Rakúsko – Nórsko 3:1 (kon.) | Rusko – Slovensko 1:0 (2:0 po s.n.) | Slovinsko – USA 1:5 (kon.)
Fínsko – Kanada 1:2 (po pr.)
koniec
Slovinsko
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
USA
Nedeľa 16.02.2014, 13:30 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Slovinsko dalo gól!

    Teraz nám je brankára Millera poriadne ľúto. Odchytal bezchybný zápas a držal svojich spoluhráčov nad vodou v najťažších situáciach, ale čisté konto z toho nebude. MARCEL RODMAN získal puk na útočnej modrej čiare a 18 sekúnd pred sirénou prepálil amerického brankára. Asistencie: Dávid Rodman, Ján Urbas.
     
    43:26
    USA dalo gól!

    Gól napokon platí. Po nahodení pred bránku sa puk poodrážal od korčule i hokejky, ale napokon skončil v sieti. Úspešným strelcom je DAVID BACKES. Asistencie: Ryan Callahan, Dustin Brown.
     
    32:17
    USA dalo gól!

    Američania úplne rozoberajú svojho súpera. Opäť raz sa nasťahovali do pásma a vyslali na Gročnara tvrdú ranu, s ktorou si ešte slovinský brankár poradil. Na následnú dorážku v podaní RYANA MCDONAGHA už ale nemal nárok. Asistencie: Blake Wheeler, T.J. Oshi.
     
    31:05
    USA dalo gól!

    Hetrik je kompletný! PHIL KESSEL úplne rozoberá obranu Slovincov a pridáva do Gročnarovej siete už tretí presný zásah zo svojej hokejky. Tentokrtá dostal ideálnu prihrávku k ľavej žrdi, odkiaľ zaváhať nemohol. Asistencie: Joe Pavelski, John Carlson.
     
    04:33
    USA dalo gól!
    Trojica Američanov úraduje opäť. Dokonalá súhra hokejistov USA priniesla ďalší úspech, keď Pavelski z uhla šikovne nabil puk pred bránku, kde bol pripravený PHIL KESSEL, ktorý nemohol zaváhať a pridal tak svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Joe Pavelski, James Van Riemsdyk.
     
    01:04
    USA dalo gól!

    Brilantný úvod v podaní USA! Prvá strela Američanov končí v sieti, postaral sa o to PHIL KESSEL, ktorý si nakorčuľoval pred bránku a nechytateľne zakončil pod hornú žrď. Asistencie: Joe Pavelski, James Van Riemsdyk.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 60. Marcel Rodman (Dávid Rodman, Urbas) – 2. Kessel (Pavelski, Riemsdyk), 5. Kessel (Pavelski, Riemsdyk), 32. Kessel (Pavelski, Carlson), 33. McDonagh (Wheeler, T.J. Oshi), 44. Backes (Callahan, Brown)


    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Kranjc, Pretnar, Robar, Gregorc, Tavželj, Pavlin, Podlipnik – Muršak, Kopitar (A), D. Rodman – Jeglič, Ticar, Sabolič – Urbas, M. Rodman (A), Razingar (C), Goličič, Musič, Pance
    USA: Miller (Howard) – Orpik, Martin, Fowler, Shattenkirk, Suter (A), McDonagh, Carlson – Callahan, Backes, Parise (C) – Kessel, Pavelski, Van Riemsdyk – Brown (A), Kesler, Kane – Oshie, Stastny, Wheeler

    Rozhodca: Leggo (USA), Ronn (FIN) – Valach (SVK), Wheler (CAN)