Rakúsko – Nórsko 3:1 (kon.) | Rusko – Slovensko 1:0 (2:0 po s.n.) | Slovinsko – USA 1:5 (kon.)
Fínsko – Kanada 1:2 (po pr.)
koniec
Slovinsko
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
USA
Nedeľa 16.02.2014, 13:30 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní zimných olympijských hier. V rámci hokejového turnaja mužov sa dnes stretnú dve nočné mory Slovákov – Slovinci s Američanmi.

    Oba celky hrajú svoje zápasy pod olympijskými kruhmi v A-skupine. Hokejistom USA pred týmto duelom patrí líderská pozícia, Slovinci sa nachádzajú na tretej priečke. Druhé miesto okupujú Rusi, poslední sú Slováci. Poďme ale pekne po poriadku. Americkí hokejisti v Soči doposiaľ vybojovali 5 bodov za jedno riadne víťazstvo a jeden triumf po samostatných nájazdoch. Hneď v prvom turnajovom vystúpení zdolali Slovákov hladko 7:1, vo včerajšom zápolení sa s Rusmi vytrápili a porazili ich po rozstrele 3:2. Celkové skóre z ich pohľadu je teda 10:3.
    Slovinci to majú pred zápasom s USA o čosi horšie. Tretia priečka spomedzi štyroch tímov v skupine im patrí po jedinom víťazstve, ktoré hráči tejto krajiny dosiali včera proti výberu Slovenska, ktorý zdolali 3:1. V prvom zápase v Rusku prehrali s domácimi reprezentantmi 2:5. Pomer vsietených a inkasovaných gólov je z ich pohľadu 5:6.

    Jasnými favoritmi zápasu sú americkí hokejisti. Tí by proti Slovincom nemali zaváhať, takže stávkové kancelárie vypísali kurz na triumf USA iba 1,02. Na výhru Slovincov je to až 28 a remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať pri ponuke približne 18.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovinsko: Kristan (Gračnar) – Kranjc, Pretnar, Robar, Gregorc, Tavželj, Pavlin, Podlipnik – Muršak, Kopitar (A), D. Rodman – Jeglič, Ticar, Sabolič – Urbas, M. Rodman (A), Razingar (C), Goličič, Musič, Pance

    USA: Miller (Howard) – Orpik, Martin, Fowler, Shattenkirk, Suter (A), McDonagh, Carlson – Callahan, Backes, Parise (C) – Kessel, Pavelski, Van Riemsdyk – Brown (A), Kesler, Kane – Oshie, Stastny, Wheeler

    Rozhodca: Leggo (USA), Ronn (FIN) – Valach (SVK), Wheler (CAN).
     
    Zápas sa nám začne s menším oneskorením, ale na to sme si už v podstate zvykli, takže nás to ani neprekvapuje.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche. Slovinci (oficiálne domáci tím) dnes nastúpi v modrých dresoch. Američania budú hrať v bielych farbách.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:19
    Úvodné buly získali na svoje hokejky Slovinci. Tí sa ihneď stiahli na vlastnú obrannú plochu s cieľom rýchlej rozohrávky.
     
    00:45
    Tá im ale veľmi nevyšla. Slovinskí hokejisti musia začínať opäť spoza vlastného gólmana, pretože Američania im puk vypichli.
     
    01:04
    USA dalo gól!

    Brilantný úvod v podaní USA! Prvá strela Američanov končí v sieti, postaral sa o to PHIL KESSEL, ktorý si nakorčuľoval pred bránku a nechytateľne zakončil pod hornú žrď. Asistencie: Joe Pavelski, James Van Riemsdyk.
     
    01:55
    Hokejisti Slovinska si takto začiatok určite nepredstavovali a aj ich tréner iba krúti hlavou. Pred nami je ale ešte veľmi veľa času a pre hráčov v modrých dresoch nič nie je stratené.
     
    02:21
    Slovinci to ale majú veľmi náročné. Oshie v strede klziska vybojoval puk a okamžite ho zaviezol do pásma. Tam so spoluhráčmi vymýšľa recept na úspešnú kombináciu.
     
    02:56
    Shattenkirk chcel páliť od útočnej modrej čiary a zakončiť tak sériu prihrávok USA. To mu ale nevyšlo, keďže mu puk preskočil hokejku. Američania budú musieť von z pásma.
     
    03:59
    Parise si nakorčuľoval do medzikružia a jeho rana bola poriadne tvrdá! Slovinský gólman ju ale dobre videl, a preto pohotovo zakončil.
     
    03:39
    Slovinci to skúšajú márne. Na ľadovej ploche vidíme jednoznačnú prevahu amerických hokejistov, ktorí majú všetko plne pod kontrolou.
     
    04:33
    USA dalo gól!
    Trojica Američanov úraduje opäť. Dokonalá súhra hokejistov USA priniesla ďalší úspech, keď Pavelski z uhla šikovne nabil puk pred bránku, kde bol pripravený PHIL KESSEL, ktorý nemohol zaváhať a pridal tak svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Joe Pavelski, James Van Riemsdyk.
     
    05:15
    Pre slovinský tím je to začiatok ako zo zlého sna. Hokejisti tejto krajiny sa musia pozbierať a pokúsiť sa udržať čo najmenší gólový rozdiel v ich neprospech.
     
    05:59
    Pokúsili sa o to rýchlym prechodom do pásma popri mantineli. ten ale úspešný nebol, keďže americkí hráči sa bez zaváhania a včas vrátili.
     
    06:32
    Teraz sa to ale domácim predsa len podarilo. Kopitar puk prepasíroval za útočnú modrú čiaru a jeho spoluhráči už bojujú v pásme pred Millerom.
     
    06:58
    Slovinci predviedli doposiaľ najdlhší pobyt v útočnom pásme v tomto stretnutí. Puk tam podržali približne 30 sekúnd, počas ktorých ale americký gólman vôbec zasahovať nemusel.
     
    07:16
    Svoju ofenzívnu silu chceli predviesť hráči USA rýchlym protiútokom. Ten ale úspešný nebol – zastavil ich ofsajd.
     
    07:48
    Američania sú stále v pásme, ale nedarí sa im nič výnimočné vymyslieť. Domáci hokejisti veľmi obetavo blokujú všetky pokusy o strely.
     
    08:12
    Kopitar predviedol takmer dokonalú individuálnu akciu! Puk získal v strede klziska a sám si ho potiahol až do útoku, kde chcel zakončovať z medzikružia. Iba chcel. Bol totiž zblokovaný.
     
    08:47
    Slovinci to ešte predsa len chceli skúsiť, ale na pokus svojho kapitána nenadviazali. Miller sa musí poriadne nudiť.
     
    09:18
    Slovinskí hokejisti výrazne zlepšili svoj výkon a puk sa im stále darí držať ďaleko od vlastnej bránky. Gračnar čaká na ďalší zákrok.
     
    09:38
    V útočnej tretine si puk na strelu rovnal domáci Razingar. Napokon z toho ale zakončenie vôbec nebolo a Miller sa nemusel obávať.
     
    10:03
    Do útoku ale idú Američania. Hosťujúci hokejisti vybojovali puk pred Millerom a okamžite sa hrnú na opačnú polovicu ľadovej plochy s cieľom zakončenia do siete.
     
    10:40
    To ale vôbec neprišlo. Slovincov musíme pochváliť za zlepšený výkon a pozornú defenzívu. Tá už musí liezť USA poriadne na nervy.
     
    11:12
    Slovinci vybojovali puk pred vlastným brankárom a stále sa nevdzávajú. Pokúsili sa ho potiahnuť na opačnú polovicu a bojovať o pásmo.
     
    12:38
    Na ľadovej ploche sa nám takmer nič nemení. Stále sledujeme optickú prevahu Američanov, ale tí sa už k strelám neodstávajú tak jednoducho, ako na začiatku duelu. Slovinci výrazne zlepšili svoju hru.
     
    13:34
    Včerajší hrdina USA T. J. Oshie tvrdo vypálil, čím poriadne preveril Gračnarove reflexy. Brankár sa nachytať nenechal.
     
    13:50
    Američania mohli vyhrávať rozdielom troch presných zásahov! Hviezdny Kane si na puk počkal v pravom kruhu a vypálil skutočne tvrdo, no Gračnar podržal svoj tím ukážkovým zákrokom, ktorý by sa nestratil ani v NHL.
     
    14:40
    O niečo podobné sa pokúsil aj Riemsdyk. Americký útočník síce vypálil tvrdo, ale jeho pokus bol zblokovaný iba na ochrannú sieť.
     
    15:46
    Sabolič získal puk z ničoho nič v strede klziska. Okamžite si to s ním namieril do útoku, ale jeho zakončenie nemohlo Millera prekvapiť.
     
    17:01
    Americkí hokejisti teraz musia úpenlivo napádať súperovu rozohrávku s cieľom vybojovať puk. majú to veľmi náročné, keďže Slovinci chcú skúsiť záverečný tlak.
     
    17:27
    Slovinci pokračujú v aktívnej hre smerom dopredu. teraz sa im podarilo puk dostať spoza vlastnej bránky až k Millerovi, ale bez gólovej bodky.
     
    18:00
    Slovinci potrápili USA! Kopitar čakal pred bránkou na svoju príležitosť a tá po menšom zmätku prišla. Slovinský hráč puk bekhendom ale poslal iba do betónu Millera.
     
    18:32
    Americkí hokejisti žiadne zníženie v závere tretiny pripustiť nechcú. Puk si zobrali na svoje hokejky a chceli podniknúť rýchly protiútok, ale ten bol skutočne veľmi rýchly. Zastavil ho ofsajd.
     
    19:13
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny. Američania držia puk ďaleko od svojej bránky a dvojgólové vedenie si určite chcú ustrážiť.
     
    19:53
    V samom závere si ešte Graňnar predsa len zachytá. Postaral sa o to McDonagh, ktorý nedá slovinskému brankárovi vydýchnuť ani tesne pred prestávkou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutie Slinska s USA je minulosťou. Americkí hokejisti hneď v úvode ukázali svoju obrovskú silu a dostali sa do dvojgólového vedenia, ale to v zvyšnej časti už nenavýšili. Slovinci sa vzchopili a dokázali predviesť dobrú defenzívnu hru s viacerými možnosťami na strelu, ale Millera doposiaľ neprekonali. Pomer striel po prvej tretine: 7:8.

    Druhá tretina sa začne približne o 14:22.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:11
    Úvodné buly druhej tretiny vybojovali na svoje hokejky hráči Slovinska. Tí sa okamžite pokúsili dostať do útoku, ale ich akcia skončila iba zakázaným uvoľnením.
     
    20:39
    Slovinci si nerozumeli v rozohrávke vo vlastnej obrannej tretine. Puk okamžite vybojoval Backes, ale jeho strelecký pokus sa neujal.
     
    20:57
    Bude sa prvýkrát v zápase vylučovať! Američan Backes sa previnil nedovoleným bránením.
     
    21:24
    Americkí hokejisti puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a na malý moment si môžu vydýchnuť.
     
    21:56
    Slovinci sa ale do pásma vrátili, no nebezpečnejšia situácia z toho nie je. Americkí hráči sa skvele bránia.
     
    22:05
    Tak takmer sme to zakríkli! Poriadne tvrdú ranu teraz vyslali hokejisti Slovinska na brankára Millera, a ten si svojím zákrokom vôbec nebol istý a pre istotu sa obzrel za seba. Puk ale držal pod betónom.
     
    22:45
    Američania sa vo vlastnom oslabení nemusia nijako výnimočne trápiť. Puk vybojovali na svoje hokejky a dokonca si to namierili aj do útoku. Tam Šťastný vybojoval potrebné sekundičky a s pokojom mohol odísť striedať.
     
    23:15
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Americkí hokejisti sa dokázali ubrániť dvojminútovej presilovke súpera a teraz by už radi navýšili svoje vedenie.
     
    23:56
    Ale Američania si budú musieť začať dávať väčší pozor v defenzíve! Teraz nechali pred bránkou osamoteného Urbasa, popred ktorého puk iba tak presvišťal. Hokejisti USA mali opäť veľké šťastie, že puk neskončil v ich sieti.
     
    24:30
    Pavelski si nakorčuľoval do medzikružia a čakal prihrávku. Puk už smeroval k jeho hokejke, ale v poslednej chvíli mu ho súperi vypichli a zo strely tak nič nebolo.
     
    24:55
    Ale USA si musí dávať skutočne väčší pozor! Slovinci zacítili šancu a nahrnuli sa do protiútoku vedeného Kopitarom, no po ňom sme strelu nevideli. Američania sa stihli vrátiť.
     
    25:32
    USA v gólovej pozícii! Stastny si to s pukom na hokejke namieril po ľavej strane až do útočnej tretiny a rýchlou strelou chcel prekvapiť Gračnara. to sa mu ale nepodarilo, pretože bol faulovaný.
     
    25:32
    Slovinci sa budú brániť. Sabolič dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    26:00
    Američania začali vlastnú početnú výhodu aktívne a usadili sa v pásme. Tam ale zatiaľ nebezpečnejšie nevypálili, a tak zostáva skóre duelu nezmenené.
     
    26:24
    Slovinci mohli ísť vo vlastnom oslabení do prečíslenia! Na jeho konci ale neprišla strelecká pozícia, keďže Urbas sa k strele nedostal. Marcel Rodman mu totiž puk cez jediného obrancu hostí nedokázal naservírovať.
     
    27:05
    Americkí hokejisti sa vrátili do pásma pred Gračnara. Tam ale zatiaľ nevymysleli vôbec nič, sledujeme iba zdĺhavé kombinácie.
     
    27:46
    Medzičasom sa hrá už v plnom počte na oboch stranách. K nebezpečnej rane sa dostal Buckes, ale s jeho streleckým zakončením si Gračnar poradil.
     
    28:21
    Veľká šanca Slovincov! Tí sa po rýchlom prechode do pásma dostali do zaujímavej pozície z medzikružia, ale napokon z toho gól nie je. Puk tesne minul priestor troch žrdí.
     
    28:47
    Slovinci ešte v pásme ostali. Tvrdý príklep od útočnej modrej čiary Millera neohrozil – skončil totiž mimo priestoru troch žrdí.
     
    29:12
    Marcel Rodman mal puk na hokejke a rútil sa s ním až do bránky. V poslednej chvíli mu ho vzal defenzívny Američan, ktorý nepripustil ohrozenie svojho gólmana.
     
    29:56
    Slovinci v posledných chvíľach poriadne potrápili svojho súpera a ukázali, že na ľadovej ploche ni sú iba do počtu.
     
    30:38
    Teraz sa ale karta obrátila a útočné pásmo obsadili Američania. Tí spustili poriadnu streleckú kanonádu a puk na Gračnara lieta z každej strany.
     
    31:05
    USA dalo gól!

    Hetrik je kompletný! PHIL KESSEL úplne rozoberá obranu Slovincov a pridáva do Gročnarovej siete už tretí presný zásah zo svojej hokejky. Tentokrtá dostal ideálnu prihrávku k ľavej žrdi, odkiaľ zaváhať nemohol. Asistencie: Joe Pavelski, John Carlson.
     
    32:17
    USA dalo gól!

    Američania úplne rozoberajú svojho súpera. Opäť raz sa nasťahovali do pásma a vyslali na Gročnara tvrdú ranu, s ktorou si ešte slovinský brankár poradil. Na následnú dorážku v podaní RYANA MCDONAGHA už ale nemal nárok. Asistencie: Blake Wheeler, T.J. Oshi.
     
    32:57
    USA sa bude brániť. Seknutím sa previnil T.J. Oshi.
     
    33:23
    Americkí hokejisti začali vlastnú oslabovku ideálne a puk poslali preč z vlastného obranného pásma. Slovinci sa musia vrátiť.
     
    33:56
    Medzičasom časomerači odložili puk pre Kessela a dôkladne ho označili. Hetrik na olympiáde predsa neprichádza každý deň! Philovi sa ho podarilo dosiahnuť aj pred očami vlastnej sestry, ktorá sa teší v hľadisku.
     
    34:15
    Na ľade nám vôbec nič neuniklo. Slovinci už drukýkrát založili útočnú akciu, ale ani teraz z nej strela nebude. USA puk vyhadzuje preč a Slovinci musia opäť začínať od začiatku.
     
    34:45
    Slovincom sa na tretí pokus podarilo usadiť sa v pásme. Napokon sa k strele odhodlal Tyčar, ale jeho ranu Miller bez zaváhania i najmenších problémov vyrazil.
     
    35:20
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách. presilovka nepriniesla absolútne žiadne vzrušenie.
     
    36:40
    Čas do konca tejto tretiny sa pomaly ale isto kráti. Pri puku sú americkí hokejisti, ktorí majú na svojej strane pohodlné štvorgólové vedenie a nemusia sa nikam ponáhľať.
     
    36:59
    Sabolič nahodil puk pred Millera. Tam sa síce k dorážke tlačil jeden z jeho spoluhráčov, ale súpera nepredbehol a tak z akcie napokon nič nebolo.
     
    37:20
    Slovinci na ľade nechcú byť iba do počtu! Dlhý pas našiel na útočnej modrej čiare Jegliča, ktorý okamžite veľmi nepríjemne vypálil. Miller si dokázal poradiť.
     
    37:43
    USA ale ihneď po buly pred vlastným brankárom získali puk a namierili si to na opačnú plovicu ľadivej ploche. Puk mal na hoekjke Buckes, ktorý aj zakončoval. Gračnar mal čo robiť, aby neinkasoval.
     
    38:30
    Hra sa nám v závere tejto dvadsaťminútovky poriadne rozprúdila a gól je na spadnutie. Američania ale inkasovať určite nechcú. Pokazili by tak šancu na čisté konto pre Millera.
     
    38:50
    Poistiť to mohol Kane! Ten si puk sám vybojoval v útočnej tretine a sám aj tvrdo vypálil spomedzi kruhov, no v konečnom dôsledku bez úspechu.
     
    39:20
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny. Pri puku sú Američania, ktorí súpera už zrejme k ničomu vážnemu nepustia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla takisto dva góly v slovinskej sieti. V dobrom svetle sa prezentoval najmä Phim Kessel, ktorý zavŕšil svoj hetrik. Slovinci si takisto vypracovali pár sľubných príležitostí, no Millera zatiaľ neprekonali. Pomer striel po dvoch tretinách: 11:19.

    Tretia tretina začne približne o 15:10.,/b
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    Záverečná tretina sa začala výherným buly Američanov. Tí sa okamžite chceli dostať do pásma, ale je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    40:46
    Slovinci bojujú aj napriek nepriaznivému stavu. Muršak si vypýtal puk a zaviezol ho do pásma, kde sa domáci hokejisti pokúsia o prekonanie Millera.
     
    41:05
    Muršak si puk v pásme rovnal na strelu, ale napokon sa k nej nedostal. Do dráhy sa u totiž hodil jeden z hosťujúcich hráčov.
     
    42:02
    Marcel Rodman si na puk počkal v ľavom kruhu na vhadzovanie a poriadne ňou potrápil Grančara. Ten veľa nevidel, ale puk si aj tak stiahol.
     
    42:33
    Slovinci sa naďalej pokúšajú útočiť. Po rýchlom prechode do pásma pálil Parise, ale iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    43:26
    USA pôjde do päťgólového vedenia? Puk skončil v sieti, ale bude sa telefonovať.
     
    43:26
    USA dalo gól!

    Gól napokon platí. Po nahodení pred bránku sa puk poodrážal od korčule i hokejky, ale napokon skončil v sieti. Úspešným strelcom je DAVID BACKES. Asistencie: Ryan Callahan, Dustin Brown.
     
    44:11
    Slovinci sa budú brániť! Pavlin inkasuje dve minúty za držanie.
     
    44:46
    Domáci hokejisti začali vlastnú oslabovku úspešne. Puk sa im podarilo vyhodiť ďaleko od vlastnej bránky, a ta sa ich fanúšikom dýcha podstatne jednoduchšie.
     
    45:06
    Američania sa už ale do pásma vrátili. Tam zatiaľ iba kombinujú, k strele do priestoru bránky sa ešte nedostali.
     
    45:36
    Exhibícia v podaní USA! Van Riemsdyk mal puk na hokejke za Gračnarovou bránkou a predviedol sa skutočne ukážkovo. Otočil sa k mantinelu a zadovkou pomedzi nohy puk ponúkol pred svätyňu Slovinska spoluhráčovi Backesovi, ktorý zrejme nič podobné rovnako ako zvyšok sveta nečakal a puk netrafil ideálne.
     
    46:03
    Slovinci až na predchádzajúce zaváhanie pokračujú v dobrom bránení. Puk sa im opäť podarilo vyhodiť cez všetky čiary.
     
    46:55
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Americkí hokejisti sa nemajú kam ponáhľať, hru majú plne pod kontrolou.
     
    47:26
    Slovinci sa ešte nechcú vzdať. S pukom na hokejke za vlastnou bránkou zakladajú útočnú akciu.
     
    47:59
    Domácim hokejistom sa podarilo dostať až do útoku. Tam síce niekoľkokrát strelu naznačili, ale reálne nevypálili ani raz.
     
    48:34
    Rýchly brejk USA v sieti neskončil! Wheeler získal puk na hokejku vo vlastnej obrannej tretine a okamžite zamieril do pásma, ale tam puk pomedzi betóny Gračnara do siete neposlal. Chýbali mu centimetre.
     
    49:45
    Americkí hokejisti si stále musia na súpera dávať pozor. Slovinskí hráči sa nevzdávajú bez boja a stále útočia.
     
    50:18
    Američania sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza za nebezpečnú hru vysokou hokejkou Van Riemsdyk.
     
    50:30
    Puk je ďaleko od Millera. Americkí hokejisti ho okamžite po buly vyhodili mimo vlastnej obrannej tretiny a nič neriskujú.
     
    51:02
    Slovinci ale bojujú aj naďalej a s pukom sa usadili v útočnej tretine. USA má značné problémy a musí sa skalopevne brániť.
     
    51:42
    Tyčar si na modrej čiare niekoľkokrát puk rovnal na strelu, ale ani raz sa neodhodlal. Hokejisti USA sú stále zatlačení vo vlastnej obrannej tretine.
     
    52:01
    Obrovská šanca Slovincov na čestný zásah! Sabolič sa dostal k odrazeného puku, ale v momente strely oň prišiel. Z hokejky mu ho v poslednej chvíli odpálili hráči súpera.
     
    52:42
    Medzičasom sa hrá už v plnom počte na oboch stranách. Slovinci predvádzajú veľmi dobrá výkon aj proti pätici Američanov a znepríjemňujú súperovi život.
     
    53:03
    Razingar si nakorčuľoval do medzikružia a poriadne potrápil Millera. Ten má v týchto chvíľach veľa práce, ale zatiaľ drží čisté konto.
     
    54:23
    Kessel sa dostal do ďalšieho streleckého zakončenia! Puk si zrovnal na strelu, ale napokon Gračnara po štvrtýkrát v zápase neprekonal.
     
    54:59
    Slovinskí reprezentanti stále nepoľavujú a skúšajú aspoň čestný zásah. Ten je zatiaľ v nedohľadne. Miller a jeho defenzíva sú veľmi spoľahliví.
     
    55:26
    Slovinci si ale musia dávať pozor na diery v obrane! Američania takéto situácie vedia trestať a nebyť Gračnara v bránke, potrestali by gólom aj túto.
     
    56:40
    Američania sa ale takisto nenechávajú zahanbiť a nasťahovali sa pred súperovu svätyňu. Tam ale z ich strany nevidíme nič nebezpečné.
     
    57:27
    Ďalšia dobra šanca pre Slovincov! Muršak vybojoval puk v medzikruží a postupoval ešte bližšie k bráne, odkiaľ tvrdo vypálil. Jeho pokus bol ale zblokovaný a skončil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    58:12
    Začala sa nám posledná dvojminútovka tohto zápasu. pri puku sú v útočnom pásme stále Slovinci, ale zatiaľ sa im vôbec nedarí v zakončení.
     
    58:48
    Američania už nechcú nič pokaziť, no šiesty gól je pre nich veľkým lákadlom. S pukom sa v útočnom pásme príliš nehrajú a pokúšajú sa ho vystreliť na bránku, kde je ale iba Gračnar.
     
    59:42
    Slovinsko dalo gól!

    Teraz nám je brankára Millera poriadne ľúto. Odchytal bezchybný zápas a držal svojich spoluhráčov nad vodou v najťažších situáciach, ale čisté konto z toho nebude. MARCEL RODMAN získal puk na útočnej modrej čiare a 18 sekúnd pred sirénou prepálil amerického brankára. Asistencie: Dávid Rodman, Ján Urbas.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, stretnutie sa skončilo víťazstvom USA. Hokejisti z Ameriky mali celý duel plne pod kontrolou, jediný raz inkasovali iba v jeho závere z hokejky Marcela Rodmana. Vyzdvihnúť musíme Phila Kessela, ktorý zaznamenal čistý hetrik. Pomer striel celkovo: 18:28.

    To je už od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok dňa. (15:43:52)

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 60. Marcel Rodman (Dávid Rodman, Urbas) – 2. Kessel (Pavelski, Riemsdyk), 5. Kessel (Pavelski, Riemsdyk), 32. Kessel (Pavelski, Carlson), 33. McDonagh (Wheeler, T.J. Oshi), 44. Backes (Callahan, Brown)


    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Kranjc, Pretnar, Robar, Gregorc, Tavželj, Pavlin, Podlipnik – Muršak, Kopitar (A), D. Rodman – Jeglič, Ticar, Sabolič – Urbas, M. Rodman (A), Razingar (C), Goličič, Musič, Pance
    USA: Miller (Howard) – Orpik, Martin, Fowler, Shattenkirk, Suter (A), McDonagh, Carlson – Callahan, Backes, Parise (C) – Kessel, Pavelski, Van Riemsdyk – Brown (A), Kesler, Kane – Oshie, Stastny, Wheeler

    Rozhodca: Leggo (USA), Ronn (FIN) – Valach (SVK), Wheler (CAN)