Třinec – Kladno 6:0 (kon.) | Plzeň – Slavia 4:1 (kon.) | Zlín – Chomutov 6:3 (kon.)
Litvínov – K. Vary 2:1 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Liberec – Pardubice 4:1 (kon.)
Sparta Praha – Kometa Brno 7:0 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Rytíři Kladno
cz Utorok 25.02.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je až zarážející, s jakou lehkostí dávají domácí hráči Rytířům góly! Polák teď, nikým neobtěžován, projel po levém křídle, přihrál na osu hřiště JAKUBU ORSAVOVI, jenž pošesté překonal bezmocného Cháberu! Kladenský gólman kotouč lapačkou nezastavil, a tak je to už 6:0! Asistence: Vojtěch Polák.
     
    54:58
    Polanského nepustil do útočné třetiny tvrďák Majeský. Potrestána ovšem byla kladenská střídačka za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Jan Rudovský (KLA).
     
    52:31
    Třinecká přesilovka rychle skončila. Jiří Polanský (TRI) totiž za brankou Chábery zahákoval Douderu a musí na dvě minuty za katr.
     
    52:05
    Nepříjemnosti pro hostující Rytíře nadále pokračují. Na obrat skóre mohou zapomenout, nyní se budou snažit dohrát utkání bez dalšího inkasovaného gólu. Teď se musí bránit přesile, protože vyloučen je Ivan Majeský (KLA) za hrubost.
     
    51:37
    Orsava měl na holi šestou branku utkání! Protáhl se po pravé straně až před Cháberu, diváci už zvedali ruce nad hlavu, ale puk rozvlnil jen boční síť!
     
    50:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sotva skončila kladenská přesilová hra, Oceláři už se nahrnuli dopředu! Rychlou kombinaci si vzali na starost Peterek s Martinem Růžičkou, druhý jmenovaný nastřelil cíleně na teč směrem na ERIKA HRŇU, a ten usměrnil kotouč do horního rohu Cháberovy brány – 5:0! Asistence: Martin Růžička, Jan Peterek.
     
    47:24
    Rozjetého M. Hořavu zastavil Jiří Polanský (TRI) jen za cenu faulu. Odsedí si dvouminutový trest za hákování.
     
    46:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zničehonic je tady další branka! Rytířům se nepovedlo po mantinelu vyhodit do středního pásma, a tak se kotouče ujal Trončinský, nahodil jej před bránu a našel hůl clonícího JANA PETERKA, který šikovnou tečí zvyšuje už na 4:0! Asistence: Marek Trončinský.
     
    42:36
    Asi své největší příležitosti teď měli kladenští Rytíři! Nejdříve Kuchler zakončoval z nepřehledné situace před Hrubcem těsně vedle a později proletěla tvrdá rána P. Hořavy kousek nad!
     
    40:26
    V další akci zvonila za Cháberou tyčka! Polanský se obtočil právě kolem Zagrapana a naservíroval gólovou přihrávku mezi kruhy Adamskému! Třinecký kanonýr trefil levou spojnici za gólmanem Kladna!
     
    35:24
    Pavel Patera (KLA) trefil Rotha svou holí do obličeje a je na dvě minuty vyloučen za hákování. Džentlmensky se však svému protivníkovi omluvil.
     
    29:41
    Daniel Krejčí (TRI) je vyloučen za hákování. Rytíři si zahrají přesilovou hru.
     
    27:16
    Po faulu na Peterka se vylučuje. Odjíždí Libor Procházka (KLA), jenž svého soupeře zahákoval.
     
    25:55
    Trončinský přihrál Rákosovi, a ten zkoušel kladenského brankáře prostřelit z ostrého úhlu! Chábera nedokázal udržet kotouč pod paží, propustil jej a on proklouzal těsně kolem pravé tyče pryč!
     
    22:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další smolný gól pro hosty znamená třinecké vedení už o tři branky! MAREK TRONČINSKÝ si to ze středního pásma namířil rovnou na Cháberu, vystřelil přes Majeského a jeho přízemní střela prošla až do sítě! Oceláři skórovali v oslabení a tím ještě více oslabili kladenské sebevědomí – 3:0! Asistence: Martin Adamský, Jiří Polanský.
     
    21:00
    Kladno začalo druhou část utkání docela aktivně a hned se mu naskýtá možnost přesilové hry. Na trestné lavici jen Jakub Orsava (TRI) za hákování.
     
    18:54
    Rothova střela se od Chábery odrazila přímo k volnému Martinu Růžičkovi! Kotouč pak prošel pod kladenským gólmanem, ale zamířil těsně mimo!
     
    17:42
    Druhá přesilovka pro domácí. Vyloučen Vítězslav Bílek (KLA) na dvě minuty za vysokou hůl. První přesilovku Třinec zúročil, co teď?
     
    14:54
    Problémy Kladna pokračují! Jankovič neubránil Orsavu, ten však naštěstí pro hosty neumístil střílenou přihrávku Noska do odkryté klece! Proti výpadu Bonka zakročil Chábera svou holí.
     
    12:39
    Oceláři mohli odskočit už do tříbrankového trháku! Květoň vyřešil přečíslení tří proti dvěma střelou, kterou si ovšem Chábera tentokrát dobře pohlídal! Květoň řešil situaci dobře, neboť přihrávky na obsazeného Martina Růžičku nebo Rákose se jevily jako obtížné.
     
    12:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po nenápadné akci Třineckých je tady druhá branka utkání! RADEK BONK pronikl do útočného pásma, obkroužil branku, vyjel si do dobré střelecké pozice a propasíroval puk někde mezi betony nešťastného Chábery! Pro Kladno velmi smolný gól – 2:0! Asistence: Jakub Orsava, Martin Růžička.
     
    09:49
    Kladno mohlo vzápětí vyrovnat! Proti M. Hořavovi zakročil rozklekem Hrubec a Tenkrát pak v kleče nedokázal trefit odkrytou branku!
     
    09:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Parádní akce Ocelářů zakončená gólem! Roth si na modré čáře vyměnil kotouč s Martinem Růžičkou, ten přihrál k pravé tyči Polanskému, který ještě před prázdnou bránu přistrčil parťákovi MARTINU ADAMSKÉMU! To je potom radost, dávat takové branky – 1:0! Asistence: Jiří Polanský, Martin Růžička.
     
    08:48
    Pykat bude Petr Hořava (KLA), který nestačil na rychlou kličku Rákose a musel ho podrazit.
     
    05:02
    Hra se přesunula do třineckého útočného pásma, tam se ale Jakub Orsava (TRI) dopustil prvního faulu. Dragouna totiž podrazil.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 10. Adamský (Polanský, Martin Růžička), 13. Bonk (Orsava, Martin Růžička), 23. Trončinský (Adamský, Polanský), 47. Peterek (Trončinský), 51. Hrňa (Martin Růžička, Peterek), 57. Orsava (Polák)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rákos, Peterek (A), Květoň – Hrňa, Matuš, Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    Rytíři Kladno: Chábera (Cikánek) – Gutwald, Majeský, Doudera, Procházka (A), P. Hořava, Jankovič, D. Růžička – Bílek, Dragoun, Zagrapan – M. Hořava, Patera (C), Tenkrát – Kuchler (A), Havlíček, Rudovský – Eberle, Lukáč, Šilhavý. Trenér: Jiří Čelanský.

    Rozhodca: Lacina, Turčan – Tošenovjan, Hlavatý

    Diváci: 3262