Rakúsko – Nórsko 3:1 (kon.) | Rusko – Slovensko 1:0 (2:0 po s.n.) | Slovinsko – USA 1:5 (kon.)
Fínsko – Kanada 1:2 (po pr.)
koniec
Slovinsko
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
USA
Nedeľa 16.02.2014, 13:30 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec, stretnutie sa skončilo víťazstvom USA. Hokejisti z Ameriky mali celý duel plne pod kontrolou, jediný raz inkasovali iba v jeho závere z hokejky Marcela Rodmana. Vyzdvihnúť musíme Phila Kessela, ktorý zaznamenal čistý hetrik. Pomer striel celkovo: 18:28.

    To je už od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok dňa. (15:43:52)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Slovinsko dalo gól!

    Teraz nám je brankára Millera poriadne ľúto. Odchytal bezchybný zápas a držal svojich spoluhráčov nad vodou v najťažších situáciach, ale čisté konto z toho nebude. MARCEL RODMAN získal puk na útočnej modrej čiare a 18 sekúnd pred sirénou prepálil amerického brankára. Asistencie: Dávid Rodman, Ján Urbas.
     
    58:48
    Američania už nechcú nič pokaziť, no šiesty gól je pre nich veľkým lákadlom. S pukom sa v útočnom pásme príliš nehrajú a pokúšajú sa ho vystreliť na bránku, kde je ale iba Gračnar.
     
    58:12
    Začala sa nám posledná dvojminútovka tohto zápasu. pri puku sú v útočnom pásme stále Slovinci, ale zatiaľ sa im vôbec nedarí v zakončení.
     
    57:27
    Ďalšia dobra šanca pre Slovincov! Muršak vybojoval puk v medzikruží a postupoval ešte bližšie k bráne, odkiaľ tvrdo vypálil. Jeho pokus bol ale zblokovaný a skončil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    56:40
    Američania sa ale takisto nenechávajú zahanbiť a nasťahovali sa pred súperovu svätyňu. Tam ale z ich strany nevidíme nič nebezpečné.
     
    55:26
    Slovinci si ale musia dávať pozor na diery v obrane! Američania takéto situácie vedia trestať a nebyť Gračnara v bránke, potrestali by gólom aj túto.
     
    54:59
    Slovinskí reprezentanti stále nepoľavujú a skúšajú aspoň čestný zásah. Ten je zatiaľ v nedohľadne. Miller a jeho defenzíva sú veľmi spoľahliví.
     
    54:23
    Kessel sa dostal do ďalšieho streleckého zakončenia! Puk si zrovnal na strelu, ale napokon Gračnara po štvrtýkrát v zápase neprekonal.
     
    53:03
    Razingar si nakorčuľoval do medzikružia a poriadne potrápil Millera. Ten má v týchto chvíľach veľa práce, ale zatiaľ drží čisté konto.
     
    52:42
    Medzičasom sa hrá už v plnom počte na oboch stranách. Slovinci predvádzajú veľmi dobrá výkon aj proti pätici Američanov a znepríjemňujú súperovi život.
     
    52:01
    Obrovská šanca Slovincov na čestný zásah! Sabolič sa dostal k odrazeného puku, ale v momente strely oň prišiel. Z hokejky mu ho v poslednej chvíli odpálili hráči súpera.
     
    51:42
    Tyčar si na modrej čiare niekoľkokrát puk rovnal na strelu, ale ani raz sa neodhodlal. Hokejisti USA sú stále zatlačení vo vlastnej obrannej tretine.
     
    51:02
    Slovinci ale bojujú aj naďalej a s pukom sa usadili v útočnej tretine. USA má značné problémy a musí sa skalopevne brániť.
     
    50:30
    Puk je ďaleko od Millera. Americkí hokejisti ho okamžite po buly vyhodili mimo vlastnej obrannej tretiny a nič neriskujú.
     
    50:18
    Američania sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza za nebezpečnú hru vysokou hokejkou Van Riemsdyk.
     
    49:45
    Americkí hokejisti si stále musia na súpera dávať pozor. Slovinskí hráči sa nevzdávajú bez boja a stále útočia.
     
    48:34
    Rýchly brejk USA v sieti neskončil! Wheeler získal puk na hokejku vo vlastnej obrannej tretine a okamžite zamieril do pásma, ale tam puk pomedzi betóny Gračnara do siete neposlal. Chýbali mu centimetre.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 60. Marcel Rodman (Dávid Rodman, Urbas) – 2. Kessel (Pavelski, Riemsdyk), 5. Kessel (Pavelski, Riemsdyk), 32. Kessel (Pavelski, Carlson), 33. McDonagh (Wheeler, T.J. Oshi), 44. Backes (Callahan, Brown)


    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Kranjc, Pretnar, Robar, Gregorc, Tavželj, Pavlin, Podlipnik – Muršak, Kopitar (A), D. Rodman – Jeglič, Ticar, Sabolič – Urbas, M. Rodman (A), Razingar (C), Goličič, Musič, Pance
    USA: Miller (Howard) – Orpik, Martin, Fowler, Shattenkirk, Suter (A), McDonagh, Carlson – Callahan, Backes, Parise (C) – Kessel, Pavelski, Van Riemsdyk – Brown (A), Kesler, Kane – Oshie, Stastny, Wheeler

    Rozhodca: Leggo (USA), Ronn (FIN) – Valach (SVK), Wheler (CAN)