Martin – Žilina 3:4 (po pr.) | Nitra – B. Bystrica 1:2 (1:2 po s.n.) | Poprad – Piešťany 6:3 (kon.)
Košice – Trenčín 4:1 (kon.) | Zvolen – Skalica 3:6 (kon.)
koniec po predl.
HK VITAR Martin
3:4 (0:0, 2:2,1:1, 0:1)
MsHK Žilina
Utorok 25.02.2014, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Koniec zápasu. (19:16:55)
     
    63:21
    Žilina dala gól!
    A bleskový gól, Martinčania nezvládajú tento zápas a hostia žijú, ROMAN TOMAS sa najlepšie zorientoval v pred bránkovom priestore, keď tečoval nahodenie puku od Martina Chovana. Asistencia: Martin Chovan.
     
    63:14
    Výhodná početnej výhody pre hostí. Martinčan Milan Kolena 2. min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou. Nešťastný, no správne odpískaný zákrok. Žilina posiela to najlepšie, čo vo svojom kolektíve má.
     
    62:30
    Máme pol predĺženia za sebou a Martin nevyslal zatiaľ žiadnu nebezpečnú strelu na Peksu, ten si teraz oddychuje, Marton si pred nadstaveným časom dobre pohladil zrejme spojnicu, ktorá stála pri ňom.
     
    61:23
    Martin sa snaží nadviazať na svoju aktívnu hru v celom zápase. Bez poctivej a osobnej obrany to však nepôjde v predĺžení. To si uvedomujú aj Žilinčania.
     
    60:45
    Roman Tomas nastrelil pravdepodobne žŕdku! Hostia sú nebezpeční v protiútokoch.
     
    Začína sa predĺženie nádeje. Teda pre Žilinu, ktorá už mohla byť do pol pása ponorená v baráži, domáci však opäť skratovo zahrali v obrannom pásme a inkasovali.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Neskutočný záver. Aj keď sme si mysleli, že vsietený gól domácim dodá sebavedomie a zrazí hostí na kolená, mýlili sme sa, Martin prepadol podobne ako Žiliny – v obrane a dovolil hosťom chytiť sa záchranného kolesa a zásluhou Reného Jarolína vyrovnať doslova a dopísmena – v hodine dvanástej.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:33
    Žilina dala gól!
    Hostia hrajú v šiestich. Puk sa dostal podobne nečakane pred brankára Martina, ktorý nezabránil dorážke – RENÉ JAROLÍN sa presadil cez Martona. Asistencie: Marek Slovák
     
    59:35
    Žilina hrá v šiestich a vyrovnáva!
     
    59:25
    Žilina si zobrala oddychový čas, musí však vsietiť inak to bude mať nesmierne ťažké!
     
    59:23
    Martin dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia v hodine dvanástej! MICHAL VAŽAN vsietil možno najdôležitejší gól za posledné roky, v ktorých sa trošku trápil. Strela švihom prešla Peksovi a Martinčania majú bližšie k play off. Bez asistencie.
     
    59:00
    Chyba čiarového rozhodcu, ktorý nevpustil Važana do úniku.
     
    58:10
    Hrajú sa už posledné dve minúty stretnutia. Žilinčania bránili na hranici faulu, prebiehajú v minúty, v ktorých aj rozhodcovia mierne upravujú svoj meter rozhodovania, pretože ide o všetko.
     
    56:59
    Žilinčania musia získať viac tri body ako domáci, preto sú poslední. Uvedomujú si to však aj domáci, ktorí nechcú prepadnúť v obrane.
     
    55:41
    Martinčania zmiernili tlak, predsa len mohli nechať otvorené vrátka. Klouda pekne trafil Markoviča, ktorý sa snažil preštrikovať dopredu. Domáci fanúšikovia pískajú zbytočne.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 21. Suja (Markovič, Ďatelinka), 28. Themár (Klíma), 60. Važan – 22. Drevenák (Bagin), 34. Škovira (Tomas, Klouda), 60. Jarolín (Slovák), 64. Tomas (Chovan)


    HK VITAR Martin: Marton (Dzubina) – Novotný, Matejka – Finsterle, Fujerík, Suja – Ďatelinka, Rusina – Markovič, Galamboš, Važan – Tupý, Brcko – Themár, Kolena, Klíma – Pokrivčák, Perniš – Rožník, Dírer, Cíger
    MsHK Žilina: Peksa (Koutský) – Chovan, Leško – Kalla, Valášek, Slovák – Ostrčil, Šterbák – Škovira, Klouda, Tomas – Dlouhý, Bagin – Varga, Jarolín, Drevenák – Ďurák, Bajaník – Lipovský, Rehák, Čavrk

    Rozhodca: Hradil, Husička – Tvrdoň, Výleta – delegát: Čaprnka

    Diváci: 1800