizovanie stretnutia a kto vie, ako by to dopadlo nebyť gólu Tršku, keďže v 45. minúte znížil Podkonický a na rozdiel dvoch gólov upravil v 49. minúte tak trochu so šťastím Brabenec. Nakoniec to ale Zvolenu nebolo nič platné, ten sa snažil vytvoriť tlak v útoku, vyprodukoval ale chybu, ktorú využil na rozhodnutie v 52. minúte Peter Trška. V závere sa už iba zápas dohrával, aj napriek sympatickej poslednej tretine si všetky body zaslúžene odnesie Skalica.

    Pekný večer a dovidenia pri ďalších prenosoch. (20:09:03)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Puk sa už iba točí v obrannom pásme Skalice, Zvolen sa pokúsil za bránkou o nejaký súboj, hostia ale s chladnou hlavou udržali puk a nedovoľujú domácim pripísať si ešte nejaký ten gól pre domáce publikum.
     
    59:20
    Zvolen už iba exibične dohráva stretnutie, vyskúšal nejakú tú strelu, ktorá ale nemala ani smer, ani potrebnú razanciu.
     
    58:40
    Skalica iba nahodila, drží puk na mantineli, Preisinger mal snahu o nejakú akciu, prihral na modrú čiaru, odkiaľ prišla strela s ktorou nemala Šimkova lapačka najmenšie problémy.
     
    58:10
    Miroslav Lažo sa dostal sám až medzi kruhy, brankár Cibuľa mal ale dobrý výhľad, čo mu ale ani netrebalo, keďže Lažo delovkou bránu minul.
     
    57:30
    Už nám do konca neostáva veľa, Skalica sa oslobodila momentálne zakázaným uvoľnením a vyčkáva na koniec, už ani Zvolen nie je to čo pred šiestym gólom, tie šance na vyrovnanie sú minimálne.
     
    56:30
    Nakoniec sa ale snaživým domácim hráčom podarilo znova dostať puk dopredu, od modrej prišla strela, ktorú Lipovský iba vyrazil, tam bol Vrabenec, no jeho hokejka nebola taká presná, aby poslala puk do siete.
     
    56:00
    Zvolenčania sa dostali na chvíľku do útoku zásluhou Zuzina, kde ale si Skalica dala pozor a vyváža puk do stredu.
     
    55:15
    Teraz po ďalšej nepresnosti Zvolena dostal Lažo puk na modrú iba to nastrelil na brankára, s čím Cibuľa problém nemal.
     
    55:00
    Skalica sa nehrnie do strely, dobrú pozíciu mal Školiak, iba ale posunul popri mantineli aby nazbieral nejaké sekundičky v útoku.
     
    54:10
    Zvolen od týchto veľkých šancí nevie dostať puk dopredu, len tesne neurobil dokonca zakázané uvoľnenie.
     
    53:25
    Michal Chovan teraz riadne potočil obranu Skalice, najprv z medzikruhov strieľal príklepom, neskôr využil chybu Lipovského pri bránke, obkorčuľoval ju, kde ale natrafil na obrancu, ktorý mu znemožnil dostať puk do prázdnej brány.
     
    52:45
    Nakoniec sa ale Zvolenu podarilo nahodiť a získať v útoku puk, Peter Zuzin obkorčuľoval bránu, jeho zakončenie ale Lipovský vyráža vyrážačkou.
     
    52:20
    Zvolen sa nevie dostať teraz do útoku, čo tak veľmi chce, Skalica sa snaží držať puk v útoku.
     
    51:35
    Skalica dala gól!
    Zvolen si ale nedal pozor v obrane, po nepresnej prihrávke získal puk na modrej PETER TRŠKA, rútil sa vo dvojici na bránu, obranca si pokryl druhého hráča, Trška postupoval ďalej a nakoniec jednoduchou ľahkou strelou skóruje.
    Bez asistencie
     
    51:10
    Zvolen sa pustil do skutočného náporu, Kamil Brabenec bol voľný na druhej strane brány, dostal aj prihrávku a ihneď mieril hore, nepodarilo sa mu ale poriadnu puk dvihnúť a Lipovský rozkľakom likviduje strelu.
     
    50:30
    Oddychový čas domácich.
     
    50:30
    Kabil Brabenec zo Zvolena prešiel cez obrancu v útoku, dostal sa k strele švihom pred medzikružím, puk ale skončil na betóne Lipovského.

    Marian Fiam

    Lukáš Rusňák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 17. Hertl (Hebar), 45. Podkonický (Škvaridlo, Jurík), 49. Brabenec (Safronov) – 3. Stieler (Krejčiŕík), 9. Stieler (Jankovič, Lipovský), 14. Jankovič (Stieler, Kropáč), 19. Kropáč (Jankovič), 27. Stieler (Kutálek, Jankovič), 52. Trška


    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Juraško (C), Safronov, Hraško, Hertl, Pokovič, Mucha, Ťavoda, Mančák – Podkonický (A), Brabenec (A), Zuzin Peter – Chovan, Hebar, Koren – Zuzin Ľubor, Jurík Milan, Škvaridlo – Ďaloga Martin, Fekiač Viktor, Čanky
    HK Skalica: Lipovský (Romančík) – Barák, Vyrúbalík (A), Trška, Srnec, Krejčiŕík, Stano, Mikéska – Lažo (C), Školiak, Obdržálek – Kutálek (A), Preisinger, Šátek – Kropáč, Stieler, Jankovič – Novák

    Rozhodca: Stano – Bednár, Snášel