Třinec – Kladno 6:0 (kon.) | Plzeň – Slavia 4:1 (kon.) | Zlín – Chomutov 6:3 (kon.)
Litvínov – K. Vary 2:1 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Liberec – Pardubice 4:1 (kon.)
Sparta Praha – Kometa Brno 7:0 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
HC Kometa Brno
cz Utorok 25.02.2014, 19:00 • Tipsport arena, Praha • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané nemají dost ani za stavu 6:0. Holešovičtí dohrávali zápas i nadále v útočném pásmu, přičemž se k odraženému puku dostal volný DOMINIK SIMON. Puk končí v levém horním rohu brány. Bez asistence.
     
    58:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    PETR TON využívá přesilovou hru a posílá tým z hlavního města do šestibrankového vedení. Domácího kanonýra našel přihrávkou z rohu jeho vrchní nahravač – Hlinka. Debakl Brna tak nadále nebere konce. Asistence: Jaroslav Hlinka, Tomáš Rachůnek.
     
    56:58
    Sudí pískají držení, vyloučen je opět brněnský Burian.
     
    55:50
    Obránce Kubát na modré čáře vyškolil dotírajícího útočníka Komety a několika rychlými kroky se dostal na kruh, ze kterého nabil k pravé tyči Přibylovi. Ten trefuje tyč.
     
    54:02
    Za nebezpečnou hru vysokou holí vyloučen útočník Brna Němec.
     
    51:10
    Němec vyloučen za hákování, ze Sparty Klimek za nedovolené bránění.
     
    50:43
    Zmatek před brankou Novotného, nakonec zvoní břevno.
     
    47:39
    Simon nabil v úniku dvou na jednoho Přibylovi, toho ale vychytal dalším krásným brankářským zákrokem utkání Čiliak! I za současného stavu jsme svědky pěkných hokejových momentů, a to na obou stranách.
     
    44:22
    Nejlepší zákrok Novotného v utkání! Kováčik pálil do výrazně odkryté brány z levého kruhu, pravý betony holešovického gólmana však zázračně puk vyráží!
     
    42:59
    Pro nebezpečnou hru vysokou holí vyloučen mladý centr Sparty Přibyl.
     
    41:01
    Buchtele nasprintoval na pravý kruh, ze kterého střílel zcela sám. Jeho střela tahem však není přesná, puk jde těsně vedle levé tyče.
     
    32:08
    Svoboda jel zcela sám na brankáře Novotného, útočník Komety ale trefil jen břevno!
     
    28:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    To tedy bylo "dělo". Ton nabil na levý kruh KARLU PILAŘOVI, který mohutným golfovým nápřahem doslova prostřelil Čiliaka v brance Komety. Asistence: Petr Ton, Jaroslav Hlinka.
     
    27:44
    Kempný vyloučen za sekání.
     
    27:42
    A z dalšího úniku se neprosadil Tomáš Rachůnek, jehož střelu k tyči vyráží Čiliak!
     
    25:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Když to nejde po parádní akci, jde to to ošklivé haluzi. Kumstát přihrával před branku, načež se puk odrazil od výstroje JANA BUCHTELEHO za nešťastného Čiliaka. Asistence: Petr Kumstát.
     
    25:16
    Pech jel s Buchtelem dva na nikoho, domácí duo ale zahrálo na parádu, gól to ale není.
     
    22:58
    Zohorna se ocitl zcela sám před Novotným, sparťanský brankář ale dokázal puk vyrazit!
     
    21:48
    Osamocený brněnský forvard Káňa vypálil tahem z pravého kruhu, puk jde těsně nad pravý horní roh Novotného branky!
     
    19:43
    Hlinka ujížděl s Tonem dva na jednoho, prvně jmenovaný předložil nejlepšímu střelci ligy ideální přihrávku, Ton chtěl ale zahrát pro fanoušky a puk vrátil Hlinkovi. Ten měl téměř ideální pozici, puk ale za brankovou čáru nedostal. Tribuny pražské haly však nemohly tuto akci neocenit patřičným potleskem...
     
    15:58
    Sám z mezikruží pálil střelec Brna Svoboda, Novotný ale udržel puk před brankovou čarou. V následném závaru se hosté neprosadili, hru přerušuje sudí Horák.
     
    14:50
    Moravané mohou korigovat v přesilové hře, za podražení je vyloučen obránce týmu z hlavního města Philipp.
     
    14:35
    Němec ujížděl s Káňou dva na jednoho, druhý jmenovaný ale nedostal ideální pas a nadějný protiútok Komety tak končí nezdarem.
     
    13:05
    Obrovský závar před brankou nerozehřátého Čiliaka, Kumstát ale v tlačenici na brankovišti nedokázal puk usměrnit za ležícího brankáře hostů.
     
    12:31
    Moravané mění brankáře, sparťanské kanonádě bude odteď čelit Marek Čiliak.
     
    12:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Štěstí se nyní postavila na stranu Pražanů, kteří tak mohou odskočit na tři branky. Moravané nastřelili tyč branky Novotného, poté si však nepohlídali domácího centra č. 1 – JAROSLAVA HLINKU. Ten totiž uháněl po Tonově přihrávce zcela sám na branku a bekhendovým blafákem překonal Trvaje. Asistence: Petr Ton.
     
    08:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Specialista na holešovická oslabení IVAN RACHŮNEK udeřil, využil totiž úniku dvou na jednoho. Výbornou přihrávku mu předložil křídelník Klimek, po které mohl Rachůnek prostřelit Trvaje křižmo k levé tyči. Pro Rachůnka je to třetí gól v oslabení, pro Spartu celkově už osmý. Asistence: Lukáš Klimek.
     
    06:57
    Vyloučen je domácí obránce Polášek za nedovolené bránění.
     
    00:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je bleskový úvod nyní již jistého vítěze základní části. Když jede PETR TON sám na branku, jen málokdy se stane, aby nepadla branka. Nejlepší střelec ligy opět ukázal svůj bekhendový blafák, puk končí v pravém horním rohu branky. Asistence: Jaroslav Hlinka, Tomáš Rachůnek.

    Jiří Liebreich

    Góly a asistencie: 1. Ton (Hlinka, T. Rachůnek), 9. I. Rachůnek (Klimek), 13. Hlinka (Ton), 26. Buchtele (Kumstát), 29. Pilař (Ton, Hlinka), 59. Ton (Hlinka, T. Rachůnek), 60. Simon


    HC Sparta Praha: Novotný (Málek) – Pilař (A), Polášek, Švrček, Krejčík, Philipp (A), Piskáček, Kubát – Ton, Hlinka (C), T. Rachůnek – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Divíšek, I. Rachůnek – Simon, Přibyl, Forman. Trenér: Josef Jandač.
    HC Kometa Brno: Trvaj (13. Čiliak) – Dlapa, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Sedlák – Vondráček, Čermák (C), Hruška (A) – T. Svoboda, Němec, Káňa – Novotný, Koreis, Burian – Mrázek, Raška, Zohorna – Wasserbauer. Trenér:Martin Pešout.

    Rozhodca: Horák, Pavlovič – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 7 347