Martin – Žilina 3:4 (po pr.) | Nitra – B. Bystrica 1:2 (1:2 po s.n.) | Poprad – Piešťany 6:3 (kon.)
Košice – Trenčín 4:1 (kon.) | Zvolen – Skalica 3:6 (kon.)
koniec po predl.
HK VITAR Martin
3:4 (0:0, 2:2,1:1, 0:1)
MsHK Žilina
Utorok 25.02.2014, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Koniec zápasu. (19:16:55)
     
    63:21
    Žilina dala gól!
    A bleskový gól, Martinčania nezvládajú tento zápas a hostia žijú, ROMAN TOMAS sa najlepšie zorientoval v pred bránkovom priestore, keď tečoval nahodenie puku od Martina Chovana. Asistencia: Martin Chovan.
     
    63:14
    Výhodná početnej výhody pre hostí. Martinčan Milan Kolena 2. min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou. Nešťastný, no správne odpískaný zákrok. Žilina posiela to najlepšie, čo vo svojom kolektíve má.
     
    62:30
    Máme pol predĺženia za sebou a Martin nevyslal zatiaľ žiadnu nebezpečnú strelu na Peksu, ten si teraz oddychuje, Marton si pred nadstaveným časom dobre pohladil zrejme spojnicu, ktorá stála pri ňom.
     
    61:23
    Martin sa snaží nadviazať na svoju aktívnu hru v celom zápase. Bez poctivej a osobnej obrany to však nepôjde v predĺžení. To si uvedomujú aj Žilinčania.
     
    60:45
    Roman Tomas nastrelil pravdepodobne žŕdku! Hostia sú nebezpeční v protiútokoch.
     
    Začína sa predĺženie nádeje. Teda pre Žilinu, ktorá už mohla byť do pol pása ponorená v baráži, domáci však opäť skratovo zahrali v obrannom pásme a inkasovali.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Neskutočný záver. Aj keď sme si mysleli, že vsietený gól domácim dodá sebavedomie a zrazí hostí na kolená, mýlili sme sa, Martin prepadol podobne ako Žiliny – v obrane a dovolil hosťom chytiť sa záchranného kolesa a zásluhou Reného Jarolína vyrovnať doslova a dopísmena – v hodine dvanástej.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:33
    Žilina dala gól!
    Hostia hrajú v šiestich. Puk sa dostal podobne nečakane pred brankára Martina, ktorý nezabránil dorážke – RENÉ JAROLÍN sa presadil cez Martona. Asistencie: Marek Slovák
     
    59:35
    Žilina hrá v šiestich a vyrovnáva!
     
    59:25
    Žilina si zobrala oddychový čas, musí však vsietiť inak to bude mať nesmierne ťažké!
     
    59:23
    Martin dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia v hodine dvanástej! MICHAL VAŽAN vsietil možno najdôležitejší gól za posledné roky, v ktorých sa trošku trápil. Strela švihom prešla Peksovi a Martinčania majú bližšie k play off. Bez asistencie.
     
    59:00
    Chyba čiarového rozhodcu, ktorý nevpustil Važana do úniku.
     
    58:10
    Hrajú sa už posledné dve minúty stretnutia. Žilinčania bránili na hranici faulu, prebiehajú v minúty, v ktorých aj rozhodcovia mierne upravujú svoj meter rozhodovania, pretože ide o všetko.
     
    56:59
    Žilinčania musia získať viac tri body ako domáci, preto sú poslední. Uvedomujú si to však aj domáci, ktorí nechcú prepadnúť v obrane.
     
    55:41
    Martinčania zmiernili tlak, predsa len mohli nechať otvorené vrátka. Klouda pekne trafil Markoviča, ktorý sa snažil preštrikovať dopredu. Domáci fanúšikovia pískajú zbytočne.
     
    54:55
    Napríklad Kolena radšej ako prihrával strieľal a to mohol byť zlomový moment, pretože to mohol byť rozdielový gól.
     
    53:53
    A ideme do finále. Teraz mohol rozhodnúť Kolena, predtým Galamboš. Domáci šlapú na plný pedál a hostia sa bránia len tak tak!
     
    52:07
    Martin tlačí šošonov, Fujerík mieril dobre, Suja sa tiež dobre pohybuje a domáci si pýtajú gól.
     
    51:15
    Domáci v plnom počte. Martin hrá v piatich a Markovič zaútočil typicky ako to on vie, potom Klíma zabojoval a neprekonal Peksu z blízkosti. Skvele bojoval aj Galamboš, ten sa však po obtočení okolo bránky Peksu nedostal do koncovky.
     
    50:50
    Žilinská top formácia na čele s Tomasom si vytvorila obrovský tlak. Ten bol zakončený dorážkou, po ktorej zazvonila žŕdka!
     
    49:01
    Ďatelinka hrá dnes veľký zápas. Pokiaľ sa martinskí fanúšikovia sťažovali a čakali viac od tohto skúseného hokejistu v niektorých stretnutiach, teraz im to všetko vynahádza. Bojuje a aj v oslabení zastavil kombináciu Žiliny a dokonca zaútočil a vybojoval útočné pásmo po svojej strele.
     
    48:41
    Markovič dohrával osobný súboj tvrdým stretom so žilinským bekom, to neprehĺtol rozhodca Husička, ktorý ho za tento zákrok poslal na trestnú lavicu – 2. min. hrubosť.
     
    47:21
    Themár vyviezol puk do útočného pásma, no Žilinčania ho zdvojili, domáci sa teraz dostali do tlaku zásluhou Važana, ktorý dobre vystrelil, tomu však nechali príliš veľa priestoru žilinskí brániaci hráči.
     
    46:22
    Strela Finsterleho iba do Peksu, ten prikryl puk a teraz majú možnosť tlaku domáci.
     
    45:21
    Dobrý obranný zákrok Ivana Ďatelinku, ktorý odzbrojil najlepšieho kanoniera ligy, Romana Tomasa, Žilina má útočné pásmo, vhadzuje sa pred Martonom, Markovič nepresne nahrával.
     
    44:36
    Hostia útočili zásluhou Milana drevenáka, ten sa však do väčšej šance nedostal a teraz strieľa Andrej Themár, ktorému sekunduje MIlan Kolena.
     
    43:00
    Važan sa z ničoho nič dostal do zakončenia po tom, čo mu nahrával Suja. Žilina sa opäť bráni, no Martinčania musia výrazne zlepšiť koncovku ak chcú dnes uspieť.
     
    42:13
    Markovič predviedol svoje typické zakončenie, natlačil sa čo najviac do stredu a vystrelil strelu za pomoci svojho šikovného zápästia Peksa vytlačil mimo.
     
    41:45
    Strela Petra Kloudu mimo martinskú bránku.
     
    40:50
    Na martinskej strane strieľal Milan Kolena.
     
    40:30
    Strela Jaroslava Kallu bleskovo po preťatí útočnej modrej, Marton vytlačil mimo.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    Na martinskej strane sa dostali hostia do prečíslenia, Jarolín bol na konci tejto akcie no Marton dobre vybehol a nevpustil puk pomedzi svoje betóny.
     
    39:33
    Themár efektne zastavil rozohrávku Žiliny sklepnutím puku zo vzduchu a vystrelil jedovatú švihovku, Peksa sa vytiahol.
     
    39:06
    Chyba martinského obrancu Tomáša Rusinu, ktorý predtým strieľal, Kalla sa cez neho dostal k zakončeniu do bekhendu. Martonova lapačka však zabrala v správny moment.
     
    38:35
    Strela Tomáša Rusinu ihneď po vyhratom buly. Peksa nevyráža a všetko ihneď prerušuje.
     
    38:29
    Strela Ivana Ďatelinku zblokovaná mimo, Martinčania sa snažia dostať do tlaku spred piatich minút.
     
    37:55
    Vhadzuje sa pred Martonom. Martin stratil zo svojej nahromadenej aktivity, ktoré nazbieral pri svojich dvoch strelených góloch. Presto však vidíme dobré stretnutie, ktoré prináša divákom na naše pomery slušný hokej.
     
    36:15
    Už nám zostávajú iba posledné minúty druhej tretiny, v nej školia hostia Martin v efektivite, je dôležité však poznamenať, že v až takých pohodlných streleckých pozíciach, ako Žilinčania pri svojich dvoch vyrovnávajúcich góloch.
     
    35:22
    Markovič strieľal z uhla na Martona – ten sa natiahol a zabránil prípadnému odrazenému puku, ktorý by mohol znamenať dorážku.
     
    34:05
    Martinčania si nedávajú pozor na priestor pred vlastnou bránkou – Varga nahadzoval pred Martona, pred ktorým bol úplne voľný hráč Žiliny.
     
    33:03
    Žilina dala gól!
    Rozbehnutých Martinčanov zmrazilo teraz vyrovananie. MIROSLAV ŠKOVIRA dorazil prvotný dobrý pokus Romana Tomasa. Asistencie: Roman Tomas, Peter Klouda.
     
    32:50
    Martin zahral svoje oslabenie výborne. Hostia zo Žiliny naopak ukázali skôr individuálne schopnosti ako presilovkovú súhru.
     
    31:30
    Roman Tomas si vyskúšal sólo, prebral puk na červenej stredovej čiare a prešiel celkom svižne cez martinskú brániacu štvoricu priamo až ku Martonovi, na ktorého skúsil blafák, gólman Martina sa vytiahol a zabránil gólu skvelým pozičným zákrokom v ľahu.
     
    30:48
    Prvá presilová hra pre hostí. Dočkali sa. Jaroslav Markovič – 2. min. seknutie.
     
    30:00
    Žilina útočí zásluhou tretej formácie, Jarolín však ani na dvakrát neprepasíroval puk za brankára domácich. Na druhej strane Milan Kolena nabil Klímovi, ktorý však netrafil bránku.
     
    29:10
    V tridsiatej minúte dobre zabojoval Suja, ktorý si vyskúšal aj strelu na Peksu, ten bol ale pritlačený k žŕdke, a tak nemohol puk skončiť v sieti.
     
    28:11
    Domáci vyhrávajú, no teraz sa dostávajú k slovu aj hostia. Peter Klouda dostal dobrý puk pred bránku Martona, ten však stihol iba slabo tečovať, pretože ho dobre bránil mladý obranca Rusina.
     
    27:55
    Martin dal gól!
    Výborné bojovanie od Martinčanov. Po skončení presilovky vybojovali kolegovia ANDREJA THEMARA puk, ku ktorému sa dostal puk, ktorý si preniesol do stredu kruhov a z toho priestoru prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a vymietol pravý horný roh. Asistencia: Lukáš Klíma.
     
    27:40
    Hostia v plnom počte.
     
    26:21
    Opäť sám martinský hráč pred bránkou Žiliny. Ajk eď hrajú domáci presilovku, Žiliny nebráni dobre. Suja mohol pridať svoj druhý gól, Peksa však dobre vybehol a nastavil vyrážačku, do ktorej trafil dobre hrajúci martinský útočník.
     
    25:41
    A ďalšia presilovka pre Martin. Toto už môžu byť zlomové momenty, Žilina sa stále bráni a hrá nedovolene. Radim Ostrčil podrazenie. Kolena v obrovskej šanci na 2x neprekonal brankára Peksu, Martin hrá nátlakový hokej pred bránkou Žiliny.
     
    25:05
    Themár našiel Matejku, ktorý si zbehol pre prihrávku, nestihol však presne namieriť.
     
    24:01
    Martin sa v prvom prechode do útočného pásma nepresadil, teraz zakladajú zverenci trénerov Galamboša a Babku druhý útok, ten priniesol aspoň usadenie v pásme. Zostáva 80 sekúnd početnej výhody.
     
    23:37
    Vylúčenie Dlouhý 2. min. hákovanie.
     
    21:44
    V prvej tretine sme videli viac šancí, ktoré si pýtali a gól a ihneď prvé dva v zápase vidíme na začiatku druhej tretiny. Hrá sa teraz rýchlejší, no zároveň menej presnejší hokej ako v prvej dvadsaťminútovke.
     
    21:02
    Žilina dala gól!
    Blesková odpoveď Žiliny. Martin prepadol v obrannom pásme, zle vyhodil a MILAN DREVENAK prekonal Martona strelou z kruhov. Asistencia: Emil Bagin.
     
    20:38
    Martin dal gól!
    Pekne zahratá presilovka MHC. Puk sa v priestore medzi kruhmi dostal ku Markovičovi, ktorý našiel JAKUBA SUJU a ten jemným tečom dostal puk za Peksu. Asistencie: Jaroslav Markovič, IVan Ďatelinka.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ešte na konci tretiny sa vylučovalo. René Jarolín 2. min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou. Martin teda začne druhú časť v početnej výhode.

    Ďalšia tretina začne približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:22
    Kolena dôrazne pred bránkou MHC – odpálil Jaroslava Kallu mimo bránkovej čiary pekným hitom.
     
    17:41
    Hrajú sa posledné dve minúty prvej tretiny. Martin napáda žilinskú obranu s dvomi hráčmi. Tí sa dostávajú do šancí ťažko. Teraz však skveo tečoval puk neďaleko pred Martonom, Martin Valášek.
     
    16:30
    Zatiaľ je vo väčšine prvej časti aktívnejší domáci MHC Mountfield Martin, Doxxbet Žilina sa snaží síce udrieť v útočnom pásme, no hra hostí je skôr viac rozháraná a nepresná. Hráme však bez gólu, a tak je možné, samozrejme, všetko.
     
    15:39
    Tomas dostával dlhú prihrávku do otvoreného útočného pásma, no v momente, kedy išiel vystreliť mu skvelým zákrokom zabránil v streľbe Ďatelinka.
     
    14:02
    Jarolína vytlačili do stredného pásma pozorní forčekujúci hráči Martina, opäť útočí Martin.
     
    13:35
    Hostia v plnom počte. V závere presilovky mal skvelú šancu Važan, výraznú aktivitu však Martinčania nedokázali pretaviť do gólu. Zatiaľ veľmi pohľadný zápas z martinskej strany.
     
    12:06
    Klousda vyhodil puk, zostáva ešte niečo vyše cez 30 sekúnd a Martin zakladá útok zo svojho obranného pásma.
     
    11:21
    Finsterle nahadzoval a jeho kolega v útoku Themár to tečoval, cez Peksu to však neprešlo.
     
    11:02
    Ďalšia presilová hra pre Martin. Kapitán Markovič je veľmi aktívny a pohybom si vypýtal faul na seba. 2. min. držanie.
     
    10:40
    Jaroslav Kalla pálil, dobrá pozičná hra obrancu Ďatelinku, ten zblokoval strelu.
     
    09:44
    Nepríjemný zásah do masky Martona. Chvíľu sa nehralo a teraz sa pred ním vhadzuje v jeho obrannom pásme.
     
    08:54
    Hostia v plnom počte.
     
    08:37
    Na martinskej presilovke je vidieť, že ich hra už nie je taká jednotvárna, tréneri MHC rozdelili kompetencie a hráči sú pohyblivejší.
     
    07:39
    Martin už mohol viesť. Markovič opäť poriadne natiahol Peksu, ten vybehol z bránkovej čiary mimo bránku a už bol prekonaný, žilinskí obrancovia zahrali do tela a odstavili Važana, ktorý prakticky pálil do poloprázdnej bránky.
     
    07:02
    Na začiatku oslabenia vyhodil puk cez všetky čiary Emil Bagin.
     
    06:54
    Markovič sa dostával do šance, aj vystrelil no bol bránený. Martin Chovan – 2. min. hákovanie. Presilová hra MHC.
     
    06:29
    Skvelý pohyb od Milana Kolenu, ten napokon neprepasiroval na Kolenu, no sám ohrozil Peksu, na konci celej akcie bol aj Brcko, brankár Žiliny však vybehol a zmenšil strelecký uhol.
     
    05:33
    Strela od Romana Tomasa – zblokovaná mimo.
     
    04:57
    Markovič umne strieľal, keď možno aj chcel nájsť priestor, od ktorého by sa mohol puk odraziť do bránky Žiliny. V prečíslení 3:2 však Martinčania neohrozili bránku Žiliny.
     
    03:55
    Najväčšia šanca v zápase pre domácich – Fujerík v tutovke nevyrástol na Peksu. Na opačnej strane Dlouhý nahadzoval na Martona.
     
    03:10
    Matej Dírer vyslal pokus na bránku Žiliny, bez odozvy. Prišli už aj žilinskí fanúšikovia, tentoraz však v menšom počte.
     
    02:01
    Strela Milana Kolenu, tesne mimo. Ani Brckov pokus sa neujal. Hrá sa bez prerušenia – prvé tri minúty.
     
    01:11
    Markovič našiel Galamboša, ten posunul Važanovi, Ďatelinka nahadzoval, no Peksa bez výraznejšieho zásahu.
     
    00:33
    Prvá ormácia MHC narazila na tú prvú písanú hosťami, zatiaľ bez strely. Prvý zásah na bránku MHC si pripísal Marek Slovák.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Marton (Dzubina) – Novotný, Matejka – Finsterle, Fujerík, Suja – Ďatelinka, Rusina – Markovič, Galamboš, Važan – Tupý, Brcko – Themár, Kolena, Klíma – Pokrivčák, Perniš – Rožník, Dírer, Cíger

    MsHK DOXXbet Žilina: Peksa (Koutský) – Chovan, Leško – Kalla, Valášek, Slovák – Ostrčil, Šterbák – Škovira, Klouda, Tomas – Dlouhý, Bagin – Varga, Jarolín, Drevenák – Ďurák, Bajaník – Lipovský, Rehák, Čavrk

    Rozhodca: Hradil, Husička – Tvrdoň, Výleta – delegát: Čaprnka.
     
    Štyri posledné kolá. Ešte si ani Zvolen nemôže byť teoreticky ničím istý, posledná Žilina má na majstrovský Zvolen stratu 10 bodov, čo sa síce zdá veľa no predsa len sme mohli vidieť v posledných kolách, že nikto nemôže tvrdiť nič na 100 % a že sa rozhoduje výlučne iba na ľade, teda malo by. Štyri mužstvá sú teda v ohrození, posledné postupové získavajú priebežne Trenčania, Martinčania ktorí v dnešnom zápase narazia v šesťbodovom stretnutí na Žilinu, majú taktiež výhodnú pozíciu a schodných súperov, potrebujú však zdolať v zápase pravdy svojho rivala a geografického suseda – vlkov zo Žiliny.

    Tí sa posilnili o Škoviru a Jarolína. Martinčania naopak, napriek často veľkohubým vyhláseniam získali do svojich radov aspoň Čecha Finsterleho a skúseného brankára Martona z Prešova. Naopak, stále im chýba dovtedy dobre hrajúci mladý obranca Pacalaj a aj Smrek Peter, ten však zdá sa už nebude hrať vôbec a keďže sa nemôže stále zbaviť drobných zranení a ťažkostí s kolenom, je zrejmé že už definitívne skončil v Martine.

    Matematika je teda jednoznačná a neúprosná, pokiaľ Žilina nevyhrá, zrejme absolvuje baráž, aj keď budú zostávať ešte tri kolá. Nervózne stretnutie s nasadením a s poctivou defenzívou môže byť pekným a dramatickým predstavením pre divákov, ktorí sa snažia podporiť svoj obľúbený tím, iste prídu aj hosťujúci fanúšikovia, ktorých bolo v tejto sezóne v Martine neúrekom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 21. Suja (Markovič, Ďatelinka), 28. Themár (Klíma), 60. Važan – 22. Drevenák (Bagin), 34. Škovira (Tomas, Klouda), 60. Jarolín (Slovák), 64. Tomas (Chovan)


    HK VITAR Martin: Marton (Dzubina) – Novotný, Matejka – Finsterle, Fujerík, Suja – Ďatelinka, Rusina – Markovič, Galamboš, Važan – Tupý, Brcko – Themár, Kolena, Klíma – Pokrivčák, Perniš – Rožník, Dírer, Cíger
    MsHK Žilina: Peksa (Koutský) – Chovan, Leško – Kalla, Valášek, Slovák – Ostrčil, Šterbák – Škovira, Klouda, Tomas – Dlouhý, Bagin – Varga, Jarolín, Drevenák – Ďurák, Bajaník – Lipovský, Rehák, Čavrk

    Rozhodca: Hradil, Husička – Tvrdoň, Výleta – delegát: Čaprnka

    Diváci: 1800